Kızlar bu leslie dediğiniz nedir? evde yapılan bir spor mu? Malum önümüz kış ve ben iki küçük çocukla dışarda yürüyüş yapamam. Yazın hemen her akşam çıktık yürüdük de öyle kilo verdim ama kışın eve tıkılıp kalacağım. Gerçi pilates cd ve aletleri alacağım ama, arada leslie de yapabilirim bana uyarsa. Nedir, nasıl temin edilir yardım eder misiniz?
Bu arada benim diyetimde ekmek, nişasta ve her türlü karbonhidrat yasak. Sebze var, meyve var, kalsiyum var, protein var.
Kilo verdikçe çevremdeki baskılar artıyor. Annem ekmeğin çok yararlı olduğunu söylüyor, yemem için baskı yapıyor. Bu arada annem doksan kilonun üstünde! Ay şu kiloları bir versem de onu ye bunu ye diyenlerden kurtulsam! İradem çok güçlüdür bu arada. Kolay kolay diyetimi bozmam. Ama ayda bir ya da iki kez bozuyorum. Geçen ay dondurma yedim doyasıya kadar, Ramazan Bayramında da yarım ekmek kokoreç ve yarım sandviç yedim aynı öğünde. (hehe yuh bana:)) Ama aynı günün akşamı 8-10 km yürüdüm, hiiiç kilo almadım. Sonra da ertesi gün diyetime devam ettim.
Ben şunu gördüm : İnsanlar şişmansan şişmansın, kilo ver derler, kırılacaksın, üzüleceksin, hiiiç düşünmezler;
Diyet yapmaya başlamışsan, yağdan mı veriyorsun kastan mı derler,;
Biraz hızlı kilo vermişsen kesin sağlıksız vermişsindir, kasların erimiştir, çünkü her insan diyetisyenden, hatta iç hastalıkları uzmanından daha çok şey bilir!;
Yavaş yavaş verirsen, kilo verdiğin hiiç belli olmamıştır;
Yaptığın diyet listesini öğrenirse kesin çamur atan biri çıkar, yüzünde birkaç sene içinde kıl çıkacak, böbreklerin iflas edecek diyen kişi bile çıkabilir! Hatta verdiğin kiloları iç hastalıkları uzmanının verdiği diyet listesi ile vermiş olman da hiçbir şeyi değiştirmez, sağlıksızsındır! Sanki şişmanlar çok sağlıklıymış gibi!;
Yaşadığın en küçük bir rahatsazlık kesin diyetine bağlanır. Mesela İzmir'de ishal salgını vardı, ben de bu salgına tutuldum, hemen annem ekmek yemiyorsun, ishal oluyorsun, bırak o diyeti dedi! Ne alaka? Ekmek ishali keser mi, hiiiç duymadım!
Çevrende nasıl zayıfladığını mutlaka soran olacaktır. Bu sorulara en güzel yanıt, düzenli beslendim, spor yaptım olacaktır. Benim gibi salak salak ne kadar spor yaptıını, neler yediğini anlatırsan, kesin çamur atarlar. O kadar spor zararlıdır (kendisi günde 8-10 km yürüyemeyeceği için böyle der, yaptığım başka spor da yok yani!), kesinlikle ekmek yenmelidir, kahvaltı ekmeksiz mi olurmuş, peki dışarda kahvaltıya gidilince reçeli varmış, balı varmış, kaymağı varmış, boyozu varmıışşş.. her şeyden azar azar yenmeliymiş, böyle benimki gibi diyet mi olurmuş, diye pazarlık başlar. Anlattığına anlatacağına insanı pişman ederler!
Bir daha mııı tövbeeeee!!! Diyet miyet yapmıyorum arkadaşım, iki çocuğun peşinden koşturmaktan eridim bittim diyeceğim! Bunlar da bana ders olsun!