Kürtaj yasası

Belki de adam aldıramayınca bebeğe babalık eder diye düşünüyor.
Ya da adam çok zorba kadın ileride o çocuğu doğurmayacaktın gibi sözlere maruz kalmamak için de tamam deyip,doktora gittiğinde doktorun almıyorum demesini umuyordur.

Adam bana gaddar geldi.
Konu sahibi düzgün bir yerde doktor almam dese o adam kadının sağlığını da düşünmez düşüğe zorlar bir şeyler yapar.

İnşallah öyle olmaz ama olasılıklar arasında tabi ki de..
Adam gaddar olmasa saçma sapan nedenlerden dolayı bu zulmü yapmaz..

Yasal sure 10 hafta, eger engelli oldugu 3 doktor raporuyla (heyet raporu ve cogunlukla universite hastanesi gibi tam donanimli hastanelerde veriliyir) onaylanirsa 20. Haftaya kadar yapilabiliyor.
Eger bebegin gelisimi geriyse yani ultrasonda 10 haftaliktan kucuk cikarsa yine yaptirabilirsiniz.
Onun disinda yapilacak biyer bulunur illa ki ama bu sizin sagliginizi hatta hayatinizi tehlikeye sokabilir. Ne kosullarda yapilacagini bilmiyorsunuz cunku.

A Ayrainci bence kürtajdan önce herşeyi burada anlat ki yardımcı olalım ..yani adam bu kadar istemiyor bu bebeği neden 11 hafta beklediniz? bu kadar pislik bir adamla neden hala berabersin? neden adam bebeği istemiyor? sen neden bu kadar çaresizsin??
yani bunları anlat ki doğurmak istediğin bebeğinle sana yardımcı olalım...

Seni zayif buldugu için boşanmayı düşünen eşin var ya,onunda kafasinin icindeki beyni zayif,tabi içinde öyle bir organ taşıyorsa..
Sabah Sabah sinir oldum agzini burnunu kırasım var:sinirli:lutfen böyle mal kocalariniza kendinizi ezdirmeyin kimse yapmak istemediğiniz bir sey için sizi zorlayamaz heleki sizden olan,icinizde yaşayan bir canlıyı yavrunuzu ,sizden alamaz.

Kızlar merhaba. 11 haftalık hamıleyım ama eşim bebegı aldırmak ıstıyor ama bn ıstemıyorum. Bu konuda benı zorluyor. Nette 10 haftaya kadar yasal oldugu yazıyor. 10 haftayı gecen gebelıklerı kurtaj yapan doktorlar ozel klınıkler falan varmıdır? Ne olur kımse kurtaj etmez deyın bana Bılgısı olan kısılerden acıl cevap beklıyorum allah razı olsun..
Yasal süreç geçtikten kürtaj sizin de sağlığınızı tehlikeye sokar bir de bunu düşünün embriyo büyüyor
Bunu yapan yerler varsa da merdiven altıdır. Çünkü yasal süre 10 haftaya kadar.
Siz aldırmak istemiyorsunuz yasal sürede bitmiş zaten Yapacak birşey yokki

Ben kurtaja karsi degilim. kalp atislari duyulana kadar ve belli bir form alana kadar eger ortada bir mecburiyet varsa yapilabileceini dusunuyorum. Bu benim kendi gorusum. Ama hersey gibi bu da kadinin kararidir bence. Cocugu aldirmak da dogurmak da anneye birakilmali bence. Babanin hic mi soz hakki yok derseniz bence bu konuda yok. soz hakki istiyorlarsa onlar tasisinlar iclerinde 9 ay. eger ki siz istiyorsaniz ve esiniz istemiyorsa ve ben bu bebege bakabilirim diyorsaniz pilinizi pirtinizi toplayin ve cikin o evden. Yasal sure zaten 10 hafta. 12. haftaya kadar da yapan yerler var zaruri durumlarda. anne sagligi tehlikedeyse bunda belli bir sure de yok. Ama boyle olmamali. Yani aaaa evet aldirabilirdik ama sure gecmis demek cok yetersiz. siz istiyorsaniz ayrilin esinizden(zaten o da bosanmak istiyormus) ya zamanla insafa gelir bebege sahip cikar, ya da siz guclu durun oyle buyutun bebeginizi.

