Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kurbağa Kurabiye [Resimli]

Derin__Su

derin sular
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
5.297
122
173

Yarım su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
Hamurumuzu kakao hariç yoğurup hazırlayalım. Biri birinden biraz daha küçük iki parçaya ayıralım, küçük parçaya kakao ekleyip tekrar yoğuralım. Beyaz hamurdan ceviz kadarını alıp top şeklinde yuvarlayalım. Elimizle ya avucumuzun içinde ya da düz bir yüzeyde avuç içi kadar açalım. Kakaolu hamurdan, açtığımız hamurun yarısı kadar bir parça koparalım. Şekildeki gibi yuvarlayıp beyaz hamurun üzerine koyalım. Beyaz hamuru dikkatlice kapatalım.

130 gr tereyağı ya da margarin-oda ısısında beklemiş
Yarım su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao

İki elimizin arasında yavaşça oval olarak yuvarlayalım ve birleşim yerlerini kaybedelim. Keskin bir bıçak yardımı ile ön kısmını dikkatlice ağız oluşturmak üzere keselim.

Bacakları oluşturmak üzere arka kısmı şekildeki gibi bıçakla iki yandan kesip hafifçe ayıralım. Sırtına bıçakla çizik atalım.

İki adet boncuk şeker ya da damla çikolata ile gözleri yapalım. Tepsiye koyduğumuz kurbağanın ağız açıklığını kaybetmemesi için iki adet kuru nohutla destek yapalım.

180 dereceye ısıttığımız fırına kurabiyelerimizi koyup, koyar koymaz ısıyı 100 dereceye düşürelim. Yaklaşık 20-25 dakika kurabiyelerin pembeleşmesini beklemeden pişirelim
Alıntıdır!

Son düzenleme:
vay be hakikaten kurbağa gibi olmuşlar yaa. ellerine sağlık. çok güzeller özellikle çocukların ilgisini çok çekeceğinden eminim.

süpersinnnnn bayildim vallaaaaaaaaa
öpsek prense dönüsürlermi acaba :))))))))
ellerine emegine saglik
insallah en kisa zamanda kizima yapmayi denicem
paylasimin icin saol

rica ederim.. a.s.çocukları bırakın bizim bile ilgimizi çeken bi görünümü var:asigim:

Canım bunlar super ellerıne saglık bızım kucuk hatun bayılıyor boyle seylere b en de nerdeyse butun cızgı kahraman fıgurlerını kullanırım keklerımde kurabıyelerımde:O)
Ben de cok sevıyorum..
Ellerıne saglık mutlaka denıcem en yakın zamanda..
Gecen hafta kurabıye canavarı kurabıyesı yapmıstıkP SUPER oldu foto cekemeden mıdelerı costurdu onu da eklıcem ıns..
Tavsıye ederım

canavar kurabiye bekleniyor:teytey:

denemekten zarar gelmez arkadaşım biraz meşaketli ama tek tek resimlere bakarak
işini kolaylaştırabilirsin..

canimya nekadar degisik olmus valla tam kurbaga , bak kurabiye yaptigim zaman kesin bunu denicem
acayip begendim
ellerine kollarina saglik

süper olmuş tek kelimeyle inş. kızımın dogum gününde yapmayı planlıyorum bakalım cok teşekkürler a.s.

dün yaptım şekillerini yapmak uğraştırıyo,şekil olarak sizin fotoğraftakiler gibi olmadı becerikliyimdir de ama:1rolleyes:
tadını fazla beğenmedim lezzeti yoktu ama şekilleri çok güzel,paylaşım için teşekkür ederima.s.
işte benim kurbağlarım;

rica ederim kızlar...cokacimcoook

kardelenes ayyy harika olmuş görünümü.. üzerine yeşillik olarak antep fistığı tozu koyabilirsin..
afiyet olsun bende tatmış kadar oldum resimleri görünce :)

ellerine sağlık hemen deniyeceğim. büyük kurabiye canavarlarıyla :0) paylaştığın için teşşekürler.ayrıca boncuk şekeri nereden aldın?

rica ederim kızlar...cokacimcoook

kardelenes ayyy harika olmuş görünümü.. üzerine yeşillik olarak antep fistığı tozu koyabilirsin..
afiyet olsun bende tatmış kadar oldum resimleri görünce :)

evde fıstık yoktu koyamadım canım ama bi dahaki sefere hazırlıklı oluruma.s
tarif için teşekkür ederim farklı şeyleri denemek eğlencelisositososito

Gayet Cici olmuş canım.
Neden lezzetli olmadı acaba?

DygLu cugum tam neden tarıflerının uzerıne ımzanı atmıyorsun dıyecektım ama alıntı diye eklemişsin şimdi...
.Kendı cektıgın fotolara da mutlaka ımzanı ekle bacım..
Benım kurbagalarım da mubarek balıga benzedıler daha cok soylemıstım ya sana da:* hayret ettim kendime valla,neden boyle oldudıye yagını fazla kacırmısım sanırım,bır daha denıcem ...foto eklerım ıns..Ayrıca 9-10 dene cıkıyor yauvvv o kadar az kı..Olculerı artırın derım davetınız ıcın falan yapacaksınız..)
paylasımların devamını beklerız..
mujx

Son düzenleme:
sevgili arkadaşım sen bu kurabiyelerin tarifini acemi şef bloğundan almışsın yani arkadaşım esranın bloğundan ve sanki kendin yağmışsın gibide sahiblenmişsin ya da bana öyle geldi inşallah da öyledir bunu esranın görmesini istemem lütfen alıntı yaptığımız adresleri belirtelim benimde yemek bloğum var ara sıra başımızdan bu üzücü olaylar geçiyor ama lütfen emeğe saygı duyalım yapmadığımız şeyleri yapmışız gibi sahiblenmeyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…