• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj olmak :(

Rabbim o bebeği verdiyse elbet bir sebebi var o yüzden gönlünü ferah tut aldırma. Ben kaç aydır istiyorum yok olmadı nasip kısmet değilmiş. Haziranda bos gebelikten kürtaj oldum ama hala aklima geldikce burnumun diregi sizlar. Rabbim bebek isteyen kullarına nasip etsin insallah içinde bende olmak üzere.

Arkadaslar kusura bakmayın da gercekten cogunuz bencılce dusunuyorsunuz bence burada cogu arkadas hamıle kalamadıgı ıcın yada tup bebekle falan hamıle kaldıgı ıcın dırek bu olaylarda aldırma aldırma dıyor.bakın bende aldır aldırma bırsey demeyecegım bayana ama bebegı kucucuk annesı yaslı o bakıyor calısmazsam gecınemeyz dıyo durumu olsa bebegıne de o yasta kadına baktırmaz zaten demekkı calısmak zorunda e bu bebekte olunca durumu daha kotu olacak sa gecınemeyecek durumu cok zorlanacak sa kı esıde demek kı bu yuku kaldıramayacak yoksa neden aglayarak aldıralım desın bır baba bunları goz onunde bulundurun ltfen dırek gunah gunah dıye kadına baskı yapmayın pskljsnı bozmayn daha 5haftalık keseymıs zaten kalp atısı basladıgında almıyolar kı ben korundugum halde 19yasında hamıle kaldım bende o zaman aldırmak ıstemıstım 8haftalıktı ve kalp atısı baslıdıgı ıcın almadılar yanı zaten canlandıgında almıyolar ama sonrası cok zor hele bıde ıkı tane olacak bayanın buyudukce masrafı da artacak.bıde korunmuyormsn yok kknın yarısı korunp hamıle kalıyo gıbı yorumlar yapmayın ltfen ben spral taktırdm tutmadı cıkardılar dogm kntrl hapı kllnrken hamıle kaldım ertesı gun hapı bıle aldım yınede hamıle kaldm olcagı varsa oluyo bunu ılla korunmaya baglamayn

Aldirma, her yavru rizkiyla gelir bu dunyaya. Onun gelecegi varsa rabbim sartlari uygun kilar size. Cok cok pisman olursun bak insanlar doktor kapilarinda bebek diye yillarca geziyor. Bende 2. Bebegime hamileyim 13 aylik cok mu cok kuduruk kizim var. Ileride zaten bir tane daha isteyeceksin bari boyle berabet buyurler. Bence aldirma canim

Böyle ilginç bir durum var işte...Yakın bir arkadaşım var ikiz bebekleri daha 1 buçuk yaşına gelmeden hamile kaldı. Üstelik spiralle korunduğu, emzirdiği ve de 6 cm lik bir yumurtalık kisti olduğu halde. Doktor şok olmuş bu şekilde hamile kalmasına. Sadece bu kistle bile hamile kalabilmesinin çok zor olduğunu söylemiş. Doğurganlığının çok yüksek olmasına bağlamış. Herhalde korunmasaydı beşiz falan doğuracaktı...:KK59: Bu şekilde bile hamile kalınıyor demek ki. O yüzden yarım yamalak korunup "korunurken hamile kaldım" dememek lazım.
iyide biz allahtan iyi mi bilicez bak sen anlatıyosun bütün imkansızlıklara rağmen hamile kalmış arkadaşın ayrıca gerçekten bende şok oldum

Hic bir zaman bir kese deyip gecmedimm gecsem bole olmam. Onun 6.5 aylik bebegimle hic farki yok. Ben aldirmak istiyorum asla demedim nasil aldirmak isterim. Bebegimi oldurmek istiyorum demekle ayni sey benim icin. Korunmadinmi diyen arkadaslar korundum. Tibbi yontemlerle. Rabbim alnina yazinca geliyor. Dusuncem aldirmamak tabiki bir anne bebegine kiyarmi. Esimle konsuyoruz. Yapamicamiz ortada. Oda dunden beri cok agliyor bende. Evet belki korunmamiz yetmedi, evet dusucesizim ama herseyden once iki yavrumunda annesiyim ve aldirmamak asla asla istemiyirum

Bu konularda insanlarin karari hakkinda yorum yapmayi pek sevmem ama size aldirmayin diyorum. Cunku gunah ve vebal boyutunun farkindasiniz ve aldirirsaniz omur boyu uzuleceksiniz gibi duruyor.

Evet cok zor bir durum ama su asamadan sonra Rabbime siginin. Dogmasina daha 9 ay var. 9 ay sonra imkanlariniz farklilasabilir Rabbim size baska kapilar acabilir.

Buradan konusmak kolay tabi. Rabbim yardimciniz olsun.

