kürtaj yasak mı

Aynı bu durumda olan komşumuz seneler sonra kaza ile hamile kaldı ve istemediler. senin gibi ailenin en küçük kızı, anne doğur ben bakarım yeterki doğur demişti ama yinede aldırmak için kapı kapı dolaşmıştı ama almadılar bebeği alamadılar büyümüş çünkü. Sonra ne mi oldu bebek doğdu iki aylıkken bebek, o istemeyen aldır diyen babası kalp krizinden aniden göçtü gitti.

Tecavüze uğrayıp hamile kalanlar da aldırmasın o vakit. Sizin mantığınız bunu kabul görüyor.
Siz bizi katil ilan ettiniz, yok böyle bişey.
Gelip kapınıza koysalar bin bahane bulur evden atarsınız çocuğu, mazlum edebiyatı parçalamayın burada.
Soylediklerinize dikkat edin lutfen.. sizin gibi insanlar uzerinden kurtaji desteklemiyoruz biz.. yavrucazlar cope gitmiyo yani.. birde cikmissiniz edebiyat uzerinden yuruyorsunuz.. cok ilgincsiniz..

Anneyle oğulun yaş farkını anlayamayanlar şaka mı acaba :KK53:

Kocan duymasın yemin ediyorum sana 20 yıllık konu çıkar. Sosyete anan çocukta yaptı diye.
helal olsun çocuk da yaptı kariyer de diyodu (kariyer dediği de annem kuaför) şimdi neler der duysa

Ay evet siz haklisiniz.. o bebegi canina kiyilirken sizde seyirci olun zaten sizin gibilerede bu yakisir .. hayatlarini neden olumsuz etkileyelim .. dogru tavsiye vermek, bir cana kiymayin demek kotu biseyse eger size soyleyecek baska sozum yok benim.. o bebek beni oldurmeyin diye anne rahmine yapisiyor, yalvariyo resmen bundanda haberiniz varmi ? vicdaniniza birakiyorum .. ayrica cocugunun down sendromu olupta doguran cok anne var .. bunlar sadece uretiginiz bahanelerden ibaret.. belkide anne sakat kalacak, belkide cocuk engelli dogacak diyorsunuzya hani, doktor henuz hayati tehlikeyi aciklamadan nedir bu kurtaj merakiniz anlamis degilim..
25 yaşında bir annenin sakat çocuk doğurma ihtimali 990 da 1 ken, 45 yaşında bi annede bu oran 28 de 1 dir. Bu bilimsel bir oran. O çocuğun geleceği için de bu ailenin gelecegi için de bu çok büyük bir risk. Keşke siz de ordan burdan duyduğunuz " o çocuk anne rahmine yapışıyor, yalvarıyor" lafından daha gerçekçi, bilimsel şeylerle savunsanız kendinizi. Bi araştırın allah aşkına kaç tane olumlu örnek var o yaştan sonra çocuk sahibi olup iyi bir geleceğe sahip olmuş. Bu çocuk sağlıklı bile olsa 15 yaşındakı halini bi hayal edin. Ya annesi babası ölmüs olacak ya da çocuğun hayatında hiç bir etkisi olamayacak kadar yaşlı olacaklar. Bu çocuk da en çok hata yapmaya yatkın olduğu bu dönemde ya madde bağımlısı olacak ya bi suça karışacak, ya sokak çocuğu olacak. İyi bi senaryosu yok bu hikayenin. Sizın sandığınız gibi ne güzel bebiş geliyor seversiniz,oynarsınız kadar basit değil. Çocuk oyuncağı değil bi insan yetiştirmek, ona hak ettiği hayatı sunabılmek

Soruma cevap alamadım.
Diyorumya bu tecavuz olayi hepimizin basina gelebilir Allah korusun ve her ne sekilde olursa olsun sonucta anne rahmindeki bir candir diyorum, bakin dikkat ederseniz ben burada tecavuz sunu bunu tartismiyorum direk kurtajla ilgili yorum yaptim.. tecavuz tabikide farkli bir olay.. bu konuylada ilgisi yok zaten tecavuzun..

yorumların hepsini okumaya sabrım kalmadı.Şu ilk başlarda bir yorumlar okudum.PESS..
Bir annenin kızıyla bunu paylaşmasının neresi ayıp.Tabiki de kızıyla paylaşacak gidip elaleme mi anlatsın.Nasıl bir zihniyet taşıyor bazı insanlar gerçekten yazık yani.
Konu sahibi arkadaşım umarım hakkınızda hayırlısı olur.Sonuçta aldırsa da doğursa da sizin verdiğiniz kararla olacak.Evet bir cana kıymak çok acı vicdan meselesi ama sizin hayatınız umarım iyice düşünüp bir karara varırsınız.

