Kıskanmak mı bilmiyorum aslında.. diyorum ki teyzemle oturayım kahve içeyim sana yazarım.. hemen bozuluyor benle ilgilenemiceksin yani öyle mi vs diye..
Bu da beni biraz bunalttı ama ben sevgisinden böyle yapıyor diye düşündüm..
İkili ilişkilerde deneyimi yoksa naz yaptigini dusunerek ilgi istiyor olabilir.
İlk söylemek istedigim cinsel tercihler ifade ettiginiz gibi modernlikle ilgili değildir. İnsanlar modern bir hayat surup inanclari geregi ya da inançsız olup dünya görüşleri gereği cinselliği evlendikten sonra yasamayi tercih edebilir. Kendi cinsel tercihlerinize saygı beklediğiniz gibi sizin gibi dusunmeyenlere de saygı göstermek zorundasınız. Evlilik dışı cinsellik=modernlik algısı da yıkılması gereken bir tabu.
4 yıllık doğu anadolu deneyimimde çok iyi insanlar da çok kötü insanlar da gördüm. Konu ırk değil zaten o bölge Kürt ve Türk karışık yapıda. Konu tamamen kültür. Kendi gözlemim şehirde yaşayan Türklerin aile yapisi iç anadoludan farksız. Köylerdeki Türkler daha büyük aileler şeklinde yasiyorlar, aileye karşi sorumluluklar fazladir diye tahmin ediyorum. Gerçekten çok iyi insan olduklarina emin oldugum Kürt çalışma arkadaslarim oldu. Yasantilari, aile ilişkileri doğulu olduklarıni asla dusundurmez. Karsilastigim en akil almaz aile ilişkilerini köylerde yaşayan Kürtlerde gördüm. Ama tanidigim en insancil iki aile de bir Kürt köyünde yasiyordu.
Aslında doguda köy çok önemli bir gruplama aracı ve insanlari tanımak adina iyi bir done. Bir köy en çok 3 soydan olusuyor. Aileler çok geniş olduğu için de köyün genel yapısı nasılsa kişiler de öyle oluyor. Mesela kavgacı köyler tehdit, darp korkusuyla oradan olduğu bilinen kimseye amiyane tabirle bulasilmayan koylerdi. Bu köyler aynı zamanda sizin dizilerde görüp korktugunuz zihniyeti besleyen köyler.
Bir diğer konu benim bizzat yaşayarak edindigim izlenim Turk veya Kurt pozitif ve insancil doğulularin hepsi çok dindardı. Acaba ben mi hatırlamıyorum diye zihnimi yokluyorum ama yok gerçekten çok dindar olmayan pozitif kimseyi tanimadim.
Sonuç olarak size iki öneri veriyorum. Arkadaşınızın hangi köye mensup oldugunu, sehirde yasiyorlarsa köyle bağlarıni, ailede okumuş kız çocuğu varligini arastirin bunu yapacak kadar önemsiyorsaniz ilişkinizi. O bolgede bir kaç okulu ya da sağlık ocagini arayip memur olarak orayi tercih etmeyi dusundugunuzu, yasantiniz itibariyle baskı yaşama endiseniz oldugunu soyleyip köyün genel yapisini ogrenebilirsiniz. Doğrudan o koyun okulunu arasaniz öğrencilerin okula devam durumunu, kız ogrencilerin devam durumunu ve ailelerin okula destek olup olmadığını öğrenin. Genel geçer olmadığını bilerek fakat ipucu olabileceği düşüncesiyle vermek iatedigim ikinci onerim, arkadasinizin ya da ailesinin dindarlık düzeyini ogrenin. Geleneğe donusturulmus dinden bahsetmiyorum, ailesinin dindarlık düzeyi ile hoşgörülü olma ihtimalleri doğru orantili olabilir. Fakat bu sefer de arkadaşınızın ilerde sizi kültürel değil fakat dini gerekçelerle kendine ya da ailesine uydurma isteği söz konusu olabilir.
Bilemiyorum iyi bir insan diyorsunuz, baştan olmaz demek çok içime sinmiyor, otekilestirmis gibi hissediyorum. Fakat diğer taraftan dışarıda gösterdiği kavgaci tutum insanın kisiliginden bağımsız bir şey değil, o insanın içinde bu saldirganlik var doğal olarak. Umarım iki tarafın da zarar görmeyeceği bir karar alirsiniz.