Yine kürtaj yaptıranlar katildir diyenler toplanmış.
Konu sahibi buraya bu konuyu açmakla hata etmişsiniz.
Maddi manevi 2. Çocuğa hazır olup olmadığınızı siz bizden daha iyi bilirsiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun
Niye? Siz fikrinizi söylemekde özgürsünüz de, fikri sizden farklı olanlar ağzını açmamalı mı?

Sağlık ocakları bedavaya da verıyor. 30 tl param yok diyenlere.
3,5 yıldır prezervatifle korunuyoruz. 1 gun bıle adetım gecikmedi. Bu ınsanlar nasıl korunuyor bılmıyorum. Korunma dersleri vermek lazım bazı bıreylere.

Bu sizle onlarla alakalı olan bir şey değil. Olacaksa oluyor malesef:(

Merhaba
Benim 6.5 aylik bir oglum var 1 ay once işime dondum. Ogluma annem bakıyor. Dun 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Dusunmeden dogurmak istedim. Ama oglum cok zor bir bebek annem tek bakiyor 65 yasinda cok hastalıkları var. Buna bile zor bakiyor. Aman kizim ben ikisine nasil bakarim. Mumkun degil dedi. Esimin kendi annesi degil. Zaten asla bakmaz. Esimle dun aglaya aglaya aldiralim dedi. Cok caresisiz. Bir cana kiymak beni mahvediyor. Calismamak gibi bir olasiligim yok. Maddi anlamda zaten cok iyi degiliz. Cok caresiziz.
Dun doktor 5 haftalik sadece kese var bebek yok daha olusmamis dedi ama Rabbim vermis onu. Cok gunah.cok uzuluyorum cok korkuyorum. Yarin Rabbin huzuruna nasil cikarim. Insanlar kapilarda evlat icin caresiz beklerken ben kiyicam. Kafayi yicem bir akil verin. Yardim edin.

Bebeğin dünyaya geldiğinde onun küçücük ellerini tuttugunda ve o minicik gözleriyle sana minnetkâr bir şekilde baktığında iyiki de kiymamisim aldirmamisim diyeceksin. Lütfen aldırma daha o minicik ellerin ayaklarin, şirin mi şirin bir bedenin dünyaya gelmesine engel olma. Üstelik senin canından can kanından kan Bur parçan. Lütfen kıyma . Rızkı veren Allah tir elbette bir kapı açacaktır.

arada sadece kütle farkı var akıl tutulmasını sanırım sız yasıyorsunuz bır kese degıl o 46 kromozomu olan bır ınsan nasıl kı bır cocuk buyuyup gelişip ergen yetıskın oluyorsa o kese de buyuyup yetısıp bır bebek bır cocuk bır ergen bır yetıskın olacak sız de bu hayata bır tane zigot denilen döllenmiş yumurtayla basladınız

kalp atışı duyulana kadar bir canlıdan söz edemiyoruz boş gebelik de olabiliyor.. siz de biraz araştırırsanız daha sağlam bilgilere ulaşabilirsiniz..

Niye? Siz fikrinizi söylemekde özgürsünüz de, fikri sizden farklı olanlar ağzını açmamalı mı?
Böyle bir cümle mi kurmuşum?
Konuyla alakalı ben dahil kimsenin fikrini önemsememesini , kendi karar vermesini söylemişim.

Ben olsam aldırırdım.
Bence çok duygusal düşünüyorsunuz.Anneniz en başta ben bakamam demiş ki haklı.65 yaşındaki kadın 2 tane minik bebeğe nasıl baksın ?
Ee anneniz bakmadı çocuklara kim bakacak ? Bakıcı tutsanız para zaten.Maddi durumumuz yok diyorsunuz çalışmak zorundayım diyorsunuz.Kazandığınızın bir kısmını bakıcıya vermek zorunda kalacaksınız.
Ayrıca olayın bir de manevi kısmı var.Gerçekten 2.bebeğe hazır mısınız ? Önemli olan karnınızdakini doğurup ''çocuğum oldu'' demek değil.Önemli olan onu her türlü anlamda büyütüp,hazırlayabilmek.Buna hazır mısınız diğer çocuğunuzla beraber ?
Kendinize sorun bunu,oturun sorgulayın biraz.Ayrıca korunma yönteminiz demek ki doğru değilmiş,bu da size ders olsun.

Karşısındaki insana ''katil olursun,alanlar da katil zaten'' diyenler açmasınlar evet.Burada kürtaj olan kaç tane kadın vardır Allah bilir.Biri size böyle bir konuda ''katil'' diye seslense ne hissederdiniz,biraz empati yapın.Evet hoş bir durum değil belki ama devletin yasaları belli bir süreye kadar izin veriyorsa o ''cinayet''e girmiyordur demek ki.

