• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurt sorunsalı

Ruhudeli

Kadrolu Deli
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2016
1.486
1.175
133
Hanımlar merhaba
Evimin balkonu camlı ve kuru gıda için dolap yaptırdım ama gelin görün ki bu sene neredeyse tüm dolabı çöpe atmak zorunda kaldım açtığım paketleri cam kavanozlara koyup sıkıca kapatıyorum buna rağmen hem şişelerdeki hemde daha hiç açılmamış paketlerim bile küçük böcek ve canlı kurt olmuş hatta kelebe dönüştü Yemek yapmak için elimi attığım böcek Olmuş dünyanın pirinci bulguru mercimeği hatta düğüsü ziyan oldu bu neyden olur yada nasıl kurtulunur???

Balkonunuz batı ya da güney cepheliyse yani gün içinde güneş ışığı çok fazla alıyorsa boceklenme çok kisa sürede oluşuyor. Böceklenen ürünü böcekten ayıklayıp kullanan varmış ama ben boceklenenleri direkt attim çöpe.

Benim de mutfağın güney cepheli hem Cok güneş alıyor hem de çok ısınıyor. Bu sebeple mesela tatile giderken her şeyi buzdolabina koydum.

Tavsiyem o dolabi kiler şeklinde kullanmamaniz . Çünkü sıcak ve güneşli ortamsa böceklenir yani. Oraya konserve filan koyarsanız daha güzel kullanirsiniz

Balkonunuz batı ya da güney cepheliyse yani gün içinde güneş ışığı çok fazla alıyorsa boceklenme çok kisa sürede oluşuyor. Böceklenen ürünü böcekten ayıklayıp kullanan varmış ama ben boceklenenleri direkt attim çöpe.

Benim de mutfağın güney cepheli hem Cok güneş alıyor hem de çok ısınıyor. Bu sebeple mesela tatile giderken her şeyi buzdolabina koydum.

Tavsiyem o dolabi kiler şeklinde kullanmamaniz . Çünkü sıcak ve güneşli ortamsa böceklenir yani. Oraya konserve filan koyarsanız daha güzel kullanirsiniz
Bende attım valla kullanamam öyle ama herseyde dolaba sığmıyor bu sefer yemek koymaya yer bulamıyorum acayip tiksindim

Balkon, bir de uzun güneş alıyorsa, çok yanlış seçim olmuş. Tamamen güneşten izole, karanlık bir ortam olmalı. Eskilerin ne güzel evlerin altı kilermiş, bizim öyle bir şansımız da pek yok; buzdolabı en iyi seçenek.

Tüm kuru bakliyatlarınızı cam kavanoza koyun ancak en önemlisi sakınnn kapaklarını kapatmayın,nohut mercimek arpa şehriyre pirinç vs.vs asla poşette olmayacak cam kavanozda ağızları açık olacak.Benim evimde güneşli ve çok sıcak tek yöntemim bu her şeyi buzdolabına koyamayacağımız için bu yöntemi kullanıyorum

Hanımlar merhaba
Evimin balkonu camlı ve kuru gıda için dolap yaptırdım ama gelin görün ki bu sene neredeyse tüm dolabı çöpe atmak zorunda kaldım açtığım paketleri cam kavanozlara koyup sıkıca kapatıyorum buna rağmen hem şişelerdeki hemde daha hiç açılmamış paketlerim bile küçük böcek ve canlı kurt olmuş hatta kelebe dönüştü Yemek yapmak için elimi attığım böcek Olmuş dünyanın pirinci bulguru mercimeği hatta düğüsü ziyan oldu bu neyden olur yada nasıl kurtulunur???
Tuz koyun yada defne yaprağı koyun gelmez diyorlar ama yine geliyo bence en kesin çözümü az az alın buzdolabında muhafaza edin bitince yine alın . Kilo kilo alıp dolapta bekletmek mantıklı gelmiyor artık

Cogu sey buzdolabinda, bir sekilde sigiyorum
Balkonda hele yazin bir parca birsey birakamam nemli bir sehirse cok normal
Bakliyatlari 1 kg aliyorum az az alabilirsiniz

