Hmm güzel duruyor. Bugün normal yemeğini yapayım yine kaç gündür hep kuru şeyler yiyoruz ama senin tarifi de yapmak isterim bir ara.


Ben çocuk olumsuz bir davranış sergilediğinde önce uzun uzun neden öyle yapmaması gerektiğini anlatıyorum. Daha sonra devam ederse (%90 devam ediyor) söylediklerimi hatırlatıp tekrar yapmaması gerektiğini söylüyorum. Bu şekilde belli bir süre devam ediyor aramızdaki iletişim. Tekrar ve hatırlatmalar ile sürüyor. En sonunda sinirlenmeye başlayıp kırıcı konuşmaya başlıyorum ve hatta tehdit ediyorum. Dinlemezsen yalnız uyursun, tv seyredemezsin, gezmeye gitmeyiz vs gibi şeylerle. Bu tehdit çoğunlukla işe yarasa da her zaman yemiyor o zaman da vereceğim cezayı (tv seyretmeme, yalnız uyuma gibi) tekrar edip hatırlatarak yine belli bir süre iletişimsizliğe devam ediyoruz. En sonunda ben iyice delirmiş vaziyette cezayı uyguluyorum. Tabi ikimiz de çok yıpranmış oluyoruz.
Kitaba göre ise olumsuz davranışta yapılması gereken şu: 'Eğer düzgünce yemezsen elindekini alırım.' diyerek çocuğa bir şans tanıyıp düzgün yemediği takdirde tekrar ve hatırlatma yapmadan elindekini almak.
Başka bir örnekle mesela kardeşine kötü davranan çocuğa 'Ya kardeşine iyi davranırsın ya da 5dk odanda düşünürsün.' diyerek tek bir şans verip davranış devam ediyorsa 'Şimdi odana gidip 5dk düşünüyorsun,ben alarmı kuruyorum,alarm çalmadan çıkamazsın.' diyerek süreyi başlatmak.
Aslında bir sürü yöntem daha var ama temel mantık kuralı bir defa söyleyip tekrar va hatırlatmalara gitmeden, uzun nutuklar çekmeden kuralı uygulama yoluna gitmek.


Amin canım. Çok sevindim senin adına. Yalnızlık candır ama yargılamayan dost daha da candır. Dostluğunuz daim olur inşallah.
 
Canım çok sevindim, darısı başıma :)
Aminnn
Pisti yedim, lezzetli olmuş :)

Süper dadı yöntemi gibi
 
ben de farklı davranırım.
yaş küçükse ilgisini başka şeye çekr olayı orda bitirirdim.

tehdit,ceza,ödül yok bizde.
eşimin şöyle yaparsan... gibi yaklaşımı var bu yıl küçük kızıma.
hiç hoşlanmıyorum.
çünkü o şekilde koşullara bağlıyor kendini.

ayrıca içsel disiplin daha önemli bana göre.

göz dağı vererek yapmasındansa yapmaması daha iyi.

ama kuralcı yanım eminim çocukları sıkıyordur zaman zaman.

ben bir kez açıklıyorum ve aynı kitabdaki gibi fazla uzatmadan eyleme geçiyorum.

eşim tam tersi sürekli aynı şeyi söyleyip geriliyor.

eve ne zaman gelse çocuklarla gerginlik yaşıyor.

neyse şimdi hatırlayıp germeyeyim kendimi.:)
 
18-19 ütü maratonuna kim var, hadi yalnız bırakmayın beni. Hiç sevmiyorum ütü yapmayı
 
18-19 ütü maratonuna kim var, hadi yalnız bırakmayın beni. Hiç sevmiyorum ütü yapmayı
 
Canım çok sevindim, darısı başıma :)
Aminnn

Pisti yedim, lezzetli olmuş :)

Süper dadı yöntemi gibi

Süper dadıya mola yanıyla benziyor. Ama mola karşılığı olmayan durumlarda ya da sakinleşmek için falan kullanılıyor. Yani aslında süper dadı modeli kitabın bir kısmını karşılıyor ama ondan ayrıldığı yönler çok.


Tebrik ediyorum o zaman seni :)) İşte bizim evde eşim de ben de senin eşin gibiyiz maalesef ben bazen senin davrandığın gibi net çizgiler koysam da yaptığım yanlış davranışlar çok daha fazla. Umarım uygulamaya geçtiğimizde kararlı bir tutum sergileyebiliriz eski alışkanlıklara dönmeden.
 
