Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ozaman bizimkilerin kurban kurbandan sayilmiyo benden baska dagitwn yok herkes kani akitip etlik yapiyoha o kadar ayrıntısını bilmiyorum.
adak yenmez evet ama kurban bayramında kesilen etten kesen kişi yiyebilir. ama çoğunu kendine ayıracak şekilde stok kurbanın amacına ters.
ben kurban ibadetinden nefret ediyorum ya da etten nefret ediyorum demedim ki, kokudan görüntülerden tüm gün kavurma eti doğramaktan nefret ettiğimi söyledim. ve rica ediyorum lütfen konuyu dine bağlamasak ? lütfen.
Malum kurban geliyor kızlar, ben yeni evliyim sayılır bu benim evli iken ikinci kurban bayramım, bekarken de nefret ederdim annemlerin kurbanla uğraşmasını ben de çok az yardım ederdim zaten. Geçen kurbanda ilk defa kendi kurbanımızla uğraştım ve nefret ettimözetle kurbanı kestirip parçalattırıp getirdiler, evde tüm gün annemle hem onların hem bizim etleri yok parçala yok kes kavurma yap. Hani eskiden evin önünde kesilir kan gözyaşı ve deriler eşliğinde korku filmine dönerdi ortalık şimdi Allahtan götürüp kestirip getiriyor babamlar ama eve gelince de bi dünya koku,
ben mi çok geriyorum kendimi, siz ne yapıyorsunuz, ?? Kurbanı toptan bağışlamak istiyorum ama annemler izin vermiyor yok kavurma yok buzluk için ya ne gerek var yıl içinde kasaptan alabilecek durumumuz var zaten stok yapmanın lüzumu var mı tabi zaten 1/3ünü bağışlıyoruz ama yine o 2/3lük kısmı bile tüm günü alıyor. Kısacası düşüncesi bile şimdiden beni geriyor siz ne yapıyorsunuz?
teşekkür ederim uzun ve nazik cevabınız için. biz iki uzak şehirden evliyiz eşimlerin ailesi şafii onlarda kurban sünnet olduğu için kesmiyorlar. iki senedir diyorum kurbanı sizde ramazanı bizim memlekette geçirelim diye 2 senedir hep kurban bizde geçiriliyor düğünlerden dolayı. Seneyeden itibaren tamamen bitirmeyi düşünüyorum bu merasimi artık, bu seneyi de bi atlatalım :/Kurban bayramında sokağa bile çıkmıyorum, haberleri görmemek için televizyon açmıyorum bırak etle uğraşmayı. Eşim belediyede çalışıyor, onların kurban kesim alanlarında kestirip dağıtılacakların listesini veriyorum eline, eski oturduğum mahallede ihtitacı olan çok insan var, götürüp dağıtıyor. Eve pay almıyorum, gözüm görmüyor. Farzı yerine getirmek için hayatımda iki kez kestirdim, bayram haricinde zaten bağış yapıyorum, Rabbimin gücüne gitmesin hayvan hassasiyetimden ötürü olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum. Bir yıl eşim kendi kesmek istedi, memleketine gidip, köyde herkes kendi kesiyor, aile bayram falan beraber gitmemiz lazım dedi, sonumuz olur yapamam, hele seni öyle görücem bir daha elini bile tutamam dedim, söylenerek de olsa vazgeçti, şimdi her bayram gidip kendi ayırdığı parasıyla kestiriyor, dediğim yerlere dağıtıyor. Arife günü kasaptan kavurmalık alıp bayram sabahı yapıyorum, taze et zaten yenmiyor. Eşimle anlaşamadığımız tek konudur kurban, bizde böyle geçiyor. Kuruma bağışlamak istersen Mehmetçik vakfı derim
hep bayramlarda tatile çıkmış kişilere özenmişimdir. Çok mantıklı aslında ama anneme ben tatile gidiyorum desem başka vakit mi bulamadınız der iki ay konuşmazher şeyi bir denecik babam hallediyor, dağıtımını da o yapıyor.. ben ufacık bir parça alıyorum onu da annem paketli hale getiriyor.. o 3 gün boyunca dışarı çıkmak bile istemiyorum.. her yerden ya kan ya da mangal kokuları yükseliyor..ATTRAENTE nin de dediği gibi rabbimin gücüne gitmesin de ben uzak kalmayı tercih ediyorum..
galiba öyle yaptıracam bu sene, geçen sene bilmiyordum.Kasaba ince işçiliğini yaptırsanız? Sonrası kolay oluyor
hep bayramlarda tatile çıkmış kişilere özenmişimdir. Çok mantıklı aslında ama anneme ben tatile gidiyorum desem başka vakit mi bulamadınız der iki ay konuşmaz
Evet adak yenmez7 tane ayri eve yada 9tane ayri eve evdekilerin ihtiyacini giderecek sekilde gonderiliyor
benim bildiğim adak yenmez hic bir sekilde bende siz oyle yazinca tereddutte kaldim biri beni aydinlatsin
kurbanınızıannem çok dediğim dedik biridir, yapmayınca da kırılır küser, zaten uzaktayız, hani misafir gidiyoruz gitmişken kesiyoruz
annem çok dediğim dedik biridir, yapmayınca da kırılır küser, zaten uzaktayız, hani misafir gidiyoruz gitmişken kesiyoruz