• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj olmak :(

Ya senin bebeğin suan küçük emziriyorsundur da. Prolaktin yüksek yani.
Bana prolaktin yüksek ise hamile kalınmaz dediler.

Mesela bende suan psikolojik ilaç kullanıyorum prolaktini yukseltiyo ve gogsumden süt geliyor 1 yıl olacak hamile kalamiyorum ve bu sebepten diye düşünüyorum.

Acaba başka sebebi de olabilir mi.

Yani hormonun yüksek olması korumuyor mu. Beni bi aydinlatin.
yok hayır korumuyor ,yani en azından %100 korumuyor..mesela ben doığumdan sonra ,emzirmeyi bırakana kadar 1,5 sene kadar regl olmadım.ama doktorum korun mutlaka gebelik ihtimali var dedi.
prolaktin hormonu yumurtlamayı %100 kesmiyor yani.

Çocuk daha 1 yaşına bile girmemiş korunmadinmi hemen hamile kalmissin

Ne kadar enteresan yaa

kimisi hiç korunmaz yıllarca hamile kalmaz

kimisi sözde korunur buna rağmen şıp diye hamile kalıverir

bu bebeği aldırıp korunmaya aynı şekilde devam edersen korkarım ki

daha çok bebeğin günahına girecek gibisin

neyle korunuyorsan işe korunma yöntemini değiştirmekten başlasan iyi edersin

Şu akıl veren hesap soran yorumlar yok mu ? Derdi olup dertleşenleri perişan eder..

Arkadaşımın eşi korunuyordu prezervatif patladı alın size bebek :KK53:

Adam çift kat mı taksaydı ?

Arkadaşım bakamayacaksan eğer doğurma.

Neticede doğurmak değil büyütebilmek marifet. Benim için maddiyat değil mesele hakkıyla anne olabilmek. Karar senin...

E sormanın gereği ne ki o zaman, kkinikler her yerde, durumunu en iyi kendi bilir bu kamuoyu yoklaması yapılacak birsey değil
Biz karar mercii değiliz zaten bunda hemfikirim. Fakat hemen katil olma, ne olursa olsun doğur demek ne kadar doğru ya? Önünü ardını düşünmeden bodoslama doğur diyor kadın. Sanki kıymık battı da onu çıkarıyoruz.

Kız kardeşliğim zaten korunma mevzuusuna hiç girmedim. O işin başka bir boyutu zaten. Ben inanmıyorum, doğru dürüst hapımı aldım, içimiz de rahat etmedi adam da korundu ben de hamile kaldım diyenlere. Ya sen hapı unuttun içmeyi, ya da üfürükten bir çay, ilaç kullandın bilip bilmeden o da ilacı kırdı. Mutlaka bir şey var yani o işte. Hele geri çekilme ile korundum diyen gözüme gözükmesin. 23 yaşında cinsel hayatı olmayan ben bile öğrendim şunu artık, size ne oluyor be?
Hadi diyelim istisna oldu, e ama bu sitede saysak bilmem kaç kişi korunarak hamile kaldı. Bu oran, yöntemlerin istisnalarını çokça geçen bir oran. Yüzde 1'den az bir oran bırakıyor haplar mesela. E ama hamile kalan kadın sayısına bir bak, aralarında uçurum var. Yok anacım, bu sefer yemedi diyorum.
Sonradan oturup ağlayacağına, önce şu takkeyi önüne koyup düşünmek gerekiyor.

Velev ki her aksilik seni buldu ertesi gün hapı var değil mi, çocuğu olmayanların ne kadar sinir olduğunu anlayabiliyorum

Rızk konusuna girersek kesin banlanırım. Yaram var bir dünya zaten bu konuda...
Sadece ufak bir kısmını yazabildim. Kübra'nın anası da rızk deyip doğurmuş işte bak sonu ne kadar acı oldu.
Zaten bakabilecek olsa aldırayım mı diye konu açmaz bu kadın. Keyfiyetten kimse kürtaj olmaz, yani meşruysa. Ki kadın evli, belli ki para durumu kötü. Çalışmak zorunda ki 6 aylık bebeğini annesine bırakıp işe gidiyor. Yoksa her anne bebeğini kendi büyütmek ister. Ayrıntılardan bütüne gitmekte neden bu kadar zorlanıyoruz biz ya? Çok basit bu çıkarımları yapabilmek ya!
E doğurmak en basiti, iş sonrasında başlayacak. Maması, bezi bile bir dünya masraf isteyecek. Yaşları yakın olacak neredeyse aynı dönemde büyüyecekler her şeyden çift çift alınacak. Ya bizim ülkemizde çocuk kolay büyüyor da benim mi haberim yok? Eğer bu kadar basitse yarın evlenir, ertesi güne çalışmalara başlarım yeminle!
bu yazdıklarında doğruluk payıda var ama ne olursa olsun bi cana kıymaya kılıf değil bunlar..dinimizdede bunun ne kadar ağır bi günah olduğu açıkça bildirilmiş..zaten bu dünyada misafir değilmiyiz.. yaşadığımız bunca sıkıntı derrt birer sınav değilmi..

Biz karar mercii değiliz zaten bunda hemfikirim. Fakat hemen katil olma, ne olursa olsun doğur demek ne kadar doğru ya? Önünü ardını düşünmeden bodoslama doğur diyor kadın. Sanki kıymık battı da onu çıkarıyoruz.

