Kumar yalan ve boşanma

zorgece

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2025
2
0
1
26
Eşim ile instagram üzerinden tanıştık. Aynı üniversite de okuyorduk. Birbirimizin keşfetine düştük ve ekleştik. Bu şekilde konuşmaya başladık.

Konuşmalarımızdan bahsetmeden önce eşimin kendinden büyük 3 abisi var. Hepsi de şu an ünvan olarak çok iyi yerlerdeler. Eşimde hukuk fakültesi son sınıf öğrencisi. Benden 1 yaş küçük. Babası memuriyetten emekli ve çocuklarına yetiştirme tarzından ötürü ismiyle hitap eden sevgi gösteremeyen bir baba. Annesi tam tersine tüm oğullarının açığını kapatma üzerine yaşam sürdürüyor.

3.günde buluşma kararı verdik ve görüştük. Daha önce sevgili ve flört deneyimim olmadığı için bana çok heyecanlı geçmişti. Benim kriterlerimden konuşmuştuk. Kesinlikle sigara içmemesi, krediye bulaşmaması gerekmesi benim ilk kriterlerimdi. Ve anlattığı üzere bunları hiçbiri onda yoktu. Onun da en büyük isteği evlilik süreci uzatmamak 1 yıl içerisinde evimize girmemizdi.
Bir gün yine mesajlaşırken (henüz 20 günlük konuşuyoruz) bana daha önce beyninde kanser oluştuğunu, ilgili kanseri yendiğini, fakat hastaneye cüzi bir miktar borcu kaldığını söyledi. Ailesine çok yük olduğu için onlardan isteyemediğini söyledi . Kendisine 1 hafta olarak borç vermemi istedi. Bunu isterken de hastane dokümanı üzerinde isminin yazılı olduğu dokümanı iletti. Ben de üzüldüğüm için ve ailesinin üzülmemesi için 5k gönderdim ve borcun kapandığını söyledi.

Kendisi bir hukuk ofisinde staj yapıyordu. 1 hafta sonra bana bir mesaj attı ve iş ile ilgili bir çek için bankaya gittiğini, çeki kaybettiğini, ilgili çekin bankada kimlik olmadan biri tarafından çekildiğini yazdı. Kendisinin zor durumda olduğunu ve işten atılabileceğini yazdı. İşe devam etmesi için bu tutarın ödenmesi gerektiğini söyledi. Benden istedi veremeyeceğimi söyledim. Bir süre soğuk konuştu. Gerçekten işten çıktı ama nedeni bu muydu onu hiç öğrenemedim.
Bu süreçte biz sevgiliyiz ama bana hediye almazdı. Sürpriz yapmazdı. Buna neden olarakta öğrenci olduğunu ve maddiyat konusunda sıkıştığını, aldığı 4 yerden bursu da bazen ailesine gönderdiğini söylüyordu. Ben de inanıyordum. Dışarı çıktığımızda genellikle hesapları ben ödüyordum. Eğer o ödediyse ertesi gün muhakkak benden borç istiyordu. Ben bu süreci hep öğrenci olmasına yormuştum.
Aradan 4 ay geçti ve ailelerimizin tanışmasına karar verdik. Ailesi il dışından gelecekti ve tanışma olmasına 1 gün kala bana şöyle bir mesaj attı. Annemlerin biletlerini aldım fakat kalacak yeri ayarlayamadım, bana 1 aylığına 10k atarsan sana hemen ileteceğim. Ailem her şeye hazırdı tüm hazırlıklar eksiksizdi. Bu planın iptal olmaması için de dediği tutarı yolladım. Sonrasında çok büyük teşekkürler ediyordu.

Bu arada annem eşimi ilk buluştuğunda hiç istememişti. Bana yakışmadığını, konuşmasında değişiklik olduğunu söylüyordu. İlk sevgilim olduğu için konuşmamı kabul ediyordu ama evlilik için iyice tanımam gerektiğini söylüyordu.

Tanışma güzel geçmişti. Ailesi gayet oturması kalkmasını bilen kalabalık bir aileydi. Çocuklarının arkasında hep duracaklarını söylüyorlardı.

