Senin işin daha zormuş valla
Kedininde çocuktan farkı yok:))
Bende yeniyim buralarda ama senin gibi takip ediyordum konuyu
Eski arkadaşlar daha güzel açıklarlar ama bende ucundan kıyısından açıklayım.odak noktası 15 günde bir bir odayı seçiyoruz odada el değmedik temizlenmedik yer bırakmıyoruz
Biz mutfağı seçtik önceki sayfadada maddeleri yazdık.bunları yapmak için 15 günümüz var yani
İnşallah anlatabildim
ben de akşama çamaşır maratonuna çağrı yapıyorum.
yıka-as
yıka-as
kuruyanları katla
nevresimleri/havluları vs düzenle...
.
.
.
böyle uzaaar, gideerrr...
Çocuklarla zor tabii, hiç stres yapma olduğu kadar.. Onlara ilgi göstermen evislerinden daha öncelikli, kalan zamanlarında vaktin gücün yettiği kadar..Kızlar ben yapamıyorum yaaa bugün resmen ölü bir gün oldu kızlarım erken uyanmıştı biz kalkınca emzik çıkarıp bir daha yatarken alıyoruz..erken kalktıkları için öğle gibi uyutmak istedim onşar uyumadı sonra saat 4 gibi başladılar meme (emzik) demeye bende hep akşam yatarken kızım şimdi değil dedim .. biliyorum versem uyuyacaklar bir yerde sonra gece uykuları sarkıyor saat kaçlara sabah kalkmak vs. Herşeyimiz değişiyor..ağlamalar mızmızlıklar bitmedi bütün gün hiç bir iş yapamadımben nasıl toparlıycam bu evi 1 saat sonra yatıracam onları ama kafam davul gibi oldu inşaALLAH biraz ütü yaparım da en azından koltuktakiler kalkar ortadan .. ruh halim hiç iyi değil ve napıcam bilmiyorum
Yanlış bir sey yazmak mı?? Fazlası var, eksiği yok..Canım inan bir çoğumuz aynı şeyleri yaşadık hala da yaşıyoruz.1 ay öncesine kadar hastaydı ufaklık sadece yemek yaptırıyordu bana .2 yaşındaki çocuk kucağımdan inmek istemiyordu.bende olduğu kadarını yapıp olmadığı yerde bırakıyordum.hiç üzme kendini hiç birşey onlardan daha kıymetli değil.yanındalar sağlıklılar bundan daha büyük nimet mi var.bugünler geri gelmiyor bol bol vakit geçir onlarla.ev işi nankör bugün yap yarın yine aynı .bitmez arkası kesilmez.eşin bu konuda sana karşı anlayışlıysa sorun etmiyorsa sende sıkma canını.böyle kalmıcaklar büyüyecekler sende diceksinki boş yere harap etmişim kendimi.eğer imkanın varsa ayda bir yardımcı al.sen şu anın tadını çıkar.sarıl kokla onları.benim ufaklık gelir yüzümü ellerinin içine alır yanaklarımı sıkar bide öper ne dert kalır ne tasa bide sımsıkı sarılır derim ki ölene kadar seninle böyle kalabilirim.dünya umrumda olmaz valla.çocuk kalbe şifa.ruhu genç dinamik tutuyor.hayata olumsuz değil olumlu taraflarından bak yapamadıklarına değil yaptıklarına sahip olduklarına odaklan.iş yaparken onlarıda olaya dahil edebilirsin.mesela bulaşık makinesini beraber boşaltırız yerlerş silerken viledanın ucundan oda tutar.ben ev süpürürüm oda elşnde bez toz alır:))çamaşırları benimle katlar ütü yaparken gelir oda oyuncak ütüsü var onunla kendi kıyafetlerini ütüler o oyalanırken bende hızlı hızlı işimi hallederim.durmazsa ağlarsa herşeyi bi kenara bırakır onunla ilgilenirim.ama bebeklikten beri beraber iş yaptığımız için oda alıştı.hatta iş yaparken değil oturup keyif yaparken daha çok huysuzlanır
bizim hergün düzenli bi rutinimiz olursa onlarda buna alışıyor.
