Kullanmaktan sıkıldığım ev tekstili ürünleri ve koltuk kılıfı problemim

mylittlesunshine

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
4.801
1.558
448
Öncelikle herkese selamlar,

Evleneli bir buçuk yıla yakın bir zaman oldu, öncesinde bir heves çeyiz adı altında bir çok havlu, nevresim takımı, battaniye vb tekstil ürünü almıştım. Yalnız çoğunu açmadım sevdiklerimden bir kaç nevresim ve havlu ayırıp değiştirerek onları kullandım. Dün dolap düzenlerken farkettim ki ben bu nevresim ve havlulardan hem sıkıldım hem de sık sık yıkanmaktan oldukça yıpranmışlar zaten. Yenilerini çıkarıp kullanmaya karar verdim lakin asıl mesele şu ki eskiler ne yapmalıyım?

Eski olmasa birilerine veririm diyeceğim de hepsi kullanılmış, havlulardan toz bezi mi yapsam mesela? Nevresim takımlarını napabilirim peki?

Burdan yeni evlenecek kızlara da tavsiyem olsun çılgıncasına alışveriş yapmayın sonra hiç birini kullanamıyorsun ayrıca yeni çıkanlarda da gözü kalıyor insanın, evde bir sürü olunca yeni beğendiklerini de alamıyorsun haliyle :50:

Ha bir de köşe koltuk almıştım açık renk bir buçuk yılda oldukça kirlendi daha ortada çoluk çocuk bile yok, kılıf diktireyim diyorum ikea tarzı. İstanbul'da oturuyorum bu arada, İMÇ'de bir kaç yere sordum sanki pahalı gibi geldi.

koltuğum bu -rengi bu değil-

5523564_1_320.jpg

Bu koltuğa şu tip bir kılıf tahmini ne kadara mal olur -benzer kumaş kalitesinde- ve Avrupa yakasında -özellikle Fatih civarı- bildiğiniz, dikişine güvendiğiniz koltuk kılıfı diken yerler var mı?

EKTORP2.jpg

Şimdiden herkese teşekkürler....

Canim evet havlulardan toz bezi yapabilirsin, ben de öyle yapiyorum. :) Koltugun kirlendi mi?? Üzerine örtü sersen? Ben benimkinin üzerinde sürekli örtüyle birakiyorum, misafir gelince kaldiriyorum sadece. Acik renk yerine daha koyu bir renk sec o zaman kirleniyorsa, ne dersin? Bir de cocuk olunca iyice zor olur temizlemesi. Bir de ikea tarzi bu gösterdigin koltuk modelinin bir süre kullandiktan sonra kiris kiris oldugunu duymustum ama...Gerci sen senin koltugun üzerine kaplatacaksin..

Cok yardimci oldum sanki :16:
Olsun, yazmis bulundum. :9::9::9::60::60::60::60::60:

Canim evet havlulardan toz bezi yapabilirsin, ben de öyle yapiyorum. :) Koltugun kirlendi mi?? Üzerine örtü sersen? Ben benimkinin üzerinde sürekli örtüyle birakiyorum, misafir gelince kaldiriyorum sadece. Acik renk yerine daha koyu bir renk sec o zaman kirleniyorsa, ne dersin? Bir de cocuk olunca iyice zor olur temizlemesi. Bir de ikea tarzi bu gösterdigin koltuk modelinin bir süre kullandiktan sonra kiris kiris oldugunu duymustum ama...Gerci sen senin koltugun üzerine kaplatacaksin..

Cok yardimci oldum sanki :16:
Olsun, yazmis bulundum. :9::9::9::60::60::60::60::60:

olsun iyi ettin :D

battaniye örtüyorum ama açık renk olunca işte tozu kiri çok belli ediyor :/ evet evet temsili resimdeki gibi beyaz istemiyorum açık mavi olabilir ya da mint yeşil ya da direkt koyu bir mavi şöyle

blue-white-living-room-chandelier-chic.jpg

ama o kılıfın tarzı hoşuma gidiyor etekli falan ya bi de benim koltuğa öyle bir model lazım zaten.

toz bezi fikri ok o zaman :)) kaldı nevresimler :)

Bu koyu mavi cok iyiymis!!! Acayip begendim! :) Umarim en kisa zamanda uyguna nerede yaptirabilirsin birileri cikar söyler. :)
Nevresimleri de düsünüyorum, parlak bir fikir aklima gelirse söyleyecegim. :9::9::9::9:

nevresimlerden patchwork yapabilirsiniz evinize gelen misafirlere örtü olarak verirsiniz olmaz mı ?????

