• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kullanılacak insan olarak görülmek

Ojeli-Ejderya

.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
258
290
303
İst
Merhaba. Belirli aralıklarla kk ya girip bdv konularını okuyorum yorumları vs takip ediyorum ama yorum vs yapmıyordum. Bende konu açmaya karar verdim. 28 yaşındayım şuan çalışmıyorum bekarım. Konuya gireyim. Hayatımdaki insanlar benim iyi niyetimi kullanmaya çalışıyor sürekli. Sadece 1 2 kişi olsa diyeceğimki onların karaktersizliği... ancak dönüp bi bakıyorum lisede en yakın arkadaşım dediğğm kişilerin kullanmaya çalışması, ünideki arkadaşlarımın kullanmaya çalışması, akrabalar, abim, abimin eşi, annem, ananne babanne, komşu... böylede sayınca bi tuhaf oldu ancak bütün olayları tek tek anlatırsam sonuna kadar kimse okumaz sanıyorum. insanlara iyi niyetle yaklaşınca bi şekilde hep daha fazlasını bekliyorlar benden ve görevimmiş gibi davranıyorlar. Saf bi karakter değilim çoğunlukla kullanmaya çalışıldığımı farkedip engel oluyorum ama bazende kontrolüm dışında gerçekleşiyor herşey. Bazende kendi çapımda bişeylerden fedakarlık yaparak insanlara iyiliğim dokunsun diye çabalıyorum. Sonrasında benim bişeye ihtiyacım olduğunda yalnız kalıyorum dönüp arkama baktığımda onca şeye rağmen hiç insan biriktirememişim diyorum. Sizce insanlat beni kullanılavak insan olarak mı görüyorlar? Herkesin her dediğini şartsız koşulsuz yapan biride değilim. Kendimi kullandırmamak içinde çabalıyorum. İnsanlar mı kötü ben mi fazla safım? Bi kaç örnek isterseniz yazayım daha net yorum yapabilmeniz için. Lisede canım kanım kardeşim olan t. ile zamanla koptuk farklı şehirler mesafe girdi araya. 4 5 sene hiç görüşüp konuşmadık bile. Benim olduğum şehire ailesinin yanına geldiğinde beni arayıp bebeği olduğunu liseden 1 2 arkafaşımızın bebek görmeye(evlerine gidip bebeğe hediye takı vs takılıyor) geleceklerini benimde gelmemi istediğini söyledi. Bahabr uydurup gitmedim. Evet belki tekrar görüşebilmemiz için bi adımdı belki ama 4 5 yıldır görüşmüyoruz bana eve gel bana hediye getir demek için çağırdı. Yanlış düşünmüyırum çünkü lisede de kendisi beni çok kullandı gerek maddi gerek manevi. Başka örnek; ananne dede sorsan en çok beni severler. Yakın oturuyoruz ve bekarım hastalıktır hastane alışveriş vs her işlerine koştururum. Diğer torunları hep şehir dışında. Senede 1 2 gelirler. Bi paralar verilir onlara aklınız almaz. Neymiş yol geliyolarmış masraf yapıyolarmış destek olsunmuş. Bunuda hiç saklamazlar el altından yapmazlar. Açık açık söylerler. Benim abimde şehir dışında. Mesela en son geldiğinde çıkarıp 10.000 harçlık vermişler. Kız kuzenim var ona da aynı şekilde 8000 9000 10000 paralar verilir. Benim onların işleri için yaptığım yollar yol sayılmıyor :D bunları bile bile benden onlara kul köle olmamı bekliyorlar. Bazen diyorumki keşkr gizli kapaklı verselerde ben bilmesem öğrenmesem. Zoruma gidiyor saçma açıklamaları bahaneleri. Bahanede sen bekarsın, senin çocuğun yok, sen evdesin zaten ne masrafın olacak. Ki ben banada verin falan demiyorum kendilerince açıklamaya giriyorlar. Yakın zamanda ameliyat oldum genede yaşlılar aman ihtiyaçkarı olur diye acıyıp her işlerine koşuyorum. Bilmiyorum neden bu kadar kolay harcanacak bi insan olarak görülüyorum gerçekten çok doluyum. Artık kendime bir dur demek istiyorum. Silkeleyin beni lütfen.

