Kürtaj..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şuan moralim o kadar bozuk ki çok kötü hissediyorum kendimi. 12 gün geciken reglden sonra bugün hastaneye gittim hamile olduğumu öğrendim. Bu kadar beklememin nedeni düzensiz adet olmamdı. Her ay ya 9 gün geç yada 5 6 gün erken olurdum. 2 oğlum var ve öğlen eşim hamile olduğumu öğrendikten sonra ben istemiyorum hemen aldırıyosun dedi. Şuan çok borcun içinde olduğu için çok stresli ve 2 çocuğumuz da hiç kolay büyümedi çok yıprattılar bizi. Ama ne olursa olsun ben yıpranmaya razıyım onu aldırmak istemezdim ama benim kararımı önemsemiyor. Çocuğu aldırmasa bile her seferinde başıma kakıcak bundan eminim. Çocuklar şımarınca ben biraz stres olunca hemen yüzüme vurcak ben sana aldır dedim diye biliyorum. Bu arada korunuyodu kendisi ama bi şekilde olmuş işte. Seneye küçük oğlumu kreşe verip çalışma düşüncem vardı eşime destek olmak için ama şimdi aldırmazsam daha çok yük olucam ona. Ben kaldıramam artık diyor. Mübarek ramazan ayında beni de günaha sokucak çok kötüyüm. Bi kızım olmasını çok istiyodum hep hayallerimdeydi artık hep hayal olarak kalıcak. Rabbim isteyenlere versin böyle insanlara evlat vermesin babayım diye geçiniyo bide. Meleğim inşallah cennette beni bekler :'(
İnsanlar kaç yıl uğraşıyor, ne kadar zor aslında bir canın dünyaya gelmesi. Bir çocuk gayrimeşru olmadığı sürece kesinlikle aldırılmasına karşıyım. Gerçi öyle olsa da karşıyım Allah yaratıyor sonuçta ama bir şey daha söyleyeyim başınıza ne kaza bela gelse, ilerde bi çocuk istersiniz olmazsa bu kararınızı her gün hatırlayacaksınız. Emin olun. İyi düşünün.

"Çok yük olucam ona" 🤦🏻‍♀️ cumleye bak. Ne icin? Onun cocuklarini dogurup onun cocuklarina baktiginiz için???? Ya sizin kendinize sayginiz bu duzeyde iken bu erkekler size ne yapsa mustehak demek ki inanilmaz cidden ya inanilmaz
Bu kadar borç içindeyken malesef yükten başka bişey olmayız. Yük derken zorlanır yani bu hayat şartlarında

İnsanlar kaç yıl uğraşıyor, ne kadar zor aslında bir canın dünyaya gelmesi. Bir çocuk gayrimeşru olmadığı sürece kesinlikle aldırılmasına karşıyım. Gerçi öyle olsa da karşıyım Allah yaratıyor sonuçta ama bir şey daha söyleyeyim başınıza ne kaza bela gelse, ilerde bi çocuk istersiniz olmazsa bu kararınızı her gün hatırlayacaksınız. Emin olun. İyi düşünün.
Bunun farkındayım o yüzden aldırmak istemiyorum ben

İlla doğurmak istiyor eşi istemiyorsa başka çözüm gelmiyor ki aklıma.Kadın bu çocuğa nasıl bakılacağını düşünmüyor ki?Sadece ben istiyorum olsun diyor.Ben eşinin haksız olduğunu düşünmüyorum.Sadece 3.çocuğu düşünmeden önce keşke bir işe girip biraz para biriktirselerdi.
Hala nasıl hamile kaldığını anlamadım.Prezervatifin markası neyse ben dava açardım ya.
kadın üzgün
ve eşine yüklenivermiş - bu mantıklı değil ama anlaşılır
tabii ki illa doğurcam diye boşanıp babasının evine de gitmez, ne anladı ki öyle, çocuklarının bir karı olmuyor ki o durumda. o kadar da değil.

daha bugün öğrenmiş, üzülmüş, şaşırmış, kafası karışmış ama derdi eşine inat illa doğurmak değil. ben istiyorum da değil işleri yoluna koyunca ileride isterdim diyor. şu anda aldırmak vicdanına ağır geliyor -kimin gelmez ki?

illa ki ortak bir karar alacaklardır. eşi de biraz daha merhametli, kadının ne kadar hassas olduğunu bilen şekilde konuşsa keşke, belki tek ihtiyacı bu şu anda.
ayrıca nihai karar aldırmak da olsa bunun tüm yükü kadına kalmamalı ve kadın da travma yaşamamalı bununla...
hem erkeğin istediği olmuş olacak hem derdini yine kadın çekecek mesela, böyle olursa, ne kadar kötü...

adama ne diye giydirdiginizi anlamadım
çocuk büyütürmek kolay mı ?
çalışmadığınız için bilmiyorsunuz muhtemelen hem çalışacak hem evde 3 çocuk bir ton masraf muhtemelen yaşı da vardır.
adam korunuyormusta
nasıl sucluyorsunuz anlamıyorum gerçekten
Leylekler mi getirdi bebeği ? Doğru düzgün korunamamış demek ki.

