Kürtaj sonrası 🙄

Geçmiş olsun.
Ben kan sulandırıcı iğneyi dün (12. hafta bitince) bıraktım, kan sulandırıcı hapı 30. haftaya kadar kullanacağım sıkıntı olmaz.
Benim kan pıhtılaşmam yok ama doktor tüp bebek olduğu için önlem amaçlı kullanmamı istedi

Kızlar geçen hafta kürtaj oldum yarın patoloji sonucu çıkacak ama kan pıhtılaşması dan bebeğin kalbi durabilirmiş İnternette okudum şuan korkuyorum doktor tekrar eden düşükten sonra genetik test olur dedi istedim ya kanım pıhtılaştı bebeğim ondan öldüyse ikinci hamilelikte nasip olursa yine bilemem yine aynısı olursa ne yapmam lazım? 2.hamilelikte kan sulandırıcı istesem zarar olur mu çok üzülüyorum ya sebebi buysa diye 😔😪😪 akıl verir misiniz bilgili kardeşlerim
Başka bir hastaneye gidin genetik test verin genetik test zaten ücretli oluyor genelde 2 düşüğü beklemenin anlamı yok (ben beklemiştim). Başka hastanede sorarlarsa 2 düşük yaptım dersiniz. Geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın.

Başka bir hastaneye gidin genetik test verin genetik test zaten ücretli oluyor genelde 2 düşüğü beklemenin anlamı yok (ben beklemiştim). Başka hastanede sorarlarsa 2 düşük yaptım dersiniz. Geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın.
Özele gittim ama doktor gerekli değil ikiden sonra olur ancak diyor😬

Özele gittim ama doktor gerekli değil ikiden sonra olur ancak diyor😬
Yani bu olay şununla alakalı ilk bebekler genelde düşüyormuş doktorlar söylüyor. Yani bu bi sorun var anlamına gelmiyor ilk bebeklerde düşme veya kalp durması olayı %50 den fazla görülüyor diyorlar. 26 yaşındaki eltimin de aralık ayında ilk bebeğinin kalbi durmuştu. Şimdi tekrar 2,5 aylık hamile :dua:

Yani bu olay şununla alakalı ilk bebekler genelde düşüyormuş doktorlar söylüyor. Yani bu bi sorun var anlamına gelmiyor ilk bebeklerde düşme veya kalp durması olayı %50 den fazla görülüyor diyorlar. 26 yaşındaki eltimin de aralık ayında ilk bebeğinin kalbi durmuştu. Şimdi tekrar 2,5 aylık hamile :dua:
Evet bana da söyledi doktor ama insan üzülüyor işte hayırlısı olsun

Kızlar geçen hafta kürtaj oldum yarın patoloji sonucu çıkacak ama kan pıhtılaşması dan bebeğin kalbi durabilirmiş İnternette okudum şuan korkuyorum doktor tekrar eden düşükten sonra genetik test olur dedi istedim ya kanım pıhtılaştı bebeğim ondan öldüyse ikinci hamilelikte nasip olursa yine bilemem yine aynısı olursa ne yapmam lazım? 2.hamilelikte kan sulandırıcı istesem zarar olur mu çok üzülüyorum ya sebebi buysa diye 😔😪😪 akıl verir misiniz bilgili kardeşlerim
Bence siz kendiniz bir labaratuvarda yaptırın ücreti öyle inanılmaz yüksek değil, test adı Lupus Antikoagulan pozitif çıkarsa mutlaka bir daha ki hamileliğinizde her gün coraspirin alın.

Ne kusuru, biz de dustuk, halden anlariz. D-dimer pıhtilasma degeri gebelikle artisa geciyor zaten, bu esnada alinan kan sulandiricinin zarari yok. Karindan yapilan igne de derialti oldugu icin keseye vb ulasmaz, zarari yok. Yok ki veriyorlar. Ben dusuk tehdidinden bu yana kesintisiz kullaniyorum, 4 haftaya transferim var, gebelik nasip olursa bu gebeligimde surekli kullanacagim. Doguma yakin biraktiriyorlar.
12 haftadan onceki dusukler genelde cocuktaki problemlerden ileri geliyor. Sorunu bilhassa kendinizde aramaktan vazgecin, nasil ki ileri yasta bir aile ferdi vefat edince kader diyoruz, omru bu kadarmis diyoruz; bebeklerimiz de oyle.. keske olmasaydi ama onlarinda omru bu kadar yazilmis demekki... Bunlari diyen de hesap ediyor, yasasaydi 22 haftalik olacakti vb. ne yapalim, Allah baska acilarla sinamasin...
Amin canım keşke ben de kullansaydım diyorum kan sulandırıcı tabi sebebi ondan mı bilmiyorum da kendi kendimi yiyorum ne diyim.. Aminnn inşallah kuzum inşallah

Canım düşükten ne kadar sonra Rabbim nasip etti bir de kalbi mi durdu benim bebeğim kalbi durmuştu 😪 çok sevindim
Evet canım kalbi durdu. Valla düşükten sonra bir kimyasalım oldu, daha sonra da 5 ay sonra bu bebeğime hamile kaldım canım. Yani düşükten sonra aşağı yukarı bir yıl sonra sağlıklı bir gebelik oluştu. Ama elbette herkeste böyle olmak zorunda değil, kimisi hemen ardına kalıyor..

Özelde de yapmayalım dedi doktorum umarım ben de yaşamam nasip olursa içimi rahatlattınız 🤲
İnşallah sıkıntı olmaz ya, ilk bebeklerde düşük çok yayginlasmis zaten hep öyle diyorlar. Doktor da hiç şaşırmamisti. Sonrakilerde bir sıkıntı olursa o zaman test yaparız ama şimdi gerek yok demişti

Back
X