Kurs hocamdan rahatsız oluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence insan birinin kendine ne niyetle baktığını az çok anlar
Sınıf kalabalık ise onun başınızda duramayacağı bir yerde oturun
Mesela en arka ya da duvar kenarı falan ve asla göz teması kurmayın
Dialoga da girmeyin ders konusu dışında
Yalnız da kalmayın sınıfta falan
Yine de rahatsız edici gelirse kursu değiştirin annenize de açıkça bu şüphenizi anlatın

Ya bence insan hisseder bunu.
Ben şu an benzeri bir durum yaşıyorum, benim karşı hislerim var gerçi ama senin durumun da başıma geldi o yüzden anlıyorum çok iyi.
Eğer terslemezsen işler açılmaya, sarkmaya kadar gidiyor.
Hatta terslesen bile sökmüyor bazılarına...
:olamaz:

Haklısınız. Siz
ne dıyebılır ? tersleyemez cunku rahatsız edecek sekılde bakan o . aksıne cekınmesı lazım. sız kızdıgınızda guluyorsa orda bır yanlıs var demektır.
ınsanlar boyle seyı hısseder. bakıslarından rahatsız oluyorum dıyorsanız vardır kesın ama urkek ceylan gıbı davranırsanız daha cok kendınıze cekersınız. tersleyemez cekınmeyın. adam gıbı dogru duzgun hareket etsın hocaysa hocalıgını bılsın oda ozaman.

umarım bu durumu cozebılırsınız. kımseye guven olmaz

Cidden cesaret verdiniz teşekkür ederim. Ezik gibi korkacağıma direkt söylemeliyim bence de.

Bence insan birinin kendine ne niyetle baktığını az çok anlar
Sınıf kalabalık ise onun başınızda duramayacağı bir yerde oturun
Mesela en arka ya da duvar kenarı falan ve asla göz teması kurmayın
Dialoga da girmeyin ders konusu dışında
Yalnız da kalmayın sınıfta falan
Yine de rahatsız edici gelirse kursu değiştirin annenize de açıkça bu şüphenizi anlatın

Geçen hafta öyle yaptım arkada duvar kenarında oturuyordum. Test çözerken birden üstüme eğildi. Ki kimsenin ne yaptığına bakmazken o şekilde bana yaptı. Ben de belli ettim hatta geri çekilir misiniz rahatsız oluyorum dikkatim dagiliyor dedim.

Haklısınız. Siz

Cidden cesaret verdiniz teşekkür ederim. Ezik gibi korkacağıma direkt söylemeliyim bence de.
acık soyleyeyım
benım basıma geldı
once yanlıs anlıyorumdır dedım
sonra cekındım
uzak durdum ama adam bundan cesaret aldı tacız ettı benı
yanı ben aman yanlıs bırsey yapmayayım belkı kaza olmustur oyle denk gelmıstır yanlıs anlamısımdır derken adam meger fırsat kolluyormus o zamanı kendınce degerlendırdı.
ınanın sımdıkı aklım olsa tepkım o anda cok sert olurdu. oyuzden dedım cekınmeyın dıye . hıc bırsey dıyemez de yapamaz da.

acık soyleyeyım
benım basıma geldı
once yanlıs anlıyorumdır dedım
sonra cekındım
uzak durdum ama adam bundan cesaret aldı tacız ettı benı
yanı ben aman yanlıs bırsey yapmayayım belkı kaza olmustur oyle denk gelmıstır yanlıs anlamısımdır derken adam meger fırsat kolluyormus o zamanı kendınce degerlendırdı.
ınanın sımdıkı aklım olsa tepkım o anda cok sert olurdu. oyuzden dedım cekınmeyın dıye . hıc bırsey dıyemez de yapamaz da.

Aynen ben de sizin gibi düşünüyordum. Adamın günahını alıyorum falan diye. Ama bu kadarı da olmaz dedirtiyor bazen.

Geçen hafta öyle yaptım arkada duvar kenarında oturuyordum. Test çözerken birden üstüme eğildi. Ki kimsenin ne yaptığına bakmazken o şekilde bana yaptı. Ben de belli ettim hatta geri çekilir misiniz rahatsız oluyorum dikkatim dagiliyor dedim.
Ben lisedeyken aynilarini matematik ogretmenimiz kiz arkadasima yapiyordu. Gerci kiz arkadasim hocadan hosaniyordu, hoca da bunu farkedince davranislarini arttirdi.

