Kurban bayramında kurban kişiye mi aileye mi kesilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tmm da sonuçta parayı eşim kazanıyorsa sürekli ona kesilmesi lazım ozaman. Yada ikimizde çalıştığımızda 2 tane yada 2 hisse kesmemiz gerekiyor sizin söylediğiniz göre Bi ona Bi bana Bi çocuğa olmaz çocukla buluğ çağına erdiğinde 1 de ona kesmek gerekir 3 hisse olur o zaman.

Tmm ben anladım. Ama anlat mak istediğim neden eşim çalışıyor ben çalışmıyorum annesinin evinde yaşıyoruz ve bu sene kendine seneye bana Bi dahaki sene annesine kesiyor hep kendine kessin benim altını da yok evimde yok annesinin evi var birlikteyiz Bi geliri hiç bişey yok neden eşim Bi kendine Bi bana Bi annesine Bi çocuğuna kesiyor anla ıyorum. Her sene kendine kessin ozaman

ilk kez duydum böyle şeyi vekalet veriliryor ama tek tek isimle değilki aileden biri vekaleti veriyor kesiliyor biz böyle yapıyorduk bak merak ettim bende şimdi alo fetvayı arıcam pazartesi:)

Kurban imkanı varsa vacip.
Eğer ki imkan var kendi kesiyor annesine de alıp kesip kestirebilir. Ama anneden önce aile içinde önce eş ve çocukları için.

ilk kez duydum böyle şeyi vekalet veriliryor ama tek tek isimle değilki aileden biri vekaleti veriyor kesiliyor biz böyle yapıyorduk bak merak ettim bende şimdi alo fetvayı arıcam pazartesi:)
Aynen bende böyle biliyorum. Ve her sene başka bir aile bireyi adına bana saçma geliyor. Parayı veren o ozaman benim hiç kurban kesme hakkım yok. Çalışan o kazanan o evim yok altınım yok. Neden annesine de kesiyor onuda anlamadım.

Tamam da eşler ayrı ayrı mı kesiyorr kurbanı ozaman adamlar kurban kesiyor oluyor. kadınlar kurban kesmiyor oluyor doğru mu anlıyorum
Eşinde şartları müsaitse çalışıyor ve geliri iyiyse bayanda kesebilir.
Kurbani kim alıyorsa o mükellef olur.

tamam da ne fark eder sonuçta parasını eşin verecek. Allah da o paranın eşinden çıktığını bilecek. kimin adına olursa olsun kimin kazancıyla kesildiği belli.

Tabiki kişiye kesilir . Öbür tarafta kestiğin kurban sırat köprüsünden geçerken sana yardım edermiş. (böyle derler yani bir yerde okumadım bilmiyorum) Ailecek geçmeyeceğiz sırattan . Kurban kesilirken hoca tekbir getirirken atıyorum Yılmaz ailesi demez yine atıyorum Mehmet Yılmaz adına der mesela .

Eşiniz kazaniyorsa da sizin ya da çocuğunuzun adına kesebilir. Siz ayrı kazaniyorsaniz zaten kesmeniz gerekir. Ama dediğim gibi eşinizin tek geliri varsa ve maddi durumunuz iyiyse herkesi katarak kurban kesebilir.

Kişiye oluyor. Ben bekarken kesiyordum ailemden ayrı olarak. Anneannemin maaşı var durumları iyi dedemle ikisi ayrı ayrı keserler. Şu an maddi sıkışıklığımız olmasa ve maaşım olsa yine kesmem gerekir

Gelirimizi bırak eşim tek çalışıyor hem annesine hem bana yetişmeye çalışıyor. Niyetlendik keselim diye. Ben dedi ki bu ayki sıkıntılarımızı atlatırız inşallah kredimiz var k. Kartı borcu var elektrik su var annesinin sigortasını ödüyoruz. Bunların hepsini ödedikten sonra artan kalan paramızla kesebiliriz dedim tek 1 tane çeyreği var onuda üzerine eklerim dedim. Annesi diyoki herkesin borcu var borcla ne alakası var ben dedi ki anne taksitler den bahsediyorum. Ben şimdi elektrik su senin sigorta ve kredilerden kırpıpta kurban kesmem kesilmez zaten kabul olmaz dedim bana yanlış düşünüyorsun ne alakası var diyor.

Eşiniz oldukça düşünceli biriymiş. Kendi birikimiyle size kurban hediye etmiş oluyor.

yani abim gecerken sırattan bana el sallıyacak ve benimde paramla yedim abi seni:)

Kurbanı parası olan keser. Sizin evde eşiniz calışıp kazanıyorsa o keser. Sen calismiyorsan paran da yoksa sen kesmek zorunda değilsin. Ya da çocuğunun adına da kesilmek zorunda değil. Ama mesela eşinin durumu vardır senin adına da hisse alabilir. Yani sırayla her yıl bir aile bireyine kesilmek zorunda değil

Bizim ailede annem babam abilerim eşleri, eşim ve ben ayrı hisseler olarak gireriz. Herkes kendi adına kestiği kurbandan mesul. Nişanlı olduğum dönemde, nişan takılarım belli bir miktarın üzerinde olduğu İçin, hem zekatını verdim hem kurban kesti ailem benim adıma. Kurban aile adına kesilmez. Yükümlü olan herkes kendi adına kesmek zorunda. Bildiğim kadarıyla, kurban kesmeye gücü yeten kimse kendi kesecek, eğer eşine annesini çocuğu İçin de kesmek isterse ayrı bir hisse girmek zorunda. Şöyle söyleyeyim dayılarım kendi ve eşlerinin adlarına ayrıca çalışan bekar oğullarının adına ve rahmetli dedemin adına ayrı hisseler girip Kurban keserler

Ne fark eder ki? Siz bir ailesiniz, ayni cati altinda yasiyorsunuz, kurbana giden para da sizin ailenizin parasi hepinizin hakki var. Aile ciinde ayri gayri, senin param, benim kurbanim mi olur Allah askina???

Eşiniz oldukça düşünceli biriymiş. Kendi birikimiyle size kurban hediye etmiş oluyor.
Eşim demiyor annesi diyor. Ben kurbanı bana kessin demiyorum. Hala işin mantığını anlamadım. Bana yada ona yada diğerine değil. Kurban kesmesi için gerekli şartlara sahip olması gerekiyor. Tmm çok şükür 1 tane yada tek hisse kesilebilir. Burda okeyiz. Ama bu kişi kişi oluyorsa her sene kendine kesip 1 tanede eşine annesine yada çocuğuna bağışlaması daha mantıklı diyelim. Ama bana anlatılan bu sene kendine seneye bana sonra annesine sonra çocuklara kesicek olması bana hiç mantıklı gelmiyor her sene kendine kesip +1 kişiye hediye edebilir o zaman

Aslına bakarsanız öyle. Kesebilecek durumda olan içindir bu ibadet. Sonuçta vacip hükmünde. Sebebi de bu. Allah böyle koymuş dengeyi. Herkes kesebilecek deseydi bu büyük zorluk olurdu. Allah kulunu zora sokmaz.
Yine de sizi çok çok zorlamayacaksa kesmek iyidir ama dediğim gibi şart değil.
Ben şöyle birşey yapıyorum. Kumbaraya kurban bayramı ndan sonra para biriktirmeye başlıyorum. Elimize ne geçerse. Bir yılda damlaya damlaya göl olur misali. Baya da birikiyor. Böyle birşey yapabilirsiniz. Genel olarak tavsiyem tabi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…