chentiq ne alemdesin gıızz
gerçekte söylemek istediklerimi bir kenara bırakıp olur böyle şeyler diyorum.Selam verdim borçlu çıktın deyip basliyorum anlatmaya
Sevgili navle...
Ise baslamamdan mutevellit psikolojik olarak daha iyi fizyolojik olarak daha kotuyum.
Uykuyla verdigim mucadelede yenik dustum. Gece erken yatip sabah gec kalkiyorum. Esim eskiye kiyasla cook ama cook degisti ben de eskiye kiyasla coook degistim
Spor gene yapamadim. Cunku eve gittigimde çok yorgundum. Ya demir hapi da kullanıyorum bu halsizlik icin ne olacak bilmem. Bir de inanilmaz bir bas agriso peydah oldu. Ne zaman ne sekikde gelecegi belli degil. Mide bulantisi ve bas dönmesi de eslik ediyor. Dun zayiflayacam diye ogle yemegi yememistim. Tabi eve gecince gozum döndü. Kasik kasik pilav yedim. Sonrasinda yatsiyi kilip cocuklari kandirdim gelin uyuyalim diye :))
Saat 9. Kizi aldim yatacam. Oglan acti kapiyi 15 dk sonra. Oglanin vizilamalarina kizin uykusu kacti. Halbuki ben uyumustumsonra ikisi de cikti odadan gerisini hatırlamıyorum. Saat 11 de oglanin dusmesine uyandim. Megerse babasi yanima koymus gece sutuyle beraber. Bir tarafimda bos sise bir yanimda devrilen cocuk vardi sonracima sabah alarmi 3 kere erteledim. Bir uyandim mutfak perperisan. Yerlerde mama sandalyesonde masada tezgahta. Esim yemekleri koymus dolaba. Adamdan allah razi olsun. Ne kadar degisti. Yemegi yedim onu orada cocuklarla birakip yattim.. yemeklerini yedirdi ustlerini baslarini yikadi. Sut isitmis. Oyun da oynamostir. Canim kocamcim ya...
Ama ben Cocuklardan erken yatiyorum. Dua et ya. Cok garip bir yasamim oldu. Zamanim yayilsin bollassin istiyorum. Bulasik mak. Bakıcı bosaltmamisti. Ben de dun bosaltamadim. Hatta aksamki tabaklsti lavabonun icine koydum. Bugun isi birakayim demez umarim.
Mektubuma burada son verirken sabah sabah verdigim ic sisirmeden dolayi ozur diler, bize hic hayatindan bahsetmiyorsun diyenlere selam ederim
Canım benim Allah Razı OlsunHayırlı olsun tekrar canım
amin Rabbim herkesin gönlüne göre versin
Salonum temiz evet. Oturma odasıyla idare edicem artık canıma minnet :)benim de oturma odam yok. Onun yerine kanepelerimin oldugu yeri yapacahim. Senin salonun temiz degil mi? Daha gecen yikadik minderlerini yastikalrini halilarini
hala kafami toplamadom ama bundan sonra yazacam sabahki olayi
temizlik sart canim. Sonucta hamilesin saglik bu. Ama tabi kendini yormadan. Gozune her batan yeri aninda takmadan.. ee anlatsana neler aldin. Oyuncak kiyafet. Yatak..
hadi bakalim allah tamamina erdirsin. Soz nisan ne zaman. Bahsettigin karari ben evlenmek degil de is diye dusunmustum biliyor mjsjn.
iyiyiz canim. Sen nasilsin? Ozledim. Arada gel kahve içmeye ya.. hatta bu aksam randevulasalim. 8.30 iyi mi.?
insallah. Toz için bim de silikonlu sular vardi ondan alsana. Cok guzel yapiyor. Bir de azmine gervekten hayranim. Odak noktasino da alintilamissin.
eve gecince diyorum ben de.. 1 saat sonraaa
Selam verdim borçlu çıktın deyip basliyorum anlatmaya
Sevgili navle...
Ise baslamamdan mutevellit psikolojik olarak daha iyi fizyolojik olarak daha kotuyum.
