• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kullanıldım, biliyorum...

Hayatımda ilk defa kendimi aptal gibi hissediyorum. Ailem kullandı beni peki eşimde kullanıyor mu? Paramız onun hesabında birikiyor. Borsa vs... Yatırım yapıyor. Acaba bu konuda eşime müdahale etsem mi :(

ailenden sebep borçlarınız bitsin
biraz da toparlanın
eşin bir sindirsin olanları
kalkıp bu durumda ona müdahale edersen yanlış anlayacaktır

anneme telefon açıyorum demişsin
ne diyorsun ki annene
senin yüzünden kavga ettik mi diyorsun
anlayamadım

toparlayabilirmiyim diyorsun ama
ne var toparlanamayacak
para dediğin nedir ki
borç da ödenir gider
sen üzüldüğünle kalırsın
madem sorun oluyor artık ailene para verme bence

ailenizin karşısına geçip "benim eşimle aram bozuluyor diye resti çekeceksiniz" gayrimenkulü acilen elinizden çıkarmanız lazım.. eşiniz de kullanıldığını ve sizin de buna ses çıkarmadığınızı düşünerek sizden gerçekten soğuyabilir uzaklaşabilir..

3 tane ev var ....evde iki emekli bir çalışan abla var bana doğum hediyesi alınan bilekliğin yarı parasını benden istediler.daha doğrusu birikim için küçük altın vermiştim ordan almak istediler ve aldılar:)))))nişanımda takılan ata lira kayboldu:))))şimdide çocuğuma alınan bazı şeyleri beğendik ama alamıyoruz diyorlar bende nasıl olsa benim çocuğum deyip alın ben veririm diyorum ve veriyorum.ben çalışmıyorum evimiz kira kocam sezonluk çalışıyor..ve bu olanlardan bilgisi yok...bunları yapanmı???kaynanam değil kendi annem ve ablalarım:))))))içim acıyo içim

Esinle neden ortak hesabiniz yok. Tanidigim birisi yatirim olsun diye paralarini kocasinin altin hesabina yatiriyor senelerce bu cift yasli koca gecen sene oluyor ve ilk karisindan olan kizina kaliyor altin hesabi bu kadindan cocugu yok cunku kisisel hesap miras kanunda cocuga kalirmis ese hak dusmezmis. Bu kizda bir tl bile veemedi kadina

Ne kötü bir kızmış o yaaa :S

3 tane ev var ....evde iki emekli bir çalışan abla var bana doğum hediyesi alınan bilekliğin yarı parasını benden istediler.daha doğrusu birikim için küçük altın vermiştim ordan almak istediler ve aldılar:)))))nişanımda takılan ata lira kayboldu:))))şimdide çocuğuma alınan bazı şeyleri beğendik ama alamıyoruz diyorlar bende nasıl olsa benim çocuğum deyip alın ben veririm diyorum ve veriyorum.ben çalışmıyorum evimiz kira kocam sezonluk çalışıyor..ve bu olanlardan bilgisi yok...bunları yapanmı???kaynanam değil kendi annem ve ablalarım:))))))içim acıyo içim

:( kendi ailesi bile yapıyorsa insana bunu kaynana, elti hatta eş yapmış çok mu?

Kardeşim bana hayatımın en büyük kazığını attı sindiremiyorum. Kendi yuvası olsun, kendisi mutlu huzurlu olsun diye hiç acımadan harcadı beni. Ne diyim gene kardeşimdir ;(

ailenizin karşısına geçip "benim eşimle aram bozuluyor diye resti çekeceksiniz" gayrimenkulü acilen elinizden çıkarmanız lazım.. eşiniz de kullanıldığını ve sizin de buna ses çıkarmadığınızı düşünerek sizden gerçekten soğuyabilir uzaklaşabilir..

Konuştum, kızdım, söylendim aileme hatta ailemin hatalarını eşimle bile paylaştım ama eşim bu konuda bana hiç destek olmadı. Aksine hıncını benden çıkardı oda. Çok güçsüzüm, üzgün ve kırgınım...

tatlım çokkk ozr bir durum
ben olsam beni bu kadar kullananlardan biraz uzaklaşır eşimle mutluysam ona sarılırdım.

belli bir zaman sonra zaten eşinde onlardan ayrıldığını görünce artık laf bulamayacakm ve kendi ailesine de bakacak.
onları da görmeye başlayacak.

lütfen uzaklaş çünkü biraz biriktirsen paralar gidecek.

