Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Bu aile Karadenizli mi ?
Ben onlarda gördüm bu tip şeyleri.
Komşum öyleydi.
Ona da normal geliyordu.
Kayını onlarda kalıyordu, evlenene kadar kalacaktı hatta.
O kadar saçma geliyordu ki bana.
Kendi eşi de abisinin evinde kalmış böyle yıllarca :)
O zaman kıssadan hisse alacagın karadenizli ise koca evin en kücügü olsun.. Böylece olmayan kardeş gelip onda kalamaz.. Baksana hepsi de zamanında büyük abisinde kalmış.. 🤣

O zaman kıssadan hisse alacagın karadenizli ise koca evin en kücügü olsun.. Böylece olmayan kardeş gelip onda kalamaz.. Baksana hepsi de zamanında büyük abisinde kalmış.. 🤣
Evet kesinlikle öyle her durumda evin en küçüğü ile evlenmek en avantajlı olanı…Gerçi burada da amcada kaldı erkek kardeş hatta kız kardeşte birkaç sene amcada kaldı o amca da evin en küçüğü 🙈
Yani belli olmuyor galiba 🙄

Evet kesinlikle öyle her durumda evin en küçüğü ile evlenmek en avantajlı olanı…Gerçi burada da amcada kaldı erkek kardeş hatta kız kardeşte birkaç sene amcada kaldı o amca da evin en küçüğü 🙈
Yani belli olmuyor galiba 🙄
Şaka bir yana büyuk yada küçuk kardeş degil de aileci olmayan anne babayi sadece işi düsunce arayan soranla evleneceksin.. gerçekten nasil kocan varsa öyle hayat yaşiyorsun.. ayni anne babadan kardeşler arasında dahi anne babasını sene 1 bir yada bayramdan bayrama zor arayan gidip goren kardeş ve anne babasinın dibinden ayrilmayan ne isterlerse yapan hanimina da zorla yaptirmaya çalısan anne babası ne derse sorgusuz sualsiz dogru kabul eden iki ayrı karakterde kardeş olabiliyor.. fakat hangisinin eşi olacagın biraz şans işi oluyor, öyle net taniyamiyorsun çünkü.. bekarken ailesini hiç arayıp sormayan, bekar evinde anne babadan uzakta yaşayıp gelip gitmeyen anne babasını davet etmeyip pek göruşmeyen bir sevgili olduğu halde, evlendikten sonra birden anne baba bagımlısı, evine yerleştirip beraber yaşamaya çalisan çok koca konusu da okudum burda, o yuzden aslinda evlenene kadar pek tanıyip anlayamiyorsun, biraz da şans işi oluyor haliyle hangi karakterdeki kardeşe düştügün.. ama şu bir gercekki bütun iş koca da bitiyor o istemeyip izin vermedikten sonra degil kadınin kayin ailesiyle yaşamasi, eş ailesiyle uğraşmak zorunda olması eşin anne babası kardesi geline a bile diyemiyor.. çogu aile ogullari nasıl bir tavir sergilerse ona gore davranıyorlar geline

Ya ben çok cahildim annem açtı benim gözümü. 19 yaşındaydım bi gün oraya oturmaya gittik nişanlıyken annemle.
annem ortamdan aşırı rahatsız oldu. ordan çıktık sen bunlarla mümkün değil anlaşamazsın kızım bunlar yamyam gibiler bi kadının başına üşüşmüşler yenge gibi olursun ilerde gel uzak dur bunlardan dedi bende çocuğa söyledim ben bu şartlarda oturamam evlenemem dedim oda strgit benim ailemi istemeyeni barındırmam kaşar havalı salak dedi bana bende iğrenç aileni al başına çal kabile gibisiniz kültürünüz yok bir kere dedim attım nişanı :KK70: :KK70:
1 sene koştu barışmaya çalıştı geri adım atmadım. Annem beni büyük beladan kurtardı.
Bu adamla evlenseydin yaşayacagın tek sorun ailesiyle bir oturup onlara hizmet etmek olmazdı yanlız, extra birde bu adamla yaşayacagın her tartısma ve anlaşmalik da küfur ve hakarette işitirdin ve eminim ki şiddet bile gösterirdi sana.. ailesine laf etmedigin sadece bu sartları kabul edemem diye naif bir cümleye bile küfurle cevap veren adam daha beterlerini yaşatırdı sana..

Iyyyy iğrenç ya bu erkeklerin kardesleri falan neden hep bela oluyor elin kızına ya. Yatılı kalmalar falan sinir oluyorum elin kızı senle ayni evde kalmak zorunda mi be koca kazik kadar adam olmussun yani. Kocamiza zor tahammul ediyoruz yeri geliyor. Boyle bi bela da benim basimda var inşallah kurtulurum en kisa zamanda

Bu adamla evlenseydin yaşayacagın tek sorun ailesiyle bir oturup onlara hizmet etmek olmazdı yanlız, extra birde bu adamla yaşayacagın her tartısma ve anlaşmalik da küfur ve hakarette işitirdin ve eminim ki şiddet bile gösterirdi sana.. ailesine laf etmedigin sadece bu sartları kabul edemem diye naif bir cümleye bile küfurle cevap veren adam daha beterlerini yaşatırdı sana..
Bir kere kolumu sıkmıştı saçımı çekmişti. orda notunu vermiştim ama cesaretim yoktu bırakmaya yaşım ufak olduğu için yaşadığımız özel anları babama anlatmakla tehdit ediyordu ablamla paylaştım o da babam 1 kere kızar o ise evlenince döver her gün seni dedi sonra ailesinin falsolarını görünce aileden girdim konuya ve bıraktı.
eğer ki şiddetini bahane edip bıraksaydım beni bırakmayacaktı çünkü başıma bela olurdu.
ailesini istemediğimi söylediğim için soğudu direk. iyi ki öyle olmuş. en büyük dönüşümüm oldu o ayrılık benim için.
şuan tam istediğim yerdeyim mutlu bol paralı bir evliliğim var ve kariyerimde çok iyi yerdeyim.
o beni çalıştırmayacaktı...

Back
X