Ben lisedeyken aynilarini matematik ogretmenimiz kiz arkadasima yapiyordu. Gerci kiz arkadasim hocadan hosaniyordu, hoca da bunu farkedince davranislarini arttirdi.

Çok ilginç. Bir öğretmenin bunu farkettigi an uzaklaşması gerekiyordu aslında. Bazi insanların cidden bu mesleği yapmaması gerekiyor.

Bir öğretmen için öğrencinin çekilin rahatsız oluyorum demesi çok kötü bir durum eğer kötü niyeti yoksa cidden tepki verirdi diye düşünüyorum sadece gülmesi garip.. eşinin tanıdığı bir öğrenci olduğunuz için size fazla ilgi göstermeye çalışıyor diye düşündüm ama tepkileri garip.. rahatsız iseniz ayrılmaniz iyi olur böyle dersten hayır gelmez zaten..

Erkeklerin davranışlarında iyi niyet aramayı bırakalı uzun zaman oldu.
Kadın hissettiyse vardır bir şey diyorum.
Kötü niyetli erkekler zaten başkasına anlatıldığında "ne var bunda" dedirtecek şekilde sinsilikle yazarlar.
Siz "aman ben yanlış anlıyorumdur" dedikçe de dozu artırırlar.
O yüzden hiç pısmayın çok sert tersleyin.
Ürktüğünüzü belli etmeyin.

Bir öğretmen olarak, sınıfta dersle en çok ilgili öğrencilerle daha çok gözgöze gelirim ancak hepsine mesafem eşittir.

Bununla birlikte kimseye güvenmemek lazim bu devirde. Seni bir konu rahatsız ediyorsa, lütfen o durumdan kaçma ve mücadele edip galip gel. Bunu kişisel gelişimin için bir tavsiye olarak gör.

Eğer sana karşı aykırı bir düşüncesi varsa, bunu anlar ve önlemini buna gore alir kendini çok net ve kararlı bir şekilde koruyabilirsin. Buna hocanı terslemek, son raddede şikayet etmek de dahil.

Eğer kendini koruyamiyorsan da ailene bu durumu açık açık söyle onlar gerekli önlemi alsınlar.

Yine de inşallah yanlış anliyorsundur.

Üniversitede bir hocam derste bakardı ve ben çekinirdim göz teması kuramazdım. Hiç yanlış bi düşünce olmadı kafamda çünkü aynı zamanda proje hocamdı ve odasına tek gittiğimde lütfen kapıyı kapatma derdi. Bilirdim ben ince düşünceli bir hoca olduğunu. Projemde çok yardımcı oldu dışarıda yaptıramayacağım şeyleri kendi yönlendirerek yaptırdı. Ben bi kardeşimizi gönderiyorum lütfen ilgilenin diyerek.
Kişiliğini bildiğim için hiç başka mana çıkarmadım. Aksine ilgi ile dinlediğim için göz teması kurduğunu düşünüyorum.
Hocalar atak ve zeki öğrenciler ile göz teması daha cok kurarlar fikrimce. Ama sizin hocanızın niyeti iyi de olmayabilir.
Kötü niyetli olduğunu düşünüyor iseniz sizde sert bakışlar atın,terbiyesizlik değil ama üslubunun değiştirin.

Basinda dikilmeye basladiginda birkac kez offla puffla anlasin.

Sorarsa..basimda durmaniz beni rahatsiz ediyor..de

Kesinlikle goz temasi kurma
Onum dersinde suratsiz bir ifade takin ama dersi de dinle..
Dersinden geri kalma

Zaten soylemissin
Hareketlerinle de iyice belli edersen kendine ceki duzen verir diye dusunuyorum

Merhaba,

Daha bir senen varsa değiştir bence kursunu. Hislerimize inanarak yaşamamız gerektiğine inanıyorum. Neden başka bir hocadan değil de bu hocadan rahatsız oldunuz? Demek ki bir şey var sizi huzursuz eden. Üniversiteye hazırlık süreci zaten stresli bir süreç. Bir de üstüne huzursuzluk eklemeyin bence. Diğer öğretmeniniz de üzülürse üzülsün. Başkaları 3 gün üzülecek diye kendi geleceğinizden fedakarlık yapmayın.

Son sınıf değilim 1 senem var ama şimdiden başlanıyor hazırlığa.

Bizim patronda öyle insanın gözüne gözüne konuşur ilk zamanlar rahatsız oluyordum bende sonra baktım adam herkesle aynı alıştım belki sizin hocada öyledir diyeceğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X