Ne biçim yorumlar bunlar böyle,katiller,caniler havada uçuşmuş resmen. Ne hakla bu kadar ağır eleştiriyorsunuz anlayamıyorum. O evde ne yaşandığını,çocuğuna bez,mama alip alamadığını bilmeden nasıl bu kadar rahat konuşuyorsunuz?
Konu sahibi evde oturup bakabilecek olsa tamam aldırmasın ama 6.5 aylık bebeği var daha ağzı süt kokan,1 yaşını biraz geçmiş olacak kardeşi doğduğunda,65 yaşinda kayınvalide zaten bakmak istemiyormuş var olan bebeğe,ikinciye nasıl baksın?
Zaten konu sahibinin imkanı olsa doğurur,bakıcı tutar yada ayrılır işten bakar. Bahsettiğiniz gibi katil,cani,vicdansız olsa zaten burada çare arıyor olmazdı.
Lütfen ama lütfen biraz haddimizi bilelim yorum yaparken.
Konu sahibi size aldırın,aldırmayın diyemem,ne şartlarda yaşıyorsunuz bilemem ama her ne karar verirseniz verin hakkınızda hayırlısı olsun. Kimseye bakmayın,siz bilirsiniz ne yaşadığınızı,kimseyede size böyle konuşmak düşmez.
Rabbim yardımcınız olsun.

aklı veren allah evet peki bu bebeği kim nasip etti

kalp atışı duyulana kadar bir canlıdan söz edemiyoruz.. boş gebelik de olabiliyor ve embriyonun oluşması 6. 7. haftayı bulabiliyor.. doktor da bebek henüz oluşmamış demiş.. ben de tabiki aldırmasını istemem ama doğurup maddi ve manevi yönden iyi bakamamaktansa doğurmamasını tercih ederim.. benim fikrim bu herkesin fikri farklı..

Hic bir zaman bir kese deyip gecmedimm gecsem bole olmam. Onun 6.5 aylik bebegimle hic farki yok. Ben aldirmak istiyorum asla demedim nasil aldirmak isterim. Bebegimi oldurmek istiyorum demekle ayni sey benim icin. Korunmadinmi diyen arkadaslar korundum. Tibbi yontemlerle. Rabbim alnina yazinca geliyor. Dusuncem aldirmamak tabiki bir anne bebegine kiyarmi. Esimle konsuyoruz. Yapamicamiz ortada. Oda dunden beri cok agliyor bende. Evet belki korunmamiz yetmedi, evet dusucesizim ama herseyden once iki yavrumunda annesiyim ve aldirmamak asla asla istemiyirum
Can'ım benim zor durumdasın farkındayız.fikir sordun derdini anlattın.ne yaparsan yap senin fikrin senin hayatın diyip susacak bir millet değiliz. Dogruyu ve yanlışı Hakkı'yla savunan bir ümmetiz.burda bize yinemi dındarlık bu konuda bari yapmayın diyen arkadaşlar vardır tabi ama biz doğruyu söylemek le mükellefiz...sende elbet bliyosun yapman gerekeni ya elini taşın altına koyacaksın yada en büyük ikrami nimeti reddeceksin. Tabiki karar senin. Allah yardımcın olsun ...

Herkes burada aldir veya aldirma diye kendine gore yorum yapmakta ozgur.

Herkes kendi bakis acisina gore yorumluyor olaylari ve buraya yaziyor.

Ben aldirma dedim. baskasinin bakis acisi "aldirmali" olabilir saygi duyarim ama sadece konuya yorum yapilmali bence.

Aldirma diye yorum yapanlari elestirmek olayi "Akil fikir" meselesine getirmek ne kadar dogru?

kalp atışı duyulana kadar bir canlıdan söz edemiyoruz boş gebelik de olabiliyor.. siz de biraz araştırırsanız daha sağlam bilgilere ulaşabilirsiniz..
çok komıksınız bos gebelık cok dusuk bır ıhtımaldır kalp atısı olmadan canlı degılmıs asıl siz bıraz arastırın merak etmeyın benım genetık bılgım sıozden cok daha fazladır sınzın bu konudakıdusuncenız benı ılgılendırmez yarın sız hjamıle kalırsanız dıledıgınız gıbı aldırabılırsınız ama tutup da bı kese işte nolcak dıyemezsınınz madem bıraz bılgınız var az yazın googla da öğrenın o zaman neymıs bır keseymıs bos da olabılırmıs sen ıstedıgın gıbı aldır bıze ne senın mantıgına göre 3 kılo bır bebekle 10 kılo bır bebek de aynı olur mu hıc

Allah elbet kolaylığı da yanında verecektir. 9 ay boyunca çalışacaksın
Diğer evladın yaşına girecek yürüyecek. Bu arada iki kişi bir arada çalışmış olacaksınız
Ona göre birikim yapıp doğum parası da alacaksınız.
İyi düşünün iyi olsun

Back
X