• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj olmak :(

Ya bişey dicem tecrübeli ablalarım. Konu Sahibesininki gibi bir duruma düşmemek için napmam lazım. Oğlum 2buçuk aylık. Hap kullanamıyorum. Ne tavsiye edersiniz? Şimdi en iyi korunma yöntemi olan sevişmemeyi tercih ediyorum :KK53:
Nasıl korunayım?

Kusura bakma konu sahibi konunu sabote ettim ama :KK48:
eğer bir doğum yapmışsan spiral kullanabilirisn ama spiralle hamile kalan çok tanıdığım var ben güvenmezdim
prezertvatif de doğum kontrol hapından sonra koruyuculuğu en yüksek olandır, yüzde 95 koruyormu ama iyi bir marka almak lazım ki, çıkmasın ya da yırtılmasın. onun dışında 3 aylık iğneler var

Anne olmadan önce bakamıyacaksan aldır kardeş der geçerdim ama evlat sahibi olunca kıyılamayacağını anladım.
Benimde oğLum eşim iflas edip, ne kira ne fatura ödeyebildiğimiz, borç gırtlakta olan bir dönemde doğdu.
Hamdolsun bereketiyle geldi, herkes nasibiyle doğar, kimi varlığa kimi yokluğa
Doğuma yakın ayrıl işten yapacak birşey yok. Eşin ek iş yapmaya çalışsın bir müddet. İşsizlik maaşıda var, belediyelerde yardım yağdırıyor artık bir yolu bılunur istedikten sonra.kul sıkışmayınca hızır yetşmez derler canım

Ya bişey dicem tecrübeli ablalarım. Konu Sahibesininki gibi bir duruma düşmemek için napmam lazım. Oğlum 2buçuk aylık. Hap kullanamıyorum. Ne tavsiye edersiniz? Şimdi en iyi korunma yöntemi olan sevişmemeyi tercih ediyorum :KK53:
Nasıl korunayım?

canım RİA en temizi hem hormon almamış olursun hem unuttum derdi yok patladı mı yırtık mı çıktı derdi yok. en temizi RİA derim

ne güzel yazmışsınız :KK200:
acımazsızca aldır demek ne kadar da kolay :KK61: allah rızkını vermeyeceği kulu yaratmazmış, rızkı varki geliyor dünyaya
benim annem de kardeşimden sonra iki çocuk aldırmış ve ben düşündükçe çok ama çok üzülüyorum, annemse şimdi çok pişman :KK61:
anlamak ıstıyorum karnındakıyle yanındakının arasında kının farkı ne ıkısıde senden ıkısıde senın parcan canın...bılmıyorum belkı dortluk bır anne bır baba olamadık herseylerıne yetemedık yavrularımızın.bır deprosyandan cıktım otekıne gırdım hatta..sımdı bıle bıtmeyen camasır toplanmayan ev bulasıgı eksık olmayan bır mutfaga sahıbım bazen kızıyorum bazen bagrıma basıyorum..ama gozlerının ıcıne baktıgımda mutlu oluyorum..dunyada bundan buyuk servetmı var ya dıyorum..

eğer bir doğum yapmışsan spiral kullanabilirisn ama spiralle hamile kalan çok tanıdığım var ben güvenmezdim
prezertvatif de doğum kontrol hapından sonra koruyuculuğu en yüksek olandır, yüzde 95 koruyormu ama iyi bir marka almak lazım ki, çıkmasın ya da yırtılmasın. onun dışında 3 aylık iğneler var

Emzirirken iğne kullanabiliyo muyum ki acaba?
Prezervatif yırtıldı ya hamileyken :D ona bile güvenmiyorum

Doğunun annesi,
Sen ne iş yapıyorsun, eşin ne iş yapıyor..
Gecinememek ten kastın nedir. Borçlarınız mı var yoksa eşinin geliri mi düşük.
Sen işden ayrılırsan ne derece zorlanacaksınız,
bütçe ekonomisi yapmak yetmez mi, yani ucu ucuna bile bir geçim söz konusu değil mi.

