Kurban kesimi ve babamin bana dedikleri:(

Zilanur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
1.019
3
116
Almanya
Selam arkadaslar
bugün babam bana öyle seyler dediki beynimden vuruldum cok kirildim ve kendi babamin evinden bir an olsun gitmek icin can attim, hemde ilk defa!
Biz esimle evleneli iki sene olacak ama beraber yasadigimiz zaman 8 ay (vizeyi bekledik).
Biriktirdigimiz paramiz yok hamileyim kenara üc bes kurus attik bebis icin alisveris, altinlarim var, altinlarima kurban kesecegim. Esimle burada almanyada kesmek istedik cünkü hem bizde kurbandan tadariz ve bizde bu gurbet elde Kurban Bayrami kesimini hissederiz diye. Bu zaman kadar hep bagis ettim, TV lerde yazan bazi yerlere (reklam olmasin diye isimlerini yazmiyorum). Simdi esimle öyle karar verdik bir bakkal kurban kesimlerini üstlendi buradaki müslümanlarinin bizde yazildik allah kismet ederse burada kesilecek. Benimde babam (kendi babam) bana "niye burada kesiyorsunuz buzdolabna dolduracaksin yollasana" dedi. Beynimden vurulmusa döndüm, bunca zaman hep yolladimda bu seferde esimle karnimdaki cocukla kurban kesimi yapmak istiyoruz onuda bana sitem etti, bagirdi sebebsiz yere bana. Babam bilmiyor ki benim buz dolabimda bir dilim et yok esime kendime et pisiremiyorum, bilse babam verir ama niye herseyi bilsin. Hem bize katki olur hem kurbanida bizde hissederiz diye. Bütün müslüman din kardeslerimiz kesiyor, yolamak zorunda degilizki... öyle degil mi arkadaslar? benim bir amcam var isi gücü var süper möbelyalar babaannem babama der onlara kesin babamda onlara kurbanini yollar. Dedim baba amcam fakirmide sen kurbanini ona yolluyorsun onun sofrasi hergün et görüyorda bana diyorsunki buzdolabina tikistiriyorsun, babam da o benim sorunum istedigimi yaparim... okadar incindim kirildim ki.. annem beni korumaya calisdi babam annemede kizdi bagirdi benim yüzümden bende kisa kesdim ,,biz böyle karar verdik buzdolabima tikistiracagim dedim" kardesime dedim beni eve götür öylede cikdim evden. Cok kirildim simdi bunlari yazarken bile agliyorum hamileyim bide kimse beni düsünüp hareket etmiyor, ben o kadar dikkat ederken kendi babam bile kendisini benden sogutuyor...
Hatami yapiyorum evimde kesiyorum diye?

Son düzenleme:
Canim ne hatasi, sen evinde kesmek istiyorsun ne güzel aslinda baban destek cikmali ama bence esine kizdigindan böyle davraniyor..benim aklima bu geldi bilmyiorum

esime niye kizssin, aralari bu aralari iyi, asil esim kayinpederime kizgin:) benim babamla aralari iyi, hem bunlari bana derken esimin haberi yok olmiycakda sölyemiycem ona

Canım bu hassas dönemlerinde babanın neden senin bu kadar iyi niyetle yaptığın bir şeyi kötüye yorduğuna ben inan anlayamadım. Bence sende anlamaya çalışma ve karnındaki bebişi üzme. Evinde eşinle bebişinle kurbanınızı kesmek ve elbette afiyetle yemek en en doğal hakkınız. Şimdiden Allah kurbanınızı kabul etsin. Ortada bir yanlış varsa oda babanın kusura bakma ama patavatsızca konuşması olmuş.Takma kafana dallanıp budaklandırma olmamış gibi devam et hayatına...

Öncelikle nerde istersen orda kestirirsin kurbanini....buna kimse karisamaz.:hulya:

Baban karismadi bana göre....fikrini söyledi...ki bende babanla ayni fikirdeyim....ha daha güzel yumusak bir dil ile söyleyebilirdi tabiki ama agzindan öyle cikmis bir kere....cok fazla alinganlik yapmana gerek yok zilanurcum...:delphin:

Bende hep türkiyede kestirme taraftariyim...ne kadarda bizde burda bazen zor durumda olsak türkiyede bayramdan bayrama et yüzü gören insanlar cocuklar var...kendimizi onlarla kiyaslaslamayalim ....komik olur bana göre....:hulya:

Ama sen burda kestirmek istiyorsan tabikide kestir....neticede senin kararin senin bilecegin is....

