• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kullanılmış don hediye edilmesi????

Onun hijyen anlayışına ters değil demekki. Kötü niyetten değil. Unutun bence bişey demeyin.
Kullanıldığına eminsiniz değil mi? Annem geçenlerde iç çamaşırı almış banada yıkayıp ütüleyip öyle getirmiş yıkamadan giymeyeyim düşüncesiyle
Yüzde yüz emin değilim de yeniyede benzemiyor.bir arkadaşın dediği kafama yattı.sanki sandıkta beklemişte sararmış gibi duruyor.belki ordan çıkarıp yıkayıp getirdi.

sanırım eli boş gelmek istemedi
gelirkende durumu iyi olmadığı için böyle bir şey yapmış olabilir
kötü niyetli olduğunu düşünmedim
unutun gitsin

arkadaşlar bu yıl oğlum okula başladı.ve biz veliler arasında bir grup oluşturduk 5-6 kişilik her hafta birimizde toplanıyorduk.sıra bana gelince aramıza katılmayı çok isteyen bir arkadaş daha vardı.Bende onu davet ettim evime.Gelirken bana bi poşet uzattı hediye olarak.Bende tam açacakken açma sonra açarsın dedi.Bende onlar gittikten sonra poşete baktım içinde iki tane iç çamaşırı bide tişört vardı.iç çamaşırına baktığımda yeni olmadığını fark ettim.yıkanmış ütülülenmiş ve parfüm sıkılmıştı.tişörtte yeni değil kızlarının tişörtünü getirmiş büyük ihtimalle.Şimdi bu arkadaşın maddi durumu hiç iyi değil ama böyle bir hediyede getirilirmi hiç.daha sonra bu konuyu hiç kimseye söylemedim rencide olmasın diye şuan aramız iyi .napim sizce konuyu tamamen unutup iç çamaşırlarını çöpe mi atyım yoksa ben bunları kullanamam deyip geri mi vereyim.
Boşver be canım dersin üzülür içine dert olur eli boş gelememiş parasızlığın gözü kör olsun:110:

Yüzde yüz emin değilim de yeniyede benzemiyor.bir arkadaşın dediği kafama yattı.sanki sandıkta beklemişte sararmış gibi duruyor.belki ordan çıkarıp yıkayıp getirdi.
Bence de sandiktan getirmis olabilir. Icinize sinmiyorsa atin veya ihtiyaci olan birine ulastirin.

arkadaşlar bu yıl oğlum okula başladı.ve biz veliler arasında bir grup oluşturduk 5-6 kişilik her hafta birimizde toplanıyorduk.sıra bana gelince aramıza katılmayı çok isteyen bir arkadaş daha vardı.Bende onu davet ettim evime.Gelirken bana bi poşet uzattı hediye olarak.Bende tam açacakken açma sonra açarsın dedi.Bende onlar gittikten sonra poşete baktım içinde iki tane iç çamaşırı bide tişört vardı.iç çamaşırına baktığımda yeni olmadığını fark ettim.yıkanmış ütülülenmiş ve parfüm sıkılmıştı.tişörtte yeni değil kızlarının tişörtünü getirmiş büyük ihtimalle.Şimdi bu arkadaşın maddi durumu hiç iyi değil ama böyle bir hediyede getirilirmi hiç.daha sonra bu konuyu hiç kimseye söylemedim rencide olmasın diye şuan aramız iyi .napim sizce konuyu tamamen unutup iç çamaşırlarını çöpe mi atyım yoksa ben bunları kullanamam deyip geri mi vereyim.

Maddi durumu ne kadar kötü olursa olsun böyle hediye getirilmez, elim boş giderim ya da küçük bir saksı çiçek alırım da kullanılmış -hele ki- iç çamaşırını hediye olarak vermem. Ben iade ederdim şahsen çünki kabul ettikçe, kullandığımı düşünüp devamını getirebilir bu tür hediyelerin.

Maddi durumu kötü bile olsa kullanılmış donu getirecek kadar art niyetli değildir sanırım . Vardır mantıklı bir açıklaması .

İlkokulda hediyeleşme yapıyoduk yılbaşıydı galiba. bana hediye vericek olan arkadaş durumu hiç iyi olmayan lastiklerle okula gelen bi kızcağızdı. hediye olarak kullandığı tek tacını(bez kaplı olanlardan kenarı yırtıktı) bantlamış ve bana vermişti. çocuk aklıyla herkese ne hediyeler gelmiş diye düşünmştm şanssızım demiştim ama çok beğendiğimi söyleyip kalbini kırmamıştımda..

Şimdi düşünüyorum hayatımda aldığım en değerli hediyemdi...
Oyyy cok uzuldum bu zorla hediyelesme olaylarini oldum olasi sevmem zaten. Sonucta maddi imkani olan var olmayan var cocuguna bir defter alamayacak veliler varken zorla cocuklara hediye aldirmak zaten bana hep mantiksiz gelmistir.
Konu sahibi bence bu konuyu dusunmeyin bisey demeyin belki sandikta sararmistir.
Demekki maddi durumu da iyi degil bundan sonraki davranislarina bakarsin oma gore hareket edersin.