Uykuyla verdigim mucadelede yenik dustum. Gece erken yatip sabah gec kalkiyorum. Esim eskiye kiyasla cook ama cook degisti ben de eskiye kiyasla coook degistim
Spor gene yapamadim. Cunku eve gittigimde çok yorgundum. Ya demir hapi da kullanıyorum bu halsizlik icin ne olacak bilmem. Bir de inanilmaz bir bas agriso peydah oldu. Ne zaman ne sekikde gelecegi belli degil. Mide bulantisi ve bas dönmesi de eslik ediyor. Dun zayiflayacam diye ogle yemegi yememistim. Tabi eve gecince gozum döndü. Kasik kasik pilav yedim. Sonrasinda yatsiyi kilip cocuklari kandirdim gelin uyuyalim diye :))
Saat 9. Kizi aldim yatacam. Oglan acti kapiyi 15 dk sonra. Oglanin vizilamalarina kizin uykusu kacti. Halbuki ben uyumustumsonra ikisi de cikti odadan gerisini hatırlamıyorum. Saat 11 de oglanin dusmesine uyandim. Megerse babasi yanima koymus gece sutuyle beraber. Bir tarafimda bos sise bir yanimda devrilen cocuk vardi sonracima sabah alarmi 3 kere erteledim. Bir uyandim mutfak perperisan. Yerlerde mama sandalyesonde masada tezgahta. Esim yemekleri koymus dolaba. Adamdan allah razi olsun. Ne kadar degisti. Yemegi yedim onu orada cocuklarla birakip yattim.. yemeklerini yedirdi ustlerini baslarini yikadi. Sut isitmis. Oyun da oynamostir. Canim kocamcim ya...
Ama ben Cocuklardan erken yatiyorum. Dua et ya. Cok garip bir yasamim oldu. Zamanim yayilsin bollassin istiyorum. Bulasik mak. Bakıcı bosaltmamisti. Ben de dun bosaltamadim. Hatta aksamki tabaklsti lavabonun icine koydum. Bugun isi birakayim demez umarim.
Mektubuma burada son verirken sabah sabah verdigim ic sisirmeden dolayi ozur diler, bize hic hayatindan bahsetmiyorsun diyenlere selam ederim
günaydın,gayet güzel bir sabah olmuş.Günaydınlar, sabah maraton sonucum :
Büyüğün beslenmesi için patates kızarttım
Beslenme çantasını hazırladım
Hazırlanması için yardım ettim
100 kere hadi hadi hadi dedim!
Oturma odasında yatakları kaldırdım
Yatakların üstüne koyup yatak örtülerini örttüm
Mutfağın tezgahı topladım
Çocuk odasında oyuncakları topladım
Doğum gününde hediye gelen kıyafetleri yerleştirdim
Çay demledim
Oturma odasının dağınıklığını topladım
benim de oturma odam yok. Onun yerine kanepelerimin oldugu yeri yapacahim. Senin salonun temiz degil mi? Daha gecen yikadik minderlerini yastikalrini halilarini
hala kafami toplamadom ama bundan sonra yazacam sabahki olayi
temizlik sart canim. Sonucta hamilesin saglik bu. Ama tabi kendini yormadan. Gozune her batan yeri aninda takmadan.. ee anlatsana neler aldin. Oyuncak kiyafet. Yatak..
hadi bakalim allah tamamina erdirsin. Soz nisan ne zaman. Bahsettigin karari ben evlenmek degil de is diye dusunmustum biliyor mjsjn.
iyiyiz canim. Sen nasilsin? Ozledim. Arada gel kahve içmeye ya.. hatta bu aksam randevulasalim. 8.30 iyi mi.?
insallah. Toz için bim de silikonlu sular vardi ondan alsana. Cok guzel yapiyor. Bir de azmine gervekten hayranim. Odak noktasino da alintilamissin.
eve gecince diyorum ben de.. 1 saat sonraaa
Yazdiklarinizi bir yere kadar okudum. Sonra yazasim daha agir bastı. Once yaziyorum.
Chentiq cephesinden flas gelismeler..
Sabahleyin chentiq ile bakicisi arasinda gecen mesajlasmalar
- Mutfağı toplamamissiniz bugun. O lahana da sarmalik degil hem. Anca tursu olur
- Ya basim agriyordu iste erken yattim.....bla bla bla bla... sonra kalkinca yaptim falan cocuklarda 6 olmadan uyaninca yapamadim...bla bla bla...... basim dönüyor... yemek kafana gore yap o zaman bir seyler
- Ben de uykusuzum gozlerim kizardi kac gundur 2 saatlik uykuyla duruyorum. Eski isimden de cagiriyorlar. Ben size yeni bi bakici bulayim.