Evet baktım şimdi..
Eşi demek ki kesin boşanmak istiyor..
Ama yine de bu kadar bekledikten sonra niye?
Tek sorun kiloysa hamilelikten sonra alacak zaten kilo..
Biraz bekleyiversin..
evet niye beklemişler ki.
ben de anlamadım.kilo filan bahane.
adamın ciddi sorunları var.
ve de sevmeden evlenmişler.
yoksa 1 aylık evli kadın öyle konu açar mı.
bir insanın zayıf olduğu giysili de çıplak ta olsa bellidir ortadadır.
eşi ben seni böyle hayal etmemiştim demiş .
ne bulmayı umduysa artık.
tek bildiğim seven eş böyle aşağılık tavırlar takınmazdı

Cok uzun hıkaye ama suanda onmlı olan tamam kurtaj olmayı kabul edıyorum desem bebegı aldırabılırmıyız aldıramaZmıyız? Evet yasal surec 10 hafta ama yıne de yapan doktorlar olamaz mı?

Yapan doktor illaki vardır iyi araştır. Öyle güven vermeyen yerlerde de kürtaji kabul etme....

Ah ah o çocuk karnına düşmeden önce keşke önlem alsaydın be bacım....

hatırladım şimdi konu sahibini.1 aylık evli ve hamileydi,eşi de çok zayıf diye boşanmak istiyordu..
arkadaşım bak bu adam tam bir bok,gerçekten de..korunmamışsın hamile kalmışsın,şimdi 11 haftaya gelen bebeği aldıramazsınız da aldırmamalısınız da..ama adamı defetmeli ve bu çocuğu doğurmalısın..bak atıyorum 6 haftalık olsa kimseye diyemem aldır veya aldırma diye ama 11 haftalık olmuş artık..düşünmen bile hata...
boşan ve doğur diyorum başka birşey demiyorum....

Bence @papyonkilikli övmek için söylemedi, eğer kabul edersen sadece merdivenaltı değil elit yerlerde yapıyor haberin olsun dedi, yani kabul etme demek istedi bence
Konu sahibi de zaten kabul etmiş gibi görünüp kürtajın olmamasını istiyor
bana da tam tersi gibi geliyor
kürtaj olmak istiyorum deyince üstüne gidileceğini bildiği için istemiyormuş gibi görünüp kürtaj yapan yerleri bulmaya çalışıyor bence burda :(
yoksa büyük konuşmak da istemem ama sırf kocası istiyor diye de kürtaj olunur mu ya

Kızlar merhaba. 11 haftalık hamıleyım ama eşim bebegı aldırmak ıstıyor ama bn ıstemıyorum. Bu konuda benı zorluyor. Nette 10 haftaya kadar yasal oldugu yazıyor. 10 haftayı gecen gebelıklerı kurtaj yapan doktorlar ozel klınıkler falan varmıdır? Ne olur kımse kurtaj etmez deyın bana Bılgısı olan kısılerden acıl cevap beklıyorum allah razı olsun..

kilo meseleniz hakkında yorum yapacağım ben sadece.Her gece yatmadan önce yarım ekmeğin arasına fırstık ezmesi sürüp yiyin.zaten hamilelelikte kilo aldırır sizde bol bol yerseniz kilo kaybetmezsiniz çok fazla.

Baba olmak istemeyeni ebeveyn yapmak da ayri bi trajedi...konu sahibi babasiz cocuk buyuteceksin neredeyse...dua et de kabullensin...tabi ki bu saaten sonra aldirma....ben 8 haftalik bebegime kiyamamistim...simdi odada Fink atiyor :)

Biliyor musun o bebeğin ilkel olarak kolları bacakları şekillenmeye başladı. Ve kalbi atmaya devam ediyor.

