• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurgu

Evet bununla denk geldi, bu yüzden de kurgu olduğunu bunun üzerine delireceğimi düşünüyorum.

Yok ya, klasik Fransız filmleri hep saçma, trajik ve absürt olur. Çok çok nadir oluyor başınıza bir şeyin gelmesi. O filmi unutun gitsin, zaten öyle sapık öğleleri vardı ki sırf insanları daha da derinden etkilesin diye, kızın ortada işemesi, kardeşlerin abinin kız kardeşine tecavüz etmesi, annenin çocuğu karanlığa kilitlemedi ve kilidi kaybetmesi, kadının hamile kadını tekmelemesi ve bıçaklaması. Bu asla olabilecek öğeler değil ama size diğer yanını değil bu öğelerle sizin normal algınızı tamamen değiştiriyor. Bu psikolojik bir taktik. Asla takılmayın. Kişiselleştirmeyin,kendinize bir meşgale bulun. Bulmadıkça saçmalayacaksınız ama bu saçmala tripten değil, travmatik bir süreçten geçtiğiniz için.

daha onceki durumlarinizi bilmiyorum sizi etkileyen birseylermi yasadiniz acaba benzer durumlar bana 99 depreminden sonra olmustu aslinda gercek degil hicbirsey vs tarzi ve bircok sey sonra gecti zamanla
Arkadaşlarım içeceğime lsd koymuş.

Yok ya, klasik Fransız filmleri hep saçma, trajik ve absürt olur. Çok çok nadir oluyor başınıza bir şeyin gelmesi. O filmi unutun gitsin, zaten öyle sapık öğleleri vardı ki sırf insanları daha da derinden etkilesin diye, kızın ortada işemesi, kardeşlerin abinin kız kardeşine tecavüz etmesi, annenin çocuğu karanlığa kilitlemedi ve kilidi kaybetmesi, kadının hamile kadını tekmelemesi ve bıçaklaması. Bu asla olabilecek öğeler değil ama size diğer yanını değil bu öğelerle sizin normal algınızı tamamen değiştiriyor. Bu psikolojik bir taktik. Asla takılmayın. Kişiselleştirmeyin,kendinize bir meşgale bulun. Bulmadıkça saçmalayacaksınız ama bu saçmala tripten değil, travmatik bir süreçten geçtiğiniz için.
Siz iyi ki varsınız. Umutsuz anlarımda açıp özelden konuştuklarımızı okuyorum falan. Evet absürttü ama ürkütücü o yüzden mi bu kadar içselleştirdim yaşadıklarımı bilmiyorum. Gaspar noe kemiklerin sızlasın aslanım.

Siz iyi ki varsınız. Umutsuz anlarımda açıp özelden konuştuklarımızı okuyorum falan. Evet absürttü ama ürkütücü o yüzden mi bu kadar içselleştirdim yaşadıklarımı bilmiyorum. Gaspar noe kemiklerin sızlasın aslanım.
Siz de iyi ki varsınız. Üzülmeyin ama meşgul edin kendinizi. Arkadaşları ile dışarıda görüştüğünde erkekler tarafından içkisine içeceğine bir şeyler atılan, uyutulan kızlar var. Çok şükür akıllı, bilinçlisiniz ve kendinizi korumuşsunuz. Ceza yerine ödüllendirmeniz gerekir, ya ben bunları bile yaşadım ama kendimi korudum, atlattım demelisiniz, oturup aynı noktaya dönüp dönüp düşünmeyin. İnsanız sonuçta ve lütfen dil kursu vs gibi veya online yurtdışında bir sürü üniversite bedava sertifikalı kurslar yapıyor, katılın.

Onceki konunuzda belirttiyseniz de goremedim ama merak ediyorum bir arkadas arkadasina neden bunu yapar ki? Acaba neyi dusunerek verdi onu size? Egleneceginizi mi dusundu bir daha isteyip bagimli olmanizi mi istedi? Aklim almiyor.

