• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilosu 3100gr olmus. Kilo arttikca korkuyorum. O da ayri bir sıkıntı.

Korkma canım normal kilosu :)) Biz 3200 civarı bekliyorduk ultrasona göre ama 3030 doğdu. İkinci doğum olacağı için rahatlıkla doğurabilirsin ;) Bana doktor iyi ıkınırsan dikişsiz doğurabilirsin dedi hatta ama sancım çok uzun sürdüğü için gücüm kalmamıştı ben dedim kesin diye :)

Korkma canım normal kilosu :)) Biz 3200 civarı bekliyorduk ultrasona göre ama 3030 doğdu. İkinci doğum olacağı için rahatlıkla doğurabilirsin :KK66: Bana doktor iyi ıkınırsan dikişsiz doğurabilirsin dedi hatta ama sancım çok uzun sürdüğü için gücüm kalmamıştı ben dedim kesin diye :)
su normal dogum icimde kaldi ya :(

TOPİK SAKİNLERİ

chentiq chentiq

@kubdef
Gruplar geri gelsin. Duzenli meydan okuma yapilsin.

@dagci

cnntrm cnntrm
topik ilk kuruldigu zamanki gibi maddeler belirlensi.belirlenen sure icinde herkes o maddeleri tamamlasin. Ayrica diger maddelere katiliyor

@pinartn
Haftalik aliskanliklar geri gelsin

NAVLEE NAVLEE
gunluk idev olsun ama fotolu meydan okumaya yokum.bide bahar tem8Li

@Titan_
Fotograf paylasimi olmasın sade ve kolay olsun zaten zor yapıyorum

@buble
gunluk odevpere devak edelim

Four lights Four lights
kurallara uyarim resimli olaun hafta sonu bol meydan okuma olsu.

@MuskaM
Fotografta yokum ama gerisinde uyarim arladaslar

@yesilkubbe

@eflalim
Kurallara uyarim duzenli girerim.

@klbk33
Dogim izni

zambak86 zambak86

@vintagecupcakes
Meydan okumalar olsun fotografa varim daha keyifli oluyor. Gunluk odev olsa da olur olmasa da olur ama haftalik aylik aliskanlik olsun.

@hamra86 ?
kız benimkini niye sildin:KK20:

su normal dogum icimde kaldi ya :KK43:

Sezaryen sonrası vajinal doğum yaptıran doktorlar epey yaygınlaştı. İkinciyi normal yapabilirsin iyi bir doktor bulup ;) İlki sezaryen olup ikinciyi normal doğuranların doğum hikayelerine de bakabilirsin, ben çok denk geldim doğum hikayesi okurken. İmkansız değil yani ;) Yurtdışında bazı ülkelerde hastanın fikrini bile sormadan normal yaptırıyorlarmış ikinci doğumları.

Korkma canım normal kilosu :)) Biz 3200 civarı bekliyorduk ultrasona göre ama 3030 doğdu. İkinci doğum olacağı için rahatlıkla doğurabilirsin :KK66: Bana doktor iyi ıkınırsan dikişsiz doğurabilirsin dedi hatta ama sancım çok uzun sürdüğü için gücüm kalmamıştı ben dedim kesin diye :)
suni sancımı ben onunla doğurdım

su normal dogum icimde kaldi ya :KK43:
Rabbim ikinciye yaşatır inşallah

suni sancımı ben onunla doğurdım

Rabbim ikinciye yaşatır inşallah

Yok canım suni sancı değil ama gece 2.30-3 gibi sancım başladı, saat 5 civarı 3dkda bire düştü ve sancı geldikçe yerimden kıpırdayamamaya başladım doğum gündüz 3'te oldu. O doğuma yakın olan şiddetli sancılar oğlumda 1 saat falan sürmüştü kızda en az 3 saat sürdü. Üstelik sancılar gece başladığı için uykusuz ve açtım. Son 2 saat falan iki sancı arasında sızıyordum yani düşün halimi. Çok ağladım beni sezaryene alın diye doktoru çağırdılar beni ikna etmesi için :))

Yok canım suni sancı değil ama gece 2.30-3 gibi sancım başladı, saat 5 civarı 3dkda bire düştü ve sancı geldikçe yerimden kıpırdayamamaya başladım doğum gündüz 3'te oldu. O doğuma yakın olan şiddetli sancılar oğlumda 1 saat falan sürmüştü kızda en az 3 saat sürdü. Üstelik sancılar gece başladığı için uykusuz ve açtım. Son 2 saat falan iki sancı arasında sızıyordum yani düşün halimi. Çok ağladım beni sezaryene alın diye doktoru çağırdılar beni ikna etmesi için :))
Benimde sabah ezan vakti suyum gelmişti ve gece onbir de doğdu kızım ,off ne zor saatlerdi .yanımdaki kadını kovmuştum sinirden çok bağırıyordu ve bide dönüp "niye bunun sancısı gelmiyor" dedi ve ben de o arada sancıdan kıvranıyordum tabi şartelim attı tüm hırsımı kadından çıkardım ayyyy içim ürperdi