Konu Sahibi kesin bilgi veriyorum yakın bir zamanda arkadaşım kürtaj oldu bu yüzden bilgilerim doğru. Devlet Hastaneleri ve Özel Hastaneler dahil olmak üzere isteğe bağlı kürtaj yapmiyorlar.sayet gebelikte risk varsa boş gebelik, dış gebelik vs.ayri tabiki.
Özel kadın doğum muayenelerinde ve kürtaj merkezlerinde 10.haftaya kadar kürtaj yapılıyor. 5 dakikalık bir işlem vakum ile yapıyorlar.
Bence konunuda kapattir fena karıştı sanki

Diyorumya bu tecavuz olayi hepimizin basina gelebilir Allah korusun ve her ne sekilde olursa olsun sonucta anne rahmindeki bir candir diyorum, bakin dikkat ederseniz ben burada tecavuz sunu bunu tartismiyorum direk kurtajla ilgili yorum yaptim.. tecavuz tabikide farkli bir olay.. bu konuylada ilgisi yok zaten tecavuzun..
Fakat siz bütünü kapsayarak küretaj kesinlikle olmamalı diyor, bizi zan altında bırakıyorsunuz. İstemeye istemeye doğuran anne yok mu depresyona girip de bebeğini öldüren? Hep diyorum psikolojik açıdan anneliğe hazır olmayanlar doğurmasın. Evet ortada bi can var fakat sonrası daha önemli.
Bizler katil değiliz efendim. " Allah verir rıskını, aaa cana kıyılır mı" diye diye bu haldeyiz. Çocuklar ölüyor, aile içi istismara uğruyor. Analık babalık yapamayacak olanlar doğurmasın evet aldırsın gene söylüyorum. Çocuk kendini ısmarlamıyor bize. İsteyerek yada istemeyerek, anlık zevkle getiriyoruz dünyaya. Peki ya sonrası? Kabullenemeyip öldürülen çocuklar ne olacak? Binlerce örnek sayabilirim size. Bizler demiyoruz ki her canı isteyen aldırsın, siz olayı farklı yerden tutuyorsunuz.

Bence de kapattır konunu..Millet ancak bilmiş bilmiş konuşuyor..Bir soru sordun,bir konuda bilgi sahibi olmak istedin ortalik ucuz kahramanlarla,kendini bilmez yorumcularla doldu..

Bebegi hiiiccc istemiyorlarsa dogunca sosyal hizmetlere versinler? Abin alsin buyütsun? Sen de bakabilirsin? Evlatlik versinler? Öldürmekten iyidir?

Fakat siz bütünü kapsayarak küretaj kesinlikle olmamalı diyor, bizi zan altında bırakıyorsunuz. İstemeye istemeye doğuran anne yok mu depresyona girip de bebeğini öldüren? Hep diyorum psikolojik açıdan anneliğe hazır olmayanlar doğurmasın. Evet ortada bi can var fakat sonrası daha önemli.
Bizler katil değiliz efendim. " Allah verir rıskını, aaa cana kıyılır mı" diye diye bu haldeyiz. Çocuklar ölüyor, aile içi istismara uğruyor. Analık babalık yapamayacak olanlar doğurmasın evet aldırsın gene söylüyorum. Çocuk kendini ısmarlamıyor bize. İsteyerek yada istemeyerek, anlık zevkle getiriyoruz dünyaya. Peki ya sonrası? Kabullenemeyip öldürülen çocuklar ne olacak? Binlerce örnek sayabilirim size. Bizler demiyoruz ki her canı isteyen aldırsın, siz olayı farklı yerden tutuyorsunuz.
Bu bir intihamdir bilmem anlatabildimmi.. sevismek iyi hosta, cocuk oluncami kotu oluyo.. peki ya sonrasi diyorsunuz, o zaman konu sahibinin annesi babasi korunsaydi.. sevisince guzelde, cocuk oluncami kotu oluyo.. acaba o cocugu anne rahmindeyken oldurmek katillik olmuyorda ne oluyo efendim ? Siz Allah'tan dahami iyi bileceksiniz.. Tovbe Estafurullah ..

Bu bir intihamdir bilmem anlatabildimmi.. sevismek iyi hosta, cocuk oluncami kotu oluyo.. peki ya sonrasi diyorsunuz, o zaman konu sahibinin annesi babasi korunsaydi.. sevisince guzelde, cocuk oluncami kotu oluyo.. acaba o cocugu anne rahmindeyken oldurmek katillik olmuyorda ne oluyo efendim ? Siz Allah'tan dahami iyi bileceksiniz.. Tovbe Estafurullah ..
Sizinle ortak nokta bulamayacağımızı anlamış olarak iyi geceler diliyorum.

Sizinle ortak nokta bulamayacağımızı anlamış olarak iyi geceler diliyorum.
Hayirdir noldu .. son cumle zorunuza gitti galiba .. evet sizinle polemige daha fazla girmek istemiyorum .. cunku neyin ne oldugunu cok iyi anladim hani dedinizya "Allah rizkini verir diye diye bu hale geldik" buradan belli ettiniz renginizi .. hadi by

Back
X