Kumar-Vicdan Anlaşmalı Boşanma

Ayyy ne vicdanı,kaçıp kurtulun bu adamdan.

Her şeyi geç adam hırsız ya…

Adam çete gibi davranmış. Akıllara bak şu kafasını adam gibi borsaya, hisse senedi takibine ayırsaymış keşke.

Siz çocukla ayrı eve mi gideceksiniz, boşanma sonrası?
Şimdilik maalesef aynı evde biz kalacağız çocukla ev kira. Kreşe gidiyor yeni alıştı. Ailemin evi küçük. Ev bulmak çok zor zaten İstanbul’da. İlerisi için bakarım ama şimdilik mecbur kalacağım çocuk düzeni var başka okula gitmem diyor. Soruyorum ara ara ama alışmışken okuldan almakta istemiyorum

Ama kafası zehir gibi çalışıyor. Tek mi oynuyor bu kumar oyunlarını yoksa arkadaş çevresi mi var?
Bildiğim çevresi yok galiba. Genelde tek. Kafası hep meşgul. Aklı hep orada demek bazen acayip sinirli oynama isteği geldiğinde oynayamazsa gergin oluyor kaybettiğinde de aynı duygular galiba. Sonradan düşününce anlıyorum

Her planı her düşüncesi kendine göre Görsen sessiz sakin olaylara tepkisi az.
Kumar oynayanlar süreci o kadar iyi yönetiyor ve o kadar kuru sıkı yalanlar atıyorlar ki,insan hayatta ihtimal veremiyor bu adammi yaptı diye.Hepsi profesyonel yalancı ve oyuncu.Kafalari farklı çalışıyor.Son günlerde o kadar çok kumar konusu açılıyor ki burada,şaşkınlıkla karşılıyorum artık.

Evet profesyonel yalancı salak yerine koyuyor karşısındakini. Sigara içmiyordu sigarayada başlamış.
Evet son zamanlar coinlerle beraber kumar arşa çıktı pandemide tuzu biberi oldu heyecan arıyorlar mutlu oluyorlar kumarla. Allah iyilerle karşılaştırsın. Kumar bağımlısı biri aklıma bile gelmezdi.
Arkadaşım eşini anlatıyordu bağımlı diye ona üzülmüştüm meğer benim evde de varmış bağımlı

Neyin vicdanını çekiyorsun? Bir vicdan azabı cekeceksen evladını her an haciz riski olan evden daha önce çıkarmadığın için vicdan yap.

Yalnız ev kendinizinse durum kötü. Karşı taraf çalınan para için peşine düşerse ki niye düşmesinler evinizden olursunuz. Yok kiraysa yine de tebligat icra vs evinize gelecektir. Boşanalım aynı evde kalalım derseniz anlaşmalı boşanmışlar deyip bu durumu da kullanırlar. Düzeninizi bozmak istemiyorsunuz, çocuğunuz kreşe alışmışken değiştirmek istemiyorsunuz ama işin bu tarafını da düşünün.

Bir erkek hayatındaki en önemli üç kişiyi; annesi karısı ve kızını böyle harcıyorsa mağdur ediyorsa vicdan azabı çekmenin yeri yok. Çocuğun bankadaki parasını bile çalmış. Kayınvalideniz oğlunun suçunu kapatmak için mi yoksa siz mağdur olmayın diye mi kredi borcunu ödüyor? Önemli çünkü size destek olacak mı olmayacak mı? Çocuk kreşten dönünce bakarsa çalışırsınız en azından.

Ev kira. Borçlarını ödeyecek durumları var sülalesinin onlar halleder. Boşanıp onunla aynı evde yaşamayacağım tabi ki. Annesi oğlu mağdur olmasın yuvayı bozulmasın diye ödüyordur beni düşüneceğini zannetmiyorum.

Mümkün değil bırakmaz en doğru kararı vermişsiniz.
Hiç vicdan yapmayın sizi düşürdüğü duruma bak o vicdan yapsın..

Boşanmaktan sakın vazgeçmeyin. Yalnız bu adamın sabit bir geliri olmaz gibi. Elde avuçta ne varsa borç ödeyecek. İcra haciz yığılmadan önce alabileceğiniz bir şey yok mu? Ailesinin durumu iyiyse en azından çocuğunuz için bir şey yapsınlar. Evlenmeden önce de varmış kumar, annesi babası bilerek başınızı yakmışlar, yok mu bunun özrü? Torunumuz mağdur sefil olmasın, kumar borcunu ödeyeceğimize çocuğa saklayalım demiyorlar mı? Gelinimizin düğün takılarını çocuğun bankadaki parasını bile kumara yatırmış demiyorlar mı, taş mı bu insanlar?

Bekarlıktan beri olduğunu ben düşünüyorum ama onlar yok diyor.
Ailesi çok garip borç ödenir bir şey olmazbir daha yapmaz diyorlar tek söyledikleri bu. Tüm ev eşyaları bana kalacak hepsi. Dilekçeye yazdım imzaladı. Haziranda duruşma çabucak gelsin geçsin kolaylıkla inşallah.

Ama işyerinden bu parayı çaldığı zaman evliydiniz. Kocanızın personel bilgilerinde yazıyordur ev adresiniz. İcra haciz tebligatlar evinize gelecek. Sizin imzaladığınız anlaşma ikinizin arasında, alacaklıları bağlar mı? Dünya kadar borç ve üstüne hırsızlık yapmış eşiniz. Ev eşyası tabii sizin ama şu anda güvende değilsiniz. Bir an önce evden taşınmanız gerek. Ya da taşınmasanız da kapıya gelene "boşanma dilekçesi verdim evden kovdum benim o kişiyle bağım yok"diyebilmeniz gerek. Avukat arkadaşlar size bilgi verseler iyi olur. Nereden ne kadar alacaklı çıkacak siz de bilmiyorsunuz.

Eminim ki evlilik birliği içindeyken duzelmesi için elinizden ne geliyorsa yapmışsınızdır. Son raddeye gelmeseniz boşanmazdınız eminim.
Bu raddeye o getirdi elleriyle bu aileyi yıkmak için uğraştı. Siz gittiniz diye suçlu siz değilsiniz. Ömrü boyunca düzelmeyecekti. Sen ve çocuğun hep sömürülecektiniz.
Sen buna dur dedin. Kendini ve evladını düşündüğün için suçlu değilsin. Aksine değerlisin ve güçlüsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…