Kurban bayramında kurban kişiye mi aileye mi kesilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kurban kişiye kesilir ama evde 1 kişinin kesmesi yeterlidir. Kestiği kurbanın eşi ve çocukları içinde sevabı vardır aynı ölçüde.

Yanlış biliyorsunuz
Kadın ayrı zengin, adam ayrı zenginse ayrı ayrı kesmeleri gerek
Hatta buluğ çağını geçmiş çocuğun kendine ait mal varlığı varsa onun da kesmesi gerek.

Aile adına kurban olmaz.

Diyanetin fetva hattını aramak buraya yazmaktan daha kolay.
Mezheplerde farklılıklar var.
Kime kurban düşer, kaç kurban düşer, ne kadari verilir ne kadari eve alinir bir bilene sorun.

Bu olayın sencesi bencesi yok. Dinler mensup olduğu bireyler için belli sorumluluklar getirmiştir. Ona göre yapmanız farz, vacip, sevap olan durumlar vardır ve bunların kıstasları bellidir. İnanıyorsan yerine getirmeye çalışırsın, ama bence böyle daha iyi olurdu demek inanmaya ters bir durumdur.

İsterseniz fetva hattını arayın bir de yetkili bir kişiden duyun.

Kurban şahsi bir ibadettir. Burada sahsi ibadet olmasi sevabindan sadece hisse sahibi alir anlamı cikmamalidir. Sizin burada kendinizin, esinizin ve annesinin dinen zengin olup olmadığını bilmeniz gerekir. Dinen hepiniz ayri ayri zenginseniz hepinize ayri kurban düşer. Ama dinen zengin degilseniz zaten kestiginiz vacip olan kurban degildir ve istediginiz kişi adina niyet edebilirsiniz. Benim de esimin ailesinin kurban aileye kesir demesi beni cok şaşırtmıştı. Bizim evimizde bekarken herkes kurbani kendi adina keserdi. En iyi cevap icin fetva hattini aramanizi oneririm

Aslında zekat kurban gibi parasal ibadetlerde dinen zengin sayılma şartı vardır ve bu bizim zenginlik ölçütlerimizden farklı yani kişinin evinin arabasının olması zengin olduğu anlamına gelmez çünkü bunlar asli ihtiyaclardir. Barınma, ulaşım, beslenme giyinme ,sağlık ,eğitim giderleri dışında ( lükse kaçanlar değil tabiki ) 85 gr altın veya buna denk birikmiş parası olanlar, borcu olmayanlar zekat -kurban -hac gibi ibadetlerle yükümlüdür. Ama toplumda artık adet haline gelmiş fitre - kurban vs yeterli kazancı olan herkes tarafından yerine getiriliyor. Ve evet kazancı olan- ücreti veren kişi adına kesilir ama erkek aile reisi sayıldığı için, o aile kesmiş olarak kabul edilir ve biz kestik veya kesmedik denir genelde toplumda.

Kurban.namaz, oruç vs. gibi ibadettir ve kişiye özeldir.zaten aile ibadeti diye bir şey yok diye biliyorum.

Dini içerikli konular yasaktır.
Sağlıklı bir bilgi almak için lütfen bu tip soruları müftülüğe veya diyanete sorunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…