- Konu Sahibi _Insomnia_
-
yok çok kısa bi işlem zaten. narkoz altında girişiniz çıkışınız 30 dk civarı sürüyo 1 saat sonra da evinize gidip normal yaşantınıza dönebiliyosunuz. bi süre adet kanaması gibi kanamanız oluyor o kadar. benim son gebeliğimde kese büyük olduğu için bir hap vermişlerdi vajinal ve ağızdan rahim ağzı açılsın daha kolay alınsın diye onda sancı olabilir dendi ama ben sancılanana kadar bayıltmışlardı zaten. uzman ellerde sorunsuz geçiyor. geçmiş olsunKürtaj hakkında bilgisi olanlar lutfen nasıl olduğunu anlatabilir misiniz?? Acı hissediliyor mu??
yok çok kısa bi işlem zaten. narkoz altında girişiniz çıkışınız 30 dk civarı sürüyo 1 saat sonra da evinize gidip normal yaşantınıza dönebiliyosunuz. bi süre adet kanaması gibi kanamanız oluyor o kadar. benim son gebeliğimde kese büyük olduğu için bir hap vermişlerdi vajinal ve ağızdan rahim ağzı açılsın daha kolay alınsın diye onda sancı olabilir dendi ama ben sancılanana kadar bayıltmışlardı zaten. uzman ellerde sorunsuz geçiyor. geçmiş olsun
kürtaj için genel anestezinin daha iyi olduğunu düşünüyorum zira hazırlıkta bikaç bişeyi görmeyi bile psikolojim kabullenmemişti görmesem bile orada yapılan işlemi farkında olsaydım hiç toparlanamazdım ama tabi herkesin psikolojisi farklıdırGenel anestezi mi lokal anestezi mi fikri olan var mi??
kürtaj için genel anestezinin daha iyi olduğunu düşünüyorum zira hazırlıkta bikaç bişeyi görmeyi bile psikolojim kabullenmemişti görmesem bile orada yapılan işlemi farkında olsaydım hiç toparlanamazdım ama tabi herkesin psikolojisi farklıdır
iyi bi lokal anestezi de bişey hissedileceğini sanmıyorum ama gözümü kapadım açtım bitmişti durumu bana daha iyi geliyor bu durumdaPsikoloji olarak evet haklisin bende toparlanabilir miyim bilmiyorum... lokal anestezide cok fazla acı hissedildigini duydum o yuzden de cok emin olamadim kafam cok karisti
Damar yolundan verilen ilaçla tamamen uyudum uyandığımda ağrı sizi hissetmedim işlem 10 dk sürmüş. lokal de sanırım bölgesel ağrı oluyormuş pek öneri duymadim onunla ilgili.geçmiş olsun.
bende geçen yıl kürtaj oldum özel de aç karnına gittim ameliyat oadasına girip uzandığımı hatırlıyorum sadec başımda hemşireler vardı sohbet ediyoduk sonra gözümü odada açtım aglayarak uyandım tabi oda ayrı bişey ama hiç acı agrı sızı hiç birşey olmadıTesekkur ederim... ilk gebeligim ve kurtajla ilgili hicbir bilgim yoktu o yuzden korku endise var... ama dediginiz gibi bolgesel agri oluyormus ve operasyon sirasinda bile cok zorlu bir surec geciyormus lokal anestezide... peki lokal yada genel atestezi doktorun verdigi karara goremi yapiliyor yoksa ben genel anestezi istiyorum diyebiliyor muyum?? Bununla ilgili bir bilginiz var mi??
kürtaj oldnmu canımyok çok kısa bi işlem zaten. narkoz altında girişiniz çıkışınız 30 dk civarı sürüyo 1 saat sonra da evinize gidip normal yaşantınıza dönebiliyosunuz. bi süre adet kanaması gibi kanamanız oluyor o kadar. benim son gebeliğimde kese büyük olduğu için bir hap vermişlerdi vajinal ve ağızdan rahim ağzı açılsın daha kolay alınsın diye onda sancı olabilir dendi ama ben sancılanana kadar bayıltmışlardı zaten. uzman ellerde sorunsuz geçiyor. geçmiş olsun
evet iki kezkürtaj oldnmu canım
Sanırım kürtaj olacaksın canım .ben 22 nisan da kürtaj oldum anestezi alarak (damar yolu ilaç)bir iki gün çok hafif sızı kahve leke nerdeyse hiç ağrım olmadı diyebilirim ilk reglimi 38 .gün oldum ve ertewesi gün şiddetli ağrı bulantı ishalle acile koştum yumuşak doku enf .kan değerlerim çok yükselmiş kanda mikrop vardı yatış yapılması gerekiyordu falan( kesin olarak kürtajla alakalı olduğu söylenemez deselerde benim kafamda soru işareti kaldı). ben yatmadım antibiyorik le şuan iyiyim.sana da geçmiş olsungün içerisinde ağrın oldumu özeldemi oldun birde enfeksiyon gibi birşey oldumu
ben özelde kürtaj olmuştum damar yolundan verilen ilaçla hiçbirşey hissetmedim sonrasında agrım sızım kanamam hiç birseyim olmadı yarım saat sonra eve geldim normal hayatıma devam ettim ve 28.gün adet oldumgün içerisinde ağrın oldumu özeldemi oldun birde enfeksiyon gibi birşey oldumu
hastaneye mi muayenehaneyemi canım biraz endişeliyim ondan soruyorum kusura bakmayın nolur enfeksiyonla ilgili seyleri okdukça korkuyormben özelde kürtaj olmuştum damar yolundan verilen ilaçla hiçbirşey hissetmedim sonrasında agrım sızım kanamam hiç birseyim olmadı yarım saat sonra eve geldim normal hayatıma devam ettim ve 28.gün adet oldum
cnm hastaneyemi muhayeneyemi derken ne demek istedin sorunu anlamadımhastaneye mi muayenehaneyemi canım biraz endişeliyim ondan soruyorum kusura bakmayın nolur enfeksiyonla ilgili seyleri okdukça korkuyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?