Küllerimden yeniden doğmak istiyorum

icimdekibosluk

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
365
234
628
İstanbul
Birileriyle konuşmam lazım, içimi dökmem lazım. Ne yazık ki bulunduğum yer itibariyle yanımda kimse yok. Yapayalnızım koca ülkede. O yüzden her zaman olduğu gibi burada paylaşıyorum hislerimi. Geçmişte aralıklarla birkaç konum vardı. Eşimle yaşadığımız anlaşmazlıklardan, kavgalardan bahsetmiştim. Hiçbir şey düzelmiyor, keşke ilk evi terk edişimde kararlı olsaymışım. Ama o zaman iki aylık evliydim ve ilerde çok pişman olurdum. İlk mahkemeye gittiğimizde bari ikimizden biri kararlı olsaymış keşke diyorum. Şu an yine limoniyiz evdekiyle. Ve kendimi hazırlıyorum ayrılmaya. Biz yurt dışında yaşıyoruz, yakında dönüyoruz ülkeye ve ben gidişatımıza son kez bakıp hareket edeceğim. Evlilik biterse ben ne olurum diye hiç kaygılanmıyorum. Korkmuyorum. Aman evde kalırım, hiç anne olamam, milletin diline düşerim diye hiççç kaygılanmıyorum. Kimse benim evin içinde ne yaşadığımı bilmiyor, sürekli sorun yokmuş , her şey güllük gülistanlıkmış gibi davranmak zorunda olmanın ne olduğunu kaç kişi bilebilir? Bekarlara öyle imreniyorum ki veya evli olup da hakiki mutluluk yaşayanlara... Ünlülere bakıyorum, hemen boşanabiliyorlar, kimseye eyvallahları yok. Onlara da imreniyorum. Bense ailem için endişe duyuyorum, onları üzecek olmam benim iki yıldır elimi kolumu bağlıyor. Ama dediğim gibi son zamanlarda çok çok düşünüyorum. Kısacık ömrümüz var, mutsuz olmaya değer mi? O küfürleri hak edecek ne yapıyorum ki... Bu kadar aşağılandığım bir adamın yanında ne diye durayım ki? Şimdi sevgili üyeler, beni daha da güçlü hissettirecek şeyler yazmanızı istiyorum. Özellikle boşanan üyelerden. Üstünüden dağ gibi bir yük kalkmış gibi mi hissettiniz? Pişman oldunuz mu? ( bu arada meslek sahibiyim, ayrılırsam büyük ihtimalle ailemin yanına dönerim. Maddi durumum ev tutmaya yetmez. Yurt dışında olduğumuz için türkiye'de ne evimiz var ne alınmış bir eşyamız var. GUNCELLEME : bayramin ilk gunu annemlere bayramlasmaya gitmek icin hazirlanirken ustumdeki elbisenin ustumdeyken esim tarafindan parcalanmasiyla evi terk ettim. Ben annemlere gectim o da memleketteki ailesinin yanina gitti ( normalde bugun birlikte gidecektik) babam haric aileme olani biteni anlattim. Bugun gidip esyalarimi alacagim. Burda bitiyor bu is. Cok sukur mu demeliyim , hayirlisi mi demeliyim bilemedim. Gozyasim yok , ic yanginim yok, sinirim ofkem yok.

Son düzenleme:
Insan kendısını nası mutlu hıssedıyosa oyle davranmalı.
Hiç kımse bızden daha onemlı veya kıymetlı degıl.Kalbın ne dıyosa onu yapmalısın bence.

Geri dönmek zorunda mısın canım?
Niye çıkmıştınız?
Ben zaten temelli çıkmadım türkiye'den. Yıllık izinlerimde ve arada ücretsiz izin alarak iki defa geldim. Eşim iş sebebiyle yurt dışında bulunuyor. Evet temelli dönmek zorundayım. Benim zaten şu an bulunduğum ülkede kimsem yok, ne bir akraba ne bir dost. Avrupa'da bir ülkedeyiz

Insan kendısını nası mutlu hıssedıyosa oyle davranmalı.
Hiç kımse bızden daha onemlı veya kıymetlı degıl.Kalbın ne dıyosa onu yapmalısın bence.
Kalbim çok radikal şeyler yapmamı söylüyor. Diyor ki boş ver kızım bu adamı, git yaşa hayatını, ezdirme bir daha kendini kimseye. Aşkın da sevginin de canı cehenneme. Aşkın ömrü sahiden iki yılmış. Aşık değilim artık bunu çok objektif söyleyebiliyorum.bazen seviyorum bazen sevmiyorum. Sevgim, evliliği bir ömür sürdürmeye yetmez. Tahammül edemiyorum evdekine. Onun babalığını düşünemiyorum bile, bana yaptığı gibi çocuk üzerinde de hep bir baskı , yaptırım uygular. Haa bu arada kalbim diyor ki ayrıl bu adamdan ve kendini Kapadokya'ya at veya Karadeniz'in yaylalarına

Arkadaşım, sabahın bu saatinde başkabir kişinin konu alanında niye tersleniyorsun? Ama sen de haklısın, kimseye kızmıyorum artık.
Çünkü konuyu acalı neredeyse 20 dk olmus ben ve diger arkadaşlar yorumlar yazip sorular sorduk ve seni orada görünce kızdım. Neyse. Olabilir. Bildirimin gelmemiş.

