Kursa kaydoldum ama olumsuz dönüşler alıyorum

yaşadığım yerde kadınların yüzüne bile bakmıyorlar deyince küçük bir şehir diye düşündüm. öyle kurumsal yerler değilde küçük işletmelerde bulabilir bence. en kötü kasaya falan bakabileceği basit bir yer bulur.

Umarım bulur da çok bi ihtimal dahilinde de değil sanki.

Gitmicem kursa falan hevesim kaçtı. Hayallerle gerçekler örtüşmüyor gene. Teşekkür ederim.
Zanaat diye tanımlayabileceğim bir meslek kursuna gidebilirsiniz.

Mesela bizim burada protez tırnak kursları açılıyor. Onu bitirip bir kuaförde veya güzellik merkezinde çalışabilirsiniz.
Aşçı yardımcılığı, yaş pasta veya pasta çırağı kurslar var. Önceden biraz araştırıp böyle bir iş sahası varsa restorana, otele, pastaneye, fırına vs girebilirsiniz.
Saç bakımı ve yapımı, fön çekimi kursları var. Kuaförde çalışabilirsiniz.
Temel makyaj kursları var. Yine bir kuaförde veya güzellik merkezinde çalışabilirsiniz.

Yani direkt bir meslek/iş öğreten kurslara gidip bitirince ilgili yerlere girebilirsiniz.

Bulunduğunuz yerdeki halk eğitim kurslarını araştırın. Armut piş ağzıma düş olmuyor maalesef, sizin de biraz araştırmanız lazım.

Umarım bulur da çok bi ihtimal dahilinde de değil sanki.
Kayseri'de yaşıyorum ama işvereni aşırı pinti aşırı yobaz bakın size anlatamam. Bekarım diye işten attılar. Neymiş evlenip işi bırakırım diye. Ne alaka ya ne alaka. Evlenince de çocuk olunca çıkıyolar gene aynı şey.

Araştırmadığımı kim söylüyor? Kaç gündür bir sürü meslek dalına bakıyorum. Muhasebeden ekmek çıkmazsa başka hangisine gitsem diye. Protez tırnak kuaför o tarz ben istemiyorum açıkcası. Bi kuaför salonu açmadan olmuyor bence protez tırnak herkes yapıyor bide ona çevre de lazım benim iki üç arkadaşımdan başka yok tanıdıgım. Tamam yaratalım imkan da kendi potansiyelimiz kadar oluyor işte.

Bak hayatım bugüne kadar ne öğrendin dersen, kendin için bulduğun acıklı hikayeler, gelecekte kimsenin umrunda olmayacak.Şu an yapabileceğin çok şey var ama tercih senin. Hiçbir şey yapamam diyorsan otur dantel öğren, çanta manta kıyafet falan ör internetten sat.

Tamam teşekkür ederim.

evlenince ya da çocuk olunca tazminat hakkı doğduğu için bazı çalışanlar bunu suistimal ediyor, bazı işverenler de bundan kaçınmak için tercihler yapıyor.

Kayseri'de şu an çocuk bakım elemanı ve okul öncesi çocuk gelişimi ve eğitimi açılmış. Kreşlerle anaokullarıyla konuşup bu şekilde bir alım olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

evlenince ya da çocuk olunca tazminat hakkı doğduğu için bazı çalışanlar bunu suistimal ediyor, bazı işverenler de bundan kaçınmak için tercihler yapıyor.

Kayseri'de şu an çocuk bakım elemanı ve okul öncesi çocuk gelişimi ve eğitimi açılmış. Kreşlerle anaokullarıyla konuşup bu şekilde bir alım olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Onlardada üniversite şartı var diye biliyorum. Gördüm birkaç yuva ilanı.

Aaaa kusura bakmayın ama Kayseri de nasıl iş bulamazsınız. İlk "yaşadığım yerde kadınların yüzüne bakmıyorlar" dediğiniz için geri kalmış küçük bir şehirde yaşadığınızı düşündüm.
Kayseri de kadınlar çok fazla iş hayatının içinde aktifler neredeyse her kadının kendine ait aracı vardır. Kurs merkezleri ve kaymek kurumları çok yaygın. Çocuk kreşleri vs. Burada çocukları anneanne ve babaanneler büyütür. Bu sebeple koloni gibi yaşarlar çevrenizi bilmiyorum ama çok şaşırdım açıkçası.

Torpil torpille yarışıyor desek doğru. Gencim ama kimse değerlendirmek istemiyor. İşkurun iş göruşmesine gidiyorum benden form bile almadılar. Bayan eleman alımı yok diyip yollandım hep. Aktif olarak ilanları da takip ediyorum işkurun. Ama hep erkek yazıyor. Benim çevremde altında araba gezen sayılı kadınlar var valla. Yerlilerinden bahsediyorsak evet jeeplerle

Evet burada yerli kavramı çok meşhur. Ama yerli kesimden bahsetmiyorum.
Umarım gönlünüze göre bir iş bulabilirsiniz.

Çalışmak başka meslek sahibi olmak başka. Siz meslek sahibi olmak istiyorum demiştiniz. Sizin yerinizde olsam büro yönetimi, veri hazırlama, muhasebe gibi bölümleri değerlendiririm.

Çalışmak başka meslek sahibi olmak başka. Siz meslek sahibi olmak istiyorum demiştiniz. Sizin yerinizde olsam büro yönetimi, veri hazırlama, muhasebe gibi bölümleri değerlendiririm.
Sertifika alınca da suratıma bakmazlarmış yorumlara baksanıza ve haklılar kızamıyorum ne diyim. Gitmicem ben.

Sertifika alınca da suratıma bakmazlarmış yorumlara baksanıza ve haklılar kızamıyorum ne diyim. Gitmicem ben.
Suratına bakmazlar lafı hoş değil ancak gerçekçi olmamız lazım.
Sertifika ne zaman işe yarar?
Mühendissinizdir, mesleğiniz budur, alanınızla alakalı bilirkişilik sertifikası alırsınız ve bu sizin işinize yarar. İşletme mezunusunuzdur, yapay zeka destekli muhasebe sertifikası alırsınız sizi daha seçilebilir kılar.
Sertifikanın şu durumda çok etkisi olmaz ama gitmemezlik etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…