Nişan planlaması için eşimin okulun bitmesini bekliyorduk. Eşim kalan 3 sınavı geçemedi ve okulu 1 yıl uzadı. Biz de bekletmemek adına 3 ay sonraya nişan ayarladık.

Maddi durumlarının iyi olmadığını bildiğim için küçük bir nişan yapmayı ve düğünü de ortak yapma fikrini kendisine sundum. Akıl tutulması mı yaşadım bilmiyorum ama bu süreçte çok vericiydim. Okul harçlığına ve onun ev kirasına varana kadar destek oluyordum. Ailemin bunlardan haberi yoktu.

Bizim nişan adetlerimizde nişanda takılan tüm takılar kıza aittir. Fakat annem karşı tarafın zorlanmaması için; kız takılanlar kızda kalsın, erkeğe takılan erkekte kalsın. Erkek tarafı da düğünde üstüne ekleyip güzel bir bilezik yapsınlar dedi. Bunu demesindeki amaç karşı tarafı zorlamamaktı.

Nişan da bunu uyguladık ve ertesi gün eşim bana; senin ailen nasıl altınları bize verir, siz bizi durumu kötü mü sandınız, bizim adetlerimizde nişan takıları kızda kalır sana geri getireceğim dedi. Ben durumu açıkladım ama çok sinirliydi. Ertesi gün altınları getirdi teslim etti. Annem de şaşırdı ama peki dedik.

1 hafta sonra bana altınları geri vermem ve gerektiğini, gerçekten güzel bir bilezik yapabileceğini söyledi. Ben de inanıp kabul ettim ve verdim. Yaklaşık şu an 70k ya denk gelecek bir tutardı. Bu bilezik bana hiçbir zaman gelmedi

Bu süreçte benden para istemeleri küçükte olsa hiç kesilmedi. Ben de gerçekten ihtiyacı vardır deyip her verdim.

Evlilik teklifim çok sade bir restoranta yemekti. Tektaş bir yüzük almıştı. Büyük geldiği için 1 ay sonra ilgili yere gidip küçültmeye verdim. Sürecin 1 hafta süreceğini söylediler. 1 ay geçti yüzüğüm yoktu hala. Meğerse küçültmeye verdiğim yüzüğü de satmış ve bana söylememiş. Neden olarak kirayı ödeyemediğini, henüz işte bulamadığını ve ihtiyacını olduğunu söyledi.

Beyaz eşyalarımızı almıştık evde lazım olur diye laptopta ekstra almıştım, yarı yarıya ödeyecektik. Ben ilgili mağaza bana uzak olduğu için eşime ödemesi için atıyordum. O da ödediğini söylüyordu. Fakat aradan 4 ay geçti ve beni ödenmediği için mağaza arayınca artık ben durumdan işgillendim ve babasına söyledim. Babası sorunu çözeceğini, yanlışlık olduğunu söyledi. Aynı gün benim ödeme yaptığım tüm borç kapatıldı. Fakat kendisi bu süreçte ödeme yapmadı tamamen ailesi ödedi.

Ben nişan atmayı çok düşündüm fakat insanlar ne der düşüncesinden çok korktum. Bir de biraz sapyoseksüelim. Hukuk okuması beni etkilemişti. Bu arada ben de yüksek lisansımı bitirmiş işi yerinde olan bir kişiyim.

Gelinlik provalarıma tek gittim. Annem gelmek istemiyordu. Eşimle planlaşıyorduk fakat uyuyakaldığı için gelmiyordu. Arkadaşlarım da yanlış anlamasın diye söylemiyordum. 3 provama da ağlayarak gittim.

Düğün salonu bakmaya kendisi gelmedi, ders çalıştığını söyledi. Bu dönem okulunu bitirmesi gerekiyordu. Bu nedenle düğün salonunu ailesi ile beraber tuttuk. Yine ücreti ortak ödeyecektik. Ailem hiçbir şekilde talepte bulunmadı. Sadece biz kızımızı borçsuz eve sokacağız siz de oğlununuzu borçsuz eve sokun dedi. Onlar da bunun tamam olacağına karar verdiler.

Düğün için yapılacak dış çekimleri ve dağıtılacak tüm malzemeleri ben kendim karşıladım, hatta bana kuaför ücretini ödeyemeyeceğini söyledi. fakat ben artık bunun olmayacağını söyledim.