Fazla üstünde durmana gerek yok bence bu olayin....herkes kendi bildigi gibi yapsin...Karnin burnunda üzme kendini...:1hug:

ben kendimi üzmemeye calisiyorum ben cabaladikca cevremdeki insanlar beni üzmeye calisiyor, ben caba gösterdikce eziliyorum

ben kendimi üzmemeye calisiyorum ben cabaladikca cevremdeki insanlar beni üzmeye calisiyor, ben caba gösterdikce eziliyorum

Caba gösterme sende güzelim o zaman....:delphin:

Unutmaki sorunlar problemler senin onlari önemsedigin kadar büyür ve cogalir.:1hug:

Inan bazen duymicak takmicaksin....evet bazen olmuyor, helede herseyi böyle cok fazla kafana takan bir yapin varsa....ama elinden geldigi kadariyla kücük seylere takilip kendini üzme...

Bu zamanin bir daha geri gelmicek....dogumdan sonra zaten öyle stressin icinde gireceksinki bu zamanlarini böyle kendini yiyip bitirmekle gecirdigne yanacaksin.

Degmez güzelim....inanki degmez:kahve:

Canım hıc uzulme.hamılesın bak.benım gıbı.babana da kızma.kotu nıyetle dememıstır.bu sene evınde kes.ıhtıyac sahıbı muslumanlara 7 pay versen yeter.gerısını kendıne saklayabılırsın.allah kabul etsın.babanada kızma.daha once okumustum sıze buyuk destek verıyor.ayrıca altınların ustunden 1 sene gectıkten sonra zekat verıp kurban kesıyorsun dıye bılıyorum ben.uzulme lutfen...

evet bir sene gecdi altinlarim bende olali.. ama esimle bir araya gelmemiz 8 ay oldu, sadece altinlarimiz var baska ev mal mülk yok... ona kesecegiz...
bakalim hayirlisi, bende 7 kisiye dagitlidigini biliyorum yapiyoruz da bakalim hele bir keselim hayirlisiyla alah herkesin kurbanini kabul eylesin....

ıyide kurban bayramında kesilen kurbanlıktan komşulara eşe dosta dağıtılır benim bildiğim...
isterse sofrasında her gün et yensin ne fark eder... Kesilmişse o kurban ve o kişide vermek içinden geçiyorsa verirsin.. Biraz eşe dosta dağıttıktan sonra kendinizede bırakırsınız biraz işte.. Baban kötü bir şey dememiş ki..

dedigin gibi hamilesin ve sanirim cok hassasin,cünkü babam o kadr kötü birsey dememis hani sadece fikrini söylemis burda dagitilma imkani düsük sonucta fakirlere dagitliyor ama iste burda o zor oluyor(bura dedigim yurt disi)
o kadar aglamaya gerek yok o fikrini demis sen demissin..tabi evinize alinan eti ne yediginizi babaniz bile olsa demedikce bilemez iste bence ortada cok büyük birsey yok üzülme o yuzden

Kurban etini dağıtmak

Sual: Kurban etinin dağıtımı nasıl olmalı, fakir hiç dağıtmasa da olur mu?

CEVAP
Kurban etini, kesen kimse de yiyebilir. Fakir olsun, zengin olsun, herkese ve zimmî kâfire de verebilir. Etin üçte birini evine, üçte birini komşulara, gerisini fakirlere vermek müstehabdır. Hepsini fakirlere sadaka vermek veya kendi evine bırakmak da câiz olur. (Behcet-ül-fetâvâ)

Kurban etini, evinde 3 günden fazla bırakabilir. Kurban sahibi zengin değilse, çoluk çocuğunun et ihtiyacını karşılamak için hepsini evinde bırakabilir. (Bedâyi)

Hayvan kesildikten sonra eti telef olsa [mesela yansa, köpekler yese], vacip sâkıt olur. Tekrar kesmek gerekmez. Kan akıtmakla vacip yerine gelmiştir. (Hindiyye)

Kurbanın hiçbir yeri satılmaz. Eğer bir kısmı satılırsa, satılan kadarının bedelini tasadduk etmek gerekir. Fakat kurbanın eti ile yenecek birşey alınıp yense, o miktarı tasadduk gerekmez. (Hindiyye, ı. Âbidîn)

Dört mezhepte de, gayrimüslime zekât verilmez, fakat herhangi bir fayda umularak zimmî gayrimüslime sadaka verilebilir. Hanefî’de zimmî gayrimüslime kurban eti de verilebilir, Şâfiî mezhebinde ise verilmez.

