kurbanlık koyun gibi hissediyorum

21 ne ya
Ailenin cehaletine gel!
Benim önerim iki şekilde;
Birincisi: madem hukuk okumak istiyorsun ama kazanamayacağına eminsin , o zaman 2 yıllık adalet oku. Ama okul zamanı eksik olan temelini de doldurursan DGS'ye girip hukuk okuma şansın olabilir. Bir arkadaşım da bunu hedefliyordu ama sonra vazgeçip KPSS'ye girdi, adliyede çalışıyor. Görevi nedir bilemeyecegim. Ama halinden mutlu yani siz de olursa olur, olmazsa KPSS deneyebilirsiniz. O da olmazsa kısa yoldan hukuk bürolarında falan çalışıp ekmeğinizi erken yaşta elinize alabilirsiniz.
İkinci önerim de, eğer aileniz gerçekten size baskı uyguluyorsa, sizi okutmayacaklarini-para göndermeyeceklerini falan düşünüyorsaniz işkurun işbaşı eğitim kurslarına başvurabilirsiniz. Binbir çeşit meslek eğitimi veriyorlar ve her egitime gittiğiniz gün başına 50-70 neyse cep harçlığı veriyorlar. Üstelik kurs bitince sizi işe sokmaya çalışıyorlar. Çok sevdiğim bir arkadaşım üni mezunu olmasına rağmen iş bulamayınca işkurun grafikerlik kursuna gitti, kariyerine bu yönde devam ediyor. Çok da memnun.
Tercih sizin...
7 yıllık ilişkinizi de atın kafanizdan, ne ilişkisi ya?
On yaşında başlayan şey ilişki değildir ki, ilk gençlik heyecanidir. O kişiyle hayaller kurmanız, hatta opusmeniz - koklasmaniz bile bu durumu değiştirmez.
Ben ilk sevgilimi 19 yaşımda tanidim,sonra başkası da oldu falan filan...
Ama bugün ilk aşkım olarak 21 yaşında birlikte olduğum adamı sayıyorum. Çünkü öncekiler tiriviri geliyor. Her zaman geçirdiğiniz sevgiliniz olmuyor yani..
Yine de evlenmeme fikrin güzel. Daha yapacak çok şeyin var,
You can do iiiiitttEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK

21 ne ya
Ailenin cehaletine gel!
Benim önerim iki şekilde;
Birincisi: madem hukuk okumak istiyorsun ama kazanamayacağına eminsin , o zaman 2 yıllık adalet oku. Ama okul zamanı eksik olan temelini de doldurursan DGS'ye girip hukuk okuma şansın olabilir. Bir arkadaşım da bunu hedefliyordu ama sonra vazgeçip KPSS'ye girdi, adliyede çalışıyor. Görevi nedir bilemeyecegim. Ama halinden mutlu yani siz de olursa olur, olmazsa KPSS deneyebilirsiniz. O da olmazsa kısa yoldan hukuk bürolarında falan çalışıp ekmeğinizi erken yaşta elinize alabilirsiniz.
İkinci önerim de, eğer aileniz gerçekten size baskı uyguluyorsa, sizi okutmayacaklarini-para göndermeyeceklerini falan düşünüyorsaniz işkurun işbaşı eğitim kurslarına başvurabilirsiniz. Binbir çeşit meslek eğitimi veriyorlar ve her egitime gittiğiniz gün başına 50-70 neyse cep harçlığı veriyorlar. Üstelik kurs bitince sizi işe sokmaya çalışıyorlar. Çok sevdiğim bir arkadaşım üni mezunu olmasına rağmen iş bulamayınca işkurun grafikerlik kursuna gitti, kariyerine bu yönde devam ediyor. Çok da memnun.
Tercih sizin...
7 yıllık ilişkinizi de atın kafanizdan, ne ilişkisi ya?
On yaşında başlayan şey ilişki değildir ki, ilk gençlik heyecanidir. O kişiyle hayaller kurmanız, hatta opusmeniz - koklasmaniz bile bu durumu değiştirmez.
Ben ilk sevgilimi 19 yaşımda tanidim,sonra başkası da oldu falan filan...
Ama bugün ilk aşkım olarak 21 yaşında birlikte olduğum adamı sayıyorum. Çünkü öncekiler tiriviri geliyor. Her zaman geçirdiğiniz sevgiliniz olmuyor yani..
Yine de evlenmeme fikrin güzel. Daha yapacak çok şeyin var,
You can do iiiiitttEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK
mükemmel öneriler için çok sağolun

