Tmm da sonuçta parayı eşim kazanıyorsa sürekli ona kesilmesi lazım ozaman. Yada ikimizde çalıştığımızda 2 tane yada 2 hisse kesmemiz gerekiyor sizin söylediğiniz göre Bi ona Bi bana Bi çocuğa olmaz çocukla buluğ çağına erdiğinde 1 de ona kesmek gerekir 3 hisse olur o zaman.Bir hisseye girebiliyorsaniz bir yıl eşiniz adına bir sizin adınıza kesebilirsiniz. Buluğa ermiş çocuklarınız varsa onların için de böyle sıralama yapabilirsiniz. Durumunuz iyiyse büyükbaş için örneğin birisiyle yarı yarıya keserseniz size 3 hisse düşer istediğinize niyet edersiniz.
ilk kez duydum böyle şeyi vekalet veriliryor ama tek tek isimle değilki aileden biri vekaleti veriyor kesiliyor biz böyle yapıyorduk bak merak ettim bende şimdi alo fetvayı arıcam pazartesi:)Kızlar kurban keserken kişiye mi kesiliyor aile adına mı ben ilk defa duyuyorum kişiye kesildiğini o yüzden garipsedim Bi akıl verin sizede böyle birşeyler var mı? Yani bizimde akrabalarımız kesti ama kimse eşime yada kendime yada çocuğuma kestim demiyor. Herkes kurban kestik kurban kesicez gibi şeyler konuşuyor
Kurban imkanı varsa vacip.Hani keseler bir ya eşlerin eş çalışmıyor sonuçta aile olarak kesiliyor diye biliyorum. Şöyle ki bana anlatılan bu sene eşim kendinde seneye bana birdahaki sene annesine sonra çocuklara her sene aileden bir bireye kesilecekmiş
Aynen bende böyle biliyorum. Ve her sene başka bir aile bireyi adına bana saçma geliyor. Parayı veren o ozaman benim hiç kurban kesme hakkım yok. Çalışan o kazanan o evim yok altınım yok. Neden annesine de kesiyor onuda anlamadım.ilk kez duydum böyle şeyi vekalet veriliryor ama tek tek isimle değilki aileden biri vekaleti veriyor kesiliyor biz böyle yapıyorduk bak merak ettim bende şimdi alo fetvayı arıcam pazartesi:)
Eşinde şartları müsaitse çalışıyor ve geliri iyiyse bayanda kesebilir.Tamam da eşler ayrı ayrı mı kesiyorr kurbanı ozaman adamlar kurban kesiyor oluyor. kadınlar kurban kesmiyor oluyor doğru mu anlıyorum
Tmm ben anladım. Ama anlat mak istediğim neden eşim çalışıyor ben çalışmıyorum annesinin evinde yaşıyoruz ve bu sene kendine seneye bana Bi dahaki sene annesine kesiyorhep kendine kessin benim altını da yok evimde yok annesinin evi var birlikteyiz Bi geliri hiç bişey yok neden eşim Bi kendine Bi bana Bi annesine Bi çocuğuna kesiyor anla ıyorum. Her sene kendine kessin ozaman
Eşiniz kazaniyorsa da sizin ya da çocuğunuzun adına kesebilir. Siz ayrı kazaniyorsaniz zaten kesmeniz gerekir. Ama dediğim gibi eşinizin tek geliri varsa ve maddi durumunuz iyiyse herkesi katarak kurban kesebilir.Tmm da sonuçta parayı eşim kazanıyorsa sürekli ona kesilmesi lazım ozaman. Yada ikimizde çalıştığımızda 2 tane yada 2 hisse kesmemiz gerekiyor sizin söylediğiniz göre Bi ona Bi bana Bi çocuğa olmaz çocukla buluğ çağına erdiğinde 1 de ona kesmek gerekir 3 hisse olur o zaman.
Aileden birisi parasını verip başkası adına da kesebilir. Ama tabi ilk sıralamada kazancı olana vacip kesmek.parasını kim veriyorsa o kesmiş oluyor.
