• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj olmak :(

Merhaba
Benim 6.5 aylik bir oglum var 1 ay once işime dondum. Ogluma annem bakıyor. Dun 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Dusunmeden dogurmak istedim. Ama oglum cok zor bir bebek annem tek bakiyor 65 yasinda cok hastalıkları var. Buna bile zor bakiyor. Aman kizim ben ikisine nasil bakarim. Mumkun degil dedi. Esimin kendi annesi degil. Zaten asla bakmaz. Esimle dun aglaya aglaya aldiralim dedi. Cok caresisiz. Bir cana kiymak beni mahvediyor. Calismamak gibi bir olasiligim yok. Maddi anlamda zaten cok iyi degiliz. Cok caresiziz.
Dun doktor 5 haftalik sadece kese var bebek yok daha olusmamis dedi ama Rabbim vermis onu. Cok gunah.cok uzuluyorum cok korkuyorum. Yarin Rabbin huzuruna nasil cikarim. Insanlar kapilarda evlat icin caresiz beklerken ben kiyicam. Kafayi yicem bir akil verin. Yardim edin.
sakın aldırma bebek bereketiyle doğar benim ikinci bebeğim karnımda öldü mecburi kürtaj oldum pşu an bir oğlun bir kızım var onlar bütün dünya malına bedel evlat candır sakin terketme.

ertesi gün hapı diye bir şey böyle durumlar için var.
korunurken hamile kalmak diye bir şey çok çok zor ihtimal.
ya hapını düzgün kullanmamıştır, ya spirali için kontrole gitmemiştir, kondomu sonradan takmıştır, dandik marka kullanmıştır.
maddi durumu yetmeyen bir zahmet bebek yapmasın, güzelce korunsun, çift yöntem kullansın.
ama olmuş bir gebeliği sonlandırmak çok ayrı bişey.

Etrafımda ertesi gün hapını kullandığı halde hamileliği önleyemeyen tanıdıklarım da oldu. Olacağı varsa oluyor. Ya haptan ya spiralden ya takvim hesabından.

ben bir şey sormak istiyorum gercekten bilmediğim için soruyorum
doktor kese var bebek yok demiş ee o zaman hala canlı bir bebek söz konusu olur mu boş gebelik gibi bir şey olmuyor mu
cevaplayana şimdiden tesekkür ediyorum

adım adım gebelik siteleri var, oradan takip edebilirsin.
hangi haftada ne durumda olduğunu;

ilk 2 hafta zaten sanal, yani adet döngüsünün başı,
3. haftada döllenme oluyor,

bildiğim 5. haftada organlar oluşmaya başlıyor,
ama 6. haftada kalbi duyuyoruz.

konu sahibinin sadece kese görünse de muhtemelen organlar oluşmaya başlamıştır.
buna canlı demiyeceğiz mi, bilemiyorum. herkese göre değişiyor.

kimi kalp atmaya başlaması ile canlı olur diyor,

kisimi 17 miydi 20 miydi o haftada beyin düşünmeye başlıyor, o zaman artık canlı ve bir birey diyebiliriz diyor.

adım adım gebelik siteleri var, oradan takip edebilirsin.
hangi haftada ne durumda olduğunu;

ilk 2 hafta zaten sanal, yani adet döngüsünün başı,
3. haftada döllenme oluyor,

bildiğim 5. haftada organlar oluşmaya başlıyor,
ama 6. haftada kalbi duyuyoruz.

konu sahibinin sadece kese görünse de muhtemelen organlar oluşmaya başlamıştır.
buna canlı demiyeceğiz mi, bilemiyorum. herkese göre değişiyor.

kimi kalp atmaya başlaması ile canlı olur diyor,

kisimi 17 miydi 20 miydi o haftada beyin düşünmeye başlıyor, o zaman artık canlı ve bir birey diyebiliriz diyor.