Eski is yeri dedigi de daha uzun saatler calistigi bir yer. Hem de dunyanin sikayetini etmişti. Ifsa olmamak adina daha detay vermeyeyim. Yoksa nokta atisi olacakben de tabi mesaja cevap vermedim. Orada uyumana izin veriyorlar mi diye.. yahu kadin, bebege bakiyorsun. Bebek zaten 3 saat bilemedin 2 saat ogle uykusuna yatiyor. Git yanina kivril..
Aman allah hayirlisini versin. Eskiden olsa kopururdum. Yazdim ya. Artik ben de coook ama coook degistim...
canım mektubunu aldım çok sevindim uzun uzun bendecvb yazacaktım ama hazırlanmam lazım kaynana gidecem bu arada gece uyumadan teşbih çeksen olurmuSelam verdim çıktın deyip basliyorum anlatmaya
Sevgili navle...
Günaydınlar, sabah maraton sonucum :
Büyüğün beslenmesi için patates kızarttım
Beslenme çantasını hazırladım
Hazırlanması için yardım ettim
100 kere hadi hadi hadi dedim!
Oturma odasında yatakları kaldırdım
Yatakların üstüne koyup yatak örtülerini örttüm
Mutfağın tezgahı topladım
Çocuk odasında oyuncakları topladım
Doğum gününde hediye gelen kıyafetleri yerleştirdim
Çay demledim
Oturma odasının dağınıklığını topladım
siz hadi hadi diyince nedir bu çocukların sizden çektiği ,görümceminde uç çocuğu var sürekli hadi hadi der çocuklara geçen kızı birbuçuk yasında kapının önünde ayakkabı giydirriyorum kızıma bize hadi hadi demezmi biz şok olduk ,alemler bu çocuklargünaydın,gayet güzel bir sabah olmuş.
hadi'ler bizde de meşhur.
kendi yapacaklarımı yapamıyorum bu yüzden.
bu arada hadi yi Ya Hadi diye okudum.:))
100 kez çektin diye algıladım bir an.
benim sabah maratonum:
haşlama koydum ocağa sebzeli,vs.
balkondaki çamaşırları içeri aldım.
çocukları çağırıp namaz kıldım.
sonra biraz spor yaptım.
daha yapmam gerekiyordu ama öğlen yemeği için sandeviç,küçüğü giydirme,oğlumu ikna etme gibi şeylerden bıraktım.
oğlum dün ayağını incitmiş.yürüyemeyeceğim diye ısrar edince geri yattı.
küçüğün saç baş işleri ve evden çıkış.
yataklar toplanacak ama sabah uğraşmak istemedim.
öğlen toplamak daha kolay,hem zaman açısından iyi.
mutfak,salon düzenli.
akşam banyoyu da temizlemiştim.
aaaa kötü olmuş ya iki bulaşık içünmi gidecek nevar yani insan boş duracağına yıkar eline mi yapışır ay çok sinir oldumYazdiklarinizi bir yere kadar okudum. Sonra yazasim daha agir bastı. Once yaziyorum.
- Mutfağı toplamamissiniz bugun. O lahana da sarmalik degil hem. Anca tursu olur
- Ya basim agriyordu iste erken yattim.....bla bla bla bla... sonra kalkinca yaptim falan cocuklarda 6 olmadan uyaninca yapamadim...bla bla bla...... basim dönüyor... yemek kafana gore yap o zaman bir seyler
- Ben de uykusuzum gozlerim kizardi kac gundur 2 saatlik uykuyla duruyorum. Eski isimden de cagiriyorlar. Ben size yeni bi bakici bulayim.
Eski is yeri dedigi de daha uzun saatler calistigi bir yer. Hem de dunyanin sikayetini etmişti. Ifsa olmamak adina daha detay vermeyeyim. Yoksa nokta atisi olacakben de tabi mesaja cevap vermedim. Orada uyumana izin veriyorlar mi diye.. yahu kadin, bebege bakiyorsun. Bebek zaten 3 saat bilemedin 2 saat ogle uykusuna yatiyor. Git yanina kivril..
