Kulagından kıkırdak ve 10 gün tampon

betulttr

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2020
84
7
16
35
Birkaç gün önce revızyon ameliyat oldum kulagımdan kıkırdak alındı.Kulagından kıkırdak alınıp herhangı bir problem yaşayan var mı yani tekrar kıkırdak oluşuyor mu ve atelim tamponum 10 gün burnumda duracakmış böyle bir durumla karşılaşan oldu mu doktoruma soramadım neden böyle olduğunu

Birkaç gün önce revızyon ameliyat oldum kulagımdan kıkırdak alındı.Kulagından kıkırdak alınıp herhangı bir problem yaşayan var mı yani tekrar kıkırdak oluşuyor mu ve atelim tamponum 10 gün burnumda duracakmış böyle bir durumla karşılaşan oldu mu doktoruma soramadım neden böyle olduğunu
Merhaba ben de bu sekilde revizyon olmustum 1 yıl 4 ay önce kıkırdak olusuyor ama kayma büzülme ihtimali de oluyor maalesef. Benim derim cok ince ve ilk bas kemer gibi duruyordu ama sonradan baya ufaldı. Şuan tekrar revizyon oldum 3. Günüm kapalı oldum bu sefer yine kulagımdan kıkırdak alında baska bir tarafa konmak için. Ben Cuma oldum ve çarsamba alınacak atelim ve tamponum. Senin açık ameliyat mı oldu revizyonun?

Merhaba ben de bu sekilde revizyon olmustum 1 yıl 4 ay önce kıkırdak olusuyor ama kayma büzülme ihtimali de oluyor maalesef. Benim derim cok ince ve ilk bas kemer gibi duruyordu ama sonradan baya ufaldı. Şuan tekrar revizyon oldum 3. Günüm kapalı oldum bu sefer yine kulagımdan kıkırdak alında baska bir tarafa konmak için. Ben Cuma oldum ve çarsamba alınacak atelim ve tamponum. Senin açık ameliyat mı oldu revizyonun?
Bu arada kulakta kıkırda oluşuyor mu diye soruyorsan bir fikrim yok ben burun için demiştim . Ama şekli ile ilgili bir sorun cıkmıyor kulakta.

Pazartesi oldum açık ameliyatla oldum.Atel be tampon hala duruyor kulagım ama böyle boş bir et parçası gibi yani acaba kulakta tekrar kendını toparlama oluyor mu diye merak ettim.Açılmadığı için şu an sonuçları gormeıyırum umarım her şey herkes için gzuel olur büyük stres ve sıkıntı.Sizede geçmiş olsun ınş umduğunuz gıbı olur tamponlarım bile hala duruyor benım zor bir ameliyattı kendı kendıme karar verdım çok büyük görünür sorunlar olmadıktan sonra kafaya takmayacağım su an burun delıkkerım asımetrık ama yapılacak bir şey yok ameliyat süreci ve oncesı sonrası çok stresli ınş güzel olur

Bu arada niye tekrar ameliyat oldunuz büyük sıkıntılar mı vardı sekıl mı beğenmediniz ıkıncı ameliyat ta kıkırdak gerek duymadılar mı bir de nıye kapalı ameliyat oldunuz daha zor değil mi

Bu dediğiniz kayma büzülme gibi durumlar araştırdığım ve doktorların da söylediği kadarıyla kulaktan alınan kıkırdakta gerçekleşiyormuş genelde. Kulak kıkırdağı kıvrımlı olduğu için uyum sağlayamıyormuş. Bu yüzden birçok doktor riske atmayıp kaburgadan tercih ediyormuş. Benim doktorum da gerek olursa kaburgadan alırız kulaktan alıp hiç riske atmayalım demişti. Ama bana gerek kalmadı burnumun içindeki yeterli olmuş.

Bu arada niye tekrar ameliyat oldunuz büyük sıkıntılar mı vardı sekıl mı beğenmediniz ıkıncı ameliyat ta kıkırdak gerek duymadılar mı bir de nıye kapalı ameliyat oldunuz daha zor değil mi
Canım benim bu 3. Ameliyatım. İkincisinde kıkırdağa ihtiyac duyuldu ters v deformitesi olmustu ve kulaktan alınmıstı . Kıkırdakda güzel tutundu burnuma ama sag tarafımda cökme gercekleşti o yüzden 3. Ye oldum. Kemik tozu koydurcaktım ama o da kendi vücuduma ait olmadıgı için yine risk varmıs. O yüzden kulagı tercih ettik. Benim ikincisi de birincisi de açık ameliyat oldu ve tekrar kesmek istemedi doktorum burun ucunu. Zaten cok zor bir ameliyat olmayacagını söyledi ve morluğum vs hiç olmadı 3. Günüm bitiyor sadece hafif gerginlik var suratım da şişmedim bile sayılır. Benim de bu son şansım kendime söz verdim. Baska ameliyat yok. Kaldıramam artık. İnsan tamponluyken cok pişman oluyor :)) senin de kulagında agrı oldu mu ilk iki gün? Ve morardı mı?