Merhaba. Belirli aralıklarla kk ya girip bdv konularını okuyorum yorumları vs takip ediyorum ama yorum vs yapmıyordum. Bende konu açmaya karar verdim. 28 yaşındayım şuan çalışmıyorum bekarım. Konuya gireyim. Hayatımdaki insanlar benim iyi niyetimi kullanmaya çalışıyor sürekli. Sadece 1 2 kişi olsa diyeceğimki onların karaktersizliği... ancak dönüp bi bakıyorum lisede en yakın arkadaşım dediğğm kişilerin kullanmaya çalışması, ünideki arkadaşlarımın kullanmaya çalışması, akrabalar, abim, abimin eşi, annem, ananne babanne, komşu... böylede sayınca bi tuhaf oldu ancak bütün olayları tek tek anlatırsam sonuna kadar kimse okumaz sanıyorum. insanlara iyi niyetle yaklaşınca bi şekilde hep daha fazlasını bekliyorlar benden ve görevimmiş gibi davranıyorlar. Saf bi karakter değilim çoğunlukla kullanmaya çalışıldığımı farkedip engel oluyorum ama bazende kontrolüm dışında gerçekleşiyor herşey. Bazende kendi çapımda bişeylerden fedakarlık yaparak insanlara iyiliğim dokunsun diye çabalıyorum. Sonrasında benim bişeye ihtiyacım olduğunda yalnız kalıyorum dönüp arkama baktığımda onca şeye rağmen hiç insan biriktirememişim diyorum. Sizce insanlat beni kullanılavak insan olarak mı görüyorlar? Herkesin her dediğini şartsız koşulsuz yapan biride değilim. Kendimi kullandırmamak içinde çabalıyorum. İnsanlar mı kötü ben mi fazla safım? Bi kaç örnek isterseniz yazayım daha net yorum yapabilmeniz için. Lisede canım kanım kardeşim olan t. ile zamanla koptuk farklı şehirler mesafe girdi araya. 4 5 sene hiç görüşüp konuşmadık bile. Benim olduğum şehire ailesinin yanına geldiğinde beni arayıp bebeği olduğunu liseden 1 2 arkafaşımızın bebek görmeye(evlerine gidip bebeğe hediye takı vs takılıyor) geleceklerini benimde gelmemi istediğini söyledi. Bahabr uydurup gitmedim. Evet belki tekrar görüşebilmemiz için bi adımdı belki ama 4 5 yıldır görüşmüyoruz bana eve gel bana hediye getir demek için çağırdı. Yanlış düşünmüyırum çünkü lisede de kendisi beni çok kullandı gerek maddi gerek manevi. Başka örnek; ananne dede sorsan en çok beni severler. Yakın oturuyoruz ve bekarım hastalıktır hastane alışveriş vs her işlerine koştururum. Diğer torunları hep şehir dışında. Senede 1 2 gelirler. Bi paralar verilir onlara aklınız almaz. Neymiş yol geliyolarmış masraf yapıyolarmış destek olsunmuş. Bunuda hiç saklamazlar el altından yapmazlar. Açık açık söylerler. Benim abimde şehir dışında. Mesela en son geldiğinde çıkarıp 10.000 harçlık vermişler. Kız kuzenim var ona da aynı şekilde 8000 9000 10000 paralar verilir. Benim onların işleri için yaptığım yollar yol sayılmıyor :D bunları bile bile benden onlara kul köle olmamı bekliyorlar. Bazen diyorumki keşkr gizli kapaklı verselerde ben bilmesem öğrenmesem. Zoruma gidiyor saçma açıklamaları bahaneleri. Bahanede sen bekarsın, senin çocuğun yok, sen evdesin zaten ne masrafın olacak. Ki ben banada verin falan demiyorum kendilerince açıklamaya giriyorlar. Yakın zamanda ameliyat oldum genede yaşlılar aman ihtiyaçkarı olur diye acıyıp her işlerine koşuyorum. Bilmiyorum neden bu kadar kolay harcanacak bi insan olarak görülüyorum gerçekten çok doluyum. Artık kendime bir dur demek istiyorum. Silkeleyin beni lütfen.
Konunun başını okudum sadece ama siz "hayır" demeyi bilmeyen kişilerdensiniz :)

Bu konuda bir sürü kitap var farkındalığınız gelişince bu durumu da değiştirirsiniz.