Aslında her türlü sadakayı salihlere, iyilere vermek elbette faziletlidir. Herhangi bir sebeple, mesela, ıslâmiyeti sevdirmek için fâsıklara, kâfirlere de vermek câizdir.

canım eğer istersen etin hepsini evinde ye dağıtmayabilirsin. sonuçta rda nasıl bilmiyorum ama burda etin kilosu 20 tl oldu ve artık çok az yiyebiliyoruz biz de :( büyük miktarını evde tutacağım ben çünkü zaten evde iki kalıcı misafirim var ve ben de hamileyim et yemek zorundayım bebeğim için.
link de vereyim: http://www.medineweb.net/kurban_adak/bbs_kurban_Kurban_etini_dagitmak.htm
Kurban Etinin Taksimi - Forum Acil
http://www.mumsema.com/islamda-kurban-kurban-hakkinda-tum-konular/29516-kurban-etinin-taksimi.html
bence ailene et yeterince yiyemediğinizi anlat. eminim baban bunu bilse en çok senin evinde olup senin yemeni isteyecektir. hatta babana hamilelerin hergün et yemesi gerektiğini ve bunu da şu devirde herkesin bütcesinin yetmediğini söyleyebilirsin... ben anneme anlatmıştım, özellikle kaynımla kardeşim bizde kalmaya başladığından beri gerçekten eskisi gibi et alamıyoruz bütçemiz el vermiyor ve hamile bir kadın olarak kaç gün üstüste et yiyemiyorum. gerçi et yemediğim günler yumurta yemeye alışıyorum ama sonuçta bir de aşeriyo insan bazı yemeklerden canı çekiyo
neyse çok uzattım kusura bakma

Ne verirsen elinle o gelir seninle , bu söz geldi aklıma nedense.9 yıllık evliyim ve ilk yılımdan beri her bayram aynı kişilerle ortak kurban keseriz. Ve ben bayramdan 1 ay sonra kasaptan alışveriş etmeye başlarım.

Dağıtman gerekeni dağıt mutlaka , kurbanın amacı paylaşmak değilmi.Babanda belki gençsiniz daha yol yordam bilmiyorsunuz diye böyle müdahale etmiştir.

belki baban eti dağıtmayacağınızı düşündü de öyle dedi sıkma canını tamamı zaten fakire dağıtılmaz ki kurbanın bir kısmı elbette dolabında duracak bence baban algılayamadı bir de durumunuzu çok bilmediği için bizden dhaa kötü durumdakiler var onlar sebeplensin demiştir

bir konuda haklısın siz artık ayrı bir ailesiniz babanın direktiflerine uymak zorunda değilsin baban da anlar zamanla canım üzme kendini

kurbanın bir bölümü dağıtılır bir bölümü eve ayrılır bir bölümüde gelen gidene yemek pişirilir paylaşılır zaten birçok insan kurbandan kurbana et yiyor durumu olsun olmasın bayramdan bayrama kurban kessede et alamayanlarda var sen babanda olsa yalnış davranmış ama yinede bayramda elini öp

yaa ben burda kusura bakmada babanıı hiç şuçluu görmedimm"çünükü zaten kurban kesmek eşe dosta komşuya dagıtılmıyomu benimi yanlış bililyorum.. acaba...ne olmuşşkii babanda seni büyüüytüüü her bayram yoolamsın gene yolasaydınız...ğönlülününn kırmaya gerek yootuu.tabibi sizizn babanızz benim naçisana fiikrim buu..bebegininizd eh ayırlı olsun..ama bence onlardn hayır duasıı alkii karnındaki bebeginde sende eşinde huzurlu olursunuz....

Back
X