- Konu Sahibi icimdekibosluk
-
Ailem arkamda olur, annem başta yapma etme der ama illaki kabul eder sonunda. Babama göre kızım yanımda olsun hiç evlenip gitmesin kafasında. Çocuk yok çok şükür( böyle bir evlilikte tek bir gün istemedim çocuk) mesleğim iyi.Meslegin ne ?
Ailen arkanda mı?
Çocuğun var mı?
Ben zaten temelli çıkmadım türkiye'den. Yıllık izinlerimde ve arada ücretsiz izin alarak iki defa geldim. Eşim iş sebebiyle yurt dışında bulunuyor. Evet temelli dönmek zorundayım. Benim zaten şu an bulunduğum ülkede kimsem yok, ne bir akraba ne bir dost. Avrupa'da bir ülkedeyizGeri dönmek zorunda mısın canım?
Niye çıkmıştınız?
Kalbim çok radikal şeyler yapmamı söylüyor. Diyor ki boş ver kızım bu adamı, git yaşa hayatını, ezdirme bir daha kendini kimseye. Aşkın da sevginin de canı cehenneme. Aşkın ömrü sahiden iki yılmış. Aşık değilim artık bunu çok objektif söyleyebiliyorum.bazen seviyorum bazen sevmiyorum. Sevgim, evliliği bir ömür sürdürmeye yetmez. Tahammül edemiyorum evdekine. Onun babalığını düşünemiyorum bile, bana yaptığı gibi çocuk üzerinde de hep bir baskı , yaptırım uygular. Haa bu arada kalbim diyor ki ayrıl bu adamdan ve kendini Kapadokya'ya at veya Karadeniz'in yaylalarınaInsan kendısını nası mutlu hıssedıyosa oyle davranmalı.
Hiç kımse bızden daha onemlı veya kıymetlı degıl.Kalbın ne dıyosa onu yapmalısın bence.
Arkadaşım, sabahın bu saatinde başkabir kişinin konu alanında niye tersleniyorsun? Ama sen de haklısın, kimseye kızmıyorum artık.Geri dönmek zorunda mısın canım?
Niye çıkmıştınız?
Çünkü konuyu acalı neredeyse 20 dk olmus ben ve diger arkadaşlar yorumlar yazip sorular sorduk ve seni orada görünce kızdım. Neyse. Olabilir. Bildirimin gelmemiş.Arkadaşım, sabahın bu saatinde başkabir kişinin konu alanında niye tersleniyorsun? Ama sen de haklısın, kimseye kızmıyorum artık.
Hani sadece izinlerde mi seni bu kadar soguttu adam. ?Ben zaten temelli çıkmadım türkiye'den. Yıllık izinlerimde ve arada ücretsiz izin alarak iki defa geldim. Eşim iş sebebiyle yurt dışında bulunuyor. Evet temelli dönmek zorundayım. Benim zaten şu an bulunduğum ülkede kimsem yok, ne bir akraba ne bir dost. Avrupa'da bir ülkedeyiz
İzinlerde birlikteyiz evet. Ama evlendiğimiz ilk yıl 8 ay birlikteydik. Sonra ikişer ay ikişer ay. Ayrıylen de aynı problemler vardı bir aradayken deHani sadece izinlerde mi seni bu kadar soguttu adam. ?
Belki uzak olduğunuz için bu hale gelmis olabilir mi bu evlilik ?
Ben zaten asla ama asla kadın şunu yapar kadın bunu yapmalı diyen birinin iyi bir koca olabilecegini düşünmem.Kavga aninda agzini oyle bir bozuyor ki evdeyi canli. Nasil kufurler, nasil benzetmeler. Agzini bozma dedigimde de aldigim cevap: kadın ol da küfrettirme
Ben de ataerkil bir aileden grliyorum elbette ama bizde kadın şunu şunu yapacak ki değer görecek gibi bir anlayış yoktur. Evdeki canlı sözüm ona üniversite okumuş. Okuduğu okul cahilliğini alamamış. İstiyor ki ne kadar küfür etse de beni ağlatsa da yemek yapayım, cinsel olarak soğuk davranmayayım. Yemek yapmak içimden gelmiyorsa veya diğer kınuda soğuksam bunların bir sebebi var.Ben zaten asla ama asla kadın şunu yapar kadın bunu yapmalı diyen birinin iyi bir koca olabilecegini düşünmem.
Bak ben de ataerkil bir aileden geliyorum kapaliyim dindar biriyim esim de öyle ama bu lafı duysam o lafı bir tarafina monte eder de giderim o evden.
İnan zerre pisman olmazsın. Keşke hic evlenmeseydin...
Aslında erkekler kendi bencillik ve ataerkilliklerini ya din kisvesi yada ahlak veya gelenek kisvesi altinda mesrulastirmaya çalışıyorlar. Akıl ve ruh sağlığı yerinde olan hiçbir dindar ya da ataerkil aile kadın söyle olmalı lafını ağzına almaz zaten.Ben de ataerkil bir aileden grliyorum elbette ama bizde kadın şunu şunu yapacak ki değer görecek gibi bir anlayış yoktur. Evdeki canlı sözüm ona üniversite okumuş. Okuduğu okul cahilliğini alamamış. İstiyor ki ne kadar küfür etse de beni ağlatsa da yemek yapayım, cinsel olarak soğuk davranmayayım. Yemek yapmak içimden gelmiyorsa veya diğer kınuda soğuksam bunların bir sebebi var.