Ne güzel anane ve dedeymiş bayıldım 😂hiç böyle nenem dedem olmadı 😂 Şaka maka size haksızlık ediliyor. Siz bir silkeleyin çevrenizi. Önce her şeye koşturmayı bırakın. Muhakkak soracaklardır size ne oldu sana böyle diye sizde açık açık ne düşünüyorsanız söyleyin. Yapmayı bıraktığınız an daha kıymetli olursunuz çünkü çevrenize yaptığınız her şey görev haline dönmüş

Merhaba. Belirli aralıklarla kk ya girip bdv konularını okuyorum yorumları vs takip ediyorum ama yorum vs yapmıyordum. Bende konu açmaya karar verdim. 28 yaşındayım şuan çalışmıyorum bekarım. Konuya gireyim. Hayatımdaki insanlar benim iyi niyetimi kullanmaya çalışıyor sürekli. Sadece 1 2 kişi olsa diyeceğimki onların karaktersizliği... ancak dönüp bi bakıyorum lisede en yakın arkadaşım dediğğm kişilerin kullanmaya çalışması, ünideki arkadaşlarımın kullanmaya çalışması, akrabalar, abim, abimin eşi, annem, ananne babanne, komşu... böylede sayınca bi tuhaf oldu ancak bütün olayları tek tek anlatırsam sonuna kadar kimse okumaz sanıyorum. insanlara iyi niyetle yaklaşınca bi şekilde hep daha fazlasını bekliyorlar benden ve görevimmiş gibi davranıyorlar. Saf bi karakter değilim çoğunlukla kullanmaya çalışıldığımı farkedip engel oluyorum ama bazende kontrolüm dışında gerçekleşiyor herşey. Bazende kendi çapımda bişeylerden fedakarlık yaparak insanlara iyiliğim dokunsun diye çabalıyorum. Sonrasında benim bişeye ihtiyacım olduğunda yalnız kalıyorum dönüp arkama baktığımda onca şeye rağmen hiç insan biriktirememişim diyorum. Sizce insanlat beni kullanılavak insan olarak mı görüyorlar? Herkesin her dediğini şartsız koşulsuz yapan biride değilim. Kendimi kullandırmamak içinde çabalıyorum. İnsanlar mı kötü ben mi fazla safım? Bi kaç örnek isterseniz yazayım daha net yorum yapabilmeniz için. Lisede canım kanım kardeşim olan t. ile zamanla koptuk farklı şehirler mesafe girdi araya. 4 5 sene hiç görüşüp konuşmadık bile. Benim olduğum şehire ailesinin yanına geldiğinde beni arayıp bebeği olduğunu liseden 1 2 arkafaşımızın bebek görmeye(evlerine gidip bebeğe hediye takı vs takılıyor) geleceklerini benimde gelmemi istediğini söyledi. Bahabr uydurup gitmedim. Evet belki tekrar görüşebilmemiz için bi adımdı belki ama 4 5 yıldır görüşmüyoruz bana eve gel bana hediye getir demek için çağırdı. Yanlış düşünmüyırum çünkü lisede de kendisi beni çok kullandı gerek maddi gerek manevi. Başka örnek; ananne dede sorsan en çok beni severler. Yakın oturuyoruz ve bekarım hastalıktır hastane alışveriş vs her işlerine koştururum. Diğer torunları hep şehir dışında. Senede 1 2 gelirler. Bi paralar verilir onlara aklınız almaz. Neymiş yol geliyolarmış masraf yapıyolarmış destek olsunmuş. Bunuda hiç saklamazlar el altından yapmazlar. Açık açık söylerler. Benim abimde şehir dışında. Mesela en son geldiğinde çıkarıp 10.000 harçlık vermişler. Kız kuzenim var ona da aynı şekilde 8000 9000 10000 paralar verilir. Benim onların işleri için yaptığım yollar yol sayılmıyor :KK70: bunları bile bile benden onlara kul köle olmamı bekliyorlar. Bazen diyorumki keşkr gizli kapaklı verselerde ben bilmesem öğrenmesem. Zoruma gidiyor saçma açıklamaları bahaneleri. Bahanede sen bekarsın, senin çocuğun yok, sen evdesin zaten ne masrafın olacak. Ki ben banada verin falan demiyorum kendilerince açıklamaya giriyorlar. Yakın zamanda ameliyat oldum genede yaşlılar aman ihtiyaçkarı olur diye acıyıp her işlerine koşuyorum. Bilmiyorum neden bu kadar kolay harcanacak bi insan olarak görülüyorum gerçekten çok doluyum. Artık kendime bir dur demek istiyorum. Silkeleyin beni lütfen.
Anneanneye yardim olayini ben hyapiyordum altli ustlu oturuyoruz .ben ne alsam begenmez gunde bazen 2 3 kere alisverse cikardim copu alisversi hep bendeydi .ne alsam begenmez x dayin karpuzi guzel seciyor y bana gelirken tatlı almis vs vs.ben jest olsun diye aldigim seyler asla konusulmaz , yaptiklarim digerlerinin yaninda bir hicti.bide ustune onlar bir kutu dondurma alsa anlata anlata bitiremezdi.onu ziyarete gelen dayimlara taksiyle helin park yeri bulamazsiniz diyip taksi paralarina kadar vermesi .en sonunda bana tak etti bir sinir krizi kavga dovus .alisverisi biraktim.kisin annem burdayken o hallediyor o hokken 2 dayım haftada 1 gun geliyor.valla dunya varmis .sakin sakin yasli hasta diye acimayin gidip gelmeyi alisverisi kesin .benim anneanne bir ara damaca sular pismis sen 5 lt al bana her gun getir demye bile baslamisti.
Bir sinir.krizi bu isi cok guzel cozer .bagirdim cagirdim artik bendem 1 ekmek bile istemiyor .gercekten rahatladim.ona bakmasi ve dusunmesi gereken kendi cocuklari siz degilsiniz .sabrinizi genc yasta tuketmeyin ilerde kuracaginiz aileye saklayin .ben artik oyle yapiyorum