yani bebek görünmese de aslında gelişim devam ediyor
tamam anladım
çok teşekkür ediyorum
konu sahibi de inşallah hayırlı olan kararı verir

asla ama asla aldırmazdım, isterse beşinci çocuğum olsun, isterse aç yatayım fark etmez
bir cana kıymanın hesabını veremem ben rabbime

Şu geçici dünyada bakamam diyorsunuz ahirette daha zor koşullarda Nasıl hesap vereceksiniz onu düşünün ve aldırmaktan başka çareler bulmaya çalışın derim
Doğum izninden sonra çalışma saattleriniz süt izni dolayıyla düşecek o arada belki birilerinden yardımcı olmasını isteyebilirsiniz ya da bir bakıcı tutmayı düşünün yarım gün bile kar
Bir kaç senelik sıkıntı için büyük bir günaha girmeyin derim

Hatırladım o bebeği,çok üzücü bir durumdu suratımıza tokat gibi çarpan.
Dünyaya gelen büyür mottosuyla yaşayan bir grup var maalesef ama öyle olmuyor,tamam yarı aç yarı tok,yaşlı babaanne ile okul yaşına geldiler sonra ne olacak? Bir çocuğu bile layıkıyla okutmak zorken,konu sahibi iki çocukla aynı durumu yaşayacak.
Şartlarını bilemiyorum ama fatura,kira ödemekte zorlanan,eve yiyecek alamayan bundan bile kısmak durumunda olan bir yaşantısı varsa konu sahibinin,böyle caresiz olması normal. Eşi bile ağlamış çaresizlikten.
Doğur demekle bitmiyor ki.
Yarı aç yarı tok, orada burada büyüyen çocukların mükemmel bir ruh haliyle, sağlığıyla büyüyebileceğine inanan var mı cidden? Ben inanmıyorum şahsen. He büyür bacım da nasıl büyür, büyüdükten sonra ne olur işte bak orası karanlık!
Adam ağladıysa demek ki durum vahim yani. Yoksa ben hep tek çocuk istedim, ikinciyi istemem diye ağlayacak hali yok ya! Basbaya parası yok adamın ya, bunu anlamak neden bu kadar zor?
Sefalete çocuk doğurunca arkası güllük gülistanlık olmuyor işte ya. Her fakir çocuğu da okuyup doktor olmuyor. Hayatı melodram tarzında yaşıyoruz bunu anladım ben bu konuda.

bu konuları bı anne olarak burda konustugumuza cıden ınanamıyorum..bakın hepımızın bır evladı var kım evladına kıyar yada..kurtaj ol dıyen bacılar ben sana gelsem cocugunu surdan at oldur desem vallahı benı parcalarsın ..ıkısıde aynı sey degılmı ..benım bebeklerımde cok erken geldıler cok cok..hıc ıstemedım belkı yavrumu ama ona kıyamazdım ..kucagıma aldım ılk an asık oldum tekrar dan sankı ..cok zor olabılır ımkansız gorunebılır sıkıntılı olacagı kesın ..ama candan bahsedıyoruz ya..anne rahmıne dustukten sonra senınle olan bır candan.gözle gorulmuyor elle tutulmuyor sana bakmıyor dıye ..yada sen gormuyorsun dıye neden o candan sayılmıyor anlamıyorum ya..anlamak ıstemıyorum..

