Kurban bayramında isteme+söz+nişan :)

oucar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
17
0
36
Çanakkale
Kızlar 8 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımla büyün yüzük baktık, bayramda da istemeye gelecekler ayrı bi nişan düşünmüyorum düğün gibi geliyo bana nedense. ama babam öyle tanışma falan istemiyo yani istemeye gelindiğinde tanışılsın diyo. onlarda biraz farklı sanırım tanışılıyomuş. Şimdi size sorum şu olacak; normalde duyduğum kadarıyla nişan kıyafetini falan onlar alırmış adet gereği bana garip geldi:) zaten istemeyle birlikte nişanda olacağı için ben gerek görmüyorum ama aileler var işin içinde onlar adetlere göre yapmak isterler. Sorum şu ki onlar mı almalı sizce kıyafeti falan yoksa ben kendim alayım mı ben kendim almaktan yanayim ama hiç bilmem bu işleri:26:

evet canım benim bildiğim kadarıyla da nişan kıyafetini erkek tarafı alır.. herkesin nasıl yapmak istiyorsa öyle yapması daha güzel ama anne babalar adetleri yerine getirmek ister hep, kaçınılmaz bir şey bu :) şimdiden mutluluklar tatlım..

canım hayırlı olsun öncelikle:nazar:
bu işler nasıl yaparsanız öyle olur.. adet,madet yüzünden birbirinizin huzurunu kaçırmayın derim eğer öyle bir durum olursa yani..
birde evet elbiseyi erkek tarafı alıyo ama onlar alırken sanki istediğini alamıyomuşun gibi geliyor insana.. kendi paranla alınca daha rahat,istediğini seçebilirsin gibi hissediyosun.
yani içinde keşke bunu yapsaydım,şunu yapsaydım kalmasın inşallah..tatlılıkla halledersiniz umarım:nazar::16:

canım sende onların aldığı kıyafeti başka düğünlerde felan giyersin kendin al bence zaten evde olacağı için pek gösterişli birşeye gerek yok zaten sen nişanda istemiyormuşsun ayrıca yüzüğüne bayıldım :D

Valla biz adetlere karşı bayrak açarak yaptık herşeyimizi. Çok şükür ailelerimiz de bizi zorlamadı. Ben nişanda kıyafetimi kendim aldım. Hatta kumaşını aldım, diktirdim.İnternetten bulduğum bir model olduğu için öyle olması gerekti. Tek bir tane bile nişanlık düzmedik. Alyanslarımız, 2 bilezik, bir beyaz altın set işte bu.Hee bir de nişanlıma beğendiği saat.

Bir de şu var ki, daha tanışma söz falan olmamış.Hani öncesinde bir tanışma olsaydı, nişan kıyafeti size ait diyebilirdiniz belki ama henüz daha tanışmadığınız bir aileden bunu istemek biraz tuhaf olacak gibi. Yani tanışma ve sözde giyeceğiniz kıyafeti nasıl ki erkek tarafından istemiyorsanız bence şuan sizinde istememeniz yerinde olur gibi geldi bana.Ama aileler ne der, illa adetlere uygun olsun der mi bilemediğim için kendi fikrimi söylemekle yetiniyorum.

Şimdiden hayırlı olsun,Allah tamamına erdirsin.

Back
X