Kürtaj olduktan ne kadar sonra hamile kaldınız???

seeda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2010
47
40
88
Kızlar ben geçen hafta çarşamba günü malesef kürtaj oldum 3 gün sonra da kardeşim doğum yaptı bebeğini gördükçe duygulandım Allah im uzun ömürler nasip eylesin ona inşallah neyse ben şimdi düşünüyorum ki ilk adetimden hemen sonra korunmayi bırakıcam rahim zaten 40 günde kendini toplar derler aranızda kürtaj olup erken hamile kalan var mı bana başınızdan geçenleri anlatabilirmisiniz şimdiden Allah razı olsun

13 haftalikti benim 4 ay sonra hamile kaldım

Dr 3 ay bekle demişti 3 aydan önce hamile kalırsan tekrar düşük yaparsın deyince ben 4 ay bekledim

Bende 28 eylulde kurtaj oldum 9.5 haftalikdi kalbi durmuştu bende ilk adetimden sonra korunmayi düşünmüyorum hemen olsun istiyorum doktor ocakda tekrar hamile kalabilirsin dedi ama o kdar beklemek istemiyorum

Ben kurtaj olmadan dusuk yaptim 5 haftalik kimysal gebelikmis.2 ay oldu hala bisey yok 1 ay korunmustum temmuzda oldu agustosta korunduk ama hala yok canim skliyor az once test yaptim adetim gelir gibi olmustu lekelenmedir acaba diye dusndum.ama testin sonucu basarisiz adettr olamadim.allah tez vakitte evladimizi versin bize

Bende 28 eylulde kurtaj oldum 9.5 haftalikdi kalbi durmuştu bende ilk adetimden sonra korunmayi düşünmüyorum hemen olsun istiyorum doktor ocakda tekrar hamile kalabilirsin dedi ama o kdar beklemek istemiyorum
Ocak ayinakadar bekleyin sonra tekrar üzülmeyin.

Amin canım internette çok araştırdım önceden 6 ay bekleyin dermiş doktorlar ama artık bu kadar beklemenize gerek yok ilk adetinizi gördükten sonra gebelik düşünebilirsiniz yazıyor kafam çok karışık :KK43: beklemek istemiyorum zaman geçmiyor Allah im hayırlısını versin diyorum gorumcemin eltisi var oda bi kürtaj olmuş 6 ay korunmuş hamile kalmis bebek gelişmedigi için tekrar kürtaj olmuş sonra eşi sende bende çok yıprandık spiral taktir demiş adet olmayı bekliyormuş spiral taktırmak için kadın bi türlü olamiyormus bide bakmış hamile Şimdi maşallah çok tatlı bi oğlu var sanırım zamanla bi ilgisi yok 6 ay korunduğu olmamış ilk ayda kaldığı bebek sağlıkla doğmuş tabi bu kişiden kişiye değişir ama herşey nasip kısmet

Amin canım internette çok araştırdım önceden 6 ay bekleyin dermiş doktorlar ama artık bu kadar beklemenize gerek yok ilk adetinizi gördükten sonra gebelik düşünebilirsiniz yazıyor kafam çok karışık :KK43: beklemek istemiyorum zaman geçmiyor Allah im hayırlısını versin diyorum gorumcemin eltisi var oda bi kürtaj olmuş 6 ay korunmuş hamile kalmis bebek gelişmedigi için tekrar kürtaj olmuş sonra eşi sende bende çok yıprandık spiral taktir demiş adet olmayı bekliyormuş spiral taktırmak için kadın bi türlü olamiyormus bide bakmış hamile Şimdi maşallah çok tatlı bi oğlu var sanırım zamanla bi ilgisi yok 6 ay korunduğu olmamış ilk ayda kaldığı bebek sağlıkla doğmuş tabi bu kişiden kişiye değişir ama herşey nasip kısmet
Canim doktorun ne diyorsa onu yap yasinda musaitse ben 33 yasimdayim 1 yillik evliyim endise ediyorum bu yuzdende birde bede pko var kist yani.ilk gebeligim ilk denememizde olmustu hayret etmistim ugrasirm saniyordum ama sonuc dusuk.simdide 2 ay oldu korkularim var

Canim doktorun ne diyorsa onu yap yasinda musaitse ben 33 yasimdayim 1 yillik evliyim endise ediyorum bu yuzdende birde bede pko var kist yani.ilk gebeligim ilk denememizde olmustu hayret etmistim ugrasirm saniyordum ama sonuc dusuk.simdide 2 ay oldu korkularim var
Bende 24 yaşındayım 3 yıllık evliyim ilk gebeligimdi oda zar zor eltimin de 15 senedir olmuyor kardeşimin de bebeği oldu bütün gözler üzerime toplandı artık herkes benden bişeyler bekliyor artık 3 yıllık evlisin falan filan iyice gerildim cuma günü kontrolüm var doktorumla konuşacağım ilk adetimden sonra korunmayi bırakmak istediğimi söyleyeceğim ne diyecek bende merak ediyorum

