@NAZ__24 canım senle ben kalmışız günlük ödevi yapmayan. Benim böcek yeni uyudu ödeve de yeni baktım birazdan halledip bildirim yaparım. Sen de yarın 12.00'a kadar hallediver de grubu tamamlayalım buble sağolsun kıyak geçmiş bugün kolay ödev vermiş

Selam verdim borçlu çıktın deyip basliyorum anlatmaya

Sevgili navle...

Ise baslamamdan mutevellit psikolojik olarak daha iyi fizyolojik olarak daha kotuyum.

Uykuyla verdigim mucadelede yenik dustum. Gece erken yatip sabah gec kalkiyorum. Esim eskiye kiyasla cook ama cook degisti ben de eskiye kiyasla coook degistim

Spor gene yapamadim. Cunku eve gittigimde çok yorgundum. Ya demir hapi da kullanıyorum bu halsizlik icin ne olacak bilmem. Bir de inanilmaz bir bas agriso peydah oldu. Ne zaman ne sekikde gelecegi belli degil. Mide bulantisi ve bas dönmesi de eslik ediyor. Dun zayiflayacam diye ogle yemegi yememistim. Tabi eve gecince gozum döndü. Kasik kasik pilav yedim. Sonrasinda yatsiyi kilip cocuklari kandirdim gelin uyuyalim diye :))

Saat 9. Kizi aldim yatacam. Oglan acti kapiyi 15 dk sonra. Oglanin vizilamalarina kizin uykusu kacti. Halbuki ben uyumustum sonra ikisi de cikti odadan gerisini hatırlamıyorum. Saat 11 de oglanin dusmesine uyandim. Megerse babasi yanima koymus gece sutuyle beraber. Bir tarafimda bos sise bir yanimda devrilen cocuk vardi sonracima sabah alarmi 3 kere erteledim. Bir uyandim mutfak perperisan. Yerlerde mama sandalyesonde masada tezgahta. Esim yemekleri koymus dolaba. Adamdan allah razi olsun. Ne kadar degisti. Yemegi yedim onu orada cocuklarla birakip yattim.. yemeklerini yedirdi ustlerini baslarini yikadi. Sut isitmis. Oyun da oynamostir. Canim kocamcim ya...

Ama ben Cocuklardan erken yatiyorum. Dua et ya. Cok garip bir yasamim oldu. Zamanim yayilsin bollassin istiyorum. Bulasik mak. Bakıcı bosaltmamisti. Ben de dun bosaltamadim. Hatta aksamki tabaklsti lavabonun icine koydum. Bugun isi birakayim demez umarim.

Mektubuma burada son verirken sabah sabah verdigim ic sisirmeden dolayi ozur diler, bize hic hayatindan bahsetmiyorsun diyenlere selam ederim

gerçekte söylemek istediklerimi bir kenara bırakıp olur böyle şeyler diyorum.

sürekli yorgunuk,gerginlik bir yerde tüketiyor insanı.

eşin de çalışanın halinden anlayacak artık.
erkekler yoruluyor,geriliyor kadınlar nasıl üstesinden gelsin.

bakıcı kısmının beni en geren yönü sabah evi toplamaya çalışmak.
bir de gece uykusuz geçmiş ve önceki günlerin yorgunluğu varsa...

ruhen rahat,bedene zorlu geçiyor benim de.

benim uyku saatim de hep erken.
takılıyordun sanki bana.

Salonum temiz evet. Oturma odasıyla idare edicem artık canıma minnet :)

Maşallah eşine ama şu yorgunluğuna bir çare lazım ek vitamin mi alsan demir den hariç bilemedim. Benim ilaçlar da tam tersi uykumu kaçırıyor gecenin bir vakti.

