zaten konu biraz o
eskiden ilkokul mezunu ama kendini geliştirmiş filan denilen insanlar vardı
ama o insan en az bi 60 yaşında olmalı hatta 75-80'i olmalı yani. 35 40 hatta 50 yaşında olup ilkokul mezunu ama kültürlü diye bir dünya bizim ülkemizde yok -başka ülkede varsa bilmiyorum. Lise için belki yaş sınırını 50de filan tutabiliriz. daha gencine üniversite ister.
günümüz türkiyesinde dağ taş okul olmuşken üniversite ayağa filan düşmüşken 20lerinde bilemedin en fazla 30 yaşında bir insan neden üniversite okumaz? konu burası aslında.
ha derse ki yav hacı bektaş üniversitesinde türk dili ve edebiyatı, battal gazi üniversitesinde (böyle bir üniversite var mı yav?) gazetecilik, esenyurt üniversitesinde halkla ilişkiler geliyordu benim akademik kapasitem buymuş dedim, onun yerinde işe girdim, ilerledim vs. bakın ben bunu mantıksız bulmuyorum. bir erkek baba parasıyla vıttırıvızık yerler okuyup makarna yiyip batak atarak mezun olacaksa sonra dönüp evde 9826378569 sene KPSS çalışıp sonunda polis olmak için tarikat cemaat kovalayacaksa vs vs okumasın daha iyi. (kadınlar için durum biraz daha farklı çoğu ailede kadın üniversite kazanmazsa o evden çıkamıyor, karakter gelişimi için daha elzem kadınlarda okul) avrupada amerikada herkes üniversite okuyor mu sanıyorsunuz? modern, gelişmiş bir toplumda herkes üniversite okumaz ki....
fakat ülke genel olarak bu mantıkta değil. daha yeni yeni bu kafaya geliniyor -aslında şehir dışında ev tutmaya para yetmediği için de olabilir

. o yüzden şüpheli bir durum yani neden okumamış, okumayıp ne yapmış mesela?