Kulak damlası orucu bozar mı ?

canmailem

Guru
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2014
5.679
5.966
398
36
Balikesir
Merhaba arkadaşlar benimkisi dert değil ama ikilemde kaldım bir sağlık sorunu için günde 3 kere kulak damlası damlatmam gerekiyor ben orucu bozmaz diye biliyordum o yüzden rahatlıkla oruçlarımı tutuyorum ama bir kaç kişi bozar dedi kafam karıştı internetten baktım bazı yerlerde bozar yazıyor bazı yerlerde bozmaz yazıyor size de soruyorum bozar mı orucu ,benim kaç gündür tuttuğum oruçlar kabul olmadı mı yani :44: bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirim

Müftülüğü arayın hiç oradan buradan kulaktan dolma sözlere kanmayın. Şimdi biri çıkar bozulur der, diğeri çıkar bozulmaz der. Benim annemde yüz felci geçirmişti geçtiğimiz senelerde. Tedavisi sürüyordu fakat oldukça iyiydi, oruç tutmak istedi ama sakız çiğnemesi gerekiyordu yüz kaslarını hareket ettirmek için. Müftülüğü arayıp sorduk, şekersiz sakız olabileceğini söyledi.

Bir de şu var, sizin gönlünüzden geçeni Allah biliyor. Eskiden kulak damlası mı varmış ki, bununla ilgili bir ayet olsun. Yapılacak tüm yorumlar , tahmini olacak. Bence siz gönlünüzde orucunuzu tutun, bırakın kabul edilip edilmeyeceğine Allah karar versin.

Diyanet işleri açıklamış canım,internetten yazınca çıkıyor zaten diyanet işlerinin yazısı,burun,kulak ve göz damlası oruç bozmaz demişler,sadece kulak zarında delik olursa,ve o zaman ilaç mideye ulaşırsa bozulur demişler diğer türlü bozulmaz.Kulak damlası orucu bozar mı diye yaz diyanet işlerinin yazısı çıkıyor zaten.

Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için bende son çare olarak onu düşünüyorum içim rahat değil çünkü ama belki içinizde bilen vardır diye önce burada sormak istedim.. Annenize de çok geçmiş olsun.. Aynen ben oruçlarımı tutacağım tabi ki inşallah Allah kabul eder ama içimin rahat etmesi için en yetkili ağızdan öğrenmem lazım sanırım :44:

Çok teşekkürler canım aslında bende bozmaz diye biliyorum ama işte bazı internet sitelerinde bozduğu yazması kafamı karıştı içim biraz rahatladı şimdi

Haftasonu nihat hatipoğlunu dinlemiştim , burun ve kulak damlası bozuyor dedi çünkü direk boğaza ulaşıyor diye açıklama yaptı , göz damlası bozmaz demişti. Ben yine de bilmiyorum ama boğazndan geçmesi mantıken sıkıntılı diye düşünüyorum, bozmasa bile zedeleyebilir orucu.

Bende ramazanın ilk gnü nihat hatipoğlunu dinledim.
Kulak ve göz damlası orucu bozmaz. Burun damlası ve boğaz spreyi bozar dedi. Ramazanın ilk günki programını internetten izlerseniz emin olabilirsiniz

Canım yanlış hatırladığını düşünüyorum. Göz ve kulak damlası bozmaz dedi, boğaza ulaşmıyor dedi.
Burun damlası ve boğaz spreyi bozar dedi diye hatırlıyorum bence. Birbirimizle çeliştik

bozuluyor canım daha 1gün önce hatipoğlundan dinledim

Nihat Hatipoğlunun o programını izlemedim ama sevdiğim ve doğru bilgiler veren birisi o yüzden kafam karıştı yine :44:

Nihat Hatipoğlunun o programını izlemedim ama sevdiğim ve doğru bilgiler veren birisi o yüzden kafam karıştı yine :44:

Canım bilmiyorsan , bilen birini de tanımıyorsan çok takılma derim , Allah bilir içini merak etme sen :93:

internetten izlemeye çalışıyorum. İlk iftar akşamı konuştu. Hatta küçük bir çocuk sordu o da cevapladı. Bulursam hemen linkini paylaşıcam

Canım bilmiyorsan , bilen birini de tanımıyorsan çok takılma derim , Allah bilir içini merak etme sen :93:
Aynen Allah biliyor oruçlarımı bu yüzden bırakmak istemiyorum kulağım rahatsız olmasa damla da damlatmam ama bir süre devam etmem lazım tedavime doktora bile sormuştum o da ben bozmaz diye biliyorum demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…