Günaydınlar, sabah maraton sonucum :

Büyüğün beslenmesi için patates kızarttım
Beslenme çantasını hazırladım
Hazırlanması için yardım ettim
100 kere hadi hadi hadi dedim!
Oturma odasında yatakları kaldırdım
Yatakların üstüne koyup yatak örtülerini örttüm
Mutfağın tezgahı topladım
Çocuk odasında oyuncakları topladım
Doğum gününde hediye gelen kıyafetleri yerleştirdim
Çay demledim
Oturma odasının dağınıklığını topladım

günaydın,gayet güzel bir sabah olmuş.

hadi'ler bizde de meşhur.
kendi yapacaklarımı yapamıyorum bu yüzden.

bu arada hadi yi Ya Hadi diye okudum.:))
100 kez çektin diye algıladım bir an.

benim sabah maratonum:

haşlama koydum ocağa sebzeli,vs.

balkondaki çamaşırları içeri aldım.

çocukları çağırıp namaz kıldım.
sonra biraz spor yaptım.
daha yapmam gerekiyordu ama öğlen yemeği için sandeviç,küçüğü giydirme,oğlumu ikna etme gibi şeylerden bıraktım.

oğlum dün ayağını incitmiş.yürüyemeyeceğim diye ısrar edince geri yattı.

küçüğün saç baş işleri ve evden çıkış.

yataklar toplanacak ama sabah uğraşmak istemedim.
öğlen toplamak daha kolay,hem zaman açısından iyi.

mutfak,salon düzenli.

akşam banyoyu da temizlemiştim.

Yazdiklarinizi bir yere kadar okudum. Sonra yazasim daha agir bastı. Once yaziyorum.

Chentiq cephesinden flas gelismeler..

Sabahleyin chentiq ile bakicisi arasinda gecen mesajlasmalar

• Mutfağı toplamamissiniz bugun. O lahana da sarmalik degil hem. Anca tursu olur
  • Ya basim agriyordu iste erken yattim.....bla bla bla bla... sonra kalkinca yaptim falan cocuklarda 6 olmadan uyaninca yapamadim...bla bla bla...... basim dönüyor... yemek kafana gore yap o zaman bir seyler
  • Ben de uykusuzum gozlerim kizardi kac gundur 2 saatlik uykuyla duruyorum. Eski isimden de cagiriyorlar. Ben size yeni bi bakici bulayim.

Eski is yeri dedigi de daha uzun saatler calistigi bir yer. Hem de dunyanin sikayetini etmişti. Ifsa olmamak adina daha detay vermeyeyim. Yoksa nokta atisi olacak ben de tabi mesaja cevap vermedim. Orada uyumana izin veriyorlar mi diye.. yahu kadin, bebege bakiyorsun. Bebek zaten 3 saat bilemedin 2 saat ogle uykusuna yatiyor. Git yanina kivril..

Aman allah hayirlisini versin. Eskiden olsa kopururdum. Yazdim ya. Artik ben de coook ama coook degistim...

chentiq temizlik işini eşime yaptırıyorum. daha doğrusu o süpürüyor sağ olsun. bende arkasından viledayla siliyorum. çamaşır katlama falan hep onun işi oldu. mutfağı falan mümkün mertebe temiz tutuyorum. işte arada gücüm varsa diğer işlere de bakıyorum. yuvarlanıp gidiyoruz diyeyim.

bebek için yavaştan başladım ilk önce kızımdan kalanları bi elden geçirdim. 3 poşet ayırmıştım elden geçirince tek poşete düştü. özellikle üstler hep lekeli. temiz olanları ayırdım ona göre alıcaklarımı belirledim. şu an sadece birkaç takım kıyafet falan aldım.işte hastane çıkışı çıtçıtlı badiler tulum falan. zaten yatak , araba , puseti, banyo küveti, oyun halisı falan hep ablasından duruyor kaldırmıştım. onları kullanıcaz inşallah. allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepsi olur yavaş yavaş. ama şunu anladım ikinci hamilelik ilkine göre fiziksel olarak daha zor çünkü senin ilgilenmen gereken bir çocuk daha var. dinlenmeye vaktin yok. ama psikolojik olarak daha rahat çünkü ne ile karşılaşacağını az çok biliyorsun falan. beni yeni doğan bakımı değilde bebek olduktan sonra büyüğüyle nasıl ilgilenicem korkuları sardı. siz bu konuda tecrübelisiniz bana yol gösterirsiniz dimi