hmm olabilir aslında ya da mutfak takımı yapabilirim :)) siz diyince aklıma geldi patchwork mutfak takımı runnerı, masa örtüsü vs olmaz mı ki?

neden olmasın bende evime annemlerin sandıkda kalan pitikare kumaşlardan perde diktim çok da güzel oldu patchwork masa örtüsü olur

patchwork yatak örtüsüde olabilir birde koltuk için örtü demişsiniz şuan moda sanırım patchworklü koltuklar onlarada yaptırabilirsiniz neden olmasın

Eklentiler

• $101_Circle_patchwork_sofa_cover.webp
    $101_Circle_patchwork_sofa_cover.webp
    50,8 KB · Görüntüleme: 706
  • $66182c6c-d573-49a2-ab00-b19e58f60d95.webp
    $66182c6c-d573-49a2-ab00-b19e58f60d95.webp
    41,9 KB · Görüntüleme: 447
  • $images.webp
    $images.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 488
  • $Patchwork_Sofa_Cushion_font_b_Cover_b.webp
    $Patchwork_Sofa_Cushion_font_b_Cover_b.webp
    28 KB · Görüntüleme: 521
  • $vintage-vixen-patchwork-curtains-1(1).webp
    $vintage-vixen-patchwork-curtains-1(1).webp
    42,6 KB · Görüntüleme: 851
neden olmasın bende evime annemlerin sandıkda kalan pitikare kumaşlardan perde diktim çok da güzel oldu patchwork masa örtüsü olur

perde de güzel fikirmiş ben bi bakayım neleri ayıkladım birbiriyle uyumlu nelerim var. iki tane english home nevresim takımım var, çarşafları düz nevresim ve yastıkları çiçekli onlardan güzel kombin olur aslında.

işte akıllı kadınlar her zaman çıkıyor kk'da :kkk: hiç bir konumu açtığıma pişman etmediniz beni her defasında güzel fikirler geldi teşekkürler bayanlar :16:

perde de güzel fikirmiş ben bi bakayım neleri ayıkladım birbiriyle uyumlu nelerim var. iki tane english home nevresim takımım var, çarşafları düz nevresim ve yastıkları çiçekli onlardan güzel kombin olur aslında.

işte akıllı kadınlar her zaman çıkıyor kk'da :kkk: hiç bir konumu açtığıma pişman etmediniz beni her defasında güzel fikirler geldi teşekkürler bayanlar :16:

rica ederim sonuçta geri dönüşüm çokda daha güzel olur benim perdemi ben ekledim ve ekledigim yerlerden dantel gecirdim hoş oldu işte resmi

Eklentiler

• $20131128_124613_resized.webp
    $20131128_124613_resized.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 444
  • $20131128_124649_resized.webp
    $20131128_124649_resized.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 442
english home nevresimlerinden çok daha güzel olur onlar çicekli desenli ayy yapıcan buraya resmini koyarmısınız...........

english home nevresimlerinden çok daha güzel olur onlar çicekli desenli ayy yapıcan buraya resmini koyarmısınız...........

ay kusura bakmayın yeni girebildim, koyarım koymaz mıyım hiç :) dikiş makinam da var yapabilirim inşallah annemler bende tatil nedeniyle pek ilgilenemiyorum o yüzden bu işlerle ilk fırsatta bi şeyler yapmaya çalışcam inşallah :)

koltuk için de kumaş baktım mint yeşil mi alsam diyorum odamın fotoları burda var ne dersiniz

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=542302

demek ki neymiş çılgınlar gibi çeyiz alışverişi yapmamak lazımmış :D ha ben bunu kaç gün uygularım orasını bilemem :D eviniz çok hoş ayrıca belirtmeden geçemiyciiim :)))

konuyu tekrar gündeme getirmek adına:) merak ediyorum köşe koltuğunuza kılıf yaptırdınız mı? bende aynı şeyi düşünür oldum yaptırsam mı diye.. karrasızım.nasıl bir kumaş kullandınız yaptırdınızsa eğer.

konuyu tekrar gündeme getirmek adına:) merak ediyorum köşe koltuğunuza kılıf yaptırdınız mı? bende aynı şeyi düşünür oldum yaptırsam mı diye.. karrasızım.nasıl bir kumaş kullandınız yaptırdınızsa eğer.

kılıf çok pahalı geldi bana 700 lira civarında bi fiyat çıkardılar ben de ikea'dan bi örtü aldım onu kullanıyorum zaten değiştirsem alacağım koltuk 1500 lira kılıf yaptıracağıma koltuk iyice yıpranınca koltuğu değiştireyim dedim :))

$þl.webp

burda tam çıkmamış ama böyle pembe pamuklu bir örtü yazın da serin tutuyor hem de 25 lira :D

Back
X