Ne yaşadığını, nasıl bir yaşam standardının olduğunu bilmiyorum sana aldır veya aldırmada diyemiyorum.
Ama lütfen içinde ki sesi dinle.
Kendi içinde ki gücü bul. :(

Haftasıda geçmiş artık 11 haftalık.. :KK61::KK61::KK61:
Onu ultrasonda görsen eminim dayanamazsın.

hamımlar öyle demeyin, adamı boşayıp çocuğu doğurmak ne demek.. çocuklu daha genç bir kadın bekar. yaşam savaşı asıl ozaman başlıyor, çocuğu istemeyen adam neden baksın? doğduktan sonra kadına bin beter yazık, nasıl devam edicek ne şartlarda hayata?? aldırabiliceğin elbet bir özel klinik bulursun, doktoru ikna etmelisin, büyük ihtimal sana özel bir kağıt imzalatır sorumluluk almadığına dair, taa üni.de bi kız biara ortadan kaybolmuştu, sonradan duyduk aldırmış, onunda zannedersem 10. haftayı geçmişti. A Ayrainci sen özel klinikleri gez vakit kaybetmeden, ve ağlama , çocuğu aldır eğer can değil ve cinayet olmıycaksa. adamı boşarsın zaten. baktınki can olmuş alınmıyor, doğurduktan sonra yurtlar belirli süreli alıyor, 5 yada 10 yıl sonra temelli almak üzere de verebiliyosun , sosyal hizmetlerde çalışan arkadaşım var ona sordum şimdi. istediğin zamanda gidip görüyorsun sen annesisin çünkü ve evlatlık verilmiyor sen alacağın için.

A Ayrainci arkadaşların dediklerini okudukça daha çok üzülüyorum, sen ta 1 aylıkkenden beri adam istemiyorken beklemişsin, bir hata daha olmasın, git doktor gez daha geç olmadan, mümkün deilsede yurtlarda kötü değil artık, eskisi gibi değil, üzülme yeterki, bir yol bulunur...

Böyle evliliklerden ve her seyi bahane edip bebeklerine kiyan kari kocalardan nfrt ediyorum günahtir be ne yasarsan yasa korunsaydin her seyi yapin her p. Yiyin faturayi minicik cana kesin basta dayimin karisi olmak üzere hastalik haric keyfe bebek aldiranlari Allah bildigi gibi yapsin KÜRTAJ ismi bile korkunc bebegini parca parca yapiorlar karninda Allah vicdan versin

Dayimin karisi Gene erkek olacak diye 2 defa bebek aldirdi Allah onu bildigi gibi yapsin

nolur kıymayın o da sizin gibi can taşıyo çok büyük günah sizin bi parçanız doğduğunda sizi o kadar çok sevecekki Rabbimin verdiği.canı Rabbim alır bunun başka açıklaması olmaz. bnm şu an bebeğim var ve kimseye değişmem onun bi gülüşünü. Eşiniz istemiyosa da siz kıymayın yavrunuza. O kadar güzel bi hediye ki bunun vebalini inan taşıyamazsınız o yavrucağın ağzı dili yok diye öldürmeyin nolurrrr yapmayın

hamımlar öyle demeyin, adamı boşayıp çocuğu doğurmak ne demek.. çocuklu daha genç bir kadın bekar. yaşam savaşı asıl ozaman başlıyor, çocuğu istemeyen adam neden baksın? doğduktan sonra kadına bin beter yazık, nasıl devam edicek ne şartlarda hayata?? aldırabiliceğin elbet bir özel klinik bulursun, doktoru ikna etmelisin, büyük ihtimal sana özel bir kağıt imzalatır sorumluluk almadığına dair, taa üni.de bi kız biara ortadan kaybolmuştu, sonradan duyduk aldırmış, onunda zannedersem 10. haftayı geçmişti. A Ayrainci sen özel klinikleri gez vakit kaybetmeden, ve ağlama , çocuğu aldır eğer can değil ve cinayet olmıycaksa. adamı boşarsın zaten. baktınki can olmuş alınmıyor, doğurduktan sonra yurtlar belirli süreli alıyor, 5 yada 10 yıl sonra temelli almak üzere de verebiliyosun , sosyal hizmetlerde çalışan arkadaşım var ona sordum şimdi. istediğin zamanda gidip görüyorsun sen annesisin çünkü ve evlatlık verilmiyor sen alacağın için.
can olmuş ne demek?
11 haftalık diyor arkadaş okumuş olmalısın.
bir bebeğin kalbi kaç haftalıkken atar ve organları kaç haftalıkken oluşur bir fikrin var mı?

Back
X