Kuran kursu hocasi

Bnde Kuran öğretmenliği yaptm.. senin gbi seri okuyanlara “ ne güzel okuyorsun bn sen gbi hızlı okuyamıyorum. Tek bi problemin var tecvidler oda zamanla olur “ derim. Kadını uyarırkende motive ederim.,sevdiririm.
Hocanın yaklaşımı yanlış ama seni rencide etmek içn söylememiş “ düz hızlı seri okurken tecvidi kaçırıyorsun demek istemiş. Yani kafana takma.. hocaya değil öğrenmeye odaklan.. inşallah sadece okuyanlardan değil hayatımıza geçirenlerden oluruz..

O anda keşke konuşsaydınız yahut ders bitiminde.
Makamlı okuyunca güzel duyuluyor ama şart değil ki. Herkes ayrı konuşmuş. Ülkemizde herkes din profesörü. Size diyeceğim şu biraz araştırın. Tecvidsiz kuran olmuyor falan.. yanlış yok böyle bir şey. Bir sürü okuyuş, kıraat var birine göre hepsi yanlış o zaman. Kimin neyi doğru dediğini bilmek için araştırın. Anlamını da öğrenin. Gazete gibi okumak terimini de yanlış buldum. Öğretmenin her türlüsü naif olmak zorundadır.
İnsanların araştırmaması çok rahatsız edici.

Konu sahibi beni neden uyardı diye üzülmüyor yalnız
Kadının üslubundan dem vuruyor
Zaten oraya öğrenmeye gidiyoruz bilerek hata yapmıyoruz üslubu çok ters soğutuyor diyor

Vay efendim uyarmasın mi diyorsunuz

Vur dedikte öldürdü hoca

Ben de 4 ayliktan 8 ayliga kadar gittim
Her dersimi de calistim
Hoca istedigini soyler...hem sana
okuma hizinin nasil olacagini benzetmis..
.ulvi duygularla 4 aylik hamile olan kuran okuyan kardesim hizli degil yavas oku dese gaza gelip okumayi mi sokecen.
Hoca nin baska yasantisi yok duygu dusuncesi yok bir de agzindan cikan normal bir okuma hizini benzetmis sozcukleri bir de oturup dusunsun..
Hangi ogrencim bana alindi diye..
Ayyy simdi siz bana da alinirsiniz.
Ayyy hamilesiniz silsem mi yaptigim yorumlari....
Bir avazda Dogum yapin saglikla kucaginiza alin ins
Konu ile ilgili yorumlarimi tekrar yaparim

Bir anda egitim hayatima daldim gittim
Hey gidi oyle hocaya takilip heba olup gidenler.
Yas kac olsa da farketmiyor ogrenci psikolojisi...
Hep alan olun sakin veren cabalayan olmayin...
Niye bu kadar sinir yaptiysam aksam aksam..selametle
Yat dinlen bacim...
dersine guzel guzel git gel

Normal bisi söylemiş alınganlık yapmissin
Gazete gibi dumduz okuma tevcid olmasada vurgulara dikkat et demis.
Ben ogrenciyken annem götürüyordu hoca demisti kizim senin yabanci dilin ne fransizca dedim.o zaman egitimin bitsin ole gel cunku dilin lehce yapiyor
Sonucta nasil okur ve alisirsen o sekilse gideceginden bastan uyarmaları lazim

Kur'anın ne olduğu ne için indirildiğini bilmezsek işte böyle gazeteye de benzetirler. Kur'an anlayıp hayatımıza uygulayalım diye indirildi. Tecvidli okusan ne olur düz okusan ne olur anlamını bilmedikten sonra
Konu bu mu şimdi ? Diyanetin eğitim merkezlerini mi sorguluyorsunuz ? Anlamını bilmediğini nerden biliyorsunuz ?

Mrb arkadaslar! Ben 2 aydir kuran kursuna gidiyorum sifirdan ogreniyorum. iyi guzel de dun kuranin ilk sayfalarindan hoca bana ders vermisti benden yasca buyuk bayana beni calistirmasini soyledi ben onun yardimiyla okumaya calisiyorum

Sira bana geldi ben 2 ayeti sesli sekilde okudum ki benim icin buyuk birsey bu,cunku daha yeni ogreniyoruz. Hocamiz tecvidli okumamizi istiyor tam kendi okudugu gibi...

Normalde tecvidli okumaya calisirim bugun stresten tecvidsiz okudum. Biraz hizli okudugumun da farkindayim.Bittikten sonra hoca gazete okur gibi okuma dedi. Beni calistiran kisiye okuyor gazete okur gibi okumasin dedi . Oyle bir laf mi soylemesi gerekirdi?

kursa gidiyorum o hoca kurani okumami gazeteye benzetiyor benim cabalarim benim emegim tabiki hocaya bir faydam yok
Hocaya karsi da hic bir laf demedim zaten sustum. Ögrenicem insaAllah
Size demek istedigim sey gazeteye benzetmesi cok yanlis ve herkesin icinde oyle demesi
E ee sonra.

