kuaforun seni etkilemesine izin vermemek en iyisi galiba. ben hep yandan katli, arkasi duz, ustten kat istemem kabariyor, yanlardaki saclar baglaninca toplansin diye tembihlerim. ama yanlar toplaninca hep cikar sinir olurum. arkasi duz kesemem diyen kuaforlere denk gelincede bir bakip niye duz kesemiyormusun derim. sonunda oval keserler.
sac kestirmeden bir suru modele bakarim hep ayni tarz kestirrim. birde kuzenimide model arayisina dahil edip bunu yaparim. o da yine ayni mi kestirdin der :)

:))) orguyle hic isim olmaz canim.. yeni topiksediniz mi :)) senin cocuk ne kadarlik oldu. 40 i cikti mi.. masallah hic birakmadin bizi :)
cocuklar uyuyunca ilk is burayi okuyorum :) daha 23 gunluk oldu. daha coook var buyumesine. bakip bakip buyusun istiyorum.
orgu orenlere hayranim. benim ruhum daralir orgude. nasil sabir isi. ben sabirsizim yapamiyorum ince isler.

cocuklar uyuyunca ilk is burayi okuyorum :) daha 23 gunluk oldu. daha coook var buyumesine. bakip bakip buyusun istiyorum.
orgu orenlere hayranim. benim ruhum daralir orgude. nasil sabir isi. ben sabirsizim yapamiyorum ince isler.
Incik cincik cok sevrrim ama ip mip isleri bana gore degil. Bir de kucuklukten ogrenilir bunlar. Benim hic hevesim olmadi. Ama o yillara gitsem dikis ogrenmeyi cok isterdim. Yazin bir terzinin yaninda durmayi. Cunku arzu ettigim gibi kıyafet bulamiyorum

bunlari kac yasindaki cocuga uyguladin peki? sonuc aldin mi?

Henüz uygulamaya başlamadım. 1-2 deneme yaptım bizimkinde işe yarayacak gibi duruyor ama ben kuralı tekrarlamayı sonra tekrar tekrar hatırlatmayı başaramadım. Şimdi yavaş yavaş kendimi frenlemeye çalışıyorum. Oğlum 4,5 yaşında. 3 yaşından itibaren uygulanabilir olduğu yazıyor kitapta. Ne kadar erken olursa çocuk o kadar kolay uyum sağlıyor.

Aynen kesinlikle. Bir de kuaförü tam tutturup sürekli aynı yere gitmek kazım ki o tutturma kısmı çok zor

Annem dikiş kursu öğretmeni, küçük teyzem terzi. Büyük teyzem de bilirmiş dikiş dikmeyi ama ne zaman bıraktıysa bırakmış ben hiç görmedim, dayımın eşi de hala diker. Yani ailenin bütün bayanları biliyor. Kardeşim de ufak tefek şeyleri yapar pens atma, daraltma, paça kıvırma gibi. Ben 2 yıl önce basit bir makina aldım ama pek geliştiremedim. Bir etek dikmeye başladım yarım kaldı bu arada ben enden büyüdüm dolayısıyla etek çöp oldu. Ama orijinal paça yapabiliyorum. Eh bu da bir şey bir paça dışarda 10₺ bizde bedava :)) Çocuklar fırsat verse heves etmiyor değilim aslında ama dediğin gibi keşke küçükken öğrenseymişim.

benim içten gelen tutumum bu.
bilinçli yapmıyordum.
genel olarak ortamı sükunete kavuşturma,yatıştırma gibi bir yapım olduğundan mıdır ya da çocuk ruhunu anladığımdan mı doğal bir davranış benim için.

eşi en küçük ve kimseyi idare etmeye alışmamış.
o yüzden sabırsız.
Maraton başlasın!!!
(ruhum başlasın diyor, bedenim başlamasın diyor, çok halsiz bitkin ve yorgunum) ama kusura bakma bedenim başlamak zorundayım, yoksa evi b.k götürecek
Yapmak isteyenler de buyursun!!!
kalk bedenin lafı dinlenir mi hiç.
başla nasıl bittiğini anlamazsın.
ayrıca hareket etmek vücuda enerji verir canım.
hadi kalk bir-iki...