Çünkü geçinemiyoruz cümlesinin ucu bucağı açık.
böyle yazınca çocuk doğsa bile açlıktan ölebilme olasılığını da hesaplamamız mı gerekir. buda bir ihtimal mi.
Bu konularla ilgili de biraz bilgi verirsen daha dogru olacak.

her bebek kendı rızkıyla gelır ıkıncı gebelıgıme hamıle oldugumu ogrendıgımde bırakın benım calısmamı esımın bıle ısı yoktu..ama suan o kadar duzeldıkı durumumuz rabbım yardım etttı..psıcologlar bangır bangır bagırıyor ..cocuklar ıyı okullarla ıyı gıysılerle ıyı yasam olanaklarıyla mutlu olmazlar..onları anlıyabılıcek onları sevebılecek onları koruyabılecek..cocuklarıyla cocuk olabılecek anne babalara ıhtıyacları var...
cocukkken yedıgımız ıctıgımız gıydıgımız neyı hatırlıyoruz kı..aklımızda kalan sadece anılarımız..ruh saglıgımızda beden saglımızda yasadıgımız ozel anlarla saklıdır..
annem benden once ıkı kurtaj yapmıs benıde aldırmayı dusunmus..benım ılk soyledıgım sey anne ıyıkı bana kıymamıssın oldu halbukı cok guzel sartlardada buyumedım...
dogru yada yanlıs eksık yada fazla ortada bır can var benı dusundurende sadece bu kardesler...
Doğru çocuklar maddiyatla mutlu olmazlar, olsalarda kısmen olurlar en azından okula başlayana kadar zira eksik kaldıkları yerde,o çocuklar yaralanıyor ister istemez ve tabiki ailede. Nasıl mı,geçen gün burada vardı bir konu,kadının cebinde 5 kuruşu yok,kızı acıktım deyip pizzacıya girip oturmuş yiyeceğim diye,kadın üzerindeki yüzük,kolye vb birşeyi bozdurmuştu o çocuğa o yemeği yedirebilmek için. Hadi oda olmasaydı,o kadın o çocuğa çok elzem,faydalı birşey değil ama çocuk işte istemiş,alamasaydı o annenin içinde ne yaralar açılırdı. Ne kadar basit bir örnek değil mi? Ama hayat hep böyle,bu hep yaşanacak,başka şekillerde tekerrür edecek bir durum. Çocuğa hep hayır demek,diyebilmek o anne için ne zordur. Maddiyat bir yere kadar idare edilebiliyor,bir yerden sonra yansıması farklı oluyor,bunu anlatmaya çalışıyorum.
İlgi, alaka ,sevgi ,vakit ayırabilmekte yine anne/babanın sakin,mutlu,huzurlu olmasıyla alakalı. Anne,baba mutsuz sadece hayat koşurmacasında olunca ki maddi yetersizlikler bunu beraberinde getirir fazlasıyla, çocuklarda mutlu olabilir mi sizce? 6.5 aylık anneden ayrı şu an,diğer bebeğin kaderide bu olacak,bakan kişi istemiyor,ne yapsın kadın? Bakıcı tutamıyorsa,kreşede veremeyecek zaten bebek daha,maddi açıdan da yetemeyecektir bu durumda ne yapsın?
Bende aldırın demiyorum farkındaysanız ama öyle yorumlar yapıldı ki,katil ,cani vb minvalde,konu sahibini küstürdük çıkar yol bulamıyoruz. Gönül ister ki usturuplu yorumlar yapılsaydı,el birliğiyle çözüm üretmeye çalışsaydık,ama onuda yapamadık.
Ben buna kızıyorum şahsen.
Yoksa aldırır aldırmaz kendi bileceği iş.

Nasıl korunayım?

eşin prezervatif kullansın canım.

iyide biz allahtan iyi mi bilicez bak sen anlatıyosun bütün imkansızlıklara rağmen hamile kalmış arkadaşın ayrıca gerçekten bende şok oldum

Onlar düzgün bir şekilde tedbir aldıkları halde bu oldu, o ikiz bebekler de kiste rağmen olmuştu zaten. Hele ki korunma yöntemlerini düzgün kullanmadığında hamile kalma ihtimali hiç de düşük değil bunu demek istedim. Yarım yamalak korunmak hiç korunmamak gibi bir şey. Bu sebepten kürtaj gibi ağır bir karar almak zorunda kalınacağı hesaba katılmıyor.