Ama unutma çocukların titiz bir anneden çok psikolojisi düzgün güçlü bir anneye ihtiyacı var.umutsuzluğa kapılma bugünlerde geçecek
Umarım yanlış bişey yazmamışımdır
Sürçü lisan ettiysem affola
Odak maddeleri çok guzel ama benim bir çoğu ( cam, perseler, buzdolabı, dolapların ici dışı..) yeni temizledim bu hafta. Bir fırınım, yerler ve musluk var. Eğer güne bölerseniz, günlerini yazın ben de sizinle kalanları yapayım. Bunlar günlük görevlerin dışında olacak değil mi?1. Mutfak dolapları düzenlenecek
- Odak NOKTASI MADDELERİ:
2. Mutfak dolapları iç dış silinecek
3. Buzdolabı iç dış silinecek
4. Fırın temizlenecek
5. Davlumbaz temizlenecek
6. Çekmeceler düzenlenecek
7. Ocak temizlenecek
8. Avize/lamba silinecek
9. Kapısı silinecek
10. Camlar silinecek
11. Tülü/perdesi yıkanacak
12. Bulaşık makinesi iç dış temizlenecek
13. Prizler/elektrik düğmeleri silinecek
14. Tezgah, lavabo, batarya temizlenecek
15. Fayanslar silinecek
16. Yeri süpürülüp silinecek
17. Masa ve sandalyeler silinecek
Teşekkürler canımYanlış bir sey yazmak mı?? Fazlası var, eksiği yok..
Odak maddeleri çok guzel ama benim bir çoğu ( cam, perseler, buzdolabı, dolapların ici dışı..) yeni temizledim bu hafta. Bir fırınım, yerler ve musluk var. Eğer güne bölerseniz, günlerini yazın ben de sizinle kalanları yapayım. Bunlar günlük görevlerin dışında olacak değil mi?
Anladım canım
Günlük 5 iş yapıyorduk ona devammı hala? Bir de baska bir sayfaya bildirim yapılıyor mu?
Ben şimdi attım nevresimleri ama akşama katlayıp yerleştirmeye katılabilirim.
Tüm gardırobu indirdim yıkadım kuruttum şimdi hepsi katlanıp yerleşmeyi bekliyor
Maratonum bitti.
Dağınıklık toplandı
Kahvaltının bulasıkları da yerleştirilip makine calıstırıldı
Tezgah ocak silindi
Koltuklar fırcalandı
Kedilerin kumları temizlendi
Çöp çıkarıldı
Nevresim değiştirilip kirliler makineye atıldı.
Şimdi ben ders calısmaya...
Hadi bakalım kim önce bitirecek gerçi benim başlamam pazartesiyi bulur hafta sonları pek evde durmuyoruz çünkü neyse ben yetişirim ki gene sana
Hoş geldin aramızaTabi uzun uzun anlatim.
Ankarada yasıyorum. 28 yasındayım. Evliyim.
Çocuğum yok ama 3 kedim var onlarla ev temizlemek, temiz tutmak zor ama işte elimden geldiğince yapıyorum bir seyler.
Çalışmıyorum şuan evdeyim. Bir yandan açıköğretim okuyorum.
Bu konu ilk açıldıgında da vardım ama şuan biraz değişiklik var sanırım kurallarda. Odak noktası falan bilmiyorum. Öğrenmeye talibim
Bugun herkesin çaması günü heralde bende varım bendeben de akşama çamaşır maratonuna çağrı yapıyorum.
yıka-as
yıka-as
kuruyanları katla
nevresimleri/havluları vs düzenle...
.
.
.
böyle uzaaar, gideerrr...
Bende çocukları bekliyorum siyahları yıkamak içinBen varım
2 makine çamaşır var
Herkesin eve gelmesini bekliyorum
Son parçaları almak için
Benimki kurumaz ama anca serme maratonu yaparım
Hadi bakalım kim önce bitirecek gerçi benim başlamam pazartesiyi bulur hafta sonları pek evde durmuyoruz çünkü neyse ben yetişirim ki gene sana
Ben varım
2 makine çamaşır var
Herkesin eve gelmesini bekliyorum
Son parçaları almak için
Benimki kurumaz ama anca serme maratonu yaparım
Bugun herkesin çaması günü heralde bende varım bende
Benimki de kurumaz... kuruyan ama katlanmayı bekleyenler var onlardan bahsettim :)
hafta sonu temizlik olacak, çamaşırlar ortadan kalksın bari...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?