Yarı aç yarı tok, orada burada büyüyen çocukların mükemmel bir ruh haliyle, sağlığıyla büyüyebileceğine inanan var mı cidden? Ben inanmıyorum şahsen. He büyür bacım da nasıl büyür, büyüdükten sonra ne olur işte bak orası karanlık!
Adam ağladıysa demek ki durum vahim yani. Yoksa ben hep tek çocuk istedim, ikinciyi istemem diye ağlayacak hali yok ya! Basbaya parası yok adamın ya, bunu anlamak neden bu kadar zor?
Sefalete çocuk doğurunca arkası güllük gülistanlık olmuyor işte ya. Her fakir çocuğu da okuyup doktor olmuyor. Hayatı melodram tarzında yaşıyoruz bunu anladım ben bu konuda.
Birde sanki konu sahibi,bir çocuğum var ikinciye hazır değilim demişçesine saydırıyoruz da saydırıyoruz. Ben gerçekten maddi anlamda kötü durumda olduklarına inanıyorum şahsen. Oturup ağlamışlar birlikte ötesi var mı? Çaresizlik işte böyle birşey. İnsanlar kirada oturup,asgari ücretle yarı aç yarı tok yaşıyor,öyle bir dünyadayız maalesef, çalışan kadına ücretli izin veriliyor iki sene bizim mi haberimiz yok? Kadın zaten 6.5 aylık bebeği yaşlı başlı insana bırakıp işe gidiyor o kadar kötü durumda demekki. 2 sene ücretsiz izin alıp bebeğine bakamamış. Ayrıca işyerinden sorun çıkarabilirler üst üste olduğu için hamilelik durumu. Belki işinden dahi olacak.
Gönül isterki dünyaya her gelen bebeğe en azından mama,bez,giyim yardımı yapılsın ama oda yok.
Tuzu kuru olan konuşuyor. Benim imkanım varken,kızım 3 yaşında olmasina rağmen,düşünmüyorum ikinci çocuğu,neden mi? Sağlam bir geleceği olsun,iyi okullarda okusun,yetebileyim ,yetemediğimde kahrolmayayım diye maddi manevi,kaldı ki konu sahibi ne yapsın?
Ben anlıyorum durumunu,anlamak çok zor olmasa gerek. Aldır yada aldırma demek benim haddim değil ama ay sonu getirilemiyorsa 1 bebekle,ikinciyle ekstra olacak buda belli birşey. Allah yardımcısı olsun. Hakkında hayırlısı olsun her ne karar verirse versin dilerim.

işten ayrılman imkansız , annenin bakması imkansız... eee vaktinde düşünüp de adam akıllı korunsaydın ya?

tabiki senin kararın aldırmak yada aldırmamak ama sırf maddi açıdan zorlanacaksınız diye aldırırsan pişman olacağına eminim ilerde

Bir cana kıymak,bu kararı almak zor siz anne babası olarak ağlayarak bunu düşündüyseniz zaten şartlarınız zordur eminim. Çok zor bir karar rabbim size doğru yolu göstersin,hakkınızda hayırlısı olsun..

