Kültür farkı

Merhabalar herkese
Kısa bir sorum olacak tecrübeli hanımlar yorum yaparsa sevinirim. Ben öğretmenim konuştuğum kişi lise mezunu çevremdekiler denk değilsiniz anlaşamazsınız diyor.kısa süredir konuşuyoruz henüz 10 gün oldu. Ben ise bir sıkıntı görmedim onunla ilgili henüz. Sizce üniversite mezunu bir kız ile lise mezunu bir adam uyuşur mu kafa yapısı olarak.

Uyusmaz.

Hic oyle gönüller bir olunca samanlık seyran olur diyemeyecegim. Ayni eve girince isler cok değişiyor.

Merhabalar herkese
Kısa bir sorum olacak tecrübeli hanımlar yorum yaparsa sevinirim. Ben öğretmenim konuştuğum kişi lise mezunu çevremdekiler denk değilsiniz anlaşamazsınız diyor.kısa süredir konuşuyoruz henüz 10 gün oldu. Ben ise bir sıkıntı görmedim onunla ilgili henüz. Sizce üniversite mezunu bir kız ile lise mezunu bir adam uyuşur mu kafa yapısı olarak.
TÜRK erkeğinde bu büyük sorun oluyor sana diyeceği cümleleri sıralayım !!!
Üni okumuşsun ama cahil kalmışsın
Ben senden daha bilgiliyim
Seni sürekli aşağlar çünkü aşağılık kompleksi oluşur aşka inanmıyorum ben

Merhabalar herkese
bunu en iyi şekilde anlamak için kızılcık şerbeti izleyin cevabı orada

Merhabalar herkese
Benim iki kuzenimde üniversite mezunu lise mezunu kişilerle evlenip çocuk dogurdular.Ev hanımları.Hatta bir kuzenimde üniversiteyi yeni bitirdi onun nişanlısı da öyle lise mezunu.Mutlular.

olur hiç gerek yok boşverin yok yakından dönün ilişkilerde denklik çok önemli

Önceden derdim ki tabiki ask önemli. Evli olunca insan bilimsel kültürel konular mi konuşacak askini konusur derdim. Ama öyle olmuyormuş. Esinin egitim durumu kendini yetiştirmesi çok önemli. Aile kuruyorsun cocuk yetiştireceksin sonuçta. Eğitim farklı olduğunda sorun olacak.
Esimle İkimizde üniversite mezunuyuz ancak ben eşime göre daha açık gorusluyum bazen o bile sorun oluyor.

Merhabalar herkese
Bir öğretmen arkadaşım evli lise mezunu biriyle yıllardır. Dershanede hepimiz aynı siniftaydik, biz üniversite okuduk, atandik çocuk kazanamadı. Küçücük bir ilçede hayatını, isini kurdu, cok da iyi kazanıyor. Bizim kiz da nikahtan sonra o ilçeye gitti eş durumuyla. Yıllardır 5 6 bin nüfuslu o ilçede mesut mutlu yaşıyorlar. Dediğim gibi adam iyi kazanıyor, maddiyatin da etkisi vardır mutlaka. Her ikisinin arabası, evleri, yazlıkları falan hep var. Evlerinde çalışan kafinlari falan... Adamın gelir durumu aşağı seviyede olsaydı şimdiki kadar iyi olurlar miydi, bilemiyorum. Adam müteahhitlik yapıyor bu arada...

Üniversite hangisi, lise hangisi?
Yani ilk bakışta üniversite okumuş olmak çok önemli diyorum . Ama sonra artık ili geçtim, ilçe adıyla açılmış üniversite var. Il merkezine 4 saat mesafede medeniyetin ulaşamadığı yerde, kasaba zihniyetinden beter Bu ülkede mevcut üniversitelerin belki yarısından daha iyi eğitim veren daha geniş vizyon katan liseler de var.
Yani bu ülkede lise mezunu olmasına rağmen bir entelektüel olan, başbakanlık yapmış, dil bilen, şair olan insan da var.
Profesör unvanına sahip ama tek bir edebi eser okuyup kafa yormamiş, dil bilmeyen/dil sınavlarını güç bela geçen, cinsiyetçi, ırkçı onlarca tip var.

Ciddi ciddi gözlemleyin. Eşim açık öğretim mezunu daha sonra yüksek yapmış mesela, ben örgün okudum ve yüksek lisans mezunuyum. İkimizde ikinci ünv yazıldık ben bıraktım o daha azimli. entellektüel biri mi? Siz ne istyorsunuz ve onda var mı? Ünv hayat zorluklarından okumamış olabilir ama kendini geliştirmiş mi? Tarih konusundan benden daha bilgilidir mesela, ben mühendisim gibi. Eğitim almadığı için pişman mı? Yoksa gerek yok zaten ben iyiyim böyle diyorsa arkanıza bakmadan kaçın.