Babamı da annemi de kesinlikle maddi konulara karıştırmadım. Zaten evleneceğim için çok üzgündüler ve kendi görevlerini yerine getirebiliyorlardı. Ben evlendigimde hiç borcum yoktu. Babam Benim her ihtiyacıma koşardı. ben babamdan harçlık istemezdim babam bana kendi atardı.

Düğün içerisinde de yine küçük kavgalarla düğünü tamamladık.

Eve geldik ve sabah bana tüm altınları kayınbabama vereceğimi söyledi. Nedenini sordugumda kendisinin babasıyla anlaştığını, babasına bir yıl borç vereceğimizi, daha sonra babasının bize ödeyeceğini söyledi. Ben böyle bir şeye onay vermedim fakat bana bir tane tokat attı. Ben de evliliğin ilk günü şokuyla olması gerekenin bu olduğunu düşündüm. Kayınbabamın yanına gittik. Benden tüm altınları talep ettiler. Ben annemin taktığı bilezikleri ve kolyeleri veremeyeceğimi onun dışındakileri verebileceğimi söyledim. Onlar da bu durumu kabul etti ve kağıda yazdılar. Kayınbabam da bir yıl sonra ödeyeceğini beyan etti.
Evliliğimin üçüncü gününde Instagram’da kızlık soyadımı kaldırmadığım için bir tokat daha attı. Sadece kendi soyadının kalması gerektiğini istedi ve ben bunu da yaptım.

Bu arada maddi durum olmadığı için balayına da gidemedik.

Evlendikten iki ay sonra evde temizlik yaparken bileziklerimin yerine bakmak istedim. Bilezik ve kolyelerime baktığında kenarlarında yapıştırıcı olduğunu fark ettim. Daha sonra baktığımda sahteydi. Eşim üç bileziği ve iki kolyemi alıp yerine sahteler koymuştu. Gördüğüm karşısında şok olmuştum ve kendisine sordum kendisi bunu kabul etmedi. Ben de o zaman tüm aileyi tek tek arayacağımı söyledim o şekilde kabul etti.

Eşim bu altınları alıp kumara yatırmış. Telefon üzerinden oynanan bir iddaa oyunu. Ben daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım o yüzden ne yapacağımı bilemeyip abisine söyledim. Abisi tüm hesaplarını karıştırdı ve gerçekten oynuyordu. Sadece oynamakla kalmamış benim çevremdeki iş arkadaşlarımdan, amcalarımdan, kuzenlerimden, eniştelerimden para istemişti. Ben para istediğini bilmiyordum kimse de gelip eşin bizden para istiyor demedi. Herkesten şu şekilde para istiyormuş “ kirayı odeyemedim haleye de çok mahcubum bu nedenle bize bir aylığına belli bir tutar gönderebilir misiniz”

Ailede herkes bana saygı duyardı ve kesinlikle para istemeyeceğini bilirdi. Herkes; demek ki yazamadı gerçekten ihtiyaçları var diyerek yollamış.

Abisine soyledigim için ve olayı dışarıya yaydığım için şiddetli bir kavga geçirdik ve vücudunda morluklar oluştu. 3-4 gün işe gidemedim. Ailemden sadece kardeşime söyledim bir daha oluşunda boşanmak istediğimi söyledim. Aslında bu kadar beklememin nedeni çok acele bir karar verdiğimi düşünmemdi. Acaba ben mi onu buna zorluyorumu düşünmemdi. Çok manipülasyoncuydu, ve ben de ona çok inanmak istiyordum.

İşten çıkış kıdemlerimle kendime üç tane bilezik almıştım. Ben bir gün evde yokken onları da alıp satmış ve iddaya yatırmış.

Eşim sabahları benimle beraber evden çıkıyordu. Ben yatmadan önce mutfağı temizlerim. Çaydanlığın üstünde çay varsa boşaltırım mutfağı öyle kapatırım. Bir gün eve geldim ve çaydanlığın üstünde çay vardı. Eşime sordugumda sen mi gece demledin dedim. Kendisi evet dedi. Halbuki işin aslı öyle değilmiş. Benimle beraber evden çıkıp beni metroya bırakıp geri eve dönüyormuş. Ben eve gelmeye yakında evden çıkıyormuş. Bunu duyduğumda artık kendisinden çok soğumuştum. Zaten bu olaylar olurken artık cinsel yaşamımızda yoktu. Ben sadece işin içinden nasıl çıkabileceğimi düşünüyordum.