Birde sanki konu sahibi,bir çocuğum var ikinciye hazır değilim demişçesine saydırıyoruz da saydırıyoruz. Ben gerçekten maddi anlamda kötü durumda olduklarına inanıyorum şahsen. Oturup ağlamışlar birlikte ötesi var mı? Çaresizlik işte böyle birşey. İnsanlar kirada oturup,asgari ücretle yarı aç yarı tok yaşıyor,öyle bir dünyadayız maalesef, çalışan kadına ücretli izin veriliyor iki sene bizim mi haberimiz yok? Kadın zaten 6.5 aylık bebeği yaşlı başlı insana bırakıp işe gidiyor o kadar kötü durumda demekki. 2 sene ücretsiz izin alıp bebeğine bakamamış. Ayrıca işyerinden sorun çıkarabilirler üst üste olduğu için hamilelik durumu. Belki işinden dahi olacak.
Gönül isterki dünyaya her gelen bebeğe en azından mama,bez,giyim yardımı yapılsın ama oda yok.
Tuzu kuru olan konuşuyor. Benim imkanım varken,kızım 3 yaşında olmasina rağmen,düşünmüyorum ikinci çocuğu,neden mi? Sağlam bir geleceği olsun,iyi okullarda okusun,yetebileyim ,yetemediğimde kahrolmayayım diye maddi manevi,kaldı ki konu sahibi ne yapsın?
Ben anlıyorum durumunu,anlamak çok zor olmasa gerek. Aldır yada aldırma demek benim haddim değil ama ay sonu getirilemiyorsa 1 bebekle,ikinciyle ekstra olacak buda belli birşey. Allah yardımcısı olsun. Hakkında hayırlısı olsun her ne karar verirse versin dilerim.
her bebek kendı rızkıyla gelır ıkıncı gebelıgıme hamıle oldugumu ogrendıgımde bırakın benım calısmamı esımın bıle ısı yoktu..ama suan o kadar duzeldıkı durumumuz rabbım yardım etttı..psıcologlar bangır bangır bagırıyor ..cocuklar ıyı okullarla ıyı gıysılerle ıyı yasam olanaklarıyla mutlu olmazlar..onları anlıyabılıcek onları sevebılecek onları koruyabılecek..cocuklarıyla cocuk olabılecek anne babalara ıhtıyacları var...
cocukkken yedıgımız ıctıgımız gıydıgımız neyı hatırlıyoruz kı..aklımızda kalan sadece anılarımız..ruh saglıgımızda beden saglımızda yasadıgımız ozel anlarla saklıdır..
annem benden once ıkı kurtaj yapmıs benıde aldırmayı dusunmus..benım ılk soyledıgım sey anne ıyıkı bana kıymamıssın oldu halbukı cok guzel sartlardada buyumedım...
dogru yada yanlıs eksık yada fazla ortada bır can var benı dusundurende sadece bu kardesler...

her bebek kendı rızkıyla gelır ıkıncı gebelıgıme hamıle oldugumu ogrendıgımde bırakın benım calısmamı esımın bıle ısı yoktu..ama suan o kadar duzeldıkı durumumuz rabbım yardım etttı..psıcologlar bangır bangır bagırıyor ..cocuklar ıyı okullarla ıyı gıysılerle ıyı yasam olanaklarıyla mutlu olmazlar..onları anlıyabılıcek onları sevebılecek onları koruyabılecek..cocuklarıyla cocuk olabılecek anne babalara ıhtıyacları var...
cocukkken yedıgımız ıctıgımız gıydıgımız neyı hatırlıyoruz kı..aklımızda kalan sadece anılarımız..ruh saglıgımızda beden saglımızda yasadıgımız ozel anlarla saklıdır..
annem benden once ıkı kurtaj yapmıs benıde aldırmayı dusunmus..benım ılk soyledıgım sey anne ıyıkı bana kıymamıssın oldu halbukı cok guzel sartlardada buyumedım...
dogru yada yanlıs eksık yada fazla ortada bır can var benı dusundurende sadece bu kardesler...
ne güzel yazmışsınız :KK200:
acımazsızca aldır demek ne kadar da kolay :KK61: allah rızkını vermeyeceği kulu yaratmazmış, rızkı varki geliyor dünyaya
benim annem de kardeşimden sonra iki çocuk aldırmış ve ben düşündükçe çok ama çok üzülüyorum, annemse şimdi çok pişman :KK61:

Ya bişey dicem tecrübeli ablalarım. Konu Sahibesininki gibi bir duruma düşmemek için napmam lazım. Oğlum 2buçuk aylık. Hap kullanamıyorum. Ne tavsiye edersiniz? Şimdi en iyi korunma yöntemi olan sevişmemeyi tercih ediyorum :KK53:
Nasıl korunayım?

Kusura bakma konu sahibi konunu sabote ettim ama :KK48:

Ben olsam aldırrdm diyenlere inanamıyorum. Ne demek aldırmak neye göre kime göre... Neyi aldırıyoruz? Meşru ve sağlıklı bir durumda konu sahibesi. Ortada bir seçenek yok aslında. Eğer maddi yetersizlik yüzünden her bebek aldırılsaydı dünyanın yarı nüfusu olmazdı herhalde. Tek cümle ile bu kadar kolay olmamalı...

Back
X