Kurban bayramında kurban kişiye mi aileye mi kesilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

laon6688

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
156
63
28
29
Kızlar kurban keserken kişiye mi kesiliyor aile adına mı ben ilk defa duyuyorum kişiye kesildiğini o yüzden garipsedim Bi akıl verin sizede böyle birşeyler var mı? Yani bizimde akrabalarımız kesti ama kimse eşime yada kendime yada çocuğuma kestim demiyor. Herkes kurban kestik kurban kesicez gibi şeyler konuşuyor

Tamam da eşler ayrı ayrı mı kesiyorr kurbanı ozaman adamlar kurban kesiyor oluyor. kadınlar kurban kesmiyor oluyor doğru mu anlıyorum

Kurban kişiye kesilir

Kurban kisiye kesilir,fikih kitaplatinda boyle geciyor,kucukbas hayvan bir kisi,buyukbas hayvan en fazla yedi kisi olacak sekilde kesilebilir.esimiz kendine kurban keserse bu bizi etkilemiyor sadece kendisinin oluyor

Aynen kişiye kesilir. Durumu olan borcu olmayan kurban keser. Bazı yerlerde ailenin erkekleri adına kesiliyor sadece. Siz de kendi adınıza kesebilirsiniz tabiki

Kişiye kesilir. Eşin geliri varsa ya da belli bir miktar birikimi altını bileziği o da kesmek zorundadır. Bunların miktarı vardır.

Sizler öyle mi yapıyorsunuz o zaman. Gerçekten çok garipsedim. Hayatımda ilk Defa duydum.

Bir hisseye girebiliyorsaniz bir yıl eşiniz adına bir sizin adınıza kesebilirsiniz. Buluğa ermiş çocuklarınız varsa onların için de böyle sıralama yapabilirsiniz. Durumunuz iyiyse büyükbaş için örneğin birisiyle yarı yarıya keserseniz size 3 hisse düşer istediğinize niyet edersiniz.

Kişiye özeldir. Nisab miktarı malı olan herkes kendi adına keser.

Hani keseler bir ya eşlerin eş çalışmıyor sonuçta aile olarak kesiliyor diye biliyorum. Şöyle ki bana anlatılan bu sene eşim kendinde seneye bana birdahaki sene annesine sonra çocuklara her sene aileden bir bireye kesilecekmiş

Bu konuda ne yazık ki çok bilinçli değiliz. Özellikle kadınlar kurban kesildiğinde kocası ve kendi adına kesilmiş olarak düşünüyor. Maddi olarak tek kişi kesiyorsanız eşinize bir kere de kendi adınıza kesmek istediğinizi söyleyin

Sizler öyle mi yapıyorsunuz o zaman. Gerçekten çok garipsedim. Hayatımda ilk Defa duydum.
Senelerce aynı evde annem babam ben ve kardesim adına (hepimizin kendi adımıza maddi birikimi geliri oldugu borcu olmadıgı icin) 4 hisse kestirdik
Evlendigimden beri benim maddi imkanlarım oldugu eşimin borcları oldugu icin sadece benim adıma kesiyoruz

Kurban kişiye kesilir çünkü vekâlet veriliyor verilirken de o kişinin ismi ile çağırılır ve tekbirlerle kesilir

Eş calısmıyor ama evi var arabası var ne bileyim bilezikleri parası birikimi vs varsa kesmek zorunda kendi adınada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…