Bu arada çevremdeki çoğu kişiden de habersiz para almış yüksek tutarlar. bunları yazmamın doğru olmadığını düşündüm.

Bu arada benim ailemi ve arkadaşlarımı sevmeyen biriydi. sürekli onların beni doldurduğu düşünüyordu. Çünkü eşim bana bunları yaptıkça ben ona kötü davranıyordum o da benim arkadaşlarımdam etkilendiğimi düşünüyordu.

İkinci şiddetli kavgamız da; neden güneşlik çekili değilken üstünü değiştirdin diye kavga etmiştik. Yine vücudumda morluklar oluşmuştu ve ben artık bunu aileme söylemem gerektiğini düşündüm. Kendisi ailemle konuşmaya gitti. Fakat tüm olanları eksik anlatmıştı. Ben de babamlar eve çağırıp tüm detayları tek tek anlattım. kumar oynadığından altınları verdiğimize kadar her şeyi tek tek anlattım. Babam bu olanların bir daha tekrarlaması gerektiğini, bir daha şiddeti kabul edemeyeceğini ve beni kandıramayacağını ona söylemişti. O da Kur’an ‘ a el basarak ve ağlayarak yemin etmişti. Ben o gün bir şeylerin değişeceğini çok inanmıştım fakat değişmemişti.

Eşim bazı günler banka hesaplarıma girip geceleri kendisine para atıyordu. Sordugumda da ihtiyacı olduğunu söylüyordu. Bu nedenle ben telefon şifremi değiştirdim. Telefon şifremi değiştirmem de kendisi benden şüpheleniyordu. Fakat ben hep aksinin olduğunu ona söylüyordum.

Eşim kumar oynamaya yemin etmişti. Bir işe girip çalışacağını söylemişti. Ben de inanmıştım.

Eşimin ailesi eşimi kontrol etmek için hafta sonları bizde kalıyordu. Normalde il dışında yaşıyorlardı. Fakat kayınbabamın borclari yüzünden burada çalışıyordu ve hafta sonları da bizde kalıyordu. Hafta içi de diğer abisinde kalıyorlardı. Diğer abisinde kaldığı günler torunlarına bakıyorlardı. Bize geldikleri günlerde eşim Annesine dinlenmesi gerektiğini söylüyordu. Bu nedenle hafta sonları da tüm ev işi bendeydi. Birini çağıraamıyordum ya da birine gidemiyordum. Bir yere gittiğimde de kaynanam laf etmezdi fakat eşim bana surat asardı.

Artık en son öyle bir olay olmuştu ki dayanamadım. Ben araba almak hayaliyle altın günlerine girmiştim. Altı tane çeyrek altınımı aldım ve eve getirdim. Eşime de koyduğum yeri söyledim. Altınlara ihtiyacı olursa bana söylemesi gerektiğini söyledim.

Bir gün işten eve geldim ve altınlar üç tane eksikti. Kendisini arayıp sordum arkadaşına borç verdiğini söyledi. Daha sonra telefonu sinirle kapattım. Eve geldi surat asıyordu. Yaptığım yemeği dahi yemedi. Daha sonra benimle kavga etmeye başladı. Benim onu aldattığımı, mesajları temizlediğimi, iş yerinde onunla görüştüğümü söyledi. Ben de böyle bir şey varsa kanıtlaması gerektiğini söyledim. Benim onu aldatmadığımı kanıtlamamı istedi. Bu arada bana vurmaya devam ediyordu. Altınları ihtiyacı olduğu için bozdurdu söyledi. Birine borç vermemiş. Ben o gün hem kendi aileme hem de onun ailesini aradım ve eve çağırdım. Eşimin babası kesinlikle aldatma olayını babama söylememem gerektiğini söyledi. Ben de tamam dedim. Babam gelince tüm detayları babama anlattım ve o gün evime döndüm. Tüm altınları o gün çantamın cebine koymuştum. Avukat için altınları bozdurmaya gittiğimizde o kalan üç altını da sahte olduğunu öğrendim. Yaşadığım şaşkınlığı size anlatamam. 1,5 yıl boyunca evliliğim bu şekilde sürdü. İçinde bulunduğum durumu yeni yeni idrak edebiliyorum. Çünkü manipülasyonlarına çok geldim. Şu an boşanma aşamasındayım. Kendisi yaptıkları için çok pişman ama benim içimden ona karşı hiçbir şey gelmiyor.
Şu an kendim için bir tedavi sürecindeyim çünkü psikolojik olarak iyi hissetmiyorum. Sürekli söylediği Yalanlar ve beni kandırması öz güvenimi çok azalttı. Ailem bu süreçte arkamda ve her şekilde arkamda olacağını söylüyorlar.
Okulunu evliliğimiz süresince bitiremedi. Üç yıl boyunca uzattı ve bu yıl mezun oldu. Kendime yetemediğim için sana bu yalanları söyledim dedi. Okul bitince her şey çok değişik olacaktı. Şimdi de okul bitti ama sen yoksun diyor.