Maşallah ne güzel heveslendiriyorlar yeni Kur'an okumaya başlayan birini.

Hiç unutmam çocukken gittiği6miz Kur'an kursu hocası Tahiyyat suresini bana takıntı haline getirmişti. Yanlış okudukça gözlerini bi devirirdi ki. Hâlâ da takılırım o surede
Biz çocukken camii ye giderdik, bende tahiyyat ta çok zorlanmıştım :KK43: hatta 1 hafta filan arkadaşlarımdan geri kalmıştım ezber yapamıyor güzel okuyamıyorum diye beni camii den kovmuştu camii hocası, ağlaya ağlaya eve gelmiştim. 6 yaşındaydım bu arada. Senin yazdığını okuyunca o gün geldi aklıma yeniden.

O anda keşke konuşsaydınız yahut ders bitiminde.
Makamlı okuyunca güzel duyuluyor ama şart değil ki. Herkes ayrı konuşmuş. Ülkemizde herkes din profesörü. Size diyeceğim şu biraz araştırın. Tecvidsiz kuran olmuyor falan.. yanlış yok böyle bir şey. Bir sürü okuyuş, kıraat var birine göre hepsi yanlış o zaman. Kimin neyi doğru dediğini bilmek için araştırın. Anlamını da öğrenin. Gazete gibi okumak terimini de yanlış buldum. Öğretmenin her türlüsü naif olmak zorundadır.
İnsanların araştırmaması çok rahatsız edici.
Kıraat ile tecvid arasındaki farkları bi araştırırsanız iyi olur hanımefendi .

İnsanlara ne yazdığı değil de melodi öğretilirse olacağı budur. İnsan okuduğunu anlamıyorsa dümdüz okuması normal. Bana sorarsanız anlamadıktan sonra ister ahenkli okuyun ister ahenksiz fark etmez.

+1

Bence bırakın kursu falan, alın güvendiğiniz bir meali açıp açıp vakit buldukça okuyun evinizde.

Kur'anın ne olduğu ne için indirildiğini bilmezsek işte böyle gazeteye de benzetirler. Kur'an anlayıp hayatımıza uygulayalım diye indirildi. Tecvidli okusan ne olur düz okusan ne olur anlamını bilmedikten sonra
Hay kalemine sağlık daha bunu ayrımına bile varamayanlar var hemşehrim

Biz çocukken camii ye giderdik, bende tahiyyat ta çok zorlanmıştım :KK43: hatta 1 hafta filan arkadaşlarımdan geri kalmıştım ezber yapamıyor güzel okuyamıyorum diye beni camii den kovmuştu camii hocası, ağlaya ağlaya eve gelmiştim. 6 yaşındaydım bu arada. Senin yazdığını okuyunca o gün geldi aklıma yeniden.
Ne kadar üzücü ya. Çocukları soğutuyorlar böyle yaptıkça:KK43:

Yalnız anlamını bilmyior diye niye okumasın kuranı eğer yapabiliyorsa tefsir de yapsın mesela peltek s keskin s olarak okununca mana değişir 'ismun' kelimesinde s peltek okunursa günah keskin okunursa isim manasındadır 'halega' kelimesindeki hı gırtlak yapılırsa yarattı manasında yumuşak okunursa traş etti manasında Bü yüzden önemlidir mana değiştiği için hanım efendi bu kadar gurur yapmasın bence gazete okur gibi normal bir örnek bence sert davranmadığı sürece örnek vermiş

Mrb arkadaslar! Ben 2 aydir kuran kursuna gidiyorum sifirdan ogreniyorum. iyi guzel de dun kuranin ilk sayfalarindan hoca bana ders vermisti benden yasca buyuk bayana beni calistirmasini soyledi ben onun yardimiyla okumaya calisiyorum

Sira bana geldi ben 2 ayeti sesli sekilde okudum ki benim icin buyuk birsey bu,cunku daha yeni ogreniyoruz. Hocamiz tecvidli okumamizi istiyor tam kendi okudugu gibi...

Normalde tecvidli okumaya calisirim bugun stresten tecvidsiz okudum. Biraz hizli okudugumun da farkindayim.Bittikten sonra hoca gazete okur gibi okuma dedi. Beni calistiran kisiye okuyor gazete okur gibi okumasin dedi . Oyle bir laf mi soylemesi gerekirdi?

kursa gidiyorum o hoca kurani okumami gazeteye benzetiyor benim cabalarim benim emegim tabiki hocaya bir faydam yok
Hocaya karsi da hic bir laf demedim zaten sustum. Ögrenicem insaAllah
Size demek istedigim sey gazeteye benzetmesi cok yanlis ve herkesin icinde oyle demesi
Bu kadar hassas olma hoca bu ilim sahibi insan

Back
X