Şişt sakın söyleme aramızda kalsın

22 şubat maddelerim :

Günlük işler :
1. Ütü yapılacak bitirilecek o kadar bitirmedim ama epey yaptım
2. Buzdolabı düzenlenecek
3. Çamaşırlar yerleşecek
4. Banyo silinecek
5. Yemek yapılacak

Manevi Listem :
1. Namazlar kılınacak
2. Sohbet dinlenecek
3. Bir süre tecvidli olarak düzeltilecek
4. Kitap okunacak
5. Kahve keyfi yapılacak

Çocuklar için :

1. Sabırlı olunacak
2. Kalpten dinlenecek
3. Ters cevap verilmeyecek
4. Zaman ayrılacak iş güç beklesede olur
5. Çocuk yetiştiriyorsun boru değil hakkını ver !

Günaydın hanımlar, gördüğünüz gibi ev işine kapılınca çocuklara tahammülüm azalıyor, ikisini dengede tutamıyorum. Epey ev işi konusunda relaks olduğumu fark ettim son dönemlerde, dün işe koyulunca, ne devrik bir cümle oldu ya

Acayip uykum var halsizim ama salmak yok sonra düzenlememem daha zor oluyor çay keyfi yapıp kalkıcam

:))) orguyle hic isim olmaz canim.. yeni topiksediniz mi :)) senin cocuk ne kadarlik oldu. 40 i cikti mi.. masallah hic birakmadin bizi :)
Canım ben örgü örmeyi seviyorum ama küçük parçalar yeğenlerime kazak, yelek, ceket örüyorum,onların üzerinde görünce mutlu oluyorum. Resim yapmak, bulmaca çözmek, el işi yapmak al zaymır hastalığını önlüyor diye doktorlardan duymuştum.

Ahh taze anne , bilesin ki şu an burnunun dibine kadar battığın o b.k çukuruna, ilk bir yıl hepimiz bir şekilde battık lakin çıktık

Mesela oda yaptık bebektir emer, gazını çıkarır uyur sandık, yatak daha orda apacar kaldı, battaniye ile sallamaktan eller, ayakta sallamaktan bacaklar baklava dilimli kas yaptı

Gittik günlerce araştırdık bebek arabası aldık, sonra dışarda birimiz çocuğu , diğerimiz arabayı sırtlandık

Fönümüzden süsümüzden ödün vermeyiz sandık, yağdan kirden bir kaç ton koyulaşan saçlarımızı aynada tanıyamadık

Her insan evladığının kolayca fıydırdığı bir pırt yüzünden saatlerce arabalarda gezdirdik, fön makinasıyla elektrik süpürgelerini kanka belledik.

Eşimiz ile ilişkimizi zinhar bozmayacağız derken birbirimizin yüzünü unuttuk, deyim yerindeyse rüyalarda buluştuk

Kısacası hepsini aynı anda yaşamadıysak da, çocuğu iyi emen , gece sabaha kadar nöbete dizdi, iyi uyuyanın kuzusu bir lokma için gözünün içine baktırdı, iyi yiyen annesine yapıştı, tuvalette bile nefes aldırmadı.

Öte yandan bil ki hepsi gececek, sana tam tersini söyleyen "anneyi çıldırtma timi"nin aksine çocuk büyüdükçe nefes alacak, zamanla anneliğinin tadına varacaksın. Kokusu şükür sebebin olacak, varlığı da sonsuz duaların
Şu an çok çaresiz hissediyor olabilirsin çok normal, o dıygular anneliğin şanındandır, sen şimdi nede zorlanıyorsan başka bir türeviyle de zamanında bizler saç yolduk, hunileri takıp pürü pak olduk
Yani laf aramızda yalnız değilsin, aramıza hoşgeldin