Yazarken atladıkları arasında bana sevgılıyken ehliyetim var demişti fakat ehliyeti yokmuş. Bana söylediği beyin kanser olduğum hikayesi tamamen yalanmış. Herhangi bir kanser öyküsü de yokmuş. Kendisi aktif olarak sigara kullanıyormuş. Benim Covid döneminden sonra koku alma duyum gitti. Bu nedenle içip içmediğini anlayamadım. Cebinde çakmak buluyordum. Fakat bana arkadaşlarım ceketimi giyiyor onlarındır demişti. Beyaz eşyayı alırken aldığımız laptopu da kumar oynamak için satmış. Evlilik içerisinde öğrendim

Lütfen inandıkları ne kadar safmışsın olarak yormayın. Çünkü ilişki içerisinde beni çok güzel kandırabiliyordu

Yapılacak yorumlara ve tavsiyeleri önemle dinleyeceğim. Yeniden nasıl ilişki kuracağım bilmiyorum

Ne yazacağımı bilemedim. Cahil de değilsiniz ki. Ayrıca yeniden bir ilişki kurmak zorunda da değilsiniz, neden böylr şartladınız kendinizi. Biraz kafa dağıtmayı düşünmez misiniz mesela? Ama ben sizin ne yazık ki geri döneceğinizi düşünüyorum, yapmayın...

Ailemin evindeyim ve bana çok destekler. Geri dönme düşüncem yok fakat ileride ben de çocuk büyütebildiğim bir aile istiyorum. Hemen değil belki 10 yıl sonra.

İlk başı yetti valla devamını okumadım madem bu kadar para harcamaya meyiliniz vardı parasıyla evlencek daha tipi düzgün sıkıntısız bi adam bulsaydın bari her türlü senden çıkan aynı ayrıca ilk buluşmada hemen evlenmek vs diyen kriter adamın insana korkunç gelmesi lazım ya evlilik olsun da kimle olursa olsun diyip hedef arar gibi ne o öyle sonu taaa en baştan belli hikayenin

Az biraz okudum valla sizde akıl makıl yok ha ha bire altınlarınızı çalıp duran adamın evine hala altın koymak bi de yerini söylemek nedir ya jdjjdkr :) valla üzülemicem kendin edip kendin bulmuşsun her şeyi

Son düzenleme:
İnsanın kendisine yaptığı kötülüğü başka kimse yapmaz. aklını peynir ekmekle yedin herhalde ne bileyim. sigara ve kredi gibi dünyanın en basit iki şeyinden korkana kadar böyle Deccalle ne işin vardı? Bile bile lades demişsin her şeye kusura bakma üzülemedim sana. İnşallah aklını başına alırsın artık

Okuyamadım çok uzundu.

aklımda tek soru bu destanı kaç günde yazdınız

Sapyoseksüel olduğunuzu ve hukuk okuduğu için etkilendiğinizi yazmışsınız yanlış anlamayın ama artık sokaktaki her 2 kişiden 1’i avukat zaten. Bu kadar gözünüzde büyütmeniz açıkçası absürt geldi. Hem mitoman hem de ağır ruh hastası biriyle imtihan olmuşsunuz. Bence şükredin, çocuğunuz yok. Sağlıklı ve “normal” bir bireyle zamanı geldiğinde gayet ilişki de kurarsınız; seversiniz ve sevilirsiniz de.