chentiq canım işe döndün galiba. izin bitti dimi. geçmişi çok okuyamadım ama hayırlısı olsun. ne kadar oldu başlayalı. ilk başta zorlanman çok normal hatta kendine 1-2 ay süre ver . senin küçük kaç yaşında oldu şimdi

Günaydın kızım dün tekrar okula başladı diye erken uyudum tabi ben uyumadığım için kız erken kalktı GEJ gibiyim (bizim burada kafası dalgınlara birazda salak lara denir)
canım mektubunu aldım çok sevindim uzun uzun bendecvb yazacaktım ama hazırlanmam lazım kaynana gidecem bu arada gece uyumadan teşbih çeksen olurmu
Hala bu arada şu topik topik gezmeyi bırakmazsan daha çok yorulursun

siz hadi hadi diyince nedir bu çocukların sizden çektiği ,görümceminde uç çocuğu var sürekli hadi hadi der çocuklara geçen kızı birbuçuk yasında kapının önünde ayakkabı giydirriyorum kızıma bize hadi hadi demezmi biz şok olduk ,alemler bu çocuklar

aaaa kötü olmuş ya iki bulaşık içünmi gidecek nevar yani insan boş duracağına yıkar eline mi yapışır ay çok sinir oldum

Senin sabah daha verimli olmuş :) spor bile yapmışsın. Oğluna geçmiş olsun.
Sabah 5 de kalkmak gece sürekli uyanmak artık beni çok çok yıpratıyor. Eşimep paslayıp bir iki saat daha uyumadan duramıyorum. Bu küçüğün uykuyu napıcam bilmiyorum.
Birde doğum günü hazırlığı falan derken günlük rutinim aksadı, tekrar düzene sokmak da geriyor beni.
Oo aklına gelen başına gelmiş canım. Sakin kalmana sevindim. Gönlünce birini bulursun umarım

Canım alıntı yaptım çıkmamış, hayırlı olsun ikinci kızın, iki kız ya da iki erkek en güzeli bence kardeşler açısından.
Büyüğe sen artık abla oldun demeyeceksiniz, küçüğün bezini biberonunu vs büyükten istersen kendini dışlanmış hissetmez, öpmesine dokunmasına aşırıya kaçmadan izin vereceksiniz. Küçüğü emzirirken vs bir elinde büyüğün saçında sırtında vs olsun onu sev o arada . Küçüğü severken ablası gibi tatlı şirin diye sevebilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar. Birde büyüğün eşyalarını küçüğe kullanmadan önce iznini alın.

Sizin okul maratonu başlasın görürüm senin hadi leri :)) asıl biz çekiyoruz onların oyalanmasından, sabah geç kaldı babası kılıklı ben dakik planlı hatunum

Nego sağol canım aklımın bir yerine not ettim tavsiyelerini. şimdi hevesli kardeşi için. benim beşiğimde yatacak falan diyor ama geçen ayrıntılı da babası sürekli ekrana bakıyor diye yüzünü kendine çeviriyormuş bana bak falan diyormuş.

şimdilik kardeşine aldıklarımı ona göstermiyorum. sadece ikisine aynı aldığım şeyler oluyor. onları gösteriyorum bak bu senin bu kardeşinin beraber giyeceksiniz falan diye.

maşallah canım hayırlı olsun bebişin bende geçen senin foto gibi bi foto gördüm instagramda aklım sen geldin yorma kendini fazla

çok sağol canım , yormamaya çalışıyorum ama işte hem çalış ,hem anne ol hemde hamilelik zaten yeterince yoruyor evi yaşanacak kadar temiz yapalım yeter diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…