Doğal Anne

ne de guzel olmus senin icin. Allah daim etsin. Biliyor musun. Arkadaslik illa fiziken olmuyor. Benim senelerdir yuzunu bile gormeden surdurdugum o kadar arkadasligim var ki. Bazi zamanlar ayni sofrada yemek yedigim kisilerden daha yakin belki de... gönül bagi cok onemli gerçekten. O yuzden tek arkadasin olduğunu dusunme. Hayati oldugu gibi kabul et bak sana neler getirecek. Her seyin duasini et. Bir sekilde hem de en guzel sekilde hallolur emin ol.. ben mesela bu sene guzel ve hayirli ve icime cok ama cok sinen bir ev istiyorum. Kenarda param da yok. Bakalim :)

himmmm... dans pistinden inmen gerek

neyi farkli yaptigini anlamadim. Odul ceza tesvik olmadan.. ic disiplin kazandirmayi acar misin biraz. Tabi gozunu actiysan :)

ay kiyamam sana ya.. keske peruk alsaydin o donem. Biraz rahat ederdin. Benim sacimi da katli kesecekler diye merdiven gibi yapmisti. Arka uat kısmı kut dumduz bir alt kismi uzun.. kattan anladigi buymus.

sana katılıyorum canım beni bi sen tanımışsın
dovers gorursun. Sen degil miydin gunlerdir sizim sizim sizlanan suzum suzum suzulen. Odevi bile yapmamissin.

Uyku nasil bir şeydi?

Uyku emekti. Uyku gunlerin kiymetini bilmekti. Uyku sevebilmek ve dinlenebilmekti.

Sonra oyle seyler oldu ki. Uyuyamaz oldu İnsan. Goz kapaklari agirlassa da uyuyamaz. Cunku daha cok severdi uyanik kalinca gordugunu. Daha cok sevilirdi. Etinden et canından candi gözünü kirpmadigi. Bir çiçek gibi bakip acacak. Iste o gunden sonra gozunu kapatsa huzurdu acsa huzurdu..

1. Odevin..

Bugün çok mutluyum çünkü .....
Bugün cok saglikliyim çünkü...
Bugün cok sansliyim çünkü ......
Bugün cok zenginim çünkü ......
Bugün cok sevgi doluyum çünkü .........

2. Odevin

5 lt lik bir damacan varsa onu, yoksa 1.5 lt lik su sisesini o da yoksa bir kavanozu.... alip, artik kumas parcalari, artik ipler, kagitlara cizdigin renkli ciceklerle yapistirip susluyorsun... ve bu senin #kelime kavanozun# oluyor. Bundan sonra her gun ona, senin icin anlam ifade eden bir kelime ve kisa bir sey yazip atiyorsun. Mesela benim icin

#dostluk : yüzünü gormeden sevebilmek bir insani

Yazip atiyorum kavanoza...

al birini vur otekine :))) gestaponun geri donmeso lazim. Islikla çağırayim icimdeki kadini..

Bu yaziyi cok keyifle okumustum. Simdi gene ayni keyif.

Ozellikle su kismi beni benden aliyor
---
Her insan evladığının kolayca fıydırdığı bir pırt yüzünden saatlerce arabalarda gezdirdik, fön makinasıyla elektrik süpürgelerini kanka belledik.
---

Her pirt sesinde acayip bir mutluluk. Kahkahalar alkislar gözyaşlari.

Bir de.. simdi bakinca. Ruyalarda bulusmak kismina guldum. Biz rüyalarda bile bulusamiyoruz

Esim gecen dedi ki.. neyse demeyeyim.. bu seyleri kiminle konusuyordum ben... hahh cnntrm ozele gel

bende istiyorum o özeli :)

İki gün önce tefsir dinlemek için youtube açtım. Nureddin Yıldız ın videosunu açtım, sonra baktım çocuk yetiştirme ve evlilikle ilgili videoları var. İki gündür dinliyorum ütü yaparken hobi yaparken yemek yaparken, 6 -7 video izledim daha doğrusu dinledim :) çok beğendim beni öyle sarstı ki , farklı bakmamı sağladı. İlgilenenlere tavsiye ederim.