Az kaldı sanırım. Şimdiye kadar iki defa o sınıra geldik. İki kez yolun kıyısından dönüp tekrardan başladık. Samimi olmam gerekirse bu iki olayda hala çok seviyordum ve barışma anımızdan sonra iyi bir dönemimiz oldu ama artık dayanamıyorum. Dün yaşadığımız olayı anlatmak istiyorum. Dün dışarı çıkacaktık birkaç arkadaşla görüşecektik. Uzun zamandır da evden çıkmıyordum, eşimden başka kimsenin yüzünü görmüyordum. Gittim bi elbise giyindim, ilk giyinişimfi bu elbiseyi. Elbiseyi yeni almıştım kendisi de çokk beğenmişti. ( eski konuşarında adamın kıyafet konusunda bana çektikdiklerini çok anlattım) neyse şöyle tarif edeyim elbiseyi: diz altı, yaka ve sırt tamamdn kapalı kol yarım ile sıfır kol arası bşr şey. Dar değil iç gösteren bir kumaş değil. Nostaljik bir elbise. Beni görünce dedi ki kolunun altı görünüyor, içine bir şey giyin. Hava 40 derece ve çok nemli burda kaldı ki badi giyinmek istemiyorum, zira kumaşı çok kalın. Evdeykdn daha terlemiştim. Yani kendisinin çok beğendiğini elbiseye bir kulp buldu ve böyle gelirsen tüm gün gözüm üstünde olur dedi. Ben de sinirlendim çıkardım üstümü ve sonuç gitmedik. Bu adam benden hep daha fazlasını istiyor. Onunla dışarı çıkmak istemiyorum hiç , muhakkak giyimime bir laf eder. Takıntılıyım diyor kıyafete, ee bunu aşmaya çaluş tedavi ol diyorumbendeki bu takıntıyı sen yaratıyorsun diyor, kendisiyle ilgili bir anormalliğin sebebi olarak yine beni görüyor.Konularına baktım da senin bu gereksiz insandan gerçekten ruhun daralmış.
Boşa gitsin şu saçma salak herifi ya.
İnan ki çok mutlu olacaksın.
İlk cümlen o kadar doğru bir tespit ki keşke evdekine okutabilsem. Hoş okutsam da anlamaz. Aynen dediğin gibi yaptırımlarını ve uyguladığı baskıyı açıklarksn hep dini veya toplumu/ gelenekleri karıştırıyor. Böylelikle kendini haklı görüyor.Aslında erkekler kendi bencillik ve ataerkilliklerini ya din kisvesi yada ahlak veya gelenek kisvesi altinda mesrulastirmaya çalışıyorlar. Akıl ve ruh sağlığı yerinde olan hiçbir dindar ya da ataerkil aile kadın söyle olmalı lafını ağzına almaz zaten.
Turkiyeye döner dönmez babanla otur konus hatta ağla ve bas davayı. Oh olsun gerizekaliya.
Artık bir önemi yoktur ama ...Az kaldı sanırım. Şimdiye kadar iki defa o sınıra geldik. İki kez yolun kıyısından dönüp tekrardan başladık. Samimi olmam gerekirse bu iki olayda hala çok seviyordum ve barışma anımızdan sonra iyi bir dönemimiz oldu ama artık dayanamıyorum. Dün yaşadığımız olayı anlatmak istiyorum. Dün dışarı çıkacaktık birkaç arkadaşla görüşecektik. Uzun zamandır da evden çıkmıyordum, eşimden başka kimsenin yüzünü görmüyordum. Gittim bi elbise giyindim, ilk giyinişimfi bu elbiseyi. Elbiseyi yeni almıştım kendisi de çokk beğenmişti. ( eski konuşarında adamın kıyafet konusunda bana çektikdiklerini çok anlattım) neyse şöyle tarif edeyim elbiseyi: diz altı, yaka ve sırt tamamdn kapalı kol yarım ile sıfır kol arası bşr şey. Dar değil iç gösteren bir kumaş değil. Nostaljik bir elbise. Beni görünce dedi ki kolunun altı görünüyor, içine bir şey giyin. Hava 40 derece ve çok nemli burda kaldı ki badi giyinmek istemiyorum, zira kumaşı çok kalın. Evdeykdn daha terlemiştim. Yani kendisinin çok beğendiğini elbiseye bir kulp buldu ve böyle gelirsen tüm gün gözüm üstünde olur dedi. Ben de sinirlendim çıkardım üstümü ve sonuç gitmedik. Bu adam benden hep daha fazlasını istiyor. Onunla dışarı çıkmak istemiyorum hiç , muhakkak giyimime bir laf eder. Takıntılıyım diyor kıyafete, ee bunu aşmaya çaluş tedavi ol diyorumbendeki bu takıntıyı sen yaratıyorsun diyor, kendisiyle ilgili bir anormalliğin sebebi olarak yine beni görüyor.
Amaaan vallahi düşünüp sinirini bozma bile bu adam için. Degmez yani. Zaten seni seviyor olsa tüm kadınlar ile kıyaslamaz. Seni prenses gibi görürİlk cümlen o kadar doğru bir tespit ki keşke evdekine okutabilsem. Hoş okutsam da anlamaz. Aynen dediğin gibi yaptırımlarını ve uyguladığı baskıyı açıklarksn hep dini veya toplumu/ gelenekleri karıştırıyor. Böylelikle kendini haklı görüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?