Üniversite hangisi, lise hangisi?
Yani ilk bakışta üniversite okumuş olmak çok önemli diyorum . Ama sonra artık ili geçtim, ilçe adıyla açılmış üniversite var. Il merkezine 4 saat mesafede medeniyetin ulaşamadığı yerde, kasaba zihniyetinden beter Bu ülkede mevcut üniversitelerin belki yarısından daha iyi eğitim veren daha geniş vizyon katan liseler de var.
Yani bu ülkede lise mezunu olmasına rağmen bir entelektüel olan, başbakanlık yapmış, dil bilen, şair olan insan da var.
Profesör unvanına sahip ama tek bir edebi eser okuyup kafa yormamiş, dil bilmeyen/dil sınavlarını güç bela geçen, cinsiyetçi, ırkçı onlarca tip var.
Bülent Ecevit 1940’larda robert kolejden mezun olmuş. Üniversiteye de londrada başlamış ancak mezun olmamış. O yılların eğitim anlayışıyla şu zamanki bir değil. Robert kolej bile şu an, o yıllardaki eğitimi vermiyor. Kaldı ki bu konuda bahsi geçen adam bu seviyede bir liseden mezun değildir. Öyle olsaydı günümüz şartlarında zaten iyi bir üniversitede okumuş olurdu.

Bülent Ecevit 1940’larda robert kolejden mezun olmuş. Üniversiteye de londrada başlamış ancak mezun olmamış. O yılların eğitim anlayışıyla şu zamanki bir değil. Robert kolej bile şu an, o yıllardaki eğitimi vermiyor. Kaldı ki bu konuda bahsi geçen adam bu seviyede bir liseden mezun değildir. Öyle olsaydı günümüz şartlarında zaten iyi bir üniversitede okumuş olurdu.
zaten konu biraz o

eskiden ilkokul mezunu ama kendini geliştirmiş filan denilen insanlar vardı
ama o insan en az bi 60 yaşında olmalı hatta 75-80'i olmalı yani. 35 40 hatta 50 yaşında olup ilkokul mezunu ama kültürlü diye bir dünya bizim ülkemizde yok -başka ülkede varsa bilmiyorum. Lise için belki yaş sınırını 50de filan tutabiliriz. daha gencine üniversite ister.

günümüz türkiyesinde dağ taş okul olmuşken üniversite ayağa filan düşmüşken 20lerinde bilemedin en fazla 30 yaşında bir insan neden üniversite okumaz? konu burası aslında.

ha derse ki yav hacı bektaş üniversitesinde türk dili ve edebiyatı, battal gazi üniversitesinde (böyle bir üniversite var mı yav?) gazetecilik, esenyurt üniversitesinde halkla ilişkiler geliyordu benim akademik kapasitem buymuş dedim, onun yerinde işe girdim, ilerledim vs. bakın ben bunu mantıksız bulmuyorum. bir erkek baba parasıyla vıttırıvızık yerler okuyup makarna yiyip batak atarak mezun olacaksa sonra dönüp evde 9826378569 sene KPSS çalışıp sonunda polis olmak için tarikat cemaat kovalayacaksa vs vs okumasın daha iyi. (kadınlar için durum biraz daha farklı çoğu ailede kadın üniversite kazanmazsa o evden çıkamıyor, karakter gelişimi için daha elzem kadınlarda okul) avrupada amerikada herkes üniversite okuyor mu sanıyorsunuz? modern, gelişmiş bir toplumda herkes üniversite okumaz ki....

fakat ülke genel olarak bu mantıkta değil. daha yeni yeni bu kafaya geliniyor -aslında şehir dışında ev tutmaya para yetmediği için de olabilir :D. o yüzden şüpheli bir durum yani neden okumamış, okumayıp ne yapmış mesela?

Üniversitelerin niteliği iyice düştü, eskisi gibi entelektüel mezunlar vermiyor artık. Mesela artık üniversiteler “kazanılmıyor”, üniversitelere “yerleşiliyor”. Bomboş mezun oluyorlar. Tabii bazı okul ve bölümler istisna, onları hepimiz biliyoruz zaten. Siz de lise mezunu biriyle görüşmeyi gündeminize alabildiğinize göre gayet denksiniz demektir. Niye farklıyız tribine girdiniz anlamadım.