benim raporum var zaten
Oncelikle çok geçmiş olsun

Hastaliginiz elbette ki olumsuz birşey ama madem başınıza geldi iyi tarafından bakmaya çalışın
Birincisi burs kazanmanız coook daha olası. Çünkü engelli bireyler her daim önceliklidir. Yani okurken devlet her ay 470 TL para ödüyor. Eğer burs alırsan mezun olunca bunu geri ödemiyorsun. Ben mesela alamadım, kafadan 12 milyar borçluyum devlete :) ama bu engeliniz size geri ödemesiz burs+ yurt olarak geri dönebilir. Üstelik burs veren özel kuruluşlar da engel raporu olanlara öncelik veriyorlar. Hatta eğer okurken Erasmus'a gitmek istersen. Yani devlet desteğiyle bir dönem de Avrupa'da üniversite okumak istersen, ya da başka ulusal ajans programlarıyla Avrupa'ya gitmek istersen pozitif bir ayrım görüyorsun ve seçilme ihtimalin artıyor. ÜSTELİK rahat yuruyemedigin için için bindiğin taksiler- valizleri tasittigin adama verdiğin para falan...bunların hepsini düşündükleri için sana
'özel ihtiyaç hibesi' adı altında ekstra para veriyorlar.:KK49::KK49:
Üstelik
hem devlet hem şirketler engel raporu olan birilerini calistirmak zorunda.
Yani eğer eğitiminizi tamamlarsaniz bu engel size karşı pozitif bir ayrım olarak dönecektir.
Böyle şeyleri düşünüp hastaliginizla barışabilirsiniz. Frida Kahlo ile ilgili kitaplar okumanızı , videolar izlemenizi öneririm. O da gençliğinin başında bir trafik kazası ile yatağa bağlı hale gelmiş. Ama yilmamis ve FRİDA KAHLO olmuşEn Büyük KK

Hastaliginiz elbette ki olumsuz birşey ama madem başınıza geldi iyi tarafından bakmaya çalışın
Birincisi burs kazanmanız coook daha olası. Çünkü engelli bireyler her daim önceliklidir. Yani okurken devlet her ay 470 TL para ödüyor. Eğer burs alırsan mezun olunca bunu geri ödemiyorsun. Ben mesela alamadım, kafadan 12 milyar borçluyum devlete :) ama bu engeliniz size geri ödemesiz burs+ yurt olarak geri dönebilir. Üstelik burs veren özel kuruluşlar da engel raporu olanlara öncelik veriyorlar. Hatta eğer okurken Erasmus'a gitmek istersen. Yani devlet desteğiyle bir dönem de Avrupa'da üniversite okumak istersen, ya da başka ulusal ajans programlarıyla Avrupa'ya gitmek istersen pozitif bir ayrım görüyorsun ve seçilme ihtimalin artıyor. ÜSTELİK rahat yuruyemedigin için için bindiğin taksiler- valizleri tasittigin adama verdiğin para falan...bunların hepsini düşündükleri için sana
Üstelik
Yani eğer eğitiminizi tamamlarsaniz bu engel size karşı pozitif bir ayrım olarak dönecektir.
Böyle şeyleri düşünüp hastaliginizla barışabilirsiniz. Frida Kahlo ile ilgili kitaplar okumanızı , videolar izlemenizi öneririm. O da gençliğinin başında bir trafik kazası ile yatağa bağlı hale gelmiş. Ama yilmamis ve FRİDA KAHLO olmuşEn Büyük KK
vaybe çok sağolun bilmiyordum bunları benim kuşum var onu bırakamam bu yüzden ev istiyordum burs almak geri ödemekszin çok iyi olur aslında çok sağolun

Üstelik
birşey danışsam bu burs işi nasıl oluyor ayrıyetten sınava mı giriyoruz bilginiz var mı

Can'ım İstedigin bölümü kazansan bu sefer Nasıl gideceksin okula o kadar sene.Çalışamam diyorsun çalışamayacaksan da niye üniversite sınavına girip meslek sahibi olmak istiyorsun ki.Yani hepsi iş sahibi olabilmek için ama ya tedavi olup işe başlayacaksın bir yandanda 2 yıllık adalet bölümü vardı sanırım.Ona yazılırsın.Sonra istersen devam eder hukuk bölümüne geçebilirsen geçersin.