Haziranda 9 haftalikken kurtaj oldum ben de.. :(.. hala o gebeligimin ultrason fotoğraflarını sakliyorum ilk gebeligimdi. Kalp atisini duymaya diye gidip boş gebelik oldugunu ogrenmistik. Doktorum 3 ay korunma önerdi ve bu sürede folik asit kullanmaya devam etmemi söyledi. 2 ay korundum ben dogum kontrol hapiyla. Hapi bıraktıktan 1 ay sonra gebe kaldim tekrar elhamdullilah. Bence beklemek önemli. Seni cok iyi anliyorum inan bana. Ben de diyordum nasil bekleyim sanki korunduktan sonra ha deyince cocuk olacak mi.. ne kadar bekleyeceğim kim bilir diyordum.. ama sonra araştırınca 2 ay beklemenin iyi olacağına karar verdim rahmin toparlanmasi icin degil psikolojimin toparlanmasi için. Esimle beraber karadeniz turuna katıldık gezdik tozduk.. ve kendimi hazir hissettigimde korunmayi bıraktım.. elhamdullilah nasip oldu tekrar simdi icimde tedirginlik olsa da ultrasona gitmek için Allah büyük deyip teselli veriyorum kendime. Allah izin verirse oluyor vermezse olmuyor hersey bu kadar basit aslında. Ve bu sefer kimseye soylemedim gebe olduğumu bi tek esimle ben.biliyoruz. 3 ay doluncaya kadar da kimseye soylemeyecegim. Kurtajin travmasini atlatmak bi yana insanlara laf anlatmak niye kurtaj oldugumu anlatmak insanlarin acıyan bakışları beni daha cok mahvetmisti :(.. Allah kimseyi evlat acisiyla sınamasın , evlat hasreti çekenleri bekledikleri hayirli haberlere kavustursun..

Canım senin kendiliğinden mi düştü yoksa kürtaj mi oldun doktorun ne kadar korunma önerdi

Benim kendiliginde dustu canim kese olusmamisti bile dah doktor seninki kimysalgebelikti dedi kese olusmayinca oyle oluyormus.1 adet bekle dedi bekledim simdi 2.adetime geldim daha 1 saat once test yptim sonuc olumsuz.test sebebimde kanama tam olmadi afedesin silince geldi dun su saate kadrda kandan eser yok lekenmemi aaba dedim.fakat ne kanama vr nede sonuc cift cizgi moralim xok bozuk

Haziranda 9 haftalikken kurtaj oldum ben de.. :KK43:.. hala o gebeligimin ultrason fotoğraflarını sakliyorum ilk gebeligimdi. Kalp atisini duymaya diye gidip boş gebelik oldugunu ogrenmistik. Doktorum 3 ay korunma önerdi ve bu sürede folik asit kullanmaya devam etmemi söyledi. 2 ay korundum ben dogum kontrol hapiyla. Hapi bıraktıktan 1 ay sonra gebe kaldim tekrar elhamdullilah. Bence beklemek önemli. Seni cok iyi anliyorum inan bana. Ben de diyordum nasil bekleyim sanki korunduktan sonra ha deyince cocuk olacak mi.. ne kadar bekleyeceğim kim bilir diyordum.. ama sonra araştırınca 2 ay beklemenin iyi olacağına karar verdim rahmin toparlanmasi icin degil psikolojimin toparlanmasi için. Esimle beraber karadeniz turuna katıldık gezdik tozduk.. ve kendimi hazir hissettigimde korunmayi bıraktım.. elhamdullilah nasip oldu tekrar simdi icimde tedirginlik olsa da ultrasona gitmek için Allah büyük deyip teselli veriyorum kendime. Allah izin verirse oluyor vermezse olmuyor hersey bu kadar basit aslında. Ve bu sefer kimseye soylemedim gebe olduğumu bi tek esimle ben.biliyoruz. 3 ay doluncaya kadar da kimseye soylemeyecegim. Kurtajin travmasini atlatmak bi yana insanlara laf anlatmak niye kurtaj oldugumu anlatmak insanlarin acıyan bakışları beni daha cok mahvetmisti :KK43:.. Allah kimseyi evlat acisiyla sınamasın , evlat hasreti çekenleri bekledikleri hayirli haberlere kavustursun..
Aminnnnnnnn canım amin inşallah sıkıntısız sorunsuz gebeliğin olur gelişir kucağına alırsın inşallah. Bende söylememiştim kayinvalideme falan kayinvalidem psikolojik rahatız biraz üzülsün sıkıntılar geliyor panik atak hastası ama onu mutlu etmek için çok isterdim hamileyim anne demeyi çok isterdim kalp atışını duymak için gittiğim de bebeğin oluşmadığıni öğrendim tabi dünyam başıma yıkıldı bi hafta daha bekledik ama sonuç değişmedi Allah in dediği olur çok şükür bin şükür ki hamile kalabiliyorum bi tek ben değilim diyorum

