Merhaba sevgili aysen, umarım en kısa zamanda bebişine kavulursun. kürlerin faydasına ben de çok inanıyorum. biz de nedensiz infertilite var. yaklaşık 5 senedir bebek istiyoruz ama malesef şimdiye kadar sonuçlarımız hep başarısız oldu. 2 kere aşılama, 1 kere
tüp bebek denedik. tğp bebek merkezinde eşim spermiyogram yaptırdı, değerlerinin alt sınırda olduğu, bebek olmamasına neden olmadığı söyşlendi. benim eşim doktor olduğu için alternatif çazümler konusunda önceleri hep önyargılı davrandı. keçiboynuzu suyunu hiç içiremedim. polen, arısütü, bal karışımı verdim, aktarda bir sürü bitkinin karışımından oluşan bir macun yaptırdım bir türlü kullandıramadım. sonra vitaminleri araştırmaya başladım,en azından yutulduğu için baskı yoluyla içiririm diye düiündüm. allaha şükür vitaminlere ses çıkarmıyor.
arkadaşlar, e vitamini, çinko, selenyum, ginseng, folik asit vitaminleri ve L-arginin adına aminoasit sperm sayısı ve hareketliliğini arttırmada çok etkiliymiş.benim gibi eşi kürleri kullanmayı reddeden arkadaşlarım varsa vitamin vermeyi deneyebilirler. ben bir de bu vitaminlerle birlikte klomen ilaç veriyorum. jinekologum klomenin erkeklerde de kullanıldığını söyledi, araştırdım gerçekten aşlerinde faydasını görenler var. bunun yanında havuç suyu da gerçekten çok etkili. tavşanlarrın ne kadar çabuk ve çok ürediklerini hepimiz biliriz:) bildiğimiz bütün yolları deneyeceğiz napalım...
arkadaşlar bir de eşlerimize odaklanıp kendiimizi de ihmal etmeyelim. bizlerin yumurta gelişimi ve kalitesi de beslenme, aldığımız vitaminlerle çok bağlantılı.
allahım hepimize en kısa zamanda sağlılı bebişler nasip etsin. bazen çok ümitsizliğe kapılıyorum, içimden isyan edesim geliyor!Ama mücadeleyi kesinlikle bırakmıyorujm.
hepinizi öpüyorum....