Sanırım bu 7 yıllık ilişki seni yıpratmış herşeyden geri kalmışsın.Gerçekten en son evlilik düşünmelisin şu durumda.

birşey danışsam bu burs işi nasıl oluyor ayrıyetten sınava mı giriyoruz bilginiz var mı
Yok ya ne sınavı
Okul açıldığı zamanlar başvuru yapılıyor. Zaten yer gök KYK diyecek o zamanlar, kacirmazsin yani tarihi. İnternette kyk'nin sitesinden burs formu dolduracaksin. Cook basit birşey. Engel kısmıni da soruyor. Daha sonra bir bekleme süresi var, sonra burs mu aldiniz kredi mi açıklanıyor (kredi geri odemeli demek) . Ocak ayında da ilk paraniz yatıyor. Haziran temmuz ve ağustos hariç mezun olana kadar yatar paranız (ama burs ise biraz da başarılı olmanız gerekir)
Onun dışında burs veren o kadaaaaar çok yer var ki. Çünkü devlet burs verenlerden daha az vergi alıyor. Bu nedenle pek çok kurum az-cok burs veriyor. Ben mesela tekerlek firmasından alıyordum her ay :) ne alaka di mi , ama öyle :) bu biraz da şans işi. Ayrıca burs veren büyük kuruluşlar var. Hem de birsuru. İnternete yazarsan cikar zaten. Onların hepsini takipte kal, ayrı ayrı başvur dur :) sonuçta alınma ihtimalin çok yüksek.
Bu arada ASDEP yardımı alıyor musun?
Ben sosyoloji bitirdim, eğer bir gün KPSS'ye girip kazanırsam ben de orada çalışacağım. Asdep'te sosyologlar mahalle mahalle dolaşıp dezavantajlı insanlari raporluyorlar. Psikolojik destek yardimi-komur yardimi- engelli yardımı vs vs için.
Her ilçenin Aile Sosyal Destek Programı vardır. Gidip öğrenin derim. Eğer Gidemezseniz arayın, onlar size birilerini gonderir-ya da bir yol gosterirler

Can'ım İstedigin bölümü kazansan bu sefer Nasıl gideceksin okula o kadar sene.Çalışamam diyorsun çalışamayacaksan da niye üniversite sınavına girip meslek sahibi olmak istiyorsun ki.Yani hepsi iş sahibi olabilmek için ama ya tedavi olup işe başlayacaksın bir yandanda 2 yıllık adalet bölümü vardı sanırım.Ona yazılırsın.Sonra istersen devam eder hukuk bölümüne geçebilirsen geçersin.

Sanırım bu 7 yıllık ilişki seni yıpratmış herşeyden geri kalmışsın.Gerçekten en son evlilik düşünmelisin şu durumda.
ben asla istemiyorum evlenmeyi 7 yıllık ilişkiden ziyade aile ortamı çok çıprattı beni

Yok ya ne sınavı
Okul açıldığı zamanlar başvuru yapılıyor. Zaten yer gök KYK diyecek o zamanlar, kacirmazsin yani tarihi. İnternette kyk'nin sitesinden burs formu dolduracaksin. Cook basit birşey. Engel kısmıni da soruyor. Daha sonra bir bekleme süresi var, sonra burs mu aldiniz kredi mi açıklanıyor (kredi geri odemeli demek) . Ocak ayında da ilk paraniz yatıyor. Haziran temmuz ve ağustos hariç mezun olana kadar yatar paranız (ama burs ise biraz da başarılı olmanız gerekir)
Onun dışında burs veren o kadaaaaar çok yer var ki. Çünkü devlet burs verenlerden daha az vergi alıyor. Bu nedenle pek çok kurum az-cok burs veriyor. Ben mesela tekerlek firmasından alıyordum her ay :) ne alaka di mi , ama öyle :) bu biraz da şans işi. Ayrıca burs veren büyük kuruluşlar var. Hem de birsuru. İnternete yazarsan cikar zaten. Onların hepsini takipte kal, ayrı ayrı başvur dur :) sonuçta alınma ihtimalin çok yüksek.
Bu arada ASDEP yardımı alıyor musun?
Ben sosyoloji bitirdim, eğer bir gün KPSS'ye girip kazanırsam ben de orada çalışacağım. Asdep'te sosyologlar mahalle mahalle dolaşıp dezavantajlı insanlari raporluyorlar. Psikolojik destek yardimi-komur yardimi- engelli yardımı vs vs için.
Her ilçenin Aile Sosyal Destek Programı vardır. Gidip öğrenin derim. Eğer Gidemezseniz arayın, onlar size birilerini gonderir-ya da bir yol gosterirler
anladım çok sağolun çok değerli bilgiler verdiniz çok teşekkür ederim