Zaten boşanıyorsunuz. Tek iyi yanı çocuğunuz yok, bu adamla ömür boyu bağlı kalmayacaksınız. İnsan bazen olayın içindeyken yaşadıklarına kör olabiliyor.

İlk adimda hatalar başlamış, sonra devam etmiş, sonra yine devam etmiş, yine ve yine... niye zorla sürüne sürüne götürmeye devam ettin anlamıyorum. Kocan tam bir hırsız.

Son düzenleme:
Yasadiklarin hiç kolay değil. Kumar illetiyle bende geçen sene tanıştım.
Bilmediğim bir konuda eski bir arkadaşımdan yardım istedim. Olayı beni aldattina kadar getirdi.

Sonrasında telefon kurcalamalar, ben yanında değilken görüntülü aramalar, sana güveniyorum ama insanlara guvenmiyorumlar.

Asla kaba olmadi, sesi bile yukselmemistir bugüne kadar.

Güler yüzüyle, tatlım bebegimlerle beni manipule etti etti etti.

Bunu herkesin oynadığını, o sadece zor zamanlarda elindeki parayi cogaltacagini, zor durumu kurtaracağını düşünerek oynamismis.

Sonradan öğrendim ki 20 yaşından beri oynuyormuş. Elden para alsaydı birilerinden mutlaka haberim olurdu ama bankadan çektiği kredileri, kredi kartından çektiği nakit avanslari acı bir şekilde öğrendim.

Fakir mi doyurursun, çocuk mu sevindirirsin bilemem ama kurtulduğuna şükret canım.

Hayatının en kötü sınavı bu olsun insallah, Rabbim geri kalan yaşamında dürüst ve ahlaklı insanlarla karşılaştırsın

Hepsini zar zor okudum ayyyy yeter şu erkek milletine para verip durmayın artık. Ya sen ya bir başkası vermeyin kardeşim ya.

Sapyoseksüel olduğunu iddia eden kişinin kendisinde de bir pırıltı olmalı.
Bile bile yürümüş gitmişsiniz, kim size ne desin artık.
Hala daha yeniden nasıl ilişki kuracağım diyorsunuz. Birazcık yalnız kalmak fena olmaz.

Uzaktan bakınca bu kadar saf olunmaz diye düşünülebilir ama kendimden biliyorum ki insan karşındakine inanmak istiyor. Hatta yalan söyleyeceğini bile bile inanmak istiyor. Bu tamamen kendinize verdiğiniz değerle alakalı. Bende kumar+aldatma nedeniyle boşandım. Nasıl manipüle edildiğimi boşanıncaya kadar anlamamıştım. Ailem ve arkadaşlarım olmasaydı halim ne olurdu bilemiyorum. Lütfen o adama dönmeyin. Kendinize daha güzel yeni bir hayat kurun.
Ben 5 yıl sonra boşandım. Ve sanki yeniden doğmuş gibiyim. Arkanıza sakın bakmayın. Kimseye de bundan sonra tamamen güvenmeyi

Ne diyeceğimi bilemedim, basiretiniz mi bağlandı nasıl bu kadar saf olabildiniz. İyi bir psikoloğa gidip tedavi olun, yaşadıklarınız hiç kolay şeyler değil, olayın tek güzel tarafı iyi ki çocuğunuz yok. Zaman herseyin ilacı kendinizi biraz toparlayın, sizin değerinizi bilen biri illa çıkar karsiniza.Esinize sakın dönmeyin. Tamamen iletişiminin kesin.

Sorun sizde eşiniz ne olduğunu çok önceden belli etmiş yo ben size birşey demem insanın kendi hayatı da saf kismini baya geride birakmissiniz yani

Hayretler içinde okudum gerçekten şiddet göstermesi ayrı kumar olayları ayrı insanın denek ki gözü kör oluyır okuyorken sizin bu kadar maddi geliriniz nerden geliyordu ? Bir kere bir insan para istiyorsa orda iğreti olmanız gerekirken sürekli ısrarla vermişsiniz kurtulun bundan bir an önce asla arkanıza bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…