Maratona kalkacak kimse yok heralde dimi.. Nego de hayatta gelmez bu saatte kaldim mi yalniz
 
Kendi saçım için asla model göstermem. Sadece boyu şu kadar olsun falan derim. Son 4-5 yıldır kat da attırmıyorum zaten dümdüz kestirip dönüyorum. Hayal kırıklığı olmuyor böylelikle :)
Ben de kuaför konusunda şanssız olduğumu düşünürdüm hep, demek ki yalnız değilmişim
10 senedir bir bombeli küt hayalim var daha istediğim gibi kesenini görmedim
 
Ben de kuaför konusunda şanssız olduğumu düşünürdüm hep, demek ki yalnız değilmişim
10 senedir bir bombeli küt hayalim var daha istediğim gibi kesenini görmedim

Kuaförlerin çoğu kat atmaktan başka bir şey bilmiyor. Saçı gür olan gider der ki 'saçım çok gür çok kabarıyor baş edemiyorum.' saçı katlı kesilir. Ben giderim derim ki 'saçım çok seyrek kıl kuyruk gibi kalmasın.' saçım katlı kesilir. Hem de özellikle o katlar mümkün olan en üst noktadan başlatılır ki en uzun kısımda 2 tel saç kalsın. Olmuyor arkadaşım seyrek saça katlı model olmuyor işte. Bir tutam saça 3-4 kat atmak demek o bir tutamı üçe dörde bölmek demek. Artık kat attırmıyorum dümdüz kestiriyorum dedim ya inan onu bile beceremeyen kuaför (!) var. Daha ne diyim artık. Geçen yıl saçım belime yaklaşmıştı hayatımda ilk kez. Dedim ki bir toparlansın çok kırıldılar. Kuaföre gittim uzun zaman üstüne kuaförün de ısrarı üzere katlı kestirdim. Oldu mu saçım sıçan kuyruğu gibi??? Öyle sinirim bozuldu ki.. çok kötü kesti gerçekten. Bir hafta sonra başka bir yere gittim en kısa katın uzunluğunda küt kesim istiyorum dümdüz dedim. Saçım ense boyu oldu ve beslemeler gibi oldum. Düz kesimi bile beceremeyen insanlar kuaför olmasın ya. Kaç sene sabredip o kadar uzattığım saçlarım bir haftada kuş kadar kaldı çok üzülmüştüm. Neyse ki hamilelik döneminde hızlı uzadığı için epey toparladı :)
 
Gündüz öğlene kadar uykuyu hak bilip öğleden sonra da gece yarısına kadar uyumayan inat bir bebeniz varsa (anası kılıklı ) ne yapılır? Tabi ki işler gece yarısından sonra yapılır :))
Bu saatte maraton çağrısına kimse cevap veremeyeceği için hiç denemedim bile. Bu sebeple de sizlere:
1. Bulaşıkları akıtıp makineye dizdiğimi
2. Elde yıkanacakları yıkadığımı
3. Ocağı, tezgahı, lavaboyu temizlediğimi
4. Mutfak bataryasını parlattığımı
5. Üst mutfak dolaplarının tezgaha bakan alt kısmını sildiğimi
6. İlaçları elden geçirip miadı dolanları attığımı
7. Kalan ilaçları son kullanma tarihleriyle beraber listelediğimi
8. Güzelce mutfak dolabında bir rafa yerleştirdiğimi
9. Bir adet mutfak dolabını içini boşaltarak temizlediğimi
10. Bakliyat kavanozlarının azalanlarını tekrar doldurduğumu
İmkanı yok söyleyemem. Lütfen ısrar etmeyiniz. Malum tek başına maraton yapınca işler yazılmıyor. Kural bu ne yapalım şansınıza küsün.
 
 
bunlari kac yasindaki cocuga uyguladin peki? sonuc aldin mi?
 

benim esim de cocukla inatlasiyor. cocuk da inadina yapiyor bu sefer. ben basta cocukla arasina giriyordum. sonra yanlis oldugunu dsunup karismadim. simdi gerilimli yasiyouz bizde.
 
orgu topigi, anne etkinlik topigi, anne bebek/cocuk etkinligi gibi topiklerde acilirsa hic sasirmam chentiq acar belki :)
:))) orguyle hic isim olmaz canim.. yeni topiksediniz mi :)) senin cocuk ne kadarlik oldu. 40 i cikti mi.. masallah hic birakmadin bizi :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…