• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kullanıldım, biliyorum...

canım ya aileni olduğu gibi kabul et,bu seni mutsuz ediyor,sadece sen uyanık ol,maddi anlamda kimseye yüz verme.(gerçek ihtiyaçlar dışında) sende çalışıyormuşsun,dünyanın binbirtürlü hali var kendinide düşünmek zorundasın.hiç birşey için geç değil,eskiden bizde yakın çevremize borç verdik alıp kaçanmı dersin,ödemeyen mi ?hayat sizi olgunlaştırıyor zamanla her anlamda ,yalnız sen kendini bu kadar üzerek hasta edeceksin,belliki çok iyi niyetli birisin,sevgiler.

Sağ ol arkadaşım teşekkür ederim.

Hasta oldum bile ;( bütün gün durup durup ağladım. Yaşadığım ve beni üzen anlar dalga dalga geliyor üzerime.

Eşim öyle büyük hayal kırıklıkları yaşattı ki bana...

Ailemle ilgili yaşadığımız maddi sıkıntıları fırsat bildi eşim aslında. Bende en azından bir süre hesabımız ortak olsun diye düşündüm.

Borsa işi için ciddi ciddi emek harcıyor. Yatırım konusunda iyi. Hesap kitap işlerini ona bırakmış durumdayım. Suratını da çekemeyeceğim ne diyim.

Bence de benden para istememeli. Evlenirken ne yaptı ki?

Bıktım, usandım artık...

ah canım ah çoğu erkek böle bu devirde karılarına güveniyorlar . senin ailen asıl tuhaf olan . yani ne demek benim aklım almıyor keşke vermeseydin ama olan oldu neyse birdaha oyyuna gelme sakın .

hayatta yasadığımız her kötü şey bize tecrübe oluyor işte para konusunda gercekten ketum olmak lazım biraz bankalar kredi vermek için kuyrukta kımse kusura bakmasın diyim bankadan al dicen ben evlenince esime kımseye 100 tl üzeri borc verme bıle dedim çünkü borç var para yetiştirmeye calışıyoruz ucuz olsun die market market geziorum kıse kusura bakmasın deyip çekilscen kenara en iyisi

Yeni bir gün ve yine ben...

Eşim bu akşam gelecek annesinin yanındaydı ziyarete gitmişti.

Kızlar ben kendimde bir şey fark ettim ben evliliğimle ilgili sağda solda çok fazla konuşuyorum bilhassa annemle. Bunun sebebi eşimle olan ilişkimizin olgunlaşmamış olması olabilir mi acaba?

Aileme o kadar kızgınım ki :( bazen derin bir ümitsizlik kuyusuna düşüyorum sanki hiçbir şey düzelmeyecek, ben evliliğimde huzura kavuşamayacakmışım gibi geliyor.

Daha önce bahsettiğim konular biliyorum. Belki çoğunuz yine mi lineum diyecek. Demeyin ne olur bu hatun obsesif ve son zamanlarda yaşadığı olaylar takıntılarını tetiklemiş durumda.

Eşimi kaybetmekten çok korkuyorum. Göreve gitmesini istemiyorum hatta işe bile gitmesin hep evimizde benim yanımda dursun istiyorum.

Beraber olunca da ailesinin ve eşimin yaptıkları geliyor aklıma bu sefer kinleniyorum. Bu kısır döngüden çıkamadım maalesef.

İyi ki varsınız. İnşallah zamanla her şey düzelir. Umarım çok mutlu bir evliliğim olur. Dua edin ne olur...

Günaydın lineum konuyu okumadım henüz ama son yazdıklarınla ilgili izninle bişeyler söylemek isterim. Neden kendine dünyayı dar ediyorsun. Evlilik zaten yeterince zor ve sen daha fazla zorlaştırıyorsun gibi geldi bana. Annene yada bi arkadaşına evliliğinle ilgili çok fazla detay anlatma derim sana. Çünkü onların da yorumlarıyla birlikte küçük olay büyür. Kaybetmekten korkma, ama kaybetmeye neden olacak şekilde de davranma derim. Biz ilk yılımızı o kadar zor atlattık ki. Sanki eşim beni bırakıp gidecek, aldatacak gibi geliyordu ve kavgalarımız bütün mahalleyi inletirdi. Annem ayrı üzülürdü ablam ayrı.

Ama şimdi o kadar relax oldum ki. Biliyorum ki değişmez kimseye beni. Ama bende onu kimseye değişmem. Eskiden ne kadar birbirimizi kırmış olursak olalım şu anda gündeme getirmiyoruz. Sende öyle yap bırak eskiler arkada kalsın. Kalbini soğutma. O senin eşin, sana herkesten daha yakın. ÇAlışıyor musun bilmiyorum ama mutlaka bi iş bul kendine yada bi kurs. Dr a git bazı takıntıların olduğunu anlat mutlaka yardımı olacaktır. Bazen sorunlarımızı tek başımıza aşamayız. Allah yardımcın olsun. Mutlu günler dilerim.