Aman allah hayirlisini versin. Eskiden olsa kopururdum. Yazdim ya. Artik ben de coook ama coook degistim...
Senin sabah daha verimli olmuş :) spor bile yapmışsın. Oğluna geçmiş olsun.günaydın,gayet güzel bir sabah olmuş.
hadi'ler bizde de meşhur.
kendi yapacaklarımı yapamıyorum bu yüzden.
bu arada hadi yi Ya Hadi diye okudum.:))
100 kez çektin diye algıladım bir an.
benim sabah maratonum:
haşlama koydum ocağa sebzeli,vs.
balkondaki çamaşırları içeri aldım.
çocukları çağırıp namaz kıldım.
sonra biraz spor yaptım.
daha yapmam gerekiyordu ama öğlen yemeği için sandeviç,küçüğü giydirme,oğlumu ikna etme gibi şeylerden bıraktım.
oğlum dün ayağını incitmiş.yürüyemeyeceğim diye ısrar edince geri yattı.
küçüğün saç baş işleri ve evden çıkış.
yataklar toplanacak ama sabah uğraşmak istemedim.
öğlen toplamak daha kolay,hem zaman açısından iyi.
mutfak,salon düzenli.
akşam banyoyu da temizlemiştim.
Oo aklına gelen başına gelmiş canım. Sakin kalmana sevindim. Gönlünce birini bulursun umarımYazdiklarinizi bir yere kadar okudum. Sonra yazasim daha agir bastı. Once yaziyorum.
chentiq temizlik işini eşime yaptırıyorum. daha doğrusu o süpürüyor sağ olsun. bende arkasından viledayla siliyorum. çamaşır katlama falan hep onun işi oldu. mutfağı falan mümkün mertebe temiz tutuyorum. işte arada gücüm varsa diğer işlere de bakıyorum. yuvarlanıp gidiyoruz diyeyim.
bebek için yavaştan başladım ilk önce kızımdan kalanları bi elden geçirdim. 3 poşet ayırmıştım elden geçirince tek poşete düştü. özellikle üstler hep lekeli. temiz olanları ayırdım ona göre alıcaklarımı belirledim. şu an sadece birkaç takım kıyafet falan aldım.işte hastane çıkışı çıtçıtlı badiler tulum falan. zaten yatak , araba , puseti, banyo küveti, oyun halisı falan hep ablasından duruyor kaldırmıştım. onları kullanıcaz inşallah. allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepsi olur yavaş yavaş. ama şunu anladım ikinci hamilelik ilkine göre fiziksel olarak daha zor çünkü senin ilgilenmen gereken bir çocuk daha var. dinlenmeye vaktin yok. ama psikolojik olarak daha rahat çünkü ne ile karşılaşacağını az çok biliyorsun falan. beni yeni doğan bakımı değilde bebek olduktan sonra büyüğüyle nasıl ilgilenicem korkuları sardı. siz bu konuda tecrübelisiniz bana yol gösterirsiniz dimi
Sizin okul maratonu başlasın görürüm senin hadi leri :)) asıl biz çekiyoruz onların oyalanmasından, sabah geç kaldı babası kılıklıGünaydın kızım dün tekrar okula başladı diye erken uyudum tabi ben uyumadığım için kız erken kalktı GEJ gibiyim (bizim burada kafası dalgınlara birazda salak lara denir)
canım mektubunu aldım çok sevindim uzun uzun bendecvb yazacaktım ama hazırlanmam lazım kaynana gidecem bu arada gece uyumadan teşbih çeksen olurmu
Hala bu arada şu topik topik gezmeyi bırakmazsan daha çok yorulursun
siz hadi hadi diyince nedir bu çocukların sizden çektiği ,görümceminde uç çocuğu var sürekli hadi hadi der çocuklara geçen kızı birbuçuk yasında kapının önünde ayakkabı giydirriyorum kızıma bize hadi hadi demezmi biz şok olduk ,alemler bu çocuklar
maşallah canım hayırlı olsun bebişin bende geçen senin foto gibi bi foto gördüm instagramda aklım sen geldin yorma kendini fazla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?