evlen cnm,evlen.hyatıno boşu boşuna evde oturarak nası geçirceksin ki,hani tamam kariyer fln heveslerini anlıyorum ama eve gelen hayat arkadaşına yaptığın yemekle gurur duymadıktan,minik meleğini eline alıp hayatını ona adamadıktan sonra allah-u tealanın seni kadın olarak bu dünyaya getirmiş olmasının ne anlamı var???
gençlik sanrılarını erken geçtim ben çok şükür,3. çocuğuma hamileyim inşAllah sana da hayırlısını diliyırum allah güzel bir kısmet çıkarır karşına,yakın zamanda hamileliğini görürüz cnm inşAllah

hiçbir zaman evlenmeyi istemedim beyaz atlı prensmiş falan yalan bence çocuk yapmak bana göre değil çünkü bu dünya o kadar temiz değil onuda geçtim ben kendi sorumluluğumu taşıyamıyorum asla istemiyorum bunları zaten dizlerimdede problem var ev işi asla yapamıyorum onu geçtim doğru düzgün yürüyemiyorum bile 7 yıllık ilişki bitti ve ben bir daha güvenemem güzelim bakımlıyımda akrabalar beni evlendirme peşinde helede baba denen insan diyim o boğaz eksilsin derdindeler durumumuz iyi değil borç içindeyiz küçükken para karşılığı verilmeye bile çalışıldım sırf borçlar var diye buna benzer çok olay yaşadım bazıları bana kocan arabanı alır şöyle böyle diyor şunun çiftliği var bunun şusu var diyor diyor da elin oğlu sonuçta neyse ben bu sene amelyat olunca yeniden başladım herşeye derse faln temelim sıfır ama başladım annemde sağolsun kitaplar aldı sınava az kaldı çok konum var btiticek gibi değil gerçekten değil matemetik sıfır diğer dersler bi iki ünite falan bitti ama bi konu beş günde bitiyor temel sıfır anlamıyorum hiçbirşey çok ağır ilerliyorum hayat boyu kitap açmadım çünkü bugün gene koca bulmuşlar ilk kez annemde evlenceksen evlen dedi ağır geldi bu sene ünivertenin olmucağı kesin çalışmayı bırakmıyorum tabikide ama bugün çok ağır geldi annem benden hevesli çıktı evlenmeme ben evlensem ne olucakki elin oğlu biblo diye almıcakki ne kadar iyi olursa olsun bunalıma girdim günler su gibi geçiyor temel olmadığı için konular beş günde bitiyor ne yapıcam ben ne yapıcam lütfen başka yerlere çekmeyin konuyu lütfen
Yani canım ne diyelim ki. Hayat boyu kitap açmadım diyorsun, ne bekliyordun? Sonsuza kadar baban sana bakacak miydi ya da birden o kitapları açınca herşey zihnine dolacak miydi. Ayrıca üniversite okuman şart değil. Bir meslek edindirme kursuna falan git hiç olmazsa çalışır bir kaç kuruş kazanırsın. Elbette keşke kimse seni evlenmek için zorlamasa ama öyle yan gel yat osman bir hayat da yaşayamazsın. Tüm bunları baştan düşünecek ve yolunu ona gore çizecektin.

Neden evliliği bu kadar kötü tasarladın kafanda?Sence evlilik bu kadar berbat bişe olsa kim evliliğini yürütür? Bence doğru insanı bulduktan sonra evlilik bir cennet. Sen önce bu önyargını kır. içine biri sinerse evlenmek daha mantıklı. çünkü ailende de huzur yok. kendine göre biriyle hayatını birleştirirsen eğer senin okumana da engel olmaz. Benim çok tanıdığım var evlenip üni okuyup memur olan. Kafandaki bu düşüncelerle ilerleyemezsin ki temelinde yokmuş. Ya ailenle aranı düzelt, kafandaki problemleri sil tamamen derslerine odaklan, ya da temiz iyi biri karşına çıkarsa evlen.

Back
X