• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumar bağımlılığı bırakılır mı

deefskyu

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2025
65
164
8
34
Merhaba ben eşimden 4 ay önce boşandım. 1.5 sene evli kalmıştık.4 ay boyunca yalvardı hala daha yalvarıyor. Bu süreçte kumarı bırakmış borçlarını kapatmış. Findeksten kontrol ettim hepsi kapalı. İçkiyi 2 aydır hiç ağzına sürmediğini söylüyor. Ve eskiden eleştirdiği , laf söylediği şeylerden dolayı kalbimi kırdığını ve ne kadar aptal olduğunu anladığını söylüyor. Yaptığı tüm psikolojik şiddet be bir kere tokat atmasında dolayı hayatım boyunca pişman olacağım deyip duruyor. Bu arada ben de sinir krizi geçiril hep ona vuruyordum. Şimdi tüm bunların üstüne. Bir şans daha istiyor . İş yerinde mobing görüyordu evli olduğumuz süreçte iyi değildim diyor. Benim ailem beni reddetmez ama çok üzülürler geri dönersem. Ama hala seviyorum. İçimden bir ses bi şans daha ver diyor ama aile mevzusu aklımı karıştırıyor. Sizin yorumunuzu da almak istiyorum. Teşekkürler şimdiden

Merhaba ben eşimden 4 ay önce boşandım. 1.5 sene evli kalmıştık.4 ay boyunca yalvardı hala daha yalvarıyor. Bu süreçte kumarı bırakmış borçlarını kapatmış. Findeksten kontrol ettim hepsi kapalı. İçkiyi 2 aydır hiç ağzına sürmediğini söylüyor. Ve eskiden eleştirdiği , laf söylediği şeylerden dolayı kalbimi kırdığını ve ne kadar aptal olduğunu anladığını söylüyor. Yaptığı tüm psikolojik şiddet be bir kere tokat atmasında dolayı hayatım boyunca pişman olacağım deyip duruyor. Bu arada ben de sinir krizi geçiril hep ona vuruyordum. Şimdi tüm bunların üstüne. Bir şans daha istiyor . İş yerinde mobing görüyordu evli olduğumuz süreçte iyi değildim diyor. Benim ailem beni reddetmez ama çok üzülürler geri dönersem. Ama hala seviyorum. İçimden bir ses bi şans daha ver diyor ama aile mevzusu aklımı karıştırıyor. Sizin yorumunuzu da almak istiyorum. Teşekkürler şimdiden
Aileniz reddetse haklı.Ne güzel kendinizi kurtarmissiniz. Önünüze bakın bit insan iki olmaz .Kimse değişmez

Çok zor bir karar. Hep derler ya herkes ikinci bir şansı hakeder diye. Okuyunca böyle hissettim. Başka konulara asla dönme yazdığım olmuştur. Tekrar deneseniz bile evlenip çocuk falan yapmayın bence.
Çok yakın bi tanıdığım eski esiyle sırf çocukları için barıştı. Malesef sonu gene hüsran ve ayrıldı.

Şimdi sizin yokluğunuzla terbiye olmuş olabilir. Ama siz hayatına yeniden girdiğinizde o rahatlık ve mutlulukta keyifle yeniden tadına bakabilir kumarın. Hiçbir bankada hesabı olmasın,sizin adınıza olan kartları kullansın. İnternet harcamalarına kapatın,üzerinde nakit bile taşımasın ola ki alkol alırsa diye. Karttan alsa zaten görürsünüz. Yani böyle şartlar mı koşmak gerekir ☹️
bunları okurken bile daraldınız dimi böyle evlilik olmaz. Sürekli şüpheli yaklaşırsınız. Bilemiyorum 🤷🏻‍♀️

Çok yakın bi tanıdığım eski esiyle sırf çocukları için barıştı. Malesef sonu gene hüsran ve ayrıldı.
Ortada çocuk varsa farklı oluyor tabi. Bu hikayede çocuk yok, haliyle geri dönmeyi gerektirecek bir sebep de yok aslında. Bir kere yapan hep yapar sözü doğru gerçekten. Bir de baktı kadın barışıyor, bu sefer adam daha da şımarabilir. Bilemiyorum bunun kararını konu sahibi kendi verecek, adamı tanıyan o.

Gerek yok , huyluhuyundan vazgeçmez.

Ortada çocuk varsa farklı oluyor tabi. Bu hikayede çocuk yok, haliyle geri dönmeyi gerektirecek bir sebep de yok aslında. Bir kere yapan hep yapar sözü doğru gerçekten. Bir de baktı kadın barışıyor, bu sefer adam daha da şımarabilir. Bilemiyorum bunun kararını konu sahibi kendi verecek, adamı tanıyan o.
Ben bunu bi enkazdan çıkıp başka bi enkaza girmek olarak yorumluyorum. Ne güzel bitmiş gitmiş çoluk cocuk yok. Tekrar evlen ve o kadar eminim ki evlenirse pişman olacağına . Net konuşmayı hiç sevmem ama dediğim gibi bi insan iki olmuyor. Belki biraz törpuluyor kendini ama asla o huy gitmiyor

Kumar, alkol bağımlısıydı ama evlenirken tabi derecesi bu kadar değilse de biliyordum. Sinirli olduğunu ve kiloma takık olduğunu da biliyordum. Evlendikten sonra siniri aşırıya çıktı küfür hakaret her fırsatta ta balayında başladık. Dönüş yolunda etmediği eziyet kalmadı. Para ver kumar oynıcam diye kıyametler koptu ilk o zaman dedim boşancam senden diye. 1 senenin dolmasını bekledim bu arada kavgaların siddeti arttı. İyi günler de oldu ama daha çok kötü günler. Ve küfür ederken de Bunun savunmasını da söyle yapıyor ben sana küfretmiyorum aslında sinirlenince böyleyim ben

Kumar meselesini son 2 senede o kadar abarttı ki milyonlar kaybetti. Alesi bi kısmını kapattı yine oynadı.

Güya içkiyi de bırakmış. Ev işlerinde, alışveriş kısmımda, kirada hiçbir şeyde yardımcı olmadı. Çünkü hep parası yoktu. Çünkü hep borçtaydı. Kilom yüzümden yapmadığı eziyeti bırakmadı.

Kumar, içki, küfür hakaret, fiziksel aşağılanma vs bir sürü sebepten. Kumar ve içki dışında karşılıklıydı küfürleşme, aşağılama vs

bana yalvardı geri dön düzelcem diye her konuşmanın sonu yine kavga, küfürleşmeyle bitti.

Neyse en son gece yine yeni bir hesap açıp uzun bir beddua yazmış. Beni bile bile mahvetmek için gittin. Her gözyaşımın acısı senden ve ailenden çıksın. Başınız beladan kurtulmasın her belada aklınıza ben geleyim ve bir sürü şey.

Kumar, küfür, içki her şey vardı.
Al bak tek tek alıntı yaptım. Oku da kendine gel diye.

Eğer ben yine aynı şeyleri yaşamak istiyorum diyorsan devam et bir de çocuk olur bu sefer ondan sonra kurtul kurtulabilirsen.
Ya cidden hemcinslerimiz neden böyle
Kendisine değer vermeyen adamlara bu kadar bağımlılar.

Back
X