Aaa bu benim babanem
Diğer torunlarının aldıgı sattıgı herseyi akşama kadar 50 kere anlatır.
Sende bişeyi yanlış yap yanlış getir onu ezberler
Tabiki bi kere olur bidaha da bi bardak su vermem

O kadar hayatin is akisindan uzaklastim ki nici pirasa diye okuyorum :olamaz: kesin guzel bi anlami vardir.sadece bunu demeye geldim.bu arada yaslilardan ne kadar uzak kalirsaniz o kdr degerlisiniz malesef el altinda olunca sanki gorevi oymus gibi size muamele yapiyorlar.gitmeyin yapmayin acin bi netflx ohh kahveyi yap onada gir cikma

Tülay Kök/Sınırlar eğitimini tavsiye ederim.

Bazen olayın sonunda engel olmak yerine baştan kesmek gerekir. Sınırlarımızı korumak o anlamda önemli.

SInırlarımı dışarıya karşı daha iyi koruyorum gibi. Ancak aile akraba söz konusu olduğunda bazen neyse annemdir neyse dedemdir vs şeklinde gözardı ediyorum ve bu durum sonradan içimr dert oluyor salak mıyım ben diye. Bu eğitimi kesinlikle dinleyeceğim teşekkürker

Ameliyat oldugun halde neden koşuyorsun hizmetlerine. Koşma. Rahatsızım. Dr yorulma dedi de.

DOktor zaten ilk 1 sene çok dikkat et dedi. Eskisi gibi temizliğine gidemiyorum mesela. Ama onuda günlük arayıp "napıyon ben şurayı temizledim burayı yıkadım tek başıma yapıyırum napıyım yapacak kimsem yok. Ölenr kadarda olsa yine yapmak zorundayım. Komşunun torunu geliyor yapıyor" vs şekildr konuşarak laf sokup kendimi kötü hissetmeme neden oluyor. Şehir dışından diğer torunları geleceği zaman oturup baklava açıyor 79 yaşında. Ona hiç şikayet yok. Aman geliyolarmış yesinlermiş o baklava sevrrmiş öbürü böreğini severmiş. Bu tarz şeylere maruz kalıyorum. Onlara pozitif ayrımcılık bana negatif ayrımcılık. Sözde de beni çok severler. Onunda nedeni belli işte kullancakları için 2 güzel sözle kandırmaya çalışmak.

Ne güzel anane ve dedeymiş bayıldım 😂hiç böyle nenem dedem olmadı 😂 Şaka maka size haksızlık ediliyor. Siz bir silkeleyin çevrenizi. Önce her şeye koşturmayı bırakın. Muhakkak soracaklardır size ne oldu sana böyle diye sizde açık açık ne düşünüyorsanız söyleyin. Yapmayı bıraktığınız an daha kıymetli olursunuz çünkü çevrenize yaptığınız her şey görev haline dönmüş

Hangi torunu gözünden baktığjnıza bağlı olatak iyilikleri tartışılır. Şehir dışında olan, hiç arsyıp sormayıp bayramda gelen, ağırlanan, 10k yı cebe indirip haha hihi eden, hiç bi sıkıntılarıyla ilgilenmeyen torunsanız evet mükemmeller.

