Kursa kaydoldum ama olumsuz dönüşler alıyorum

darkbiw

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2025
69
31
3
26
Belediyenin kursları olan muhasebe kursuna yazıldım. Dört ay sürüyormuş, sertifika alınca iş hayatında bu belgelerin hiç önemi yok deniyor öyle mi ? Bi meslek edinmeye çalışıyorum ama yaşadığım şehir de kadınların yüzüne bile bakmıyorlar. Açıktan üniversiteye de yazılmak istiyorum. Henüz yaşım 26 o yüzden özel sektör de çalışsam yaşım geçmiş diye beni işe almıcaklar. Muhasebe de iş bulabilir miyim bilmiyorum, geleceğe dair planım yok sadece mesleğim olsun o kadar.

Sertifika sizi meslek sahibi yapmaz. Bunun için diplomaya ihtiyacınız var. Muhasebecilik istiyorsanız açıktan okuyabilirsiniz.

Sertifika sizi meslek sahibi yapmaz. Bunun için diplomaya ihtiyacınız var. Muhasebecilik istiyorsanız açıktan okuyabilirsiniz.
E o zaman ne öğreniyim bilmiyorum. Benden de çok var onunda farkındayım ama geçen bi ilan dönüş yaptı güya 8-3 part time, çay temizliğe bakılacak sekreter arıyorlar yüksek ihtimalle 8-6 çalışıyorlar ve üçten sonra da kimse gelmiyor, ücret 15 bin yol sigorta yok, resmen kölelik ilanı. Gencim ve bir sürü işe girdim kimisinde bekarım evlenip çıkarım diye gönderildim,işe düzenli geldiğim halde bile çıkarıldım. Muhasebe bürosunda işe girdim ama patronun yardımcısı beni çaya çorbaya çağırıyordu gitmiyordum reddediyordum sonra patrona söyledim diye bana işide öğretmedi sorsan gençler iş beğenmiyor. Bende napıcağımı şaşırdım.

Meslek edinmek istiyorsanız en azından 2 yıllık bi bölüm okuyun. Belediye kursları işe yaramaz tabiki elinizde diploma olması gerek
Diploma olunca da iş hazır oluyor mu anlamadım yani. Bir sürü üniversite mezunu arkadaşım a101 de . Okumak boş demiyorum ama bende bi çıkış yolu arıyorum kafayı yemek üzereyim. 20 li yaşlarımı hiç böyle hayal etmiyordum

Üzmek istemem ama sertifikayla iş olsaydı herkes sertifika alır geçerdi millet eşek değil senelerce okuyor o sertifika size iki prg kullandırır getir götür yaptırır o yeteneği de zaten herhangi bir muhasebecinin yanında sekreter de olsanız kazanırsınız boşuna kendinizi yormayın

Kuzum artık muhasebe öyle iş bulmaya yarayan bir şey değil. Yine öğren ama para kazanmak istiyorsan yazılım veya yapay zeka ile içerik üretmeye yönelik kursları tercih et. Yaşın çok genç daha hiçbir kazanım elde edemeyecegin işlerle zamanını heba etme.

Ayrıca daha mesleğe yönelik bir şey istiyorsanız yine halk eğitimin protez tırnak, kuaförlük vs eğitimleri de oluyor. Servis hostesliği oluyor mesela.
Gitmicem kursa falan hevesim kaçtı. Hayallerle gerçekler örtüşmüyor gene. Teşekkür ederim.

Diploma olunca iş hazır olmuyor ama en azından bir titriniz oluyor mali müşavir mesela onu diploma kazandırıyor size zibil gibi işsizin olduğu değil de daha az bilinen bi iki yıllık okuyup geçin o beğenmediğiniz A101 ler bile artık lise mezunu almıyor hiç olmazsa bi bankacılık sigortacılık okuyun en azından sigorta şirketine girersiniz prim üstüne zaten her türlü kazanırsınız

Onunla alakalı işleri nasıl bulurum bilmiyorum. Gidiyim de işi nasıl bulcam. Kursa gitmicem. Annem gile de kontenjan kalmadı derim

Peki teşekkürler

ön muhasebe falan işi bulabilirsiniz.
muhasebe büroları değilde şirketlerin ön muhasebe bölümlerine başvurursunuz.
Cuma günü ön muhasebe ilanı açtık lisans mezunu şartıyla. Oraya da almazlar o işi yapmaya hazır üniversite mezunları dururken. Çok küçük bir işletmeye tanıdık vasıtasıyla falan alırlar ancak.

İş hazır olmuyor ama 100 kişi diplomalı beklerken belediye sertikasına mı kalacak işveren. Staj vs olan bölümlerde en azından staj yaptığın yerlerde kalma imkanı olabiliyor, çalışma geçmişi oluyor. Yani tabiki diploma her zaman artıdır. Bu devirde tırmalamadanda olmuyor, elini sallasan mezun zaten tembel tembel okul bitirip sonra neden işsiz kaldım diye ağlamanın anlamı yok. Millet nerelerde yüksek lisans yapıyor referans için stajlarda deli gibi asılıyor, çevre yapıyor.
Elini sallayanın girdiği binlerce mezunu olan bölümler daha fazla emek vermek zorunda malesef

Niye kadınların yüzüne bile bakmasınlar ki?.hangi şehirmiş o?.

Yok kuşum hiç ailene yalan söyleme. Neyse onu açık açık soyle. İşi şöyle bulursun, kursa başladıktan sonra hem hocan yardımcı olur hem de bu tür içerik üretenlerle yolun illa kesişir. Akıllı bi kızsın belli, internetten bile iş bulursun.

Yok ya kızarlar şimdi. Zaten benden bi halt olmadı. Sorsan azimli değilsin derler ama annem babam ayrı lise bittikten sonra eve destek olmam gerekti ve çalışmaya başladım. Bende daha iyi bi işte çalışmak istiyorum. Yeri geldi demirleri kaldırıp kaldırıp attım iş beğenmeyip seçmedim.
Evet haklısınız. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…