Kürtaj olmalı mıyım?

Hastane kayıtlarınız avukatta da orada açıkça belli mi eşiniz yüzünden kulak zarınızın patladığı?
Bazı yorum yapanları anlayamıyorum çocuğu aldırma doğuma kadar kocana dön idare et demişler. Arkadaşlar iyi misiniz ? Adam bir canavar. 1.5 yaşında ikiz kızların önünde kadının kulak zarını patlatıyor. Hamileliğin ilerleyen zamanlarında kadını öldürse dövmekten kürtaj ol demek günah da sizin yaptığınız daha mı az günah??? Karşınızdaki kadın daha 3 gün önce burda dövdü ama arayıp sormuyor inşallah geri döner diye dua ediyordu. Verdiğiniz akıl kadını felakete sürükleyecek.
Çocuğunu aldır veya aldırma diyemem. Gücün varsa 2 küçük çocuk + 1 bebeğe bakmaya ve çalışmaya buyur doğur. Ama çalışmak zorundasın acilen bunu unutma. Buna göre ver kararını.
Bir cana kıymak elbette kolay değil ama o çocuğun yaşayacağı maddi ve manevi çaresizliği düşünüyorum. Kaldı ki senin de psikolojin tek başına doğum ve 3 çocuk bakımını kaldırabilir mi bilemiyorum.
Ben olsam aldırır o 2 minik kızıma sarılırdım. Var gücümle de çalışırdım onları o babaya muhtaç etmemek için.

++++++++++

Dizidaşım, mantığın doğru.
Yalnız benimki de doğru.
Hiç çocuk olmasa aynen senin gibi yazardım ama zaten çocuk var, masraf var, çalışması için illa birine bırakılacak.
Ha 2 ha 3.
Çocuklar daha bebek, annenin hayatı 6 ay daha sekteye uğrar o kadar o da doğunca.
Hamileyken gayet 36. Haftaya kadar çalışabilir, sonrasında zaten 4 ay devlet desteğini de alacak maaş gibi.
Çocuk yardımı vs, maddi sıkıntı en azından 3.çocuk için olmayacak.
Şuan öncelik ikizlerinin hakkını alması.
Ve bu işin vicdanı var, empati yaptığımda kendimi yer dururdum ben.
O pis herifin ya da benim salaklıpımın bedelini yavruya ödetmek, daha rahat yaşamak için ondan vazgeçmek çok ağır gelirdi.
Yineliyorum hiç çocuk olmasa aldırsın, o adam görünümlü yaratıkla tüm bağı bitsin ama öyle değil işte.
aldırmak çözüm değil bence de. iki çocuk zaten var. allah bir kapı açar. doğur aldırma yazık yavruna. belki ilerde seni ve diğer çocuklarının kurtarıcısı o masum bebek olacak. aldırmayı düşünme. bundan sonraki hayatında neler yapabilirsin nasıl bir yön çizeceksin onu düşün.

Herkes dünyayı sizin gibi imtihan yeri olarak görmek zorunda mı sizin gibi biri doğurup çocuk esirgemeye verin demiş sizi anneniz çocuk esirgemeye mi bıraksın isterdiniz.Bakamayacağın çocuğu doğurmanın nesini savunuyosunuz.Çocuklar sizin cennete gitmek için kullandığınız araçlar mı.Siz onu onca sıkıntının içinde büyütüp kendinizce cennetlik olacaksınız ama ohoo harcanan bi ömür yoklukta büyüyen bi çocuk anadan babadan sevgiden paradan herşeyden mahrum kalmış kimsenin umrunda değil yeter ki siz dini egolarınızı tatmin edip o sınavı geçin

++++++
+++++++

3 çocuk olduğunda hakim ona göre nafaka bağlar ve tazminat verir. Her türlü büyür giderler büyüdüğünde can yoldaşlarınızdan biri olacak o lütfen aldırmayın:(

Ne kadar zor bir durum olmasi lazim. Vir yandan evlilik yikilmis ve diger tarafta masum bir can. Bence bir sürü kürtaj yapan kadin ellerinde yeterli kadar imkan olsa kürtaj olmazdi. Benim bir tanidigim kürtaj oldu,hala psikolojik etkisini atlatmis degil. Zor yani.
Kürtajın bıraktığı olumsuz etki ancak kürtajdan sonra anlaşılıyor..
Kız mıydı erkek mi?
Aldirmasaydim şu yaşta olacaktı...vs vs..

Hanımlar,
dini yorum yasaktır, üsluplara da dikkat edin lütfen, ayrıca nakdi yardımlar devletin ilgili kurumlarından izne tabi olduğundan mümkün değildir.