evet zor bır durum ama asılamaz degıl bende bır donem kredı kartı ılletı dolayısıyla esıme cok zor gunler yasattım sorumsuz harcamalarım sonucu kart boyumu asmıstı esım aksıne cok tutumludur ben sozde ona haber vermeden hallederım sandım evhanımıyım ama esımın maası bende dururdu ama halledemedım tabıı cırpındıkca battım sonucta haberı oldu ve zor zamanlar gecırdık ama bıttı hamdolsun dersımı aldım bunu ona her fırsatta gosterdım ve soyledım sızde konu acılınca uzuntunuzu ve dersınızı aldıgınızı dıle getırın dahası mumkun mertebe uyum gosterın esınızle zamanla unutur tabıı bu arada bazı onlemlerde almalısınız aılenıze karsı....allah yardımcınız olsun

Evet sorum bu. Ben sürekli anneme anlatıyorum. Rahatladığımı zannediyorum güya ama içten içe bu tip şeyleri başkalarıyla paylaşmak huzursuzluk yaratıyor bende...

eşin kızmakta haklı canım
eşinin ailesi aynı şeyi siz yapsa sizde kızardınız
ara anneni babanı iste paranı
eşimle aram kötü sizin yüzünüzden huzurumuz bozuldu de

bence eşinede güvenme . çalşıyorsan ortak hesap falan açma . nedir bu ortak hesap anlamam . bir erkek nasıl bir kadına bana para ver der bunu aklım almıyor cidden . ihtiyacı olur tamam harcarsın ama borsada oynuyormuş hadi ya . sen tek başınasın canım . bak ailenden bile hayır gelmemiş . ailen bile bunu yapmış . seni saf gördükleri belli . sen akıllan artık . kendi paranı biriktir kimseye verme . belli olmuyor bu devirde kimseye güven yok .

Ya özür dilerim ama çok kızıyorum çünkü annem de böyle ki benim annemin babası ne okutmuş, ne de elbebek gülbebek büyütmüş bildiğin dövüle dövüle büyümüş annem zaten 18 yaşında da evlenmiş:31:Sonrası annemler baya baya durumu düzeltmişler. Şimdi her fırsatta arar ve para ister. Çok şükür artık bizim sayemizde "hayır" demeyi öğrendi. Ablamla ben her fırsatta hayvanlarda doğuruyo onlar bizi çok üzdü bizim rızkımızı hala onlara veriyosun yarın öbür gün yine çok üzücekler seni diye diye kesti. Ki benim dedem zamanında annem iyi kazanıyo diye evinde çok mutlu olan anneme boşan gel, bizle yaşa gelip alıcam seni demiş bi'insan düşünün 2 çocuklu kadına demişti bunu:27:

Lütfen konu sahibi ve siz hayır demeyi öğrenin. Bu ana baba hakkı diye bi'olay değil. Darda olsalar, hasta olsalar elbet evlatsınız yardım edersiniz ama bazı aileler cidden garip. Kendi evlatlarınıza yedirin, içirin varsın arkanızdan hayırsız desinler içiniz rahat olsun.
Sizin mutluluğunuzu isteseler gözleri gülen yüzünüzde olur, cebinizde olmazdı.

Son düzenleme:
Ya özür dilerim ama çok kızıyorum çünkü annem de böyle ki benim annemin babası ne okutmuş, ne de elbebek gülbebek büyütmüş bildiğin dövüle dövüle büyümüş annem zaten 18 yaşında da evlenmiş:31:Sonrası annemler baya baya durumu düzeltmişler. Şimdi her fırsatta arar ve para ister. Çok şükür artık bizim sayemizde "hayır" demeyi öğrendi. Ablamla ben her fırsatta hayvanlarda doğuruyo onlar bizi çok üzdü bizim rızkımızı hala onlara veriyosun yarın öbür gün yine çok üzücekler seni diye diye kesti. Ki benim dedem zamanında annem iyi kazanıyo diye evinde çok mutlu olan anneme boşan gel, bizle yaşa gelip alıcam seni demiş bi'insan düşünün 2 çocuklu kadına demişti bunu:27:

Lütfen konu sahibi ve siz hayır demeyi öğrenin. Bu ana baba hakkı diye bi'olay değil. Darda olsalar, hasta olsalar elbet evlatsınız yardım edersiniz ama bazı aileler cidden garip. Kendi evlatlarınıza yedirin, içirin varsın arkanızdan hayırsız desinler içiniz rahat olsun.
Sizin mutluluğunuzu isteseler gözleri gülen yüzünüzde olur, cebinizde olmazdı.