Denklik önemlidir. Ben liseden beri lise mezunu biriyle arkadaşlık etmedim,şu anda ne konuda uyumlu olurum bilemem. Sanmıyorum arkadaş olabileceğimi. Siz evlilik diyorsunuz. Kendi denginiz yok mu? Öğretmen öğretmen bulur,doktor doktor bulur genelde. Avukatların çoğu avukatla evlidir,hiç görmedim gidip de lise mezunuyla evleneni. Gereksiz bir kahramanlık olur. Okumanın iyice itibarsızlaştırıldığı bu ülke bazen benim çok sinirlerimi bozuyor ne diyeyim daha

herkes karşı çıkmış ama bdv gözlemlerime dayanarak ben olur diyorum.
Annemin dedesi, halası, benim dedem vs. öğretmendi. Çocukluğumdan beri hep derdim ki ben de öğretmen olacağım. Ama o zamanlar gözümdeki öğretmen profili çok farklıydı tahmin edersin. Marmara’da okudum, yüksek lisansı da yaptım. BDV konularındaki öğretmenleri görünce diyorum ne umduk, ne bulduk. Yazık etmişim hayallerime. Meslektaş profiline bak ya. 😁

İki tarafin da karakter yapisina göre değişir.
Eşimle ikimiz de lise mezunu olarak evlendik, ben evliyken üniversite okudum. Kendimi gelistirdim.
Biz ayni zamanda çok farklı kültürlerdeniz. Eşim güneydoğulu ben tam batılıyım. Çok şükür hicbir sorun yaşamadık 🧿
Aileler tabi sorun çıkardılar, çıkarıyorlar. Ama beni ilgilendirmiyor onlarla mesafemizi koruyoruz.

zaten konu biraz o

eskiden ilkokul mezunu ama kendini geliştirmiş filan denilen insanlar vardı
ama o insan en az bi 60 yaşında olmalı hatta 75-80'i olmalı yani. 35 40 hatta 50 yaşında olup ilkokul mezunu ama kültürlü diye bir dünya bizim ülkemizde yok -başka ülkede varsa bilmiyorum. Lise için belki yaş sınırını 50de filan tutabiliriz. daha gencine üniversite ister.

günümüz türkiyesinde dağ taş okul olmuşken üniversite ayağa filan düşmüşken 20lerinde bilemedin en fazla 30 yaşında bir insan neden üniversite okumaz? konu burası aslında.

ha derse ki yav hacı bektaş üniversitesinde türk dili ve edebiyatı, battal gazi üniversitesinde (böyle bir üniversite var mı yav?) gazetecilik, esenyurt üniversitesinde halkla ilişkiler geliyordu benim akademik kapasitem buymuş dedim, onun yerinde işe girdim, ilerledim vs. bakın ben bunu mantıksız bulmuyorum. bir erkek baba parasıyla vıttırıvızık yerler okuyup makarna yiyip batak atarak mezun olacaksa sonra dönüp evde 9826378569 sene KPSS çalışıp sonunda polis olmak için tarikat cemaat kovalayacaksa vs vs okumasın daha iyi. (kadınlar için durum biraz daha farklı çoğu ailede kadın üniversite kazanmazsa o evden çıkamıyor, karakter gelişimi için daha elzem kadınlarda okul) avrupada amerikada herkes üniversite okuyor mu sanıyorsunuz? modern, gelişmiş bir toplumda herkes üniversite okumaz ki....

fakat ülke genel olarak bu mantıkta değil. daha yeni yeni bu kafaya geliniyor -aslında şehir dışında ev tutmaya para yetmediği için de olabilir :KK70:. o yüzden şüpheli bir durum yani neden okumamış, okumayıp ne yapmış mesela?
Katılıyorum. Benim annem mesela 74 yaşında ilkokul mezunu. Üniversiteye hazırlanırken geometri sorusu koyardım önüne çözerdi. Onların zamanında ilkokulda geometri dersi varmış. Hala hafta 2-3 kitap bitirir, kitap yetiştiremeyiz. Siyaset takip eder falan. Eniştem 55 yaşında sanayici, iş adamı, lise mezunu. Çekirdekten yetişmiş adam. Yanında çalışan mühendislere işi öğretecek kadar hakim işine, hepsini cebinden çıkartır. Ancak bunlar eski nesil işte. Yeni nesilde böylesi yok. Yeni nesilin imkanları da çok farklı.

Hep diyorum her çocuk üniversiteye yönlendirilmemeli. Bizim elektrikçiye, tesisatçıya, oto tamircisine de vs. ihtiyacımız var. Bu tip meslekleri hakkıyla yapan çok az insan kaldı. Vırt zırt üniversitesinde boş işler bölümü okuyacağına becerisi varsa tesisatçı olsun daha çok kazanır, daha mutlu olur belki.

Merhabalar herkese
Lise mezunu diye birşey mi kaldı Allah aşkına açıköğretim oku , birşey oku yine üniversite mezunu oluyorsun

Back
X