Suni sanci cok zor valla

Canım ben doğumun başladığı gece küveti sıcak suyla doldurup içine yattım ve karnıma masaj yaptım küvetteyken. 10-15 dakika durmuşumdur suda. Sonra yine sıcak suyla duşumu alıp çıktım. Hemen banyoda giyinip sıcaklığımı kaybetmeden yatağa girdim. İnşirah suresini ve meryem suresini telefondan açıp dinledim. Uyuduktan yarım saat sonra sancıyla uyandım. Belki bu yaptıklarım işe yaradı belki olacağına denk geldi bilmiyorum ama sıcak suya girip ertesi gün doğum yapan çok kişi olduğunu okumuştum o yüzden denedim. Senin de aklında olsun. Daha erken bunları düşünmek için ama bir hafta 10 gün daha doğum başlamamış olursa denersin istersen.

Benimde sabah ezan vakti suyum gelmişti ve gece onbir de doğdu kızım ,off ne zor saatlerdi .yanımdaki kadını kovmuştum sinirden çok bağırıyordu ve bide dönüp "niye bunun sancısı gelmiyor" dedi ve ben de o arada sancıdan kıvranıyordum tabi şartelim attı tüm hırsımı kadından çıkardım ayyyy içim ürperdi

Sen onun gibi bağırmayınca sancın yok sanmıştır :))) Bana da hep bağır bağır diye yalvardılar annemle hemşireler. Sanki bağırınca daha çabuk olacak doğum gibi :))
Bak aklıma geldi öğlen yemeğini getirmişler ben sancı çekerken. Annemle eşim yanımda iki elimi tutuyorlar sürekli sancı geldikçe onlardan güç alıyorum. İkisi de açlar haliyle. Eşim yemekte ne var diye bakmış anneme diyor ki 'Anne şu var bu var sen şunu yemezsin zaten onu ben yiyeyim sen de diğerini ye.' Annem 'yok oğlum ben yemiycem sen otur doyur karnını' diyor. Eşim ısrarla annem de yesin diye uğraşıyor annem de yemiycem diye direniyor. Bu olay bu şekilde belki 1 dk sürdü ama bana yarım saattir didişiyorlar gibi geldi zaten canım burnumda delirdim en sonunda. 'Yiyceksen ye yemiyceksen kapat çeneni' diye bağırdım eşime :D Doğumdan sonra söylüyor bana çok bozuldum diye. Sen dua et daha kötü bir şey söylemedim dedim. Ben canımla cebelleşiyorum onlar birbirine kibarlık derdinde. Sen ye, yok sen ye, hayır olmaz sen ye. Bak yine sinirlendim anlatırken:D

Sen onun gibi bağırmayınca sancın yok sanmıştır :))) Bana da hep bağır bağır diye yalvardılar annemle hemşireler. Sanki bağırınca daha çabuk olacak doğum gibi :))
Bak aklıma geldi öğlen yemeğini getirmişler ben sancı çekerken. Annemle eşim yanımda iki elimi tutuyorlar sürekli sancı geldikçe onlardan güç alıyorum. İkisi de açlar haliyle. Eşim yemekte ne var diye bakmış anneme diyor ki 'Anne şu var bu var sen şunu yemezsin zaten onu ben yiyeyim sen de diğerini ye.' Annem 'yok oğlum ben yemiycem sen otur doyur karnını' diyor. Eşim ısrarla annem de yesin diye uğraşıyor annem de yemiycem diye direniyor. Bu olay bu şekilde belki 1 dk sürdü ama bana yarım saattir didişiyorlar gibi geldi zaten canım burnumda delirdim en sonunda. 'Yiyceksen ye yemiyceksen kapat çeneni' diye bağırdım eşime :KK70: Doğumdan sonra söylüyor bana çok bozuldum diye. Sen dua et daha kötü bir şey söylemedim dedim. Ben canımla cebelleşiyorum onlar birbirine kibarlık derdinde. Sen ye, yok sen ye, hayır olmaz sen ye. Bak yine sinirlendim anlatırken:KK70:
:KK70:doğum hikâyesi sonradan çok güzel oluyor ya
Ben bi ara ebeye bağırdım ıkın dedi bende kendimi düzeltip ıkınacaktım o arada ıkınsana diye bağırdı ayyy gözüm döndü elimi çektim tutma yerinde bi bağırdım dursan ıkınacam diye ve daha bi sürü şey saydım
Allahım sen herkese kolay doğum nasip et