Kavanozlara tuz koyun serin yerde muhafaza edin sorun olmaz o zmn

Çözümü yok malesef, bez torba, cam kavanoz vs. Ben buzdolabında sebzeliğin bir gözünü bakliyat için ayırdım. Az az alıyorum, stok yapamıyorum ama ancak böyle böceklenmenin önüne geçtim

Hanımlar merhaba
Ben defne yaprağı kullanıyorum her yerde ya .
Tavsiye ederim

Eski evim kuzey cephe soğuk bir evdi ve mutfaktaki çok amaçlı dolap dediğimiz dolapta muhafaza ediyordum, tıpkı dediğiniz gibi kurtlanma, böceklenme 🤢 bir türlü kurtulamadım tuz da dökmeme rağmen saklama kaplarına..
Sonra açık balkonuma raf yaptık, onlara kaldırdık ve sorunum gitti tamamiyle (tabi cepheden dolayı güneş az alıyordu)
Ben sıcaktan veya soğuktan olduğunu düşünmüyorum hava almaması neden oluyor..
Kapakları açık bırakmak bir çözüm olabilir bence de..
Şimdiki evimin kileri var ve bir sorunum yok şimdilik aynı dolap için..

Dolapta defne yaprağıda var tuzda koydum şişelerin içine ama yine oldu

Hanımlar merhaba
Ben makarnayı bile buzlukta saklıyorum 🤣 asıl buzlukta olması gerekenler de hep derin dondurucuda, o kadar tiksiniyorum kurtlardan. Mezarda Allah yardımcım olsun 😁 bu duruma sinir olanlar kavanoza defne yaprağı koyarsan kurt olmaz dolapta saklamak zorunda kalmazsın demişlerdi ama denemedim o riske giremedim siz bir deneyin isterseniz.

DEFNE YAPRAĞI

Defne yaprağı hoş kokusu ve yiyeceklere verdiği aroması ile harika bir bitkidir fakat bakliyat böcekleri için bu söz konusu bile değildir. Defne yaprağının kokusundan hiç hoşlanmayan bakliyat böcekleri defne yaprağının bulunduğu ortamda oluşmazlar.
KÜP ŞEKER

Bakliyat böceklerinden kurtulmak için küp şeker de oldukça etkili bir çözümdür. Defne yaprağını bulgur, pirinç ve mercimek gibi bakliyatların içine koyduğunuz da yiyeceklerin kokusunda değişim olmaz ancak çay ve kahve gibi içeceklerin aromasında bazı değişikliklere neden olur. Bu nedenle çay ve kahve kavanozlarınızın içine 2-3 adet küp şeker koyarak bakliyat böceklerinin oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Ben makarnayı bile buzlukta saklıyorum 🤣 asıl buzlukta olması gerekenler de hep derin dondurucuda, o kadar tiksiniyorum kurtlardan. Mezarda Allah yardımcım olsun 😁 bu duruma sinir olanlar kavanoza defne yaprağı koyarsan kurt olmaz dolapta saklamak zorunda kalmazsın demişlerdi ama denemedim o riske giremedim siz bir deneyin isterseniz.

DEFNE YAPRAĞI

Defne yaprağı hoş kokusu ve yiyeceklere verdiği aroması ile harika bir bitkidir fakat bakliyat böcekleri için bu söz konusu bile değildir. Defne yaprağının kokusundan hiç hoşlanmayan bakliyat böcekleri defne yaprağının bulunduğu ortamda oluşmazlar.
KÜP ŞEKER

Bakliyat böceklerinden kurtulmak için küp şeker de oldukça etkili bir çözümdür. Defne yaprağını bulgur, pirinç ve mercimek gibi bakliyatların içine koyduğunuz da yiyeceklerin kokusunda değişim olmaz ancak çay ve kahve gibi içeceklerin aromasında bazı değişikliklere neden olur. Bu nedenle çay ve kahve kavanozlarınızın içine 2-3 adet küp şeker koyarak bakliyat böceklerinin oluşumunu engelleyebilirsiniz.
🙏🏻

Back
X