Hani sadece izinlerde mi seni bu kadar soguttu adam. ?
Belki uzak olduğunuz için bu hale gelmis olabilir mi bu evlilik ?

Konularına baktım da senin bu gereksiz insandan gerçekten ruhun daralmış.
Boşa gitsin şu saçma salak herifi ya.
İnan ki çok mutlu olacaksın.

Kavga aninda agzini oyle bir bozuyor ki evdeyi canli. Nasil kufurler, nasil benzetmeler. Agzini bozma dedigimde de aldigim cevap: kadın ol da küfrettirme
Ben zaten asla ama asla kadın şunu yapar kadın bunu yapmalı diyen birinin iyi bir koca olabilecegini düşünmem.
Bak ben de ataerkil bir aileden geliyorum kapaliyim dindar biriyim esim de öyle ama bu lafı duysam o lafı bir tarafina monte eder de giderim o evden.
İnan zerre pisman olmazsın. Keşke hic evlenmeseydin...

Ben de ataerkil bir aileden grliyorum elbette ama bizde kadın şunu şunu yapacak ki değer görecek gibi bir anlayış yoktur. Evdeki canlı sözüm ona üniversite okumuş. Okuduğu okul cahilliğini alamamış. İstiyor ki ne kadar küfür etse de beni ağlatsa da yemek yapayım, cinsel olarak soğuk davranmayayım. Yemek yapmak içimden gelmiyorsa veya diğer kınuda soğuksam bunların bir sebebi var.

Aslında erkekler kendi bencillik ve ataerkilliklerini ya din kisvesi yada ahlak veya gelenek kisvesi altinda mesrulastirmaya çalışıyorlar. Akıl ve ruh sağlığı yerinde olan hiçbir dindar ya da ataerkil aile kadın söyle olmalı lafını ağzına almaz zaten.
Turkiyeye döner dönmez babanla otur konus hatta ağla ve bas davayı. Oh olsun gerizekaliya.

Konularına baktım da senin bu gereksiz insandan gerçekten ruhun daralmış.
Boşa gitsin şu saçma salak herifi ya.
İnan ki çok mutlu olacaksın.
Az kaldı sanırım. Şimdiye kadar iki defa o sınıra geldik. İki kez yolun kıyısından dönüp tekrardan başladık. Samimi olmam gerekirse bu iki olayda hala çok seviyordum ve barışma anımızdan sonra iyi bir dönemimiz oldu ama artık dayanamıyorum. Dün yaşadığımız olayı anlatmak istiyorum. Dün dışarı çıkacaktık birkaç arkadaşla görüşecektik. Uzun zamandır da evden çıkmıyordum, eşimden başka kimsenin yüzünü görmüyordum. Gittim bi elbise giyindim, ilk giyinişimfi bu elbiseyi. Elbiseyi yeni almıştım kendisi de çokk beğenmişti. ( eski konuşarında adamın kıyafet konusunda bana çektikdiklerini çok anlattım) neyse şöyle tarif edeyim elbiseyi: diz altı, yaka ve sırt tamamdn kapalı kol yarım ile sıfır kol arası bşr şey. Dar değil iç gösteren bir kumaş değil. Nostaljik bir elbise. Beni görünce dedi ki kolunun altı görünüyor, içine bir şey giyin. Hava 40 derece ve çok nemli burda kaldı ki badi giyinmek istemiyorum, zira kumaşı çok kalın. Evdeykdn daha terlemiştim. Yani kendisinin çok beğendiğini elbiseye bir kulp buldu ve böyle gelirsen tüm gün gözüm üstünde olur dedi. Ben de sinirlendim çıkardım üstümü ve sonuç gitmedik. Bu adam benden hep daha fazlasını istiyor. Onunla dışarı çıkmak istemiyorum hiç , muhakkak giyimime bir laf eder. Takıntılıyım diyor kıyafete, ee bunu aşmaya çaluş tedavi ol diyorumbendeki bu takıntıyı sen yaratıyorsun diyor, kendisiyle ilgili bir anormalliğin sebebi olarak yine beni görüyor.

İlk cümlen o kadar doğru bir tespit ki keşke evdekine okutabilsem. Hoş okutsam da anlamaz. Aynen dediğin gibi yaptırımlarını ve uyguladığı baskıyı açıklarksn hep dini veya toplumu/ gelenekleri karıştırıyor. Böylelikle kendini haklı görüyor.

Artık bir önemi yoktur ama ...
Sinirlenmeseydin keşke gülüp geç. Ben buyum havasında gayet qool bi tavır sergileyebilirsin.
Bi defa elbisenin altına badi giyildigi nerde görülmüş allahim ya.

Amaaan vallahi düşünüp sinirini bozma bile bu adam için. Degmez yani. Zaten seni seviyor olsa tüm kadınlar ile kıyaslamaz. Seni prenses gibi görür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…