Kürtaj sonrasi gebelik

Mylove

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2018
510
141
103
26
Merhabalar ben 2 buçuk aylık hamileydm kontrole gittim ve bebegimin kalbi durmuştu 26 martta kürtaj oldum ve 1 hafta kadar adet gördüm ve kürtaj sonrasi ilk adetimi 9 mayıs 'ta oldum şimdi korunmak istemiyorm çünkü yaklaşık iki ay oldu korunali yani 2.adeti de beklememe gerek varmı sizce yada hemen hamile kalıp sorun yaşamayan varsa beni aydınlatır mısınız

Kürtaj sonrası vücut maksimum 6 ay dinlenmeli. Hap yöntemi ile korunuyorsan, geç ulaşabilir döl yatağına, prezervatif ise, normal olur zaten.

kürtajdan sonra bekle bence 1 adet daha, rahim toparlanamazsa bu sefer yine iyi tutunamayabilir,benzer durumlar yaşarsın Allah korusun, bir de pataloji sonucunuz ne geldi, yani bebekten kaynaklı bir düşüş mü yoksa rahimden mi, 2.5 aylık bayağ büyükmüş aslında, kalbi kaçıncı hafta durmuş,2 kontrol arası ne kadar süre vardı, rabbim tez zamanda kucağınızı doldursun inşallah

Arkadaslar gebeligumin problemli olma ihtimali olursa kurtaj olacakmışım malesef... simdi benim 3 yasinda cocugum var ve kurtaj beni korkuttu bu riskli bir sey mi. Hayati tehlikesi var mi? Keske sağlıklı olsa da kurtaj olmasam ama aksi.durumda korkuyorum anne icin riski nedir

benim de 3 yaşında bir çocuğum var, 2 yaşındayken ben de kürtaj oldum, 6 . haftalarda falandı, kanamam başladı, inşallah senin öyle bir durum olmaz ama , inan çok basit bir işlem, uyutuluyorsun zaten, sonra adet kanaması gibi kanama oluyor birkaç gün,ben de korkmuştum ama şükür bir sorun olmadı

Instagramda alaninda uzman bir perinatolog doktor takip ediyorum kimyasal gebelik, düşükle sonuçlanan kurtajdan sonra beklemenizin gereği yok korunmadan hemen çalışmalara devam edebilirsiniz diyor.
Lakin Allah korusun dış gebelik ve ileriki haftalarda sezeryan olursa 6ay ila 1 arasinda korunun diyor.
Rahim hazırken beklemeyin diyor.

8. Haftadayim cmv igm pozitif çıkmış. Eger avidite testi düşük cikarsa kurtaj mis.. korkuyorum kurtajdan da..

1 ay süre vardı patoloji sonucu temiz çıktı bisey çıkmadı 2 kere kontrole gittm kurtajdan sonra rahimde bisey kalmamış dedi doktor yumurtaliklarim da iyi çalışıyor dedi ben korunmayı bıraktım çünkü baya arastrdm bazı uzmanlar korunmaya gerek yok diyo bazıları 2 ay diyor eşim beklemiyor sabırsız biraz o yüzden Alllah bidaha yaşatmaz inşallah

Evet bende baya araştırdım yani o yüzden korunmayı bıraktım Rabbim bidaha yasatmasn inşallah

Kurtajdan sonra eltime doktor 3 ay korun 3. Ayin sonunda hamile gelirsin stres yapma demisti sadece bir ay korundu yinede 3. Ayin sonunda hamile kaldi. Bi cok goruse gore ekstra bir durum yoksa kadin kendini hazir hissediyorsa denemeye başlayabilirmis kurtaj doneminde biraz arastirip videolar izlemiatim en az bir iki adet beklemek tabi akla daha yatkin ama hazir hissediyorsan doktorunda illa 3 ay bekle demediyse deneyebilirain bana 3 ay bekle demişti doktorum ama ben tüp bebek yaptıracağım icin kurtajdan sonra mecburen bekledim.

Valla canım bilim adamları araştırmış öyle bir yazı okumuştum bekleyince bisey değişmiyor anormal bi durum yoksa gerek görmüyorlar bende şimdiye kadar korundum yine yeni bıraktım korunmayı bakalm herşeyin hayırlısı olsun

Bende okudum benzer seyleri artik yaygın görüş kisi kendini nezaman hazir hissediyorsa ozaman denemeye baslayabilir yonundeymis.

Evet bende baya araştırdım yani o yüzden korunmayı bıraktım Rabbim bidaha yasatmasn inşallah
Amin inşallah arkadaşım. Kimselere yaşatmasın inşallah, 2.kere hamile kalınca cok stresli oluyorsun çünkü. Ben o stresle hamileliğimin başında bademcik enfeksiyonu geçirmiştim ve mecburen antibiyotik kullanmıştım.

Evet insan korkuyor bidaha aynu şeyler olcak diye

Merhaba herkese daha önce de konu açmıştım hamileydim bebeğin kalp atışı yoktu ve 6 haftalıktı sonunda 5 haziran gece çok yoğun ağrılı kanama ile acile gittim yatışım yapıldı sabaha kadar yoğun kanamam oldu sabah doktor baktı düşmüş zaten rahim ağzına kadar gelmiş dedi 5 dkk lık işlemle alıcaz dedi sonrasında bana normal hayatına dönebilir sin dedi 1 hafta sonra kontrole gel dedi kürtaj olduğum gün çok hafif lekelenme yaşadım ertesi günü kesildi ilk gebeliğim bilmediğim için doktorum da bişy söylemediği için kürtajın ikinci günü ilişki oldu sonradan internette baktım doktorların yazılarına 2 hafta ilişki olmasın yazıyorlar enfeksiyon olabilir falan yazıyor çok korkuyorum daha önce kürtaj olup böyle ilşkide enfeksiyon kapan falan doktorum hiç bişy demedi bizde sorun olmicagını düşündük lütfen yardım edin teşekkürler...

Bende 7 ay deneme sonunda gebelik yaşadım çok mutlu oldum ama 5 hafta 2 günlük keseyi gördük sonra iki üç hafta düzenli gittim ama bebeğin kesesi yine 5 hafta 2 günlüktü doktor gelişmiyor diye alalım dedi ama aşırı ağrım vardı tabi kanamam da ben yine sebep olmayayım diye aldırmayıp başka bir doktora gitmeyi düşündüm ama gecesinde kese düştü sabah sadece doktor kalan kısımları kürtajla temizledi.üstünden bir adet gördüm yeni şuan eşim çok istiyor ama ben korkuyorum yine aynı şeyleri yaşarım diye ne zaman denememiz gerekli yada beklersem yine uzun zaman olmaz mı kafam çok karışık.hem acıları yine yaşayıp üzülmekten korkuyorum hem de ya hiç olmazsa diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…