Bana da eşimin teyzesi ev hediyesi yollamıştı, büyük bir kutu. İçinde ne var diye açtığımda şok oldum kahvaltılıklar kullanılmıştı ! Resmen içinde şeker ve yağ kalmış. Bir de çok belli senelerdir raf beklediği çünkü melamindi tabaklar. Kadın 80 küsür yaşında diye izah etti eşim kusura bakma dedi ama daha o an çöpe attım gelen kutuyu. O sıra dul olduğum için kayınvalidem de soğuktu ben kasııtlı diye düşünmüş alınmıştım.

Aman yarabbi oda nedir ya kullanılmış çamaşır hiç hoş değil bence ilk fırsatta burada unutmuşsunuz deyip iade edin

Ya ne bileyim..bugün pazarda almaya kalksa 3.5 4 milyon bir çamaşır bir de atlet alsa yeterdi hepsi 10 milyon tutardı. ona kadar yoksa bişi demeyin unutun gitsin

Maddi durumu olmayabilir ama kullanılmış iç çamaşırının hediye edilmeyeceğini de herkes bilmeli bu bi görgü meselesi maddiyat değil. bence geri vermelisin. ayrıca hediye getirmwk zorunda mı uani siz kendi aranızda sürekli hediyeleşiyor musunuz

İlkokulda hediyeleşme yapıyoduk yılbaşıydı galiba. bana hediye vericek olan arkadaş durumu hiç iyi olmayan lastiklerle okula gelen bi kızcağızdı. hediye olarak kullandığı tek tacını(bez kaplı olanlardan kenarı yırtıktı) bantlamış ve bana vermişti. çocuk aklıyla herkese ne hediyeler gelmiş diye düşünmştm şanssızım demiştim ama çok beğendiğimi söyleyip kalbini kırmamıştımda..

Şimdi düşünüyorum hayatımda aldığım en değerli hediyemdi...
Burnumun direği sızladı bee

Bana da eşimin teyzesi ev hediyesi yollamıştı, büyük bir kutu. İçinde ne var diye açtığımda şok oldum kahvaltılıklar kullanılmıştı ! Resmen içinde şeker ve yağ kalmış. Bir de çok belli senelerdir raf beklediği çünkü melamindi tabaklar. Kadın 80 küsür yaşında diye izah etti eşim kusura bakma dedi ama daha o an çöpe attım gelen kutuyu. O sıra dul olduğum için kayınvalidem de soğuktu ben kasııtlı diye düşünmüş alınmıştım.

Anneme de çok yakın bir arkadaşı ev hediyesi diye kullandığı belli olan çerezlik takımı getirmişti. Öyle ki tabakların içinde leblebi tozları duruyordu daha :) Hiç sesini çıkarmadı annem, kullandık hala da kullanıyoruz. Bir kere de bir gıda maddesi getirdi memleketinden ama sonra bi baktık tarihleri geçeli birkaç yıl olmuş :) Durumu da gayet iyiydi. Ya bazı insanların huyu mu dur suyu mu dur bilmiyorum yoksa dikkatsizlik midir bu....
Ama don ne yaa?.....

Anneme de çok yakın bir arkadaşı ev hediyesi diye kullandığı belli olan çerezlik takımı getirmişti. Öyle ki tabakların içinde leblebi tozları duruyordu daha :) Hiç sesini çıkarmadı annem, kullandık hala da kullanıyoruz. Bir kere de bir gıda maddesi getirdi memleketinden ama sonra bi baktık tarihleri geçeli birkaç yıl olmuş :) Durumu da gayet iyiydi. Ya bazı insanların huyu mu dur suyu mu dur bilmiyorum yoksa dikkatsizlik midir bu....
Ama don ne yaa?.....

Bizim teyzenin de durumu iyi ama aklı ermemiş demek ki. Neyse ki don yollamadı :))))

kullanılmış olduğu çok belli normalde çamaşır beyaz ama hafif girileşmiş gibi bide tam ortasında maşa izi var ve bayan parfümü sıkılmış.ama çok kullanılmamış gibi
Belki alıp yikadi ve kendi parfümünu sıktı
Ama kullanmayın tabiki atin gitsin

Ben olsam ona bir şey soylemezdim belki gerçekten kendisi aldi yikadi sana getirdi belki görgüsü maddiyati bu kadar
İki kıyafet icin kalp kırılmasına değmez
Kadının maddi durumu iyi olsaydı sadece kullanmış olmasina değil don getirmesine de dünya kadar laf sayardim

Konuyu Simdi okudum. bende soyle bir dusunce yaratti. eli bos gelmek istememistir yeni bir sey alacak gucu de yoktur.

Ben olsam konusunu dahi acmam.
Ic camasirlarini kullanmam ama tisortu onunla gorustugum zaman giydirirdim cocuguma.
NIyet onemli diye dusunuyorum ben. iyi niyetli olduguna inaniyorum. sizi mutlu etmek istemis.

Eminsiniz değil mi kullanıldığına... Belki sadece yıkanmıştır...
Ne bileyim ben çarşıdan aldığım her giysiyi istisnasız yıkamadan ya da kuru temizlemeye göndermeden
giymem... Benden önce deneyenler olmuştur, yere düşmüştür vs diye...
Belki o da yıkamış ve ütülemiştir. Ambalajı etiketi vs yok diye size öyle gelmiştir...
Ay ne bileyim yaaa... Yokluktandır illa ki... Kalbinizi bozmayın, bir şeyde söylemeyin..
İmkanlarınız ölçüsünde kollayın... Çok üzüldüm şimdi ya...

Back
X