ANNELER "YARAMAZ" OLUR MU?

Anne, gün boyu bir odadan diğerine koşuşturup duran, ortalığı altüst edip, akla hayale gelmedik yaramazlıklar yapan yavrularına karşı, artık bittiğini hissetmektedir. Tükenmiştir tüm enerjisi. 4-5 yaşlarındaki büyüğünün, küçüğüyle kavgası bardağı taşıran son damla olmuştur artık. Canı yanan küçüğün şiddetli ağlaması üzerine dayanamaz anne ve büyük çocuğun kaba etlerine birkaç tane indiriverir. Bir anda yüzü asılır yavrunun. Gücenir, birkaç saniye durur ve yüksek sesle söylenir annesine: “Sen yaramaz annesin. Yaramazsın işte…”

Anne hemen pişman olmuştur zaten. Gülümsemeye çalışarak: “Anneler yaramaz olur mu hiç?” diye sorar. “Olur tabi” der çocuk. “Sen yaramaz bir annesin.”

Yüreğinde bir şeyler altüst olur annenin, dağılır. Okuduğu kitaplar, aldığı kararlar uçup gider.

Pişmanlık kaplar, sabredemediği için suçlar kendini. Bunalmıştır ama, ne zamandır dayanmıştır da… Mazeretler bulmaya çalışır ardına saklanabileceği...

Dayanamaz masum yüzüne yavrusunun. Sarılır, öper. Sevinir çocuk. “Özür dilerim anneciğim, büyüyünce söz, üzmeyeceğim seni.”

Bir daha dağılır yüreği annenin… Nereden bulur böyle cümleleri şu yavrular?

Bir anda sarf ettiği cümleler, doğrudan yansıtır duygularını çocuğun. Büyüklere göre ‘yaramazlık’ diye adlandırılan davranışların, büyüyene kadar devam edeceğini düşündüğünden, ‘Bir daha üzmeyeceğim seni’ demez çocuk, büyüyünce üzmeyeceğine dair söz verir.

Küçücüktür ama bilir çocuk, istemeden, elinde olmadan üzer annesini. Safça, masumca üzer. Meraklılığı, hareketliliği, hatta kavgası bile gelişiminin bir parçasıdır.

Çocuk bilir de, ah anneler…

Evet, çocuğun diliyle yaramazdır anneler. Hem de çocuklardan daha çok…

Yapmamaları gerekeni yaparlar kimi zaman, kurallara uymazlar fark etmeden, kendilerine verilen emanetleri incitirler istemeden…

Hayatta kimi zaman bu tür sahneleri yaşar anne. Kimi zaman ‘uslu’ bir anne olarak tamamlar gününü. Kimi zaman tökezler, tükenir, dağılır, kimi zaman toparlanır. Ama hep bir çaba içerisindedir anne. Hep daha iyi olmak için atmaya çalışır adımlarını.

Büyümeden yavrusu, ömürlerinden bir gün daha eksilmeden, Rabbinin razı olduğu ‘anne’ olmaktır isteği

UMMU NIDAL

23 şubat perşembe maddelerim :

Günlük işler :

1. Oturma odası halısı silinecek
2. Mutfak halı örtüleri yıkanacak
3. Ütü yapılacak
4. Wc temizlenecek
5. Ev süpürülecek

Manevi listem :

1. Namazlar kılınacak
2. Sohbet dinlenecek
3. Tefsir dinlenecek
4. Bir sürenin tecvitine bakılacak
5. Kahve keyfi yapılacak

Çocuklar için :

1. Sakin olunacak
2. Kalpten dinlenecek
3. Ters cevap verilmeyecek
4. Kaliteli vakit geçirilecek
5. Çocuk yetiştiriyorsun boru değil hakkını ver!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…