Eşiniz oldukça düşünceli biriymiş. Kendi birikimiyle size kurban hediye etmiş oluyor.Tmm ben anladım. Ama anlat mak istediğim neden eşim çalışıyor ben çalışmıyorum annesinin evinde yaşıyoruz ve bu sene kendine seneye bana Bi dahaki sene annesine kesiyorhep kendine kessin benim altını da yok evimde yok annesinin evi var birlikteyiz Bi geliri hiç bişey yok neden eşim Bi kendine Bi bana Bi annesine Bi çocuğuna kesiyor anla ıyorum. Her sene kendine kessin ozaman
yani abim gecerken sırattan bana el sallıyacak ve benimde paramla yedim abi seni:)Tabiki kişiye kesilir . Öbür tarafta kestiğin kurban sırat köprüsünden geçerken sana yardım edermiş. (böyle derler yani bir yerde okumadım bilmiyorum) Ailecek geçmeyeceğiz sırattan . Kurban kesilirken hoca tekbir getirirken atıyorum Yılmaz ailesi demez yine atıyorum Mehmet Yılmaz adına der mesela .
Kurbanı parası olan keser. Sizin evde eşiniz calışıp kazanıyorsa o keser. Sen calismiyorsan paran da yoksa sen kesmek zorunda değilsin. Ya da çocuğunun adına da kesilmek zorunda değil. Ama mesela eşinin durumu vardır senin adına da hisse alabilir. Yani sırayla her yıl bir aile bireyine kesilmek zorunda değilAynen bende böyle biliyorum. Ve her sene başka bir aile bireyi adına bana saçma geliyor. Parayı veren o ozaman benim hiç kurban kesme hakkım yok. Çalışan o kazanan o evim yok altınım yok. Neden annesine de kesiyor onuda anlamadım.
Eşim demiyor annesi diyor. Ben kurbanı bana kessin demiyorum. Hala işin mantığını anlamadım. Bana yada ona yada diğerine değil. Kurban kesmesi için gerekli şartlara sahip olması gerekiyor. Tmm çok şükür 1 tane yada tek hisse kesilebilir. Burda okeyiz. Ama bu kişi kişi oluyorsa her sene kendine kesip 1 tanede eşine annesine yada çocuğuna bağışlaması daha mantıklı diyelim. Ama bana anlatılan bu sene kendine seneye bana sonra annesine sonra çocuklara kesicek olması bana hiç mantıklı gelmiyor her sene kendine kesip +1 kişiye hediye edebilir o zamanEşiniz oldukça düşünceli biriymiş. Kendi birikimiyle size kurban hediye etmiş oluyor.
Kuyruğuna asıl sende :)) ay tövbe yarabbim , bilmiyorumki işte hani yapılan sevaplar orda karşımıza çıkacakya o hesap sanırım .yani abim gecerken sırattan bana el sallıyacak ve benimde paramla yedim abi seni:)
Aslına bakarsanız öyle. Kesebilecek durumda olan içindir bu ibadet. Sonuçta vacip hükmünde. Sebebi de bu. Allah böyle koymuş dengeyi. Herkes kesebilecek deseydi bu büyük zorluk olurdu. Allah kulunu zora sokmaz.Gelirimizi bırak eşim tek çalışıyor hem annesine hem bana yetişmeye çalışıyor. Niyetlendik keselim diye. Ben dedi ki bu ayki sıkıntılarımızı atlatırız inşallah kredimiz var k. Kartı borcu var elektrik su var annesinin sigortasını ödüyoruz. Bunların hepsini ödedikten sonra artan kalan paramızla kesebiliriz dedim tek 1 tane çeyreği var onuda üzerine eklerim dedim. Annesi diyoki herkesin borcu var borcla ne alakası var ben dedi ki anne taksitler den bahsediyorum. Ben şimdi elektrik su senin sigorta ve kredilerden kırpıpta kurban kesmem kesilmez zaten kabul olmaz dedim bana yanlış düşünüyorsun ne alakası var diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?