Lütfen sakın aldırmayın gün olur talihiniz döner durumunuz iyi olur para dediğin nedir ki bi var bi yok . Bir gün şartlarınız düzelir Allah büyük, ama giden yavrunun pişmanlığıyla iyi şartları nasıl gönül rahatlığıyla yaşacaksınki bi de öyle düşün, keşkelerle hayat sürmek daha mı cazip geliyor. İçinde atan bir kalp var onu öldürme

Onlar düzgün bir şekilde tedbir aldıkları halde bu oldu, o ikiz bebekler de kiste rağmen olmuştu zaten. Hele ki korunma yöntemlerini düzgün kullanmadığında hamile kalma ihtimali hiç de düşük değil bunu demek istedim. Yarım yamalak korunmak hiç korunmamak gibi bir şey.
orası doğru korunmak antibyotik kullanmak gibi düzenli kullanımda fayda sağlıyo

Merhaba
Benim 6.5 aylik bir oglum var 1 ay once işime dondum. Ogluma annem bakıyor. Dun 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Dusunmeden dogurmak istedim. Ama oglum cok zor bir bebek annem tek bakiyor 65 yasinda cok hastalıkları var. Buna bile zor bakiyor. Aman kizim ben ikisine nasil bakarim. Mumkun degil dedi. Esimin kendi annesi degil. Zaten asla bakmaz. Esimle dun aglaya aglaya aldiralim dedi. Cok caresisiz. Bir cana kiymak beni mahvediyor. Calismamak gibi bir olasiligim yok. Maddi anlamda zaten cok iyi degiliz. Cok caresiziz.
Dun doktor 5 haftalik sadece kese var bebek yok daha olusmamis dedi ama Rabbim vermis onu. Cok gunah.cok uzuluyorum cok korkuyorum. Yarin Rabbin huzuruna nasil cikarim. Insanlar kapilarda evlat icin caresiz beklerken ben kiyicam. Kafayi yicem bir akil verin. Yardim edin.
Peki maddi anlamda iyi değilseniz neden korunmadınız?

Doğru çocuklar maddiyatla mutlu olmazlar, olsalarda kısmen olurlar en azından okula başlayana kadar zira eksik kaldıkları yerde,o çocuklar yaralanıyor ister istemez ve tabiki ailede. Nasıl mı,geçen gün burada vardı bir konu,kadının cebinde 5 kuruşu yok,kızı acıktım deyip pizzacıya girip oturmuş yiyeceğim diye,kadın üzerindeki yüzük,kolye vb birşeyi bozdurmuştu o çocuğa o yemeği yedirebilmek için. Hadi oda olmasaydı,o kadın o çocuğa çok elzem,faydalı birşey değil ama çocuk işte istemiş,alamasaydı o annenin içinde ne yaralar açılırdı. Ne kadar basit bir örnek değil mi? Ama hayat hep böyle,bu hep yaşanacak,başka şekillerde tekerrür edecek bir durum. Çocuğa hep hayır demek,diyebilmek o anne için ne zordur. Maddiyat bir yere kadar idare edilebiliyor,bir yerden sonra yansıması farklı oluyor,bunu anlatmaya çalışıyorum.
İlgi, alaka ,sevgi ,vakit ayırabilmekte yine anne/babanın sakin,mutlu,huzurlu olmasıyla alakalı. Anne,baba mutsuz sadece hayat koşurmacasında olunca ki maddi yetersizlikler bunu beraberinde getirir fazlasıyla, çocuklarda mutlu olabilir mi sizce? 6.5 aylık anneden ayrı şu an,diğer bebeğin kaderide bu olacak,bakan kişi istemiyor,ne yapsın kadın? Bakıcı tutamıyorsa,kreşede veremeyecek zaten bebek daha,maddi açıdan da yetemeyecektir bu durumda ne yapsın?
Bende aldırın demiyorum farkındaysanız ama öyle yorumlar yapıldı ki,katil ,cani vb minvalde,konu sahibini küstürdük çıkar yol bulamıyoruz. Gönül ister ki usturuplu yorumlar yapılsaydı,el birliğiyle çözüm üretmeye çalışsaydık,ama onuda yapamadık.
Ben buna kızıyorum şahsen.
Yoksa aldırır aldırmaz kendi bileceği iş.
cok dogru soyluyorsun canım ben sadece sunu soylemek ıstıyorum..herkesın ta garu belada yazılmıs bır rızkı var..alnına ne yazıldıysa onu yer onu gıyer oraya gıdermıs..uzun suredır kontorlu telefonla ugrasıyordum ve aldık alamadık bu durumdan sıkıldım ve bana artık faturalı hat dedım esıme tamam dedı aldık hattı uzerınden bır hafta gecmedı benım tel oradan kayboldu.sankı yer yarıldı ıcıne gırdı ..ıkı haftadır telefonsuzum.derler ya altın kuyusuna kurek salla nasıbınde yoksa yıne altın gelmez..herkes kendı nasıbını yasar diyorum.rabbımız dıyor sakın rızık endısesıyle cocuklarınıza kıymayın..onun rızkı bana aıttır..diye..duanın acamıyacagı kapı yok..bir bakarsın hıc ummadıgın kapılar hıc ummadıgın yollar acar..
bız ınanclı ınsanlarız..ınancımız oyle anlar gelırkı mantıktan ve maddeden daha agır basmalı..inanırsak elımız bos cevrılmeyecektır..veren verdıyse bı hıkmetı yokmuddur..ben sızı cok ıyı anlıyorum cok haklısınız ..bu zamanda cocuk yetıstırmek cok zor..inan zorlukla buyuyen bebekler daha ızzetlı daha onurlu daha vakarlı daha dayanıklı oluyor..
suan yetısen couklarda olan doyumsuzluk..hıcbırseyden mutlu olmamaa hıc bırseyı begenmeme ..hastalık boyutunda..neden herseylerı onune serıyoruz ..ve tatmınsızlık doguyor..bunu yapanda bız aılelerız..kanaat yok ne yazıkkı..