Bi kez yaptım yüzlerine bişey demedim ancak set çektim. Arama sormayı bırak aradıklarında açmadım geride dönmedim. 2 ay kadar evlerinede gitmedim. Sonra bi hastalık durumları oldu. Yine kendi kendime gittim ilgilendim. Herşeyi sineye çektim yaşlıdır dedim. İşte benim problemim bu. Set çekiyorum ama sanırım kartondanki hiç sağlam değil. Setleri yine kendi kendime yıkıp hiç bişe olmamış gibi kıyamıyorum kimseye. Değişemiyorum. Krndime çok kızıyorum.

10.000 harçlık nedir arkadaş millet de ne nene dedeler var
10k harçlıkla bitse keşke. Arabayla geliyolarsa yakıt paralatı veriliyor gidiş dönüş hemde. Otobüsle geliyolarsa yine gidiş döniş otobüs parası. Her ay çıkıp grlseler her ay veriyor. Senede 1 kere gelse 1 kere vrriyor. Ben neyim. Eş.şek başı. Ama sırtı kaşınsa koş sırtımı kaşı.

Anneanneye yardim olayini ben hyapiyordum altli ustlu oturuyoruz .ben ne alsam begenmez gunde bazen 2 3 kere alisverse cikardim copu alisversi hep bendeydi .ne alsam begenmez x dayin karpuzi guzel seciyor y bana gelirken tatlı almis vs vs.ben jest olsun diye aldigim seyler asla konusulmaz , yaptiklarim digerlerinin yaninda bir hicti.bide ustune onlar bir kutu dondurma alsa anlata anlata bitiremezdi.onu ziyarete gelen dayimlara taksiyle helin park yeri bulamazsiniz diyip taksi paralarina kadar vermesi .en sonunda bana tak etti bir sinir krizi kavga dovus .alisverisi biraktim.kisin annem burdayken o hallediyor o hokken 2 dayım haftada 1 gun geliyor.valla dunya varmis .sakin sakin yasli hasta diye acimayin gidip gelmeyi alisverisi kesin .benim anneanne bir ara damaca sular pismis sen 5 lt al bana her gun getir demye bile baslamisti.
Bir sinir.krizi bu isi cok guzel cozer .bagirdim cagirdim artik bendem 1 ekmek bile istemiyor .gercekten rahatladim.ona bakmasi ve dusunmesi gereken kendi cocuklari siz degilsiniz .sabrinizi genc yasta tuketmeyin ilerde kuracaginiz aileye saklayin .ben artik oyle yapiyorum

Evet iste aman yaşlı aman hasta diye acıyorum bizde bir gün yaşlı olucaz diyorum saygı gösterip elimden geldiğince yardımcı olmaya çaöışıyorum ama inanın bazı şeyleri gördükçe şevkim kırılıyor. Annemin onlarla ilgilenebilecek bi sağlık durumu yok. Onuda zamanında çok bezdirdiler. Diğer çocuklarıylada görüşmüyor. Torunlarıyla görüşüyor sadece.

Ben neden kullanılacak insan olarak görülüyorum çevremdeki herkrs tarafıbdan. Birine bi iyiliğim dokunacağı zaman 10 krre düşünür oldum. Acaba o bana yapar mıydı bu iyiliği. Beni kullanıyor mu. Bunu yaparsam sonradan görevimmiş gibi mi görürler artık falan diye kafayı sıyıracak duruma geldim artık. Çünkü çevremde beni kullanmaya çalışmayan çok az insan oldu. Bi tek onlara sıkı sıkı tutunuyorum. Hayatıma insan almaktan bile imtina ediyorum artık.