Ben haftam gecer normal doguramam dr beni keser sezeryan yapar diye cok korkuyorum. Sezaryen olmaktan korkuyorum. :KK43:
Korkma badim. Allah gönlüne göre versin ama ben 2 kere sezeryan oldum. 2.sinde spinaldi üstelik. Olumsuz bir durumla karşılaşmadım. Sütüm de hemen geldi.
Ben aslında 2.de normal doğum yapmayı deneyecektim. Kendimi de hazırlamıştım ama son nstlerim sıkıntılı çıktı. Bu seveple vazgeçtik ve 39 bitince doğdu kuzucuğum.

Canım ben doğumun başladığı gece küveti sıcak suyla doldurup içine yattım ve karnıma masaj yaptım küvetteyken. 10-15 dakika durmuşumdur suda. Sonra yine sıcak suyla duşumu alıp çıktım. Hemen banyoda giyinip sıcaklığımı kaybetmeden yatağa girdim. İnşirah suresini ve meryem suresini telefondan açıp dinledim. Uyuduktan yarım saat sonra sancıyla uyandım. Belki bu yaptıklarım işe yaradı belki olacağına denk geldi bilmiyorum ama sıcak suya girip ertesi gün doğum yapan çok kişi olduğunu okumuştum o yüzden denedim. Senin de aklında olsun. Daha erken bunları düşünmek için ama bir hafta 10 gün daha doğum başlamamış olursa denersin istersen.
Hic duymamistim. Denerim tabiki. Cok sagol.

Korkma badim. Allah gönlüne göre versin ama ben 2 kere sezeryan oldum. 2.sinde spinaldi üstelik. Olumsuz bir durumla karşılaşmadım. Sütüm de hemen geldi.
Ben aslında 2.de normal doğum yapmayı deneyecektim. Kendimi de hazırlamıştım ama son nstlerim sıkıntılı çıktı. Bu seveple vazgeçtik ve 39 bitince doğdu kuzucuğum.
Amin insallah. Sanirim gun yaklastikca strese giriyorum ondan boyleyim

Gunaydin.

Gecmisi okudum. Dogum ve dogurma konulari gecmis. Hikayeler anlat anlat bitmez.. ben 2. De psikolojimi bozmustum. 1 yil gecti hala doktora sayiyordum. Belki bir ara anlatirim. Bebek de ben de saglikliydik sukur en onemlisi o. Normal doguma asigim resmen. Allah a sukurler olsun kadin bedenini mukemmel yaratmis.

Dogum sekliniz ne olursa olsun sizin icin en hayirli olandir. Rabbim sınavi almayi nasip etsin.

Alintilara geçeceğim azzz sonraaaa

Ayrıca bugün benimle kimler kahve saati yapmak ister???

Kahve saatini nasıl yapıyorsunuz ayol :)
Benim kız 2007 doğumlu, erkek 2015. Geç olsun ama yine de olsun. Ufaklık ablasına öyle düşkün ki, gidip gidip sarılıyor:KK200:

Maşallah çocuklarına bayıldım benimkiler sarılmak falan bilmezler birbirlerini gıcık edip şikayet etmek için her fırsatı kaçırmıyorlar maşallah

16 ocak maddelerim :

Günlük işler :
1. Ev süpürülecek✔
2. Çamaşır asılacak katlanacak yerleşecek✔
3. Buzdolabı temizlenecek✔
4. Wc temizlenecek❌
5. Ütü yapılacak✔

Manevi Listem :
1. Kitap okunacak✔
2. Doğum günü süsü yapılacak✔
3. Esma okunacak❌
4. Telefon az kullanılacak✔
5. Kendine zaman ayrılacak✔

Çocuklar için :

1. Büyükle etkinlik kitabı yapılacak❌
2. Küçükle boyama yapılacak❌
3. Bağırılmayacak❌
4. Sakin olunacak❌
5. Eleştiri yapılmayacak ❌

Gördüğünüz gibi berbat bir gündü. Malum günlerde ben çok sinirli oluyorum sizlerde öylemisiniz?
:( :( :(

Ah keşke doğumlarım da bu bilgiyi öğrenseydim suni sancı ile doğum yaptım ikisinde de..

Back
X