Merhaba
Benim 6.5 aylik bir oglum var 1 ay once işime dondum. Ogluma annem bakıyor. Dun 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Dusunmeden dogurmak istedim. Ama oglum cok zor bir bebek annem tek bakiyor 65 yasinda cok hastalıkları var. Buna bile zor bakiyor. Aman kizim ben ikisine nasil bakarim. Mumkun degil dedi. Esimin kendi annesi degil. Zaten asla bakmaz. Esimle dun aglaya aglaya aldiralim dedi. Cok caresisiz. Bir cana kiymak beni mahvediyor. Calismamak gibi bir olasiligim yok. Maddi anlamda zaten cok iyi degiliz. Cok caresiziz.
Dun doktor 5 haftalik sadece kese var bebek yok daha olusmamis dedi ama Rabbim vermis onu. Cok gunah.cok uzuluyorum cok korkuyorum. Yarin Rabbin huzuruna nasil cikarim. Insanlar kapilarda evlat icin caresiz beklerken ben kiyicam. Kafayi yicem bir akil verin. Yardim edin.
sevgili Dogu'nun annesi;

biz boyle bir konuda, hele ki kosullarini bilmeden dogru bir yorumda bulunamayiz. ancak sunu bilmeniz gerekir ki insanlar kosullari dahilinde yaptiklari seylerin vebalinden sorumlu degildir. esiniz bu konuda kani oldugu icin ortak karar dahilinda neticelenen bir sey olacaktir bu. musterih olun.

Ne olursa olsun o bebişin ruhu üflendi. Allahtan gelir anlarım ama kul tarafından bir kulun canı alınması ne olursa olsun bana uzak. Aynı hatayı annemde yaptı ve hala daha onun vebali ile uğraşır. Rüyalar görür. Mutlaka bu kürtaj işinin sonunda o kişide veya ailesinde bir şey oluyor. Kendi çevremdende yakınlarımdan da ben bunu sınadım. Rızkı ile gelir o bebeğin. Aldırma. Sonrasında bakacaksın kardeşi ile oynamalarını, gülüp konuşmalarını ve iyiki diyeceksin.

Aldır aldırma demek bize düşmez bu çok zor bir karardır ve tamamen sizin sorumluluğunuzda olması gereken bir şey. Ben aldırmazdım şahsen o ayrı tabii.
Bir tanıdığımızın da böyle tekne kazıntısı tabir edilecek bir çocuğu olmuş 40 yaşından sonra. Aldıralım mı aldırmayalım mı diye çok düşünmüşler hatta kadın cahilce bazı şeyler yapmış vajinasına sabun sokmuş ilaç içmiş vs. ama bebek düşmemiş doğmuş. Bunları arada bir anlatıp aldırmayı düşündüğü için ne kadar pişman olduğunu söyler. Şimdi o aldırmayı düşündü bebek çok zeki terbiyeli 4 4 lük bir kız evlat oldu, şu anda tıp fakültesinde okuyor. Eniştemde istenmeyen düşürülmeye çalışılan bir bebekmiş ama en hayırlı evlat o oldu. Anne babasının sgk primlerini ödeyerek ikisini de emekli etti. Niyeyse bu şekilde aldırmayı düşünülen bebekler sonradan hep ailenin en hayırlı evladı oluyor.

Nasıl korunayım?

6 aylık olana kadar hap ya da iğne önerilmiyor.
benim doktorum spirali de ancak çok uzun yıllar çocuk düşünmüyorsan yaptır demişti, 4-5 yıl düşünmüyorsan gibi.

bu koşullarda prezervatif kalıyor geriye.

Back
X