Kulak damlası orucu bozar mı ?

Sağol canım cevabın için izlicem bende bakalım Nihat Hatipoğlunun programını

Deli olucam ilk iftar akşamı iftardan hemen önce soruldu. küçük bir erkek çocuğu sordu. Duyduklarımdan çok eminimde işyerinde olduğum için atlata atlata izliyorum bulamıyorum. 28 haziran olarak bakarsanız görüceksinizdir. Kulak mideye açık bir organ olmadığı bozmaz. Göz ve kulak damlası bozmaz dedi.

burada sadece göz ve burundan bahsetmiş. kulak damlasından değil.
[video=youtube;fQptu-WlVgg]http://www.youtube.com/watch?v=fQptu-WlVgg[/video]

Teşekkürler video için bende burun damlasının bozduğunu biliyordum Nihat hoca da öyle cevap vermiş kulaktan bahsetmemiş ama sanırım bozmuyor ya diyanet işlerinin yazısını okudum bozmaz yazıyor

Bu geçen senenin videosu bil bulsam bu yılki konuşmayı. Bende bi hastalık var, bişey aklıma geldimi onu hatırlamam lazım bulmam lazım.
Resmen kafamın içi kazan oldu videoyu atlata atlata izliyorum. Hatta açıkladı uzun uzun ama bulamıyorum

Kulak damlası ve kulağın yıkattırılması: Kulak ile boğaz arasındaki kanalı kulak zarı tıkadığından, su veya ilaç boğaza ulaşmaz. Bu nedenle orucu bozmaz.

bunu yazmışlar. bilemem artık

vücuda giren herhangi bir madde sıvı cisim vs orucu bozar ....vücudtan cıkan harhangi sıvı vs da abdesti bozar bize bir din öğretmenimiz böyle söylemişti aklımızda kalsın diye hiç unutmuyorum o yüzden

Kulaktan boğaza östaki borusuyla giden bir yol vardır. Kulağa damlattığınız damla bu yolla boğaza gider. Şimdi kendiniz karar verin bozar mı, bozmaz mı...

Bu zamana kadar benimde bildiğim şey yemek borusundan bişey geçmemesi, yani burun genize ve yemek borusuna akıyor ama göz ve kulakdan yemek borusuna bir bağlantı olmadığından bozmadığını öğretmişlerdi, öyle söylenirdi. Artık allah kabul etsin demekden başka bişey yok. Herkes birbiri ile ayrışıyor bu konularda.

bozulup bozulmadığını Allah bilir.Sen onu kötü niyetle sana gıda olsun sahtekarlık için kullanmıyorsun ya.Allah senin nasıl niyetle o orucu tuttuğunu bilir içini rahat tut.

Kulaktan boğaza östaki borusuyla giden bir yol vardır. Kulağa damlattığınız damla bu yolla boğaza gider. Şimdi kendiniz karar verin bozar mı, bozmaz mı...

Sanırım diyaneti arayıp sormakda fayda var, çünkü herkes başka bişey söylüyor. Ben cumartesi nihat hatipoğlunu dinlediğimde bozmaz dedi. Göz ve kulak damlası bozmaz dedi. Allah herkesin orucunu kabul etsin. Diyanet en doğru cevabı vericektir umarım

kulk damlası göz damlası bozar
vucuda giren şey bozar
bas agrısına kesen hap atamıyoz
kulak agrısınada damlatamayız

2 gün önce bulunduğum ortamda bu muhabbet oldu.güvendiğim bir hoca hanım kulak damlası bozar göz damlası bozmaz dedi..
geçmiş oruçlarınız için ne yaparsınız bilmiyorum ama Allah kabul eder inşallah..

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar öncelikle burada da ikilemde kalınmış tanıdığım din konusunda bilgili bir amca bozmaz dedi burada bozar diyende var ben bozmayacağını ümit ederek oruçlarıma devam edeceğim inşallah Allah kabul eder hepimizin oruçlarını

kulak damlası boğaza gitse ne olur gitmese ne olur... ilaç yani su değil ki. bence bozmaz.

burda söz konusu olan damla olduğu için yiyecek-içecek gibi sayılabilir. o nedenle içecekle bir tutulabilir.

Önceki mesajınızla çelişiyorsunuz ama. Orada su değil demişsiiz şimdi de içecekle bir tutulabilir diyorsunuz?

Nihat Hatipoglu hoca 2 gun once dedi bu konu hakkinda..
"Burun damlasi orucu bozar" diye.. cunku bogaza gidiyormus..
Kulaga damlatilan ilac bogaza gidiyor mu yav ?? Ben gitmiyor biliyorum cunku. O nedenle bence kulak damlasi orucu bozmaz diye dusunuyorum ama
bilemedim yinede..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…