Benim bu konudaki kanaatim şu,hata benimse aldıramam yaa, benim b.k yemem çünkü,kendimden örnek verdim hatta dikkat etmiyorum diye, hem yalap salap iş yapıp hem de hadi aldırayım diyemem kendi adıma,konu sahibi nasıl korundu neyle korundu bilemem tabi,cevaplar onda, en dürüst cevap kendi içinde,ben ek gelir kapısı arar gene de aldıramam kendi hatam yüzünden olan bebeği, şahsi fikrim

Çok ağır olacak belki ama yazıyorum. Açlıktan ölen bir bebek vardı, hatırladınız mı? Kübra idi adı, zavallının mide muhteviyatında sadece şekerli su bulunmuştu otopsi sonucunda. Rızk deyip işin içinden sıyrılamayız maalesef. Bu da bu şekilde düşünenlere soğuk duş olsun o halde.
Bakamayacağımız çocuğu yapmayacağız, o kadar. Şimdi o da can, öldüremem deyip doğuracaksınız. E peki ya sonra?
Her şeyine yetişebilecek misiniz? Karnı doyacak mı? Kim bakacak?
Herkesi dünyamıza davet ediyorum, gerçek olana!
Hatırladım o bebeği,çok üzücü bir durumdu suratımıza tokat gibi çarpan.
Dünyaya gelen büyür mottosuyla yaşayan bir grup var maalesef ama öyle olmuyor,tamam yarı aç yarı tok,yaşlı babaanne ile okul yaşına geldiler sonra ne olacak? Bir çocuğu bile layıkıyla okutmak zorken,konu sahibi iki çocukla aynı durumu yaşayacak.
Şartlarını bilemiyorum ama fatura,kira ödemekte zorlanan,eve yiyecek alamayan bundan bile kısmak durumunda olan bir yaşantısı varsa konu sahibinin,böyle caresiz olması normal. Eşi bile ağlamış çaresizlikten.
Doğur demekle bitmiyor ki.

Cocugum yok,evlendigim yildan beri esimin ameliyatlari,odedigim 1 ev parasi tup bebekler,sonuc husran..
4 ay once ikizlerimi dogurup kaybettim,rabbimin elinden zorla alamiyorum..
Ama size hic ugrasmadan vermis,ne aci cekmissin tedavilerde nede maddi sikintin olmus,altin tepside onune sunulmus,ne kadar sanslisin bi bilsen canim..

Şu akıl veren hesap soran yorumlar yok mu ? Derdi olup dertleşenleri perişan eder..

Arkadaşımın eşi korunuyordu prezervatif patladı alın size bebek :KK53:

Adam çift kat mı taksaydı ?

Arkadaşım bakamayacaksan eğer doğurma.

Neticede doğurmak değil büyütebilmek marifet. Benim için maddiyat değil mesele hakkıyla anne olabilmek. Karar senin...

ertesi gün hapı diye bir şey böyle durumlar için var.
korunurken hamile kalmak diye bir şey çok çok zor ihtimal.
ya hapını düzgün kullanmamıştır, ya spirali için kontrole gitmemiştir, kondomu sonradan takmıştır, dandik marka kullanmıştır.
maddi durumu yetmeyen bir zahmet bebek yapmasın, güzelce korunsun, çift yöntem kullansın.
ama olmuş bir gebeliği sonlandırmak çok ayrı bişey.

bana tuhaf geliyor kimisi bebek özlemi çekiyor olsun diye başvurmadığı yöntem kalmıyor (başta ben) kimisininde korunarak bebeği oluyor. Rabbimin hikmeti sual olunmaz. Aynı durumda olsaydım günlerce düşünürdüm. çok çok günah bir cana kıymak...

ben bir şey sormak istiyorum gercekten bilmediğim için soruyorum
doktor kese var bebek yok demiş ee o zaman hala canlı bir bebek söz konusu olur mu boş gebelik gibi bir şey olmuyor mu
cevaplayana şimdiden tesekkür ediyorum

bu yazdıklarında doğruluk payıda var ama ne olursa olsun bi cana kıymaya kılıf değil bunlar..dinimizdede bunun ne kadar ağır bi günah olduğu açıkça bildirilmiş..zaten bu dünyada misafir değilmiyiz.. yaşadığımız bunca sıkıntı derrt birer sınav değilmi..
Açlıktan ölen, ya da hasta olup da tedavi parası olmadığı için ölen bebeklerin olduğu da bir dünyadayız.

İnsanların bimdeki 3 tanesi 1 lira olan prezervatifle korunduklarında başlarına gelebilecekleri okumuş bulunduk bu konudada.

Konusu sahibi eğer aldırmak istemiyorsa çocuğu bir yaşına gelince kreşe verir. Yeni çocuğuda bir yıl kendi bakar bir yıl sonunda işe başlar onuda kreşe verir çalışmaya başlar. Çocukları için çalışmış olur aynı Zamanda annesinede mahçup olmamış olur.

Benim bu konudaki kanaatim şu,hata benimse aldıramam yaa, benim b.k yemem çünkü,kendimden örnek verdim hatta dikkat etmiyorum diye, hem yalap salap iş yapıp hem de hadi aldırayım diyemem kendi adıma,konu sahibi nasıl korundu neyle korundu bilemem tabi,cevaplar onda, en dürüst cevap kendi içinde,ben ek gelir kapısı arar gene de aldıramam kendi hatam yüzünden olan bebeği, şahsi fikrim
Canım ama bakamayacağı da belli gibi. Rezil olacak bebek, bakacak kimse yok. İşten çıksa geçinemeyecek bu sefer de. İki ucu b.klu değnek.

Back
X