Benim kendiliginde dustu canim kese olusmamisti bile dah doktor seninki kimysalgebelikti dedi kese olusmayinca oyle oluyormus.1 adet bekle dedi bekledim simdi 2.adetime geldim daha 1 saat once test yptim sonuc olumsuz.test sebebimde kanama tam olmadi afedesin silince geldi dun su saate kadrda kandan eser yok lekenmemi aaba dedim.fakat ne kanama vr nede sonuc cift cizgi moralim xok bozuk
Anladım canım moralini bozma bak en azından hamile kalabiliyoruz çok şükür ki bu ay olmadı diğer ay ben korunmazken de düzenim bozulmuştu aynı senin gibi leke gelirdi önce sonra adet olurdum

Aminnnnnnnn canım amin inşallah sıkıntısız sorunsuz gebeliğin olur gelişir kucağına alırsın inşallah. Bende söylememiştim kayinvalideme falan kayinvalidem psikolojik rahatız biraz üzülsün sıkıntılar geliyor panik atak hastası ama onu mutlu etmek için çok isterdim hamileyim anne demeyi çok isterdim kalp atışını duymak için gittiğim de bebeğin oluşmadığıni öğrendim tabi dünyam başıma yıkıldı bi hafta daha bekledik ama sonuç değişmedi Allah in dediği olur çok şükür bin şükür ki hamile kalabiliyorum bi tek ben değilim diyorum

Aynen.. şükür ki hamile kalabiliyoruz.. hem bu boş gebeliklerin çoğunun nedeni kromozomal anomaliler.. yani hamileligimiz ilerlese bile Allah esirgesin bebeklerimiz özürlü olabilirdi.. doğar doğmaz ölebilirdi. Herseyde var bi hayır.. saglikli sihhatli olsun da varsin bir iki ay daha bekle :)..

11 haftalikken kurtaj olmustum. Doktir 3 ay bekleyin dedi. 3 ay bekledik sonra heken hamilr kaldim. Cok gecmis olsun. Rabbim yar ve yardimciniz olsun insallah

6 ay 1 yıl uzatmayin diyorlar şimdi..Ama hemen hamilelik durumu da kaçıncı haftada düşük yaptın düşük sırasında çok kanaman oldu mu falan bunlara bağlı canim o yüzden süreyle de ilgisi var tabi kişinin o an yaşadıklarına göre dr bi süre beklemesini söylüyor. Ya da hemen hamile kalabilirsin diyor biz şimdi burada düşük yapmış olarak ne yaşadığımızı ne kadar süre beklediğimizi belirtebiliriz ama sen kendi doktoruna danış canım özellikle de kürtaji yapan doktora sormalisin

6 ay 1 yıl uzatmayin diyorlar şimdi..Ama hemen hamilelik durumu da kaçıncı haftada düşük yaptın düşük sırasında çok kanaman oldu mu falan bunlara bağlı canim o yüzden süreyle de ilgisi var tabi kişinin o an yaşadıklarına göre dr bi süre beklemesini söylüyor. Ya da hemen hamile kalabilirsin diyor biz şimdi burada düşük yapmış olarak ne yaşadığımızı ne kadar süre beklediğimizi belirtebiliriz ama sen kendi doktoruna danış canım özellikle de kürtaji yapan doktora sormalisin
Evet cabim bende öyle demek istedim artık çok beklemek de onerilmiyormus korunanlarda keşke korunmasaydik diyorlar bi çok yerde okudum Allah im en güzelini bilir bekleyip göreceğiz sanırım

Evet cabim bende öyle demek istedim artık çok beklemek de onerilmiyormus korunanlarda keşke korunmasaydik diyorlar bi çok yerde okudum Allah im en güzelini bilir bekleyip göreceğiz sanırım
Hayırlısı ne zamansa o zaman nasip etsin inşaAllah Rabbim ben de öyle dua ederdim 4 ay sonra korunmadigimiz zamanda hamile kaldım herşey gönlünüzce olsun :KK200:

Back
X