Kurban etiyle uğraşmaktan nefret edenler?

Marketler kurban hissesi satıyor artık. Kesip, parçalayıp paketliyorlar alıyorsunuz. Dilerseniz eve bile gönderiyorlar. İlla eve et girsin diyorsanız tamamını bağışlamak yerine böyle bir şey de yapabilirsiniz.

ha o kadar ayrıntısını bilmiyorum.

adak yenmez evet ama kurban bayramında kesilen etten kesen kişi yiyebilir. ama çoğunu kendine ayıracak şekilde stok kurbanın amacına ters.
ozaman bizimkilerin kurban kurbandan sayilmiyo benden baska dagitwn yok herkes kani akitip etlik yapiyo

ben kurban ibadetinden nefret ediyorum ya da etten nefret ediyorum demedim ki, kokudan görüntülerden tüm gün kavurma eti doğramaktan nefret ettiğimi söyledim. ve rica ediyorum lütfen konuyu dine bağlamasak ? lütfen.

Konuyu dine bağlamamak isabet olacak bu yüzden başörtüsü örneğiyle iyice dine çekmeyin

Kurban kanı akıtmanın dinimizde yeri var mı, var. Bunu bi katliam olarak nitelendirmek çok yersiz bence. Kaldı ki, kurban eti full dağıtılmalı diye bişey de yok. Çoğunu ihtiyacı olan insanlara verip, abartmadan, kendinize kurban etinden ayırıp buzluğa koymak günah değil, ayıp değil. Din de aynı şeyi söylüyor. Kesebilecek olanların kurbanını Allah kabul etsin.

Iyide siz kurbanı kendinize et olsun diye kesiyorsunuz bu durumda.Kurban bayramı diye kurban kesiyosunuz,sadece 3'te 1 ini bağışlıyosunuz.Bu nasıl iş anlamadım yani.

Malum kurban geliyor kızlar, ben yeni evliyim sayılır bu benim evli iken ikinci kurban bayramım, bekarken de nefret ederdim annemlerin kurbanla uğraşmasını ben de çok az yardım ederdim zaten. Geçen kurbanda ilk defa kendi kurbanımızla uğraştım ve nefret ettim o_O özetle kurbanı kestirip parçalattırıp getirdiler, evde tüm gün annemle hem onların hem bizim etleri yok parçala yok kes kavurma yap. Hani eskiden evin önünde kesilir kan gözyaşı ve deriler eşliğinde korku filmine dönerdi ortalık şimdi Allahtan götürüp kestirip getiriyor babamlar ama eve gelince de bi dünya koku, :eek: ben mi çok geriyorum kendimi, siz ne yapıyorsunuz, ?? Kurbanı toptan bağışlamak istiyorum ama annemler izin vermiyor yok kavurma yok buzluk için ya ne gerek var yıl içinde kasaptan alabilecek durumumuz var zaten stok yapmanın lüzumu var mı tabi zaten 1/3ünü bağışlıyoruz ama yine o 2/3lük kısmı bile tüm günü alıyor. Kısacası düşüncesi bile şimdiden beni geriyor siz ne yapıyorsunuz?

Kurban bayramında sokağa bile çıkmıyorum, haberleri görmemek için televizyon açmıyorum bırak etle uğraşmayı. Eşim belediyede çalışıyor, onların kurban kesim alanlarında kestirip dağıtılacakların listesini veriyorum eline, eski oturduğum mahallede ihtitacı olan çok insan var, götürüp dağıtıyor. Eve pay almıyorum, gözüm görmüyor. Farzı yerine getirmek için hayatımda iki kez kestirdim, bayram haricinde zaten bağış yapıyorum, Rabbimin gücüne gitmesin hayvan hassasiyetimden ötürü olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum. Bir yıl eşim kendi kesmek istedi, memleketine gidip, köyde herkes kendi kesiyor, aile bayram falan beraber gitmemiz lazım dedi, sonumuz olur yapamam, hele seni öyle görücem bir daha elini bile tutamam dedim, söylenerek de olsa vazgeçti, şimdi her bayram gidip kendi ayırdığı parasıyla kestiriyor, dediğim yerlere dağıtıyor. Arife günü kasaptan kavurmalık alıp bayram sabahı yapıyorum, taze et zaten yenmiyor. Eşimle anlaşamadığımız tek konudur kurban, bizde böyle geçiyor. Kuruma bağışlamak istersen Mehmetçik vakfı derim

her şeyi bir denecik babam hallediyor, dağıtımını da o yapıyor.. ben ufacık bir parça alıyorum onu da annem paketli hale getiriyor.. o 3 gün boyunca dışarı çıkmak bile istemiyorum.. her yerden ya kan ya da mangal kokuları yükseliyor.. ATTRAENTE ATTRAENTE nin de dediği gibi rabbimin gücüne gitmesin de ben uzak kalmayı tercih ediyorum..