Karşınızda evliliği kötü giden, boşanma aşamasında, ikiz bebekleri olan, hamile bir kadın olduğunu unutmayın rica ediyorum, sağlık vb sebepler müstesna kürtaja ben de karşıyım lakin karşınızdaki insanın fiziki, psikolojik ve maddi durumunu da göz önüne alın lütfen, belki kimse aldır diyerek ön ayak olmak istemez, haklılardır da ama en azından kadın olarak bir başka kadının halini de anlamamız lazım, hepimizin şartları eşit değil, hepimizin psikolojisi yaşadıklarını kaldıracak kadar güçlü de olmayabilir, bir bebek söz konusu olunca işin duygusal yanı ağır basar elbette ki ama bizler kapımızı kapatıp hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz, bugün bu konuya yoğunlaşacağız, yarın başka bir konuya ve bu kadın bebekleri ve maddi imkanlarıyla kendi başına bir yaşam mücadelesi verecek, o yüzden rica ediyorum sözlerimizle yaralamadan evvel bin düşünüp bir yazalım.

icinde kıpır kıpır eden bi canliya ve bu canli senin canindan kanindan nasil kiyacaksin..
cok buyuk bi vebal ve cok gunah
kendi aile ici iliskilerinizin faturasini bebegine cektiriyosun
e o zmn yapmasaydn madem sorunlu bi evlilikti..
kazara oldu laflarina ben inanmiyorum ayrica..
Allah istemis olmus sen de sana lutfedilen emaneti istemiyosun
masem ayrilcaksin hamileyken de ayrilabilirsin kiz kardesinle bi sekilde yasaminizi idare ettirebilirsiniz ...
ne durumda olanlar var hemen ilk cozumun bi cana kiymak olmamali..
bu da bi imtihan ve bu imtihani gecebilmek onemli olan..
Kardeşinin de evinde eşi ve çocukları var. İstenmeye istenmeye kaldın mı orada? Hem de kaç yıl belli değil. Nasıl böyle o kadının şartlarını düşünmeden suçlayabilirsiniz ki? Kadıncağız istemeyerek, ağlayarak aldıracak çocuğunu. Tüm bunları o düşünmemiş midir sanıyorsunuz? Moral bozmaktan başka bir işe yaramaz ki bu sözler. Keyfinden aldırmıyor o çocuğu. Yaradan da bunu dikkate alır sanırım hesap gününde.
Ayrıca, benim kızkardeşim spiral+prezervatif+geri çekilme ile hamile kaldı. Kazara denilen durum pekâlâ var yani siz inanmasanız da!

Hanımlar,
dini yorum yasaktır, üsluplara da dikkat edin lütfen, ayrıca nakdi yardımlar devletin ilgili kurumlarından izne tabi olduğundan mümkün değildir.

Karşınızda evliliği kötü giden, boşanma aşamasında, ikiz bebekleri olan, hamile bir kadın olduğunu unutmayın rica ediyorum, sağlık vb sebepler müstesna kürtaja ben de karşıyım lakin karşınızdaki insanın fiziki, psikolojik ve maddi durumunu da göz önüne alın lütfen, belki kimse aldır diyerek ön ayak olmak istemez, haklılardır da ama en azından kadın olarak bir başka kadının halini de anlamamız lazım, hepimizin şartları eşit değil, hepimizin psikolojisi yaşadıklarını kaldıracak kadar güçlü de olmayabilir, bir bebek söz konusu olunca işin duygusal yanı ağır basar elbette ki ama bizler kapımızı kapatıp hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz, bugün bu konuya yoğunlaşacağız, yarın başka bir konuya ve bu kadın bebekleri ve maddi imkanlarıyla kendi başına bir yaşam mücadelesi verecek, o yüzden rica ediyorum sözlerimizle yaralamadan evvel bin düşünüp bir yazalım.
+1000000000

Yerinizde ben olsam aldırırdım.Burada ''rızkı gelir,yapmasaydın o zaman''ları okuyup moralinizi de bozmayın.Bunu yazan insanların hiçbiri dönüp de size yardım etmeyecek.

İyi ölçüp tartın konu sahibi.Bakabileceğiniz bir yakınınız vs. varsa tamam ama yoksa her türlü durumu göz önüne alın.Evet karnınızdaki de sizin çocuğunuz ama diğer 2'sine de zor günler yaşatmayın,onların da bir suçu yok.