Bunun farkındayım o yüzden aldırmak istemiyorum ben
Konu sahibi söylemeden duramayacağım.Siz bundan sonra o prezervatif markasını değiştirin.Belli ki işe yaramamış.Başlamadan ilk işiniz takmak olsun.Sonraya da bırakmayın.

kadın üzgün
tabii ki illa doğurcam diye boşanıp babasının evine de gitmez, ne anladı ki öyle, çocuklarının bir karı olmuyor ki o durumda. o kadar da değil.

daha bugün öğrenmiş, üzülmüş, şaşırmış, kafası karışmış ama derdi eşine inat illa doğurmak değil. ben istiyorum da değil işleri yoluna koyunca ileride isterdim diyor. şu anda aldırmak vicdanına ağır geliyor -kimin gelmez ki?

illa ki ortak bir karar alacaklardır. eşi de biraz daha merhametli, kadının ne kadar hassas olduğunu bilen şekilde konuşsa keşke, belki tek ihtiyacı bu şu anda.
ayrıca nihai karar aldırmak da olsa bunun tüm yükü kadına kalmamalı ve kadın da travma yaşamamalı bununla...
hem erkeğin istediği olmuş olacak hem derdini yine kadın çekecek mesela, böyle olursa, ne kadar kötü...
O kadar haklısınız ki beni bi siz anlamışsınız allah razı olsun

Üzüntünüzü anlıyorum . Zor bir karar.
Ben kürtaj karıştı değilim . Ama kadınlara aldır diye baskı yapılmasına karşıyım .
Bilemiyorum . Durum sizde biraz karışık . Korunuyordu diyorsunuz ama eşiniz onu düzgün yapamamış işte . Bu işten sorumlu eşiniz oluyor . Hamile kaldınız diye kocanız da bizim burda ki kadınlarda sizi azarlıyor.
Bakmak zor gerçekten . İyi düşünün . Maddi manevi fiziksel çok yorulacaksınız . Ailecek zorlanacaksınız .

kadın üzgün

ya konu istek mi ?
adama yeniden baba olmaya hazır değil ise bunun konuşacak ne yani var ki ?
ben asla ama asla anne olmak istemiyorum.
sevgilim olunca düzenli oks kullanıyorum.
beklenmedik ilişkide bir iki kere ertesi gün kullandım.
bunlara rağmen hamile kalsam direkt aldiririm.
bu benim için konuşulacak bir konu değil.
eve tabak almak değil ki bu .
insanın aklından en ufak bir şüphe isteksizlik varsa bile olmamalı.

kadın üzgün

Ben sizi anladım da baskıyla,zorla bu kararı vermek kolay değil.Bu dünyada çocuğunu istemeyen babalar da var.Doğurmak isteyen kadın ayrılıp,doğurup,çocuğunu büyütüyor.Ben onu kastettim.

ya konu istek mi ?
adama yeniden baba olmaya hazır değil ise bunun konuşacak ne yani var ki ?
ben asla ama asla anne olmak istemiyorum.
sevgilim olunca düzenli oks kullanıyorum.
beklenmedik ilişkide bir iki kere ertesi gün kullandım.
bunlara rağmen hamile kalsam direkt aldiririm.
bu benim için konuşulacak bir konu değil.
eve tabak almak değil ki bu .
insanın aklından en ufak bir şüphe isteksizlik varsa bile olmamalı.
çünkü siz bekarsınız

bekar bir kadın tabii ki bebek istemiyorum ve gebe kalsam aldırırım der (hoş ben gebe kalsam doğururum ben de bekarım)

ama evli çiftler her ilişkiden sonra "es kaza gebelik olursa ne yapacağız" diye konuşuyorlar mı sizce?
zaten korunuyorlarmış ama yine de gebelik olmuş
karışık zor bir durum

her an o kadar keskin net kararlar olamıyor hayatta ya da bir taraf için olsa diğer taraf için olamıyor işte, kusura kalmayın...

Üzüntünüzü anlıyorum ama cennette sizi bekleyeceğine pek ihtimal vermiyorum.Korunmuşsunuz yine de olmuş.Rızkından endişe edip aldırmanızı doğru bulmuyorum.

Not:Rızkından endişe etmeyinden kastım durumu olmadığı halde cahillikle ve fütursuzca korunmayıp zırt pırt çocuk yapanlar için değil)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X