Kurban bayramında sokağa bile çıkmıyorum, haberleri görmemek için televizyon açmıyorum bırak etle uğraşmayı. Eşim belediyede çalışıyor, onların kurban kesim alanlarında kestirip dağıtılacakların listesini veriyorum eline, eski oturduğum mahallede ihtitacı olan çok insan var, götürüp dağıtıyor. Eve pay almıyorum, gözüm görmüyor. Farzı yerine getirmek için hayatımda iki kez kestirdim, bayram haricinde zaten bağış yapıyorum, Rabbimin gücüne gitmesin hayvan hassasiyetimden ötürü olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum. Bir yıl eşim kendi kesmek istedi, memleketine gidip, köyde herkes kendi kesiyor, aile bayram falan beraber gitmemiz lazım dedi, sonumuz olur yapamam, hele seni öyle görücem bir daha elini bile tutamam dedim, söylenerek de olsa vazgeçti, şimdi her bayram gidip kendi ayırdığı parasıyla kestiriyor, dediğim yerlere dağıtıyor. Arife günü kasaptan kavurmalık alıp bayram sabahı yapıyorum, taze et zaten yenmiyor. Eşimle anlaşamadığımız tek konudur kurban, bizde böyle geçiyor. Kuruma bağışlamak istersen Mehmetçik vakfı derim
teşekkür ederim uzun ve nazik cevabınız için. biz iki uzak şehirden evliyiz eşimlerin ailesi şafii onlarda kurban sünnet olduğu için kesmiyorlar. iki senedir diyorum kurbanı sizde ramazanı bizim memlekette geçirelim diye 2 senedir hep kurban bizde geçiriliyor düğünlerden dolayı. Seneyeden itibaren tamamen bitirmeyi düşünüyorum bu merasimi artık, bu seneyi de bi atlatalım :/

her şeyi bir denecik babam hallediyor, dağıtımını da o yapıyor.. ben ufacık bir parça alıyorum onu da annem paketli hale getiriyor.. o 3 gün boyunca dışarı çıkmak bile istemiyorum.. her yerden ya kan ya da mangal kokuları yükseliyor.. ATTRAENTE ATTRAENTE nin de dediği gibi rabbimin gücüne gitmesin de ben uzak kalmayı tercih ediyorum..
hep bayramlarda tatile çıkmış kişilere özenmişimdir. Çok mantıklı aslında ama anneme ben tatile gidiyorum desem başka vakit mi bulamadınız der iki ay konuşmaz

Bana kalan kısmı kasaba yaptırıyorum.. Ailemde böyleydi, böyle devam ettirdim.
Hiç elimi sürmüyorum.

hep bayramlarda tatile çıkmış kişilere özenmişimdir. Çok mantıklı aslında ama anneme ben tatile gidiyorum desem başka vakit mi bulamadınız der iki ay konuşmaz

ben geçen seneye kadar hep bayramın 2. günü çıktım tatile, hem gittiğim yer sakindi hem de döndüğümde her şey normale dönmüş oluyordu.. hemde 1. gün ziyaret olayını bitiriyorduk.. aslında 1 kere gitseniz siz de inadı kırılır mı acaba annenizin?

7 tane ayri eve yada 9tane ayri eve evdekilerin ihtiyacini giderecek sekilde gonderiliyor
benim bildiğim adak yenmez hic bir sekilde bende siz oyle yazinca tereddutte kaldim biri beni aydinlatsin
Evet adak yenmez
Kurban bayramında kestiğimiz kurbandan bı parca bizimde yemeniz hoştur

Nerdeyse tamamını istifleyen var şaka gibi

annem çok dediğim dedik biridir, yapmayınca da kırılır küser, zaten uzaktayız, hani misafir gidiyoruz gitmişken kesiyoruz
kurbanınızı
kurumlara verme konusunda rahat edemiyorsanız bir akrabaya verin özellikle anenizin akrabası olabilir dayı ,teyze yada sevdigi bir dostu yokmu ihtiyacı olan o gün oda gelsin sizin hakınızı parçalayıp hazırlayıp alsın sizede bir mikrar verir öyle anlaşın gerçekten ihtiyacı olan biri ise çok mutlu olarak yapar sizde sevaba girersiniz. biz ıyy falan diyoruz ama çocuklarına et yediremeyen nice insanlar var

Back
X