3 çocuk olduğunda hakim ona göre nafaka bağlar ve tazminat verir. Her türlü büyür giderler büyüdüğünde can yoldaşlarınızdan biri olacak o lütfen aldırmayın:KK43:
Nafaka bağlanana kadar bu kadıncagiz ne yapsın? Nafaka çocuk sayısının yani sıra babanın da gelirine göre belirlenir. Baba düzenli bir işte çalışmıyor olarak gösterir kendini veya gösterse bile nafakayi ödemez yine bu kadın magdur olur. Evlilik içinde faydası olmayan adamin boşanma sonrası faydasını bekleyemeyiz. Her ne olursa olsun konu sahibi yalnız başına ayakları üzerinde durmak mecburiyetinde bu adam karsisindayken.

3 çocuk olduğunda hakim ona göre nafaka bağlar ve tazminat verir. Her türlü büyür giderler büyüdüğünde can yoldaşlarınızdan biri olacak o lütfen aldırmayın:KK43:

Hakim nafakayı adamın maddi imkanlarına göre bağlar, eğer eşi 15-20 bin lira almıyorsa ve adam çocuklar için çok para vermek istemiyorsa hakim takdirine bırakır ve çocuklar için alabileceği nafaka bebeklerin bir aylık masrafını karşılamayacak kadar az olur, ayrıca adam doğacak bebeği nasılsa boşanacak diye hiç umursamayıp sanki kadın tek başına hamile kalmış gibi bana mı sordun hamile kalırken ne halin varsa gör de diyebilir, çevrede çok örneklerini gördüm, unutmayın insanlar boşanırken kindar olur.

Yani. Ben konu sahibi yargilamak istemiyorum burda. Kim isterki böyle durumda kalmayi
Ah ah...sahipsizlik bu, baska birşey değil...

Rabbim annelerimizi ve babalarımızı başımızdan eksik etmesin, özellikle de kız çocuklarının başından..(toplumumuzda kız çocuğunun neden istenmedigini anlar gibiyim)

Nafaka bağlanana kadar bu kadıncagiz ne yapsın? Nafaka çocuk sayısının yani sıra babanın da gelirine göre belirlenir. Baba düzenli bir işte çalışmıyor olarak gösterir kendini veya gösterse bile nafakayi ödemez yine bu kadın magdur olur. Evlilik içinde faydası olmayan adamin boşanma sonrası faydasını bekleyemeyiz. Her ne olursa olsun konu sahibi yalnız başına ayakları üzerinde durmak mecburiyetinde bu adam karsisindayken.
Boşanma davası açılınca belge ile gidip sosyal hizmetlerden maddi yardım alabilir ama henuz eline belge gecmemis

Kardeşinin de evinde eşi ve çocukları var. İstenmeye istenmeye kaldın mı orada? Hem de kaç yıl belli değil. Nasıl böyle o kadının şartlarını düşünmeden suçlayabilirsiniz ki? Kadıncağız istemeyerek, ağlayarak aldıracak çocuğunu. Tüm bunları o düşünmemiş midir sanıyorsunuz? Moral bozmaktan başka bir işe yaramaz ki bu sözler. Keyfinden aldırmıyor o çocuğu. Yaradan da bunu dikkate alır sanırım hesap gününde.
Ayrıca, benim kızkardeşim spiral+prezervatif+geri çekilme ile hamile kaldı. Kazara denilen durum pekâlâ var yani siz inanmasanız da!
ee napsin o zmn aldirsin mi diyelim
daha 9 haftalik hamileymis demekki evliligi cok da kotu gitmiyormus
nasil korunursa korunsun Allah isteyince oluyo cok ornek var bende duydum o yhzden kazaya inanmiyorum
kari koca iliskiye girecek kadar yakinlastigina gore aralari hic de kotu degilmis demekki....
olmus bi kere diyemem ben kimse kusura bakmasin burda bi can söz konusu..
madem esinle aran kotu yanina bile yaklasmazsin ayni yataga bile girmezsin madem bosancaksin hele ki iliski yasamis yani...
biz insanlar ne ekersek onu biceriz..ve bazen zor da olsa sonucuna katlanmamiz gerekir yapacak bisey yok vebali agir bi sonuc cunku..

Ah ah...sahipsizlik bu, baska birşey değil...

Rabbim annelerimizi ve babalarımızı başımızdan eksik etmesin, özellikle de kız çocuklarının başından..(toplumumuzda kız çocuğunun neden istenmedigini anlar gibiyim)

Gercekten de öyle. Konu sahibinin arkasinda bir ailesi olsaydi ne ona bu siddeti uygulayabilirdi o hayirsiz nede böyle zor bir durumda kalirdi. Kardesi yardim ediyor su anda en azindan

Back
X