Arkadaşlar geçmiş olsun. Niye herkes revizyon oluyor ya. İlk ameliyatında mutlu olan yok mu yahu. Yoksa mükemmelliyetcikten mi oluyor

Canım benim bu 3. Ameliyatım. İkincisinde kıkırdağa ihtiyac duyuldu ters v deformitesi olmustu ve kulaktan alınmıstı . Kıkırdakda güzel tutundu burnuma ama sag tarafımda cökme gercekleşti o yüzden 3. Ye oldum. Kemik tozu koydurcaktım ama o da kendi vücuduma ait olmadıgı için yine risk varmıs. O yüzden kulagı tercih ettik. Benim ikincisi de birincisi de açık ameliyat oldu ve tekrar kesmek istemedi doktorum burun ucunu. Zaten cok zor bir ameliyat olmayacagını söyledi ve morluğum vs hiç olmadı 3. Günüm bitiyor sadece hafif gerginlik var suratım da şişmedim bile sayılır. Benim de bu son şansım kendime söz verdim. Baska ameliyat yok. Kaldıramam artık. İnsan tamponluyken cok pişman oluyor :)) senin de kulagında agrı oldu mu ilk iki gün? Ve morardı mı?
Merhaba ben kendimde ters v deformesi olduğunu düşünüyorum ana tam olarak ne bilmiyorum bana resim atabilir misiniz anlamam için rica etsem

Kulagımda oldu hala ağrım var daha yeni ama zamanla düzelir diye umuyorum.Ben çok beyaz tenliyim oyuzden kolaylıkla morarıyorum bayaga ıkı ameliyatımda da morardım ve şiştim gören trafık kazası sanıyordu o kadar yani...umarım olmayız gerçekten ufak sorunları takmayacagımda gerçekten çok barız sorunlar varsa can sıkıcı yine umarım öyle olmaz benım yolum daha uzun şişlıkler kulak alınan kıkırdak oturacak mı nasıl olacak zaman gösterecek

Yani benım kesın olmam gerekıyırdu burnum çökmüştü be burnumun ucu sarkmıştı görenler estetik var diye düşünmüyordu yani o önemli değil ama yıllar geçtikçe daha da kötüleşiyordu benım ilk ameliyatımla aramda 4 sene var en fazla bi ıkı yıl götürürdü bu burun beni benımki zorunluydu bence ilk ameliyatı yapan doktorun derinin kalınlığının ve şansın büyük önemi olduğunu düşünüyorum yani büyük Mevlalar verip çok çok ünlü doktorlara olmadıktan sonra ki onlarda bile her zaman risk oluyor en güzeli doğuştan güzel bir burna sahıp olmak hep nefes hem görsel olarak tabii

Bende oldum ilk ameliyatımdı burundaki kıkırdaklar eridiği için sağ kulağımdan kıkırdak aldılar 2 yıl oldu benim kulak sargım 1 ay durmuştu 1 ay hiç su değdirmedim o ay biraz ağrı yaptı ama onun haricinde hiç ağrı yapmadı ilk zamanlarda dikkatli olmak önemli benim yüzümde morarma bile olmadı sadece şiştim oda normal şuan ne kulağımda ne burnumda bir sıkıntı yaşamıyorum ilk ameliyatta çok memnun kaldım😍 umarım sizinde öyle olur benim sıkıntılı bir ameliyattı ona rağmen 2 yıldır bir sıkıntı yaşamadım😍

Bende oldum ilk ameliyatımdı burundaki kıkırdaklar eridiği için sağ kulağımdan kıkırdak aldılar 2 yıl oldu benim kulak sargım 1 ay durmuştu 1 ay hiç su değdirmedim o ay biraz ağrı yaptı ama onun haricinde hiç ağrı yapmadı ilk zamanlarda dikkatli olmak önemli benim yüzümde morarma bile olmadı sadece şiştim oda normal şuan ne kulağımda ne burnumda bir sıkıntı yaşamıyorum ilk ameliyatta çok memnun kaldım😍 umarım sizinde öyle olur benim sıkıntılı bir ameliyattı ona rağmen 2 yıldır bir sıkıntı yaşamadım😍

Çok teşekkür ederim umarım bende sıkıntı yaşamam yani şişlıkler indikten sonra büyük sorunlar olmaz gerçekten yorucu bir süreç sizin bayaga olmuş ameliyat olalı peki kulağınızdaki kıkırdak kısmı boş mu yoksa vücut tekrar oraya kıkırdak üretiyor mu onu da merak edıyorum

Benim kulagım hiç sargıya alınmadı ikinci ameliyatımda da bu üçüncüsünde de. Morardı baya kulagım ve biraz şişti normal mi acaba gerci ikinci amwliyatımda da olmustu diğer kulagımdan alınmıstı kıkırdak ama gecti kulagım

Yani burun ucumun hemen üstü böyle v gibi ters
Canım ters v deformştesinde burun ucunun üzerine ya da burun direğinin ortasına bir yere ve burun yanlarına bir gölge oturuyor ve o gölge ters ve gibi duruyor. Aslında bu durum burun orta catısının yan catılarının tam kapatılmadıgı için bosluk kalmasından ya da kıkırdak eksikliğinden oluyor

Benim kulagım hiç sargıya alınmadı ikinci ameliyatımda da bu üçüncüsünde de. Morardı baya kulagım ve biraz şişti normal mi acaba gerci ikinci amwliyatımda da olmustu diğer kulagımdan alınmıstı kıkırdak ama gecti kulagım
Benim kulağım sargıya alındı ama morarma falan hiç yaşamadım 😊

Back
X