Bende attım valla kullanamam öyle ama herseyde dolaba sığmıyor bu sefer yemek koymaya yer bulamıyorum acayip tiksindimBalkonunuz batı ya da güney cepheliyse yani gün içinde güneş ışığı çok fazla alıyorsa boceklenme çok kisa sürede oluşuyor. Böceklenen ürünü böcekten ayıklayıp kullanan varmış ama ben boceklenenleri direkt attim çöpe.
Benim de mutfağın güney cepheli hem Cok güneş alıyor hem de çok ısınıyor. Bu sebeple mesela tatile giderken her şeyi buzdolabina koydum.
Tavsiyem o dolabi kiler şeklinde kullanmamaniz . Çünkü sıcak ve güneşli ortamsa böceklenir yani. Oraya konserve filan koyarsanız daha güzel kullanirsiniz
Tuz koyun yada defne yaprağı koyun gelmez diyorlar ama yine geliyo bence en kesin çözümü az az alın buzdolabında muhafaza edin bitince yine alın . Kilo kilo alıp dolapta bekletmek mantıklı gelmiyor artıkHanımlar merhaba
Evimin balkonu camlı ve kuru gıda için dolap yaptırdım ama gelin görün ki bu sene neredeyse tüm dolabı çöpe atmak zorunda kaldım açtığım paketleri cam kavanozlara koyup sıkıca kapatıyorum buna rağmen hem şişelerdeki hemde daha hiç açılmamış paketlerim bile küçük böcek ve canlı kurt olmuş hatta kelebe dönüştü Yemek yapmak için elimi attığım böcek Olmuş dünyanın pirinci bulguru mercimeği hatta düğüsü ziyan oldu bu neyden olur yada nasıl kurtulunur???
Ben defne yaprağı kullanıyorum her yerde ya .Hanımlar merhaba
Evimin balkonu camlı ve kuru gıda için dolap yaptırdım ama gelin görün ki bu sene neredeyse tüm dolabı çöpe atmak zorunda kaldım açtığım paketleri cam kavanozlara koyup sıkıca kapatıyorum buna rağmen hem şişelerdeki hemde daha hiç açılmamış paketlerim bile küçük böcek ve canlı kurt olmuş hatta kelebe dönüştü Yemek yapmak için elimi attığım böcek Olmuş dünyanın pirinci bulguru mercimeği hatta düğüsü ziyan oldu bu neyden olur yada nasıl kurtulunur???
Ben makarnayı bile buzlukta saklıyorumHanımlar merhaba
Ben makarnayı bile buzlukta saklıyorumasıl buzlukta olması gerekenler de hep derin dondurucuda, o kadar tiksiniyorum kurtlardan. Mezarda Allah yardımcım olsun bu duruma sinir olanlar kavanoza defne yaprağı koyarsan kurt olmaz dolapta saklamak zorunda kalmazsın demişlerdi ama denemedim o riske giremedim siz bir deneyin isterseniz.
DEFNE YAPRAĞI
Defne yaprağı hoş kokusu ve yiyeceklere verdiği aroması ile harika bir bitkidir fakat bakliyat böcekleri için bu söz konusu bile değildir. Defne yaprağının kokusundan hiç hoşlanmayan bakliyat böcekleri defne yaprağının bulunduğu ortamda oluşmazlar.
KÜP ŞEKER
Bakliyat böceklerinden kurtulmak için küp şeker de oldukça etkili bir çözümdür. Defne yaprağını bulgur, pirinç ve mercimek gibi bakliyatların içine koyduğunuz da yiyeceklerin kokusunda değişim olmaz ancak çay ve kahve gibi içeceklerin aromasında bazı değişikliklere neden olur. Bu nedenle çay ve kahve kavanozlarınızın içine 2-3 adet küp şeker koyarak bakliyat böceklerinin oluşumunu engelleyebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?