Annem art niyetli değil :( ama kardeşim ve babam çok üzdüler beni. Demin bağıra bağıra ağladım rahatladım. Evde kimse yok, eşim annesini ziyarete gitti bende fırsattan istifade içimi döktüm biraz.

Kendimi salak gibi hissetmeye başladım. Aileme kızgınım çünkü beni ve evliliğimi düşünmeden hoyratça hareket ettiler. Eşime kızgınım çünkü annesi her zaman daha önemli oldu onun için. Ben evlenirken hiçbir şey istemedim eşimden. Annesine birkaç kez sitem ettim diye onun için yaptığım her şeyi sildi attı.

Neden benim verdiğim emek değersiz oluyor neden ;(

Neden başkalarının yaptığı ufacık şeyler takdir edilirken ben ve yaptıklarım bu kadar yok sayılıyor?

İçim acıyor, dünyayı yakasım geliyor. Mutsuzum, öfkeliyim...

Kendime ve her şeye, herkese...

bence eşinede güvenme . çalşıyorsan ortak hesap falan açma . nedir bu ortak hesap anlamam . bir erkek nasıl bir kadına bana para ver der bunu aklım almıyor cidden . ihtiyacı olur tamam harcarsın ama borsada oynuyormuş hadi ya . sen tek başınasın canım . bak ailenden bile hayır gelmemiş . ailen bile bunu yapmış . seni saf gördükleri belli . sen akıllan artık . kendi paranı biriktir kimseye verme . belli olmuyor bu devirde kimseye güven yok .

Ailemle ilgili yaşadığımız maddi sıkıntıları fırsat bildi eşim aslında. Bende en azından bir süre hesabımız ortak olsun diye düşündüm.

Borsa işi için ciddi ciddi emek harcıyor. Yatırım konusunda iyi. Hesap kitap işlerini ona bırakmış durumdayım. Suratını da çekemeyeceğim ne diyim.

Bence de benden para istememeli. Evlenirken ne yaptı ki?

Bıktım, usandım artık...

Annem art niyetli değil :( ama kardeşim ve babam çok üzdüler beni. Demin bağıra bağıra ağladım rahatladım. Evde kimse yok, eşim annesini ziyarete gitti bende fırsattan istifade içimi döktüm biraz.

Kendimi salak gibi hissetmeye başladım. Aileme kızgınım çünkü beni ve evliliğimi düşünmeden hoyratça hareket ettiler. Eşime kızgınım çünkü annesi her zaman daha önemli oldu onun için. Ben evlenirken hiçbir şey istemedim eşimden. Annesine birkaç kez sitem ettim diye onun için yaptığım her şeyi sildi attı.

Neden benim verdiğim emek değersiz oluyor neden ;(

Neden başkalarının yaptığı ufacık şeyler takdir edilirken ben ve yaptıklarım bu kadar yok sayılıyor?

İçim acıyor, dünyayı yakasım geliyor. Mutsuzum, öfkeliyim...

Kendime ve her şeye, herkese...

Ya kıyamam ağlama lütfen. Bak diyorum ya benim annem değersizdi şimdi bile parayı alana kadar kızım kızım hergün arıyo teyzem, dayım, dedem. Para koparamayacaklarını anladıkları an ölüyorum desen aramazlar:31:

Oyüzden azıcık sırtını dön ki kendi yuvanda ağız tadın kalsın. Benim babam "boşver gönder de onlar utansın" diye bi'düşünceye sahip olduğu için hiç bu konuda tartışmadılar. Biz artık büyüdüğümüz için ne yalan söyleyim resmen engel oluyoruz yaptıklarını hatırlatıyoruz. 6 yıldır seslerini duymadım öyle diyim sana:31:

Git paranı bankaya at, durumumuz kötü de. Eşini de al karşına son bi'daha düzgünce anlat ama bi'daha yüzlerini görünce yumuşama. Şu hayatta en çok darbeyi hayır demeyi bilmeyen insanlar alır. Çünkü malesef artık dünyada çıkar ilişkileri daha hakim. Kimse bak nasıl iyi Allah razı olsun demiyo onun yerine vay enayi diyolar iyilik yaramıyo yani:50:

Ya kıyamam ağlama lütfen. Bak diyorum ya benim annem değersizdi şimdi bile parayı alana kadar kızım kızım hergün arıyo teyzem, dayım, dedem. Para koparamayacaklarını anladıkları an ölüyorum desen aramazlar:31:

Oyüzden azıcık sırtını dön ki kendi yuvanda ağız tadın kalsın. Benim babam "boşver gönder de onlar utansın" diye bi'düşünceye sahip olduğu için hiç bu konuda tartışmadılar. Biz artık büyüdüğümüz için ne yalan söyleyim resmen engel oluyoruz yaptıklarını hatırlatıyoruz. 6 yıldır seslerini duymadım öyle diyim sana:31:

Git paranı bankaya at, durumumuz kötü de. Eşini de al karşına son bi'daha düzgünce anlat ama bi'daha yüzlerini görünce yumuşama. Şu hayatta en çok darbeyi hayır demeyi bilmeyen insanlar alır. Çünkü malesef artık dünyada çıkar ilişkileri daha hakim. Kimse bak nasıl iyi Allah razı olsun demiyo onun yerine vay enayi diyolar iyilik yaramıyo yani:50:

Sağ ol arkadaşım. O kadar bunalmış durumdayım ki ekran başında gözlerim doluyor artık.

Ben eşimle konuştum ama anlamak istemiyor. Dükkanı satamıyoruz babamın arkadaşı var kiracı adam çıkmıyor.

Eşimin ailesi çok mu iyi sanki? Geçen bir konu daha açmıştım yazdım orada da kaynanam düğünden hemen sonra üzerindeki altınların tümünü aldı eşimin. Gözümün içine baka baka ;( bunlarında mı hatırı yok?

Neden bana karşı bu kadar acımasız insanlar?

Sağ ol arkadaşım. O kadar bunalmış durumdayım ki ekran başında gözlerim doluyor artık.

Ben eşimle konuştum ama anlamak istemiyor. Dükkanı satamıyoruz babamın arkadaşı var kiracı adam çıkmıyor.

Eşimin ailesi çok mu iyi sanki? Geçen bir konu daha açmıştım yazdım orada da kaynanam düğünden hemen sonra üzerindeki altınların tümünü aldı eşimin. Gözümün içine baka baka ;( bunlarında mı hatırı yok?

Neden bana karşı bu kadar acımasız insanlar?

Eşlerin çoğu böyle görünüyo ben bekarım ama malesef görünen o ki kocalar hep benim ailem melek kafasında okonuda yalnız değilsin:25:

Babana çok sıkıştık ya borç verin ya da kiracı çıksın satmak zorundayız de. Bazı anlarda güçlü ve dediğim dedik durmak zorundasın yoksa bakmışsın seneler geçmiş o kiracı hatır için hala o dükkanda sen ise böyle üzgün.

İnsan önce kendini düşünecek valla, kaç kere gelicez dünyaya. Milleti üzmeyim diye niye sen tatlı canını üzüyosun.

mutlulugu bilmem ama mutsuzlugun yolu herkesı mutlu etmeye calısmaktan gecıyordemıs bır dusunur
gercekten en yanlıs davranıs bu sanırım herkesı mutlu etmeye calısmak bende bır zamanlar boyleydım ınselık olsun dıye yaptıklarım ustume yapısırdı herkes herseyı benden beklerdı asla kımseye hayır dıyemezdım ne oldu ınan kımseye yaranamadım ne zaman kı degıstım once ben dedım sımdı benden kıymetlısı yok bende cok cektım bızzat kendı aılemden soyleyemedıklerım kaldı ıcımde oysa sımdı soyleyıp rahatlıyorum bende durana kadar onlarda dursun kımse ıcın kaldıramaz dıye dusunme sen kaldırabılıyorsan onlarda kaldırabılır unutma ınan kı sen kendını sever korur sınırlarını cızersen kararlı durursan onlarda buna uyar ama sen kendını heder edersen onlarda kat be kat senı heder eder bencıl olmak ve hayır demeyı bılmek gerek cogu zaman hayat bunu gerektırıyor tekrar allah yardımcın olsun

çok güçsüzüm, kendimi o kadar zayıf hissediyorum ki :(

canım ya aileni olduğu gibi kabul et,bu seni mutsuz ediyor,sadece sen uyanık ol,maddi anlamda kimseye yüz verme.(gerçek ihtiyaçlar dışında) sende çalışıyormuşsun,dünyanın binbirtürlü hali var kendinide düşünmek zorundasın.hiç birşey için geç değil,eskiden bizde yakın çevremize borç verdik alıp kaçanmı dersin,ödemeyen mi ?hayat sizi olgunlaştırıyor zamanla her anlamda ,yalnız sen kendini bu kadar üzerek hasta edeceksin,belliki çok iyi niyetli birisin,sevgiler.

Back
X