Günaydın lineum konuyu okumadım henüz ama son yazdıklarınla ilgili izninle bişeyler söylemek isterim. Neden kendine dünyayı dar ediyorsun. Evlilik zaten yeterince zor ve sen daha fazla zorlaştırıyorsun gibi geldi bana. Annene yada bi arkadaşına evliliğinle ilgili çok fazla detay anlatma derim sana. Çünkü onların da yorumlarıyla birlikte küçük olay büyür. Kaybetmekten korkma, ama kaybetmeye neden olacak şekilde de davranma derim. Biz ilk yılımızı o kadar zor atlattık ki. Sanki eşim beni bırakıp gidecek, aldatacak gibi geliyordu ve kavgalarımız bütün mahalleyi inletirdi. Annem ayrı üzülürdü ablam ayrı.

Ama şimdi o kadar relax oldum ki. Biliyorum ki değişmez kimseye beni. Ama bende onu kimseye değişmem. Eskiden ne kadar birbirimizi kırmış olursak olalım şu anda gündeme getirmiyoruz. Sende öyle yap bırak eskiler arkada kalsın. Kalbini soğutma. O senin eşin, sana herkesten daha yakın. ÇAlışıyor musun bilmiyorum ama mutlaka bi iş bul kendine yada bi kurs. Dr a git bazı takıntıların olduğunu anlat mutlaka yardımı olacaktır. Bazen sorunlarımızı tek başımıza aşamayız. Allah yardımcın olsun. Mutlu günler dilerim.

Çok teşekkür ederim yorumun için. Benzer şeyleri yaşamış kişilerin yorumlarını okuyunca içime su serpiliyor. İnşallah dediğin gibi olur. Hem kendimi suçlu hissediyorum eşime karşı hem de düşündükçe öfkeleniyorum kinleniyorum ;( O kadar zor bir durumdayım ki...

nurtug1984 o kadar doğru solemıs kı bazı seylerı arkanda bırakınca mutlu olabılıosun düşünüp düşünüp büyütüo insan kafasında ben ne zaman aman napıyım olan oldu önüme bakcam dedim mutlu olmaya basladım ayrıca bencede bi iş yada kurs bul senı oyalasın zamanın verımlı gecsın kafan bole seylerle dolu olmaz o zaman

eşinizi bu duruma sokmaya hakkınız yoktu.altınlar yeni evli çifte destek mahiyetinde takılan hediyelerdir.bunlarda da iki tarafın ailesinin de hakkı olamaz.ne dese yeridir eşiniz.

nurtug1984 o kadar doğru solemıs kı bazı seylerı arkanda bırakınca mutlu olabılıosun düşünüp düşünüp büyütüo insan kafasında ben ne zaman aman napıyım olan oldu önüme bakcam dedim mutlu olmaya basladım ayrıca bencede bi iş yada kurs bul senı oyalasın zamanın verımlı gecsın kafan bole seylerle dolu olmaz o zaman

Ben çalışıyorum zaten canım inan dünya işim olsun ben yine canımı sıkacak şeyleri düşünecek vakit bulabilirim. Elimde değil.

Doktora gitsem ilaç verecek. İlaçlar uzun süre kullandıklarında -psikiyatr' ın dediğine göre- nörotransmitter madde iletkenliğini arttırmak suretiyle faydalı olabiliyormuş ama bu kişiye göre değişir.

Ayrıca psikoterapide aldım ama o dönem eşimin bana olan hıncı ve garezi sebebiyle çokta faydasını göremedim en azından uzun vadede.

Bence bir süre içime kapanmakta fayda var. Son yıllarda bilhassa sıkıntılarımla ilgili olarak çok fazla dışa döndüm buda kendime olan güvenimi sarstı. Sürekli olarak etrafındakilere yakınıp duran bir tip düşün ne kadar sıkıcı değil mi :(

Buraya yazmayı seviyorum önerileriniz telkin gibi geliyor...

eşinizi bu duruma sokmaya hakkınız yoktu.altınlar yeni evli çifte destek mahiyetinde takılan hediyelerdir.bunlarda da iki tarafın ailesinin de hakkı olamaz.ne dese yeridir eşiniz.

Haklısın arkadaşım ama şu da var o altınların yarıdan fazlasını benim babam yapmıştı. Eşimin annesinin nişanda taktıklarının bir kısmıyla düğün öncesi evimizin birkaç eksiğini gördük. Annesi bir şey yapmadı yani bana. Hanımefendi o ara ev almıştı da kendine çeyiz düzmekle meşguldü.

Ben bunların hesabını sormaya kalkınca eşim konuşturmamaya çalışıyor ama kendisi benim ailemi eleştiriyor üstelik onlara olan hıncını benden çıkartıyor. Birde annesi beni çok seviyormuş gibi hala tayinimizi onun olduğu şehre aldırma peşinde.

Ailem aklı selim davranıp bana destek olmadı, kayınvalidem desen oğlunu benden kıskanıyor. Bende yana döne önüme gelene dertlenme peşindeyim.

Durumum pek iç açıcı değil...

Back
X