Sanki bekar olmaya fazla takıntılısınız gibi geldi :) Her cümlenizde bekarım diyorsunuz.
O kadar çok şey geçiyor ki kafamdan yazarken. Yazacağım şeyleri atlamışım. Uzun bir birlikteliğim var 1 2 seneye yuvamızı kuracağız kısmetse. Bekarlığa karşı bi takıntım yok yani :) Bekarımdan kastım bir sorumluluğum yok kimseyr karşı. Dolayısıyla beni kendilerinr bakabilecek potansiyel hizmetçi olarak görüyorlar. Birde tabi diğer kuzenler ve abim hepsi evli. Ve çocuklu. Bahsettiğim harçlık adı altında insan seçme olayı bebe olunca 2ye katlanıyor. Yani aman onların çocukları var giderleri çok aman bezi maması. 2 yardımımız dokunsun diye amansızca para döküyorlar. Ben bekarım demem bu yüzden. Çocuğum yok, kira ödemiyorum, onları görmek için şehir değiştirmiyorum yol masrafım sadece otobüs. Onların gözünde bunun nede olsa ihtiyacı yok kafasındalar. Diyorum keşke benim haberim olmasa. Yani veriyosa versin cümle aleme versin isterse. Beni her işlerine koşturup cebimden harcatıp bana vermiyosa vermesin. Ama bari bana söylemesin gizliden versinler yani. Habrrim olmasında boşa canım sıkılmasın ya. Derdim bu. Yoksa herkesin kendi malı. İsterse herşeyini bağışlasın beni ilgilendirmez. Artık mesafe koyacağım araya zaten.

O kadar hayatin is akisindan uzaklastim ki nici pirasa diye okuyorum :olamaz: kesin guzel bi anlami vardir.sadece bunu demeye geldim.bu arada yaslilardan ne kadar uzak kalirsaniz o kdr degerlisiniz malesef el altinda olunca sanki gorevi oymus gibi size muamele yapiyorlar.gitmeyin yapmayin acin bi netflx ohh kahveyi yap onada gir cikma
Evet nick pırasa ama "ı" sız prasa :D bi anlamıda yok aslında. Saçlarım düz diye küçükken herkes "pırasa gibi saçları dümdüz" derlerdi. 10 sene önce üyeliği açmışım buraya ve prasa yazmışım 17 18 li yaşlarıma denk geliyor :D çok bi mana aramamak gerek :D

Evet yaşlılar insanlarında özel hayatları olabileceğini kabul etmiyor. Şuanda yaşananları kaybedecekler diye şimdiden yerini bile yapıyorlar. Evlendiğinde evini bize yakın tutarsın, bize senden başka kimse bakmaz zaten şeklinde duygu sömürüleri... inanın şehir dışında yaşamak istememin nedenlerinden biride dedemle anannem. Şehir dışında yaşayan torunlara verilen değeri ve ellerinin altındakilere verilen değerden ötürü. Araya mesafe koydum zaten bayramdan sonra. 9 10 binler havada uçuşurken, siz geleceksiniz diye tatlı yaptım diye diğer torunlarının sırtını sıvazlarken görünce çıldırdım. Ben aman kendinizi yormayın diye kendimi yırtıyorum. 79 yaşındaki kadın, torunu onun baklavssını seviyor diye tek başına baklava açmış. E o zaman her işini kendinde yapabikirsin demekki

10k harçlıkla bitse keşke. Arabayla geliyolarsa yakıt paralatı veriliyor gidiş dönüş hemde. Otobüsle geliyolarsa yine gidiş döniş otobüs parası. Her ay çıkıp grlseler her ay veriyor. Senede 1 kere gelse 1 kere vrriyor. Ben neyim. Eş.şek başı. Ama sırtı kaşınsa koş sırtımı kaşı.
Demek ki uzakta olan kıymetli oluyor
Ya da sizin annenizi diğer evlatlarını sevdikleri kadar sevmiyorlar bu da etkili oluyor torun ayırmada

Demek ki uzakta olan kıymetli oluyor
Ya da sizin annenizi diğer evlatlarını sevdikleri kadar sevmiyorlar bu da etkili oluyor torun ayırmada
Aynen öyle uzakta olan iyi oluyor. Ne arıyıp soruyolar yaşıyomu öldümü haberleri bile yok. Ama senede 1 3 5 gelincede en kıymetli onlar. Annrmle alakası yok bu bahsettiğim kıymetli torunlara abimde dahil. Erkek kız torun olayıda değil. Torunlarda kızda var erkekte. Ortak özellikleri şehir dışındalar ve evliler :D ha bide hayırsızlar :D

Aynen öyle uzakta olan iyi oluyor. Ne arıyıp soruyolar yaşıyomu öldümü haberleri bile yok. Ama senede 1 3 5 gelincede en kıymetli onlar. Annrmle alakası yok bu bahsettiğim kıymetli torunlara abimde dahil. Erkek kız torun olayıda değil. Torunlarda kızda var erkekte. Ortak özellikleri şehir dışındalar ve evliler :KK70: ha bide hayırsızlar :KK70:
Taparsan teperler tepersen taparlar olayı yani

Back
X