Endise duygusu icin meditasyon oneririm. Bir de bu donemde efor ugrastiran seylere odaklanmak daha zor olacaktir, dizi ve oyunlarla vakit gecirebilirsiniz. Ozellikle oyunlar sariyor, telefona inen asamali herhangi bir oyun bile olabilir bu. Bir de bir donem ben de istemedigim seyleri dusunuyordum, soyle bir seye baslamistim; o dusunceler aklima geldigi an almanca ona kadar sayiyordum. Sonra 15 sonra 20 arttira arttira. Baska bir dil secmem de kafami tamamen sayiyi saymaya odaklamak icindi.

Çok fazla şeyle uğraşıyorum zaten. Yıllarca böyle mi kalacağım ben? Yıllarca böyle kalamam zaten. Birkaç adım sonrası delilik. Size dediğim filmi izlediniz mi?

Psikiyatrist bir tanı koydu mu acaba? Öncesinde anksiyete ya da panik atak tanın belirtilerin vs var mıydı? Birinci derecedeki akrabalarında bu rahatsızlık var mı? Çünkü lsd nin etkisi artık çıkmış olmalı vücudundan. Bana durumun biraz anksiyeteli geldi açıkçası. Ama ben ne olursa olsun bunun üstesinden geleceğini düşünüyorum. Çünkü yazdıklarına göre savaşçı ruhuna sahipsin :) kolay pes etmezsin. Öyle anladım. Lütfen bu süreçte elinden geldiğince aktif ol. Meditasyon ya da yoga yap mutlaka. Bedeninin dinlenmesİ evet önemli ama şu aşamada ruhunun dinlenmesi çok daha önemli. Ayna karşısında da olumlamalar yaparsan kendi kendine, mutlaka bir süre sonra çok daha iyi hissedersin. Ben bu günleri atlatacağım demek yerine, ‘ben her türlü zorluğun altından kalkabilecek kadar güçlü bir kadınım. Daha zor zamanlarım da oldu, onları da yendim, bunu da yeneceğim.’ Dersen kendine de olumlu güç vermiş olursun. Unutma, arzuladığın değişim içinde saklı. Bul ve gerçekleştir. ;)

Onceki konunuzda belirttiyseniz de goremedim ama merak ediyorum bir arkadas arkadasina neden bunu yapar ki? Acaba neyi dusunerek verdi onu size? Egleneceginizi mi dusundu bir daha isteyip bagimli olmanizi mi istedi? Aklim almiyor
Birlikte zaman geçirecektik eğleneceğimi düşünmüşler yanlarından ayrılınca da olanlar oldu.

Rutin oluşturun ve rutininize bir süre bağlı kalın.
Uykunuza ve beslenmenize dikkat edin.
Kafanızı karıştıracak şeylerden uzak durun.
Şu donemde karar almayın.
Ben olsam yapacaklarım bunlar olurdu :)

Bak aslinda kismen haklisin, ben de arada böyle düsünüyorum ama sonra cipsimi alip filmimi izlemeye devam ediyorum
söyle düsün olsa ne olacak
her düsüncen dogru olsa bile su an seni markete gidip alisveris yapmaktan, kösedeki hamburgeciye siparis vermekten alikoyan sey ne olacak( corona disinda)
yani aslinda hersey cok karmasik olsa da basit
günes doguyor, acikiyoruz falan filan
benim de komplo teorilerim coktur mesela, arada bir kendimi korkutup normal hayatin akisina kendimi koyveriyorum
eski konularini detayli okumadim ama inan bunu asabilirsin, inan

Psikiyatrik ilaçlar 3 ay sonra adamakıllı iş görmeye başlar.2. haftadan snra biraz da plasebo etkisiyle daha iyi hissedersiniz ama 3 ay sonra ful randıman alırsınız..Ama bir gün içip bir gün içmez ya da kafanıza göre bırakırsanız yoksunluk sendromu çekersiniz. Öyle oruç tutacam die bırakamazsınız yani. Lütfen düzenli kullanın..

Ve arkadaşlara katılıyorum. Kendinize meşgale bulmalısınız. Hepimiz korona sebebiyle evde kalmaktan depresifiz bir nevi.Öncelikle kesinlikle spor tavsiye ederim.Leslie falan yapabilirsiniz.Güzel bir ter atıp üstüne duşunu aldın mı değme insanın keyfine:)) Onun dışında da hobi sitelerini bi inceleyebilirsiniz.Misal ben evdeki eski sehpaları boyuyorum şu ara..Eliniz ne kadar çalışırsa beyniniz o kadar özgür kalır.Bol şans.

Geçecek değil mi? Her şey iyi olacak?
Bu soru bana çok tanıdık biliyor musun. Bak geçen sene tam bu zamanlarda Yeni girdiğim o mükemmel işin tuvaletinde yere commus telefonda arkadaşıma soruyordum bu soruyu. Gececek değil mi geçecek bir yandan nasıl ağlıyordum. Ve gectiiii :) ben de sana diyorum kuzumm geçecek, biraz zor olacak belki ama geçecek.

spirituellige yakinlasma amacli bircok insanlar bazi maddeleri kullaniyor. Kullandiktan sonra hayata bakis acilari degisiyor. normal yani delirmiyorsun.

bazilari rahatlama amacli ot iciyor mesela veya dingin olmak icin. ama bedende o tarz seylere uygun reseptörler zaten var ve bilimsel kanitlanmis. ve maddelere gerek duymaksizin zaten bazi duygu durumlari icinde olmaliyiz.
ki insan spirituellikle/dini dogru inanclar ile daha güzel yerlere gelebilir. o maddeler gecici. özenmeye de gerek yok. sende görüldügü gibi hayata bakis acisi hazir olmadigi halde degisebilir insanin.

herneyse sende degisen bakis acisi kaldi geriye.
bence red etme düsüncelerini ama dogru olarak da kabul etme. bir bilgi olarak dursun aklinin kösesinde.

hayatin sirlarini kim bilmis ki sen yanlis olasin...

belki kocaman kurgulanmis bir sistemin icindeyizdir cidden.. kim bilebilir.. daha ölüm ötesi nelerle karsilacagimizi dahi bilmiyoruz :)

Arkadaşlarım içeceğime lsd koymuş.
madde lsd miydi.kuzum o maddenin etkisi geçeli ohoooookendi etkisini bırak sonrasında vücutta bıraktığı etki bile asssla öyle uzun sürmez.sen sakın ilaçlarını aksatma oruç tutmaya kalkma onlar kafana göre değiştirebileceğin ilaçlar değil.ve çabucak etki de etmezler öyle ağrı kesici gibi.kendine muhakkak bir hobi bir de spor aktivitesi edin.psikolojik tedaviler sırasında çok iyi geliyo

Psikiyatri ilaçlarını düzenli almaniz lazım. Orucu, doktor ilaçlarınızı kestiği zaman tutabilirsiniz. Ruh sağlığı önemli

Psikiyatrik ilaçlar 3 ay sonra adamakıllı iş görmeye başlar.2. haftadan snra biraz da plasebo etkisiyle daha iyi hissedersiniz ama 3 ay sonra ful randıman alırsınız..Ama bir gün içip bir gün içmez ya da kafanıza göre bırakırsanız yoksunluk sendromu çekersiniz. Öyle oruç tutacam die bırakamazsınız yani. Lütfen düzenli kullanın..

Ve arkadaşlara katılıyorum. Kendinize meşgale bulmalısınız. Hepimiz korona sebebiyle evde kalmaktan depresifiz bir nevi.Öncelikle kesinlikle spor tavsiye ederim.Leslie falan yapabilirsiniz.Güzel bir ter atıp üstüne duşunu aldın mı değme insanın keyfine:)) Onun dışında da hobi sitelerini bi inceleyebilirsiniz.Misal ben evdeki eski sehpaları boyuyorum şu ara..Eliniz ne kadar çalışırsa beyniniz o kadar özgür kalır.Bol şans.
Leslieee candirr yaaa ben de yapıyorum simdii 3 haftadır evde olunca vücudun harekete ihtiyacı oluyor tabii :) Leslie candirr A anon bir mile ile basla derim :)

Kafani baska seylerle mesgul etmeni oneririm okuyorsan egitime, sinava odaklan... ve kitap okumanin unutturmayacagi sey yok bol bol oku. Bu dunyada bizi bizden baskasi dusunmez agir seyler yasadin biliyorum ama toparlanmalisin.Aklindan delilikle ilgili butun kelimeleri, dusunceleri cikar ve sadece kendini gelistirmeyi dusun. Insallah tez vakitte burda mutlu oldugun konulari okudugumuz gunler gelir kendine iyi bak 🤗

Aklıma spor geldi. Spor yapıyor musun? Yorucu sporlar ama şöyle terini iyice çıkaracak. Evde bile yapabilirsin bunları. Rahatlatır baya . Zaten spor mutluluk hormonu da salgılıyormuş yarım saatten sonra. Hem fiziksel olarak çok yorulacağın için zihinsel olarak fazla düşünmezsin.
misal ben çok sıkıntı hissettiğimde ruhumda canım sıkkın olduğunda evde de olsam başlarım odayı bir aşşa bir yukarı yürümeye ve rahatlamaya başlarım.

Şimdi de her şeyin bir kurgu olduğuna inanıyorum. Tüm bu insanlar, tüm bu teknolojiler, tüm bu Allah’ın cezası şeyler beynimde kurguladığım şeyler.

Her şey benim delirmem için kurguladığım şeyler.

Ben napacağım? Nereye gideceğim? Nasıl iyi olacağım?

Teknojileri vs senin beynin kurgulamamistir elbet.
Ama baska beyinler düsündü ve gercege dönüstürdü sonucta degil mi?
insan ne düsünürse onu yapar veya ortaya cikma ihtimali fazladir.
Dünyada hicbirsey yoktur ki daha önce düsünülmemis. Hepsi birilerinin aklindan cikiyor sonucta.

Bakis acinin degisiminden dolayi da kisisellestirdigini düsünüyorum. Delirme konusunda, korkutugun icin öyle bir sonuca variyorsun.
Merak etme kimse seni delirtmeye veya kendini delirtmeye vs calisan yok. Fazla gelmis hersey sana sadece.

Düsündügün aklindan gecenlere cok yorum katmamaya calis.
Birak gelsin gitsin düsünceler tutunma onlara.

Aklıma spor geldi. Spor yapıyor musun? Yorucu sporlar ama şöyle terini iyice çıkaracak. Evde bile yapabilirsin bunları. Rahatlatır baya . Zaten spor mutluluk hormonu da salgılıyormuş yarım saatten sonra. Hem fiziksel olarak çok yorulacağın için zihinsel olarak fazla düşünmezsin.
misal ben çok sıkıntı hissettiğimde ruhumda canım sıkkın olduğunda evde de olsam başlarım odayı bir aşşa bir yukarı yürümeye ve rahatlamaya başlarım.
Pilatese başladım. Düzenli yapacak istikrar bulamıyorum kendimde.

Teknojileri vs senin beynin kurgulamamistir elbet.
Ama baska beyinler düsündü ve gercege dönüstürdü sonucta degil mi?
insan ne düsünürse onu yapar veya ortaya cikma ihtimali fazladir.
Dünyada hicbirsey yoktur ki daha önce düsünülmemis. Hepsi birilerinin aklindan cikiyor sonucta.

Bakis acinin degisiminden dolayi da kisisellestirdigini düsünüyorum. Delirme konusunda, korkutugun icin öyle bir sonuca variyorsun.
Merak etme kimse seni delirtmeye veya kendini delirtmeye vs calisan yok. Fazla gelmis hersey sana sadece.

Düsündügün aklindan gecenlere cok yorum katmamaya calis.
Birak gelsin gitsin düsünceler tutunma onlara.
Anahtar kelime fazlalık. Yaşadıklarım fazla